Foto Credit: Strategic-culture.su / (Public Domain)

Terwijl de Iraanse natie deze week rouwde om de tragische dood van president Ebrahim Raisi, konden de Verenigde Staten niet eens een respectvol gebaar van medeleven maken.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, officieel de hoogste diplomaat van dat land, maakte een grove opmerking dat het Iraanse volk “beter af” zou zijn. Dit terwijl de Islamitische Republiek vijf dagen van rouw had afgekondigd voor de overleden president, wiens begrafenis in de stad Mashhad werd bijgewoond door miljoenen Iraniërs, schrijft Strategic Culture Foundation.

President Raisi kwam om het leven bij een helikoptercrash, samen met de zeer gerespecteerde minister van Buitenlandse Zaken van het land, Hossein Amirabdollahian, en verschillende andere hoogwaardigheidsbekleders die ook aan boord van het vliegtuig waren. De fatale crash vond plaats in verraderlijk weer boven een bergachtig gebied in het noordwesten van Iran toen het gevolg van de president terugkeerde van een bezoek aan Azerbeidzjan.

Het grootste deel van de wereld toonde zich geschokt en rouwde om het verlies. De Algemene Vergadering van de VN hield een minuut stilte en op de begrafenis waren 68 landen vertegenwoordigd, waaronder functionarissen uit Rusland en China.

De Verenigde Staten en Iran staan al meer dan een halve eeuw lijnrecht tegenover elkaar na de Iraanse revolutie in 1979. Toch is het een elementaire kwestie van diplomatie en etiquette voor landen om een blijk van medeleven te tonen op zo’n moment van nationale rouw.

De schandelijke en goedkope opmerkingen over de dood van de Iraanse president laten zien hoe inadequaat Blinken is als vermeend belangrijkste diplomaat van de VS. Maar het falen is niet alleen een persoonlijke zaak, het belichaamt de algemene ineenstorting van de politieke kwaliteit en het internationale aanzien van Washington. De Verenigde Staten pretenderen een wereldleider te zijn, maar hebben blijkbaar geen klasse. Biden, de president en baas van Blinken, is een flapuit die regelmatig andere leiders beledigt met onwetende vooroordelen.

  Groen parlementslid klaagt over "koude Bundestag"

Over Blinkens belediging over de dood van de Iraanse president, verwoordde de Russische presidentiële woordvoerder Dmitry Peskov de afschuw van veel waarnemers over de hele wereld toen hij zei: “Het is op zijn zachtst gezegd moeilijk te geloven dat een diplomaat – laat staan een hoge ambtenaar van een land als de Verenigde Staten – zo’n onhandige opmerking zou maken. In wezen was het een belediging gericht aan een hele natie.”

Afgezien van het gebrek aan menselijk fatsoen, is er ook een totaal gebrek aan politiek. Blinkens beledigende opmerking komt op een moment van extreme spanning in het Midden-Oosten, te midden van een genocide die wordt gepleegd door het Israëlische regime met steun van de Verenigde Staten. De kruitvat-situatie kan elk moment exploderen in een internationale oorlog die de hele regio overspoelt. Israël en Iran hebben al militaire klappen uitgewisseld.

Alle diplomaten die hun waarde waard zijn, zouden moeten proberen de spanningen te kalmeren in plaats van ze op te laten lopen. Blinkens verachtelijke belediging van het Iraanse volk is een roekeloze provocatie.

Maar een dergelijke gevoeligheid en respect zijn te veel om te verwachten van Blinken, die heeft laten zien dat hij als diplomaat zijn boekje te buiten gaat.

Vorige week bracht de “topdiplomaat” zijn kantoor in verlegenheid door gitaar te spelen in een bar tijdens een officieel bezoek aan Kiev. Blinken was in de Oekraïense hoofdstad en beloofde nog eens miljarden dollars aan militaire hulp om een bloedige en zinloze proxyoorlog tegen Rusland voort te zetten. Volgens betrouwbare schattingen heeft het Oekraïense leger meer dan 400.000 doden geteld in meer dan twee jaar strijd. Toch stond Blinken hier op zijn elektrische gitaar te tokkelen met een plaatselijke rockband. Nog pijnlijker was het liedje dat hij koos: ‘Keep on Rockin’ in the Free World’ van Neil Young. Niet alleen was Blinken toondoof voor de gruwel van oorlog, maar hij was zich ook niet bewust van het feit dat het nummer een expliciete veroordeling is van de Amerikaanse imperialistische barbaarsheid.

  Wat is de Tooth - to - Tail verhouding voor Oekrainse troepen?

Hoe kan iemand zo dom en ongevoelig zijn? Dat is de maatstaf voor Antony Blinken.

Jammer genoeg heeft Blinken veel dubieus gezelschap in Washington. Hun collectieve arrogantie en incompetentie drijven de wereld naar een ramp. Deze week is bekend geworden dat Blinken een van de mensen in Washington is die pleiten voor de levering van Amerikaanse langeafstandswapens om Russisch grondgebied te bestoken. Anderen die dit recept voor de Derde Wereldoorlog propageren zijn onder andere de Republikeinse Huisvoorzitter Mike Johnson en voormalig ambtenaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland.

