Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De strijd om de controle over het treinstation in Bakhmut woedt voort met Oekraïense troepen die alleen zichzelf verdedigen om vernietiging te voorkomen.

Russische troepen hebben het belangrijkste politiegebouw veroverd en rukken nu op om het station onder controle te krijgen, wat doet denken aan beelden van de overeenkomstige strijd in Stalingrad, schrijft Pronews.

Aan de andere kant zegt het Britse Ministerie van Defensie in zijn gebruikelijke dagelijkse rapport dat Rusland de afgelopen zeven dagen waarschijnlijk zijn tankaanvallen rond de stad Marinka in de Donetsk-regio, 20 kilometer ten zuidwesten van de stad Donetsk, heeft opgevoerd.

Marinka verkeert sinds 2014 in een voortdurende staat van oorlog en is grotendeels verwoest door artillerie-uitwisselingen. Het is strategisch gelegen aan de invalswegen naar Donetsk en de hoofdweg H15.

Rusland blijft hoge prioriteit geven aan het bevoorraden van activiteiten in de bredere sector Donetsk, met inbegrip van de regio’s Marinka en Avdiivka, waarbij het aanzienlijke middelen uitgeeft voor weinig winst, aldus het Britse ministerie.

Russische troepen hebben ook op grote schaal Oekraïense M-113 infanteriegevechtsvoertuigen geplunderd in Bakhmut die zijn geschonken door verschillende NAVO-landen en de VS.

In de video wordt een van de buitgemaakte M-113’s van het Oekraïense leger nu gebruikt door Russische troepen met het Z-merkteken.

In de video wordt een van de buitgemaakte M-113’s van het Oekraïense leger nu gebruikt door de Russische strijdkrachten, met de kenmerkende Z.

Volgens wat bekend is, hebben de VS ongeveer 300 eenheden geleverd, Denemarken 54, Litouwen 50, Portugal 28, Australië 28 en Spanje 40.

Meer in het algemeen blijft minder dan 10% van de stad onder Oekraïense controle en zijn Russische troepen momenteel bezig de straten te zuiveren.

  Dr. Coleman: Nu weten we het: De samenzweerders willen de Derde Wereldoorlog

De situatie van de resterende Oekraïense strijdkrachten in een blok van westelijk Bakhmut is erbarmelijk omdat ze zijn omsingeld en afgesneden van elke ontsnappingsroute, terwijl veel Oekraïense soldaten de stad te voet proberen te ontvluchten via de modderige weg van Kromova.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne is de doodsteek voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEr is zoveel kwaad om ons heen…
Volgend artikelWanneer imperia sterven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Het schietgedoe in enkele straten duurt nu zo’n zes maanden zonder wezenlijke veranderingen aan het front. Het hoofdpunt ligt momenteel dus op een ander vlak; organisatorisch, economisch, politiek. Een echte “strijd” kan je dit toch niet noemen.

 2. The Brave” bestormde de posities van de vijand bij Kremennaya

  https://t.me/btr80/6207
  *
  Aanvalsdrones van het Russische leger vernietigen vijandelijke doelen nabij Avdiivka.
  UAV-operators van het 101e regiment van het 1e legerkorps van Donetsk vallen open Oekraïense faciliteiten aan en lokaliseren het personeel en de posities van de strijdkrachten van Oekraïne.

  https://t.me/RVvoenkor/42510
  *
  Aanval op Maryinka: onze T-72B3-tank doorstond een voltreffer op