Voorlopig lijkt Israël zijn oorlog tegen het Palestijnse verzet te verliezen.

De gijzelingspoging van Hamas en de Islamitische Jihad op 7 oktober was een succes. De Israëlische verontwaardiging hierover had zich moeten richten tegen de Israëlische regering en haar leger voor hun chaotische reactie. Zij doodden waarschijnlijk meer Israëli’s dan Hamas deed, schrijft Bernard.

Maar in plaats daarvan werd de verontwaardiging gericht tegen de externe vijand. In dit geval alle Palestijnen.

Een verenigd Israël drong er bij zijn regering op aan om wraak te nemen. Het aangekondigde doel van de regering is om Hamas te verwijderen. Dat is echter onmogelijk tegen een sociale beweging met diepe wortels in de samenleving. Het echte doel is om alle Palestijnen uit Gaza te verwijderen, om ze te doden of om ze in een vreemd land te dumpen. Dit zou gevolgd worden door een poging om alle Palestijnen van de Westelijke Jordaanoever te verwijderen voordat het zuiden van Libanon wordt veroverd en geannexeerd.

Het is echter onwaarschijnlijk dat een buitenlands land zo’n genocide zal steunen en de last van miljoenen onhandelbare vluchtelingen op zich zal nemen.

De Israëlische regering wil haar volk nog steeds tevreden stellen, maar heeft geen manier om dat te bereiken.

Ondertussen verhoogt het verzet tegen Israël, dat al tientallen jaren wordt opgebouwd door Iran, zijn respons. Het wil Israël onder druk zetten om zijn nederlaag toe te geven en de Palestijnen te bevrijden van hun zionistische bezetters.

Een samenleving op andere gedachten brengen vereist een langzame en langdurige reactie. In het noorden escaleert Hezbullah langzaam zijn lik op stuk oorlog met het Israëlische leger. Ongeveer 100.000 Israëlische burgers zijn uit het grensgebied gevlucht. De Ansar Islam-beweging in Jemen heeft het zeeverkeer naar de Israëlische haven Eilat geblokkeerd. De Amerikaanse poging om dat tegen te gaan is mislukt:

  Dit is de manier waarop het Westen eindigt

Ondanks dat de VS de spanningen in de Rode Zee “een internationale uitdaging” noemde die een gezamenlijke reactie vereiste, was de aanvankelijke steun van de coalitie beperkt, met slechts 10 landen, waaronder Bahrein als enige Arabische staat. Het Pentagon kondigde later aan dat 20 landen zich bij de coalitie hadden aangesloten, waaronder Griekenland en Australië.

Als tegenslag voor de VS hebben Frankrijk, Spanje en Italië hun deelname aan de alliantie afgewezen.

Lokale tegenstanders in Irak en Syrië vallen de Amerikaanse troepen aan die in die landen zijn gestationeerd. Zolang hun troepen daar zijn, kunnen de VS niets doen om dat te voorkomen.

Er zijn ook bedreigingen voor de Middellandse Zeekust van Israël. Hezbollah heeft de mogelijkheid om Haifa en andere Israëlische havens af te sluiten. Raketten, kruisraketten en drones uit Gaza, Libanon, Jemen en van verzetsstrijders in Irak en Syrië blijven Israël dag na dag aanvallen.

Met meer dan 350.000 gemobiliseerde Israëlische troepen en een verbod op Palestijnse arbeiders van de Westelijke Jordaanoever zit de Israëlische economie, bij gebrek aan arbeiders, diep in de problemen.

De militaire invallen in de Palestijnse steden in Gaza hebben tot nu toe weinig resultaat opgeleverd, maar wel aanzienlijke verliezen. Het enige wat het leger kan doen is die steden blok voor blok vernietigen. Maar Hamas blijft terugvechten, zelfs in de puin.

Het huidige plan is om het leven van de Palestijnen in Gaza zo miserabel te maken dat weggaan voor hen het enige alternatief is voor een zekere dood. Maar waarheen vertrekken als niemand hen wil opnemen?

  Hoe Israël in een val trapte

Dat is een vraag die Israël en zijn Amerikaanse medestanders niet kunnen beantwoorden.

Nu de oorlog een langdurige, onhoudbare fase ingaat, moet de Israëlische regering iets anders doen, of falen.

Ze is van plan om een nieuw front te openen in Libanon tegen Hezbollah. Maar een herhaling van de oorlog van 2006, die Israël verloor, kan niet worden geriskeerd. Om Hezbollah op de grond te bestrijden heeft Israël de actieve steun van de VS nodig, niet alleen door de levering van wapens door de VS, maar ook door Amerikaanse troepen op de grond.

Een nieuwe Amerikaanse oorlog in het Midden-Oosten tegen een goed voorbereide vijand is het laatste wat president Biden nodig heeft voor zijn herverkiezingscampagne.

Foto’s van Israëlische kolonisten en hun leger die Ramallah binnenvallen om geld te stelen van Palestijnse geldwisselaars leiden ook tot negatievere reacties van de kiezers.

Hamas zegt dat het de oorlog nog maanden kan uitvechten.

Biden moet de oorlog stoppen.

Of hij doet dat nu of zijn kansen op herverkiezing zullen nog verder afnemen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

VS staan voor nederlaag in geopolitieke oorlog in GazaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische raket doorkruist Polen; NAVO’s veelgeprezen luchtverdediging heeft er nooit op gereageerd
Volgend artikelKIJK: WEF-adviseur – “Waar hebben we zoveel mensen voor nodig?”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Het fossiel Biden rest slechts nog 1 ding: stoppen met ademhalen, en de VS zijn te ver de bietenbrug op om nog te kunnen hopen op een goede afloop. Het beste wat yanks kunnen doen is wat vele mensen ze al jaren aanraden: Yankee go home!

  2. Het zou zomaar kunnen zijn, dat we bij voortduring naar films hebben gekeken, want wie heeft het bewijs, ik bedoel: is er geweest, daar in israël en verder? Denk terug aan het voetbalgedoe in de woestijn ginds: wie waren de toeschouwers? juist ja, veelal palestijnen, en misschien waren die daarnaartoe gebracht, woonden daar alreeds, en leven nu van het door het westen opgebrachte geld? in het lege woongebied van de palestijnen zijn toen de filmopnames begonnen, er cirkuleren filmpjes o.a. op telegram. hoe dan ook, zonnige dag, bij uitzondering, gewenst vandage……

  3. Deze maand (december) is er al tweemaal aan miljoenen dollars militair materiaal geleverd aan Israël vanuit de USA; met als doel zoveel mogelijk Palestijnen afmaken . Er is een gasbron gevonden voor de kust van Gaza die volgens de verenigde Naties enkel Gaza er op aanspraak kan maken ; Israël die niet anders doet dan stelen van de Palestijnen willen kost wat kost Gaza vernietigen en de controle over het gebied hebben om dit gas te ontginnen, er is reeds een afspraak met de Europese Unie om het gas daar te leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in