De cirkel is dus weer rond voor links terug naar het ontdoen van mensen die het leven niet waardig zijn. De nazi’s hadden hier een naam voor: “Lebensunwertes Leben”.

Theguardian.com:

Woede over ‘niet reanimeren’-order voor Covid-patiënten met leermoeilijkheden

Voor mensen met leermoeilijkheden zijn, ondanks een wijdverspreide veroordeling van de praktijk en een dringend onderzoek door de zorgwaakhond, tijdens de tweede golf van de pandemie vorig jaar ‘niet reanimeren’-bevelen gegeven.

Mencap zei in januari berichten te hebben ontvangen van mensen met leermoeilijkheden dat hun was verteld dat ze niet gereanimeerd zouden worden als ze ziek zouden worden met Covid-19.

De Care Quality Commission zei in december dat ongepaste Do Not Attempt Cardiopulmonary Resuscitation (DNACPR)-berichten vorig jaar mogelijk vermijdbare sterfgevallen hadden veroorzaakt.

DNACPR-verklaringen worden meestal afgegeven aan mensen die te zwak zijn om te kunnen worden gereanimeerd, maar volgens Mencap zijn sommige verklaringen afgegeven aan mensen die alleen maar leerproblemen hadden.

De onthulling kwam op een moment dat campagnevoerders steeds meer druk uitoefenden op de ministers om hun beslissing te heroverwegen om mensen met leermoeilijkheden geen voorrang te geven bij vaccinaties. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat zelfs mensen met een lichte handicap een grotere kans hebben om te sterven als zij het coronavirus oplopen.

Hoewel sommige mensen met leermoeilijkheden zoals het syndroom van Down tot een van de vier door het Gemengd Comité voor Vaccinatie en Immunisatie (JCVI) vastgestelde groepen behoorden die de regering beloofde dat het vaccin binnenkort zou worden aangeboden, werden velen in lagere categorieën ingedeeld.

Edel Harris, Mencap’s chief executive, zei:

  Spaanse verzekeraars zien de bui al hangen: Artsen en verpleegkundigen worden niet voor de rechter verdedigd in verband met de COVID-19 vaccin bijwerkingen 

“Tijdens de pandemie hebben veel mensen met een verstandelijke beperking te maken gehad met schokkende discriminatie en obstakels bij de toegang tot gezondheidszorg, met ongepaste DNACPR-berichten (Do Not Attempt Cardiopulmonary Resuscitation) in hun dossier en bezuinigingen op hun sociale zorg.

Het is onaanvaardbaar dat in een groep mensen die zo hard door de pandemie is getroffen en die zelfs vóór de Covid-epidemie gemiddeld meer dan 20 jaar jonger stierf dan de algemene bevolking, velen zich nu bang voelen en zich afvragen waarom zij buiten de boot vallen.”


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Belangrijke Nederlandse ministers in bed met het WEFVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelSchotse gezondheidsautoriteit data: 83% van de Covid-19 sterfgevallen waren in de afgelopen maand onder de volledig gevaccineerden
Volgend artikelOnder de dekmantel van Covid is er een doelbewuste drieledige aanval op onze gezondheid en ons leven met teststaafjes, gezichtsmaskers en gifstoffen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. “Mensen met leermoeilijkheden hebben tijdens de tweede golf van de pandemie ‘niet reanimeren’-bevelen gekregen, ondanks een wijdverspreide veroordeling van de praktijk vorig jaar en een dringend onderzoek door de zorg waakhond .”

  Is deze incoherente zin ook door een dergelijk mens opgesteld? Ik kan er geen touw aan vastknopen.

 2. Oh nee, mark hitler en hugo mengele moeten oppasssen… straks worden ze niet gereanimeerd! Die arme jongens zijn vast flink geschrokken! Zeker markje, want die kan niets onthouden, maar bij beiden lijken behoorlijk moeite te hebben te leren van hun “fouten”.

 3. Ik zit soms wel eens te denken, over die minachting die zo openlijk getoond werd door de nazi’s voor bepaalde medemensen, en die nu in deze tijd ook weer zo openlijk en zonder schroom getoond wordt door velen voor vele medemensen. Val me niet aan, want ik zeg niet dat jij ook zo bent, maar ik vraag me af wat het is met die minachting… Zit het in de mens als een soort van overlevingsmechanisme? Want ik zie het overal om me heen, en het wordt door iedereen in meer of mindere mate uitgevoerd. Minachting en haat vieren weer hoogtij tegenwoordig.