Blinken’s blunders hadden hem al lang geleden in ongenade moeten doen vallen. Hij was een van de belangrijkste voorstanders van de bewapening van het regime in Kiev, lang voordat het conflict in februari 2022 escaleerde. Samen met Nuland en anderen heeft hij de koers uitgezet voor deze proxyoorlog die dreigt uit te lopen op een kernoorlog.

Tijdens zijn vorige functies als nationaal veiligheidsadviseur voor president Obama en Biden toen hij vicepresident was, steunde Blinken de NAVO-oorlog tegen Libië waarin “mensenrechten” centraal stonden en de pro-democratische proxyoorlog voor regimeverandering in Syrië. De laatste hield in dat Washington sektarische terreurbendes bewapende – totdat Rusland en Iran een einde maakten aan die smerige operatie.

Dit spoor van rampspoed dat door Blinken werd uitgezet, had ervoor moeten zorgen dat hij nooit de positie van minister van Buitenlandse Zaken zou kunnen bekleden. Maar dat is in de veronderstelling dat dergelijke benoemingen worden gedaan op basis van gezond verstand en gezond buitenlands beleid.

Nee, Blinken is een oorlogsmisdadiger wiens onwetende narcisme geen grenzen kent. Hij is niets anders dan een nuttig instrument voor de Amerikaanse imperialistische oorlogszucht. De gitaarspelende, op Harvard opgeleide Blinken is een mannequin die een pseudo-liberaal imago verschaft om de barbaarsheid van de Amerikaanse wereldmacht te verhullen.

  Onafhankelijk videobewijs bevestigt belangrijk deel van het rapport van Seymour Hersh over de aanval op Nord Stream 2

Zijn onbekwaamheid leidt de wereld naar een afschuwelijke staat van confrontatie in het Midden-Oosten en tussen kernmachten over Oekraïne.

Maar wat nog erger is, is de betreurenswaardige waarheid dat Washington vol zit met klonen zoals Blinken. Het niveau van de politieke cultuur in het Amerikaanse establishment, dat mensen als Blinken voortbrengt, is zo verrot en heersend, dat het moeilijk is om nog kwaliteitsdenkers en -leiders te zien opstaan.

De degeneratie van de politiek en diplomatie in de Verenigde Staten heeft een lange neergang gekend, net als de wereldwijde macht van de VS. Enkele van Blinkens meer recente voorgangers zijn Mike Pompeo (“we liegen en bedriegen de hele tijd”) en Hillary Clinton (die zich verkneukelde over de moord op Muammar Kadhafi met “we kwamen, we veroverden, hij stierf”); Condoleezza Rice (bekend van de oorlog in Irak en de martelingen voor uitlevering) en Colin Powell (die schaamteloze leugens vertelde aan de VN-Veiligheidsraad over massavernietigingswapens). De lijst van gedegenereerden gaat maar door.

Maar in het geval van Blinken is hij waarschijnlijk het hoogtepunt – of misschien moet dat het dieptepunt zijn – van gepolijste incompetentie.

In het uur van het falen van de VS komt de man die het verwerpelijke falen belichaamt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Ruslands leger, ooit krakkemikkig, is modern en dodelijkVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMSM zwijgen als rechtbank oordeelt dat PCR Covid-tests 97% onnauwkeurig zijn – ongeschikt voor doel
Volgend artikelVermijd bloed dat is gevaccineerd, dit dodelijke risico ligt tientallen jaren op de loer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Blinken met zijn muzikale bijdrage doet de artiest van dat gespeelde nummer er geen eerbetoon mee, het tegenovergestelde, antennes voor de echte wereld zijn Dhr Blinken blijkbaar helemaal kwijtgeraakt inmiddels, net als zijn vrienden in de regering van Bibi in het Jeruzalemse!
  Ik luisterde vroeger graag naar U2, vond sommige nummers waar ergens voor staan, echter een tijdje geleden kwam ik bij toeval 2 Amerikanen tegen die een liveversie lieten zien van U2 ik dacht in Las Vegas, de beide Amerikanen lieten het nummer horen en stopte even, zij lieten horen hoe gestoord Bono inmiddels is geworden, U2 speelde een oud nummer met aangepaste woorden en daarin kwamen de woorden de Davidsster in voor, die Amerikaanse mannen in de studio waren echt in shock, Bono die vroeger een rebel was en met sunday bloody sunday de moord vertegenwoordigde op gewone protesterense Ierse bewoners, is helemaal opgenomen in de Neocons met zijn contacten en past een oud nummer helemaal zo aan dat eruit naar voren komt dat hij compleet achter de genocide staat die Bibi en zijn vrienden nu uitvoeren op de Palestijnen, ik wist niet wat ik zag en hoorde, het was echt ziek om te zien, ik ga het ook nooit meer willen zien, nooit zal ik nog een nummer beluisteren van U2, het was zo bizar om te zien, Blinken is er niks mee!

