Een maand geleden kon je je nauwelijks bewegen door politici, academici, sporters, showbizkarakters en andere leden van de wokecratie die met hun trouw aan deze schijnbaar nobele zaak pronkten.

Maar vandaag, zo snel als ze het omarmd hebben, lijkt het erop dat ze zich er niet snel genoeg van kunnen distantiëren, schrijft Delingpole op Breitbart.

De BBC, vroeger een van BLM’s kampioenen, heeft nu zijn presentatoren en gasten verboden om Black Lives Matter badges te dragen.

Sky News – misschien nog wel meer woke dan de BBC – heeft de BLM-badges vrijwillig gemaakt, waar ze voordien verplicht waren voor zijn nieuwsankers.

Volgens de Mail:

Sky Sports liet hun nieuwsankers zelf beslissen of ze Black Lives Matter badges wilden dragen voordat ze gisteravond de lucht in gingen – met Patrice Evra die als eerste zijn badge afdeed, voordat Jamie Redknapp het voorbeeld volgde.

Redknapp en Evra samen met gastheer Kelly Cates en commentator Gary Neville droegen gisteravond niet de badges tijdens het verslaggeven van de wedstrijd Hove Albion v Manchester United in de Premier League.

Dit kwam nadat de Premier League al eerder afstand van de beweging had genomen.

Onder andere mensen en instellingen die afstand hebben genomen zijn Victoria Friedman, Northumberland Provincieraad, Hertfordshire Politie, en, natuurlijk, Labour oppositieleider Sir Keir Starmer (die, minder dan een maand geleden, beroemd werd met zijn veelvuldige afbeeldingen van ‘het nemen van een knie’ voor BLM).

Intussen hebben de steeds meer woke wordende Britse strijdkrachten een zeldzaam beetje morele moed getoond door soldaten te verbieden de knie te nemen.

Kerry Hurt: 49-jarige Britse vrouw werd een deel van haar schedel verwijderd, nu blijvend gehandicapt na ernstige bijwerking AstraZeneca

Deze plotselinge ommekeer is natuurlijk verheugend. En een rechtvaardiging voor degenen onder ons, zoals Nigel Farage, die vanaf het begin zeiden dat de BLM een politieke organisatie is waarvan de extreme linkse doelen door de mainstream media werden gebagatelliseerd.

Maar de vraag die voor zeker moet worden beantwoord: waarom hebben deze personen en instellingen zich ooit in de eerste plaats aan deze BLM organisatie gecommitteerd?

Er zijn verschillende redenen waarom het verhaal belangrijk is. Ten eerste is Sky – in ieder geval in het Verenigd Koninkrijk – de meest woke omroeporganisatie. Het feit dat het zijn presentatoren niet langer dwingt om Black Lives Matter badges te dragen, zoals tot voor kort het geval was, is een indicatie dat het linkse omroep-establishment het vertrouwen in de BLM-zaak snel aan het verliezen is.

Ten tweede zijn voetballers kuddedieren, niet noodzakelijkerwijs bekend om hun grote intelligentie. Toch zijn er hier een aantal bekende voetballers of ex-voetballers die allemaal besluiten om tegen de stroom in te gaan en zich publiekelijk distantiëren van de BLM-zaak. Dit ondanks het feit dat op het veld de spelers uit de Premier League nog steeds voor de wedstrijd op de knieën voor BLM gaan en in sommige gevallen de gebalde vuistzwarte krachtgroet brengen.

Ten derde, is het niet bijzonder interessant – en verheugend – dat de eerste voetballer die de BLM-badge in het bovenstaande scenario afwees Patrice Evra was? Evra komt uit Dakar, Senegal – de zoon van een diplomaat – en is zeker niet blank. Toch wil hij niets meer met de BLM te maken hebben en heeft na enige tijd ingezien dat de BLM meer te maken heeft met een Marxistische revolutie dan met het bevorderen van de belangen van de zwarte bevolking.

Universiteit schrapt de vereisten voor correcte spelling en grammatica - voor zwarten - wordt beschouwd als een uitdrukking van racisme

De terugslag volgt op enkele fantastische contraproductieve tweets en berichten uit de Britse tak van Black Lives Matter, waaronder de verklaring dat deze tak zich “laat leiden door een verbintenis om het imperialisme, het kapitalisme, de blanke suprematie, het patriarchaat en de staatsstructuren die de zwarte mensen in Groot-Brittannië en de rest van de wereld onevenredig veel schade toebrengen” te ontmantelen. Dit lijkt veel van de aanhangers van de BLM te hebben ontdaan van het idee dat het BLM alleen maar gaat om het bestrijden van rassenonrechtvaardigheid.

De leider van de oppositionele Labourpartij, Sir Keir Starmer, heeft onlangs ook geprobeerd om afstand te nemen van het BLM. Nog niet zo lang geleden was hij blij om foto’s van zichzelf ‘op de knie’ voor de BLM uit te zenden. Nu is hij begonnen met terugkrabbelen, vooral wat betreft de lastige kwestie van de missie van de BLM om de politie te ontmantelen, die hij – als advocaat en voormalig directeur van het openbaar ministerie – begrijpelijkerwijs als een brug te ver beschouwt.

Het is jammer dat het verstrikt raakt in deze organisatorische kwesties met de organisatie Black Lives Matter. Ik heb geen enkele sympathie met wat de organisatie zegt over het defunden van de politie of iets anders, dat is gewoon onzin.

Inderdaad. Maar konden alle politici en beroemdheden die hun steun aan de BLM hebben gegeven niet een beetje huiswerk doen voordat ze haar hun lichtgelovige goedkeuring gaven? Het is niet alsof de marxistische revolutionaire impulsen en het anti-politiegevoel niet bekend waren en in het publieke domein lang voordat de moord op George Floyd tot haar recente heropleving leidde.

Verrast? Aan Soros verbonden organisatie betaalt borgtocht voor gearresteerde BLM relschoppers

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here