  Ook al zeg je dat je niet zo bent, toch doe je ook zo. Velen van ons hebben bijvoorbeeld onverhoolde minachting voor de schapenkudde (ik dus ook) om de eoa reden; kan zijn dat je minachting hebt voor die idioten omdat ze je meesleuren in de bagger, kan zijn dat je ze minacht vanwege hun ongelooflijke stupiditeit, of wat dan ook. En dan is er de minachting van de gevaxten voor de niet-gevaxten: onverhoolde minachting gebaseerd op het feit dat iemand er de voorkeur aan geeft die smerige gifspuit niet te nemen. Hoe kun je iemand daar in godsnaam voor minachten? Ik snap het nog wel dat je iemand kan minachten als hij zelf-beschadigende handelingen uitvoert, maar hoe kun je iemand minachten die goed op zichzelf let.

  Dan zie je om je heen hoe anderen hun minachting uiten, op je werk, in je familie, in je buurt, in je vriendenkring. Bijvoorbeeld, spreken je collega’s op voor die vent die er uit getrapt wordt? Nee, ze denken, weg met die gast. En je hebt totale minachting voor die brulapen in de straat achter je, waardoor je besluit om te verhuizen. En je hebt totale minachting voor die buurvrouw die nu zwanger is van nog een schreeuwerd naast je. En je hebt minachting voor die lapzwans die maar ww zit te trekken. En je hebt minachting voor die tokkies op het strand met hun boombox. En zij hebben minachting voor jou, want ze schreeuwen en bleren maar door en maken nog meer schreeuwlelijkerds en leunen op jouw belastinggeld voor hun onderhouden. En dan is er de tornado die hele stammen uitroeit, en je denkt, weg met die plebbie gasten, opgeruimd staat netjes. En je hebt stiekem minachting voor die vette trut verder op in de straat, ook al doet ze je niets fout. En je hebt stiekem minachting voor die vent die weer een mooie bmw heeft gekocht, etc etc.

  Dan heb je gasten zoals Alfred Kissinger die zijn onverholen minachting voor Africa in 1973 al uitte, met zijn aanbeveling om zwart Africa uit te roeien zodat ze de mineralen konden pakken. Nu heb je weer andere gasten die onverholen minachting tonen voor het mensdier, zoals Bill Gates en zijn clan, Boris Johnson en zo, Fauci, en al die andere griezels. Ze vertonen onverholen minachting voor de medemens.

  Dan is er dat de witten de zwarten minachten, en andersom ook. Dan heb je die twee malloten in de regering, Piet Prutte en Kees Klojo, die dagelijks hun onverhoolde minachting voor het hele NLse volk ten toon stellen. Zij worden ingefluisterd door de hogere minachtenden boven hun dat iedereen iedereen toch minacht, dus het is niet erg om mensen te minachten, want het is normaal. Zo worden ze witgewassen en gesteund in hun doorlopende onverholen minachting. Nu doet de NLse regering dus ook mee aan het minachten. En het volk volgt daar ook braaf in.

  Wat verderfelijk is aan al dit minachten is dat er gasten zijn die op de minachting kapitaliseren en aan zelf-verrijking doen. Ze krijgen iedereen mee door minachting de normaalste zaak van de wereld te maken, en door er op in te spelen, zodat ze kunnen domineren over de geld- en machtsstromen. Waar is bijvoorbeeld het jongetje uit Biafra met zijn bolle buikje, die nu toch ook al rond de 65 zou moeten zijn. Jij moest je bordje leeg eten van je ouders omdat hij honger had, en je ouders moesten geld geven aan het Rode Kruis omdat hij geholpen moest worden. Maar het was pure minachting waarop gekapitaliseerd werd. Want waar is dat jongetje nu? Heeft hij een leuk huis, en kinderen die goed gestudeerd hebben, een goede grasmaaier en een nette auto? Nee. Hij is er niet meer. Het hele stinkende Biafra is er niet eens meer! Nu heb je de Zwarte Mama’s en het Zwarte Meisje met Aids. Of weet ik wat, verzin maar wat.

  Hier is een vraag: als de hele idiotenkudde nou eens zou verdwijnen, zou jij er mee zitten? Ik denk het niet. Maar wat het gore is aan de hele situatie is dat die paar minachters aan de top jou ook te grazen willen nemen. Ik durf te wedden dat als de psychopatenclub zou zeggen, hee, wij gaan het mooi regelen voor je, wij besparen jou, en we zorgen er voor dat al die debielen en vetkleppen en schreeuwerds en zwarten etc die jij zo minacht voorgoed verdwijnen, dat er heel wat minder minachting zou zijn. Maar wel heel veel duimpjes omhoog. Ik zit maar te denken hoor. Ik bedoel niemand te beledigen. Bedankt voor het lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in