  • Bono aka Paul Hewson (1960) heeft getekend bij het kruisje en zet zich in voor het klimaat, is pro genderinclusief & is pro vaccinatie. Hij was aanwezig bij de herdenkingsdienst voor de op 12.08.2013 (1 + 2 + 8 = 11) overleden Friso van Amsberg in de oude kerk in Delft op 02.11.2013 en prominent bilderberger Victor Halberstadt (1938) hield een toespraak.

  • Niet alleen u2 hoor, pearl jam, rolling stones behoren ook tot de deugkneuzen. Ben benieuwd wat Frank Zappa of Ray Manzarek hiervan gevonden zouden hebben. Van Morrison was de enige die opstond tegen de terreur.
   Maar ja straks kan je dus nergens meer naar luisteren op deze manier. De laatste plaat vd stones met lady gaga OMG.

   • Frank Zappa! Ik zal hem geen deugkneus noemen, maar hij stamt wel uit intelligence-kringen.
    Lees ‘Weird scenes inside the canyon’ van Dave McGowan (ja, die van wagging the moondoggie).
    Heel veel rocksterren uit die tijd waren ‘zeg maar’ controlled opposition. Goed gedocumenteerd. Op internet te vinden via centerforaninformedamerica.com.

 2. Verraderlijk weer… zou het echt slecht weer geweest zijn? Of zou er toch iets anders aan de hand kunnen zijn geweest? Dat laatste zou me echt niets verbazen.
  Het is toch wel heel toevallig, dat juist DIE heli crashte.
  Hoe denken de medestrijders daarover?

 3. Neil Young was een held ..; WAS…
  Hij ging van homegrown naar spuit-pusher kloon , en toen was ik klaar met hem .
  Jammer , maar veel van onze helden blijken verraders te zijn .
  Wat betreft het weer van de laatste tijd (decennia) ;
  luister naar “cloudbusting” van Kate Bush op youtube .
  Weersbeinvloeding is al tig jaar aan de gang .
  Zappa zou met dit alles korte metten maken !
  Stinkin’ Blinken weet dus niet de boodschap van het lied ; wat een klootzak !
  In het echte (bedrijfs) leven zouden deze soort mensen Nooit of te Nimmer worden gekozen
  of benoemd tot leider . Biden-zombie als hoofd van welk bedrijf ter wereld ook ;
  het zou nooit gebeuren… Maar als het gaat om regeringsleiders ,- dan kun je de
  meest incompetente mensen ter wereld krijgen . Deze zijn :

  Ongeintereseerd , onbekwaam , onwetend , ongeschoold , ongeinformeerd , onverbetelijk ,
  onbehouwen , onkundig , onvolwassen , ongeloofwaardig , onmensenlijk , onbetrouwbaar ,
  etc. , etc. , …:

  Onzin , onkruid ; roei het uit !

 4. Misschien heeft de helicopter een zwarte doos ?

  Hoe dan ook , tegen een berg aanvliegen is vreemd…; de hoogtemeter zou kapot moeten zijn
  geweest om te laag te vliegen…
  Dit is onwaarschijnlijk , maar kan gebeuren .
  Als er zoveel mist zou zijn , dan zou ik als piloot zijnde veel hoger vliegen of beter nog ;
  terugkeren . Er is sprake van een missende dag (de dag van de crash) op een groot
  meteorologische site die het weer bijhoudt …; the plot deepens…

 5. Helikopter crash,
  onwaarschijnlijkheden die als waarschijnlijk/waar worden neergezet.
  Achtergrond info gaat de doofpot in,
  En blijft in de pot.
  Blinken , ze zijn losgeslagen – maw hebben lak aan anderen, zijn te zelfverzekerd zie ook prinses Ursula.
  Denk dat alles volgens, hun plan op rolletjes loopt.
  Eerst alles slopen , dan komt wie weet, Übermensch de wereld ‘ redden’?
  Valt niets aan te redden.
  zakken met goud zijn reeds geroofd en uit het zicht.
  Mooie babbels , zullen het mi zijn

 6. I follow T. Blinken during before and after important meetings at international level. I really wonder how he has risen to this level. Next to this I also follow what is happening in Senate and Representative level and in most cases both Republicans and Democrats are in many cases totally against what is happening outside USA. They are lacking active knowledge of the history and requirements of the various countries. They all apply the same warmongering language and behaviors as USA should still the undisputed leader of the world. E.g. What is happening in more and more African countries both the French and American garrisons are urgently requested to leave. Reason more and more new African leaders are aware of the real impact of the presence of these 2 countries. During the whole postcolonial period these were present to safeguard the flow of precious minerals and oil/gaz beyond the reach of the relevant countries. All these have been stolen and the country leaders they have appointed were the only ones benefitting from this. To day we see Mali, Burkina Fasso, Chad, Senegal and more are changing to the direction beneficial for their country in the first place. These countries now fighting the Islamic terrorists with more success than the French and Americans did in spite of their modernly equipped military apparatus. One of the reasons is that ISIS, Al Quaida are products of both the Mossad and CIA and are serving only to justify American presence in mainly the Middle East and Sahel. Are also financed via these channels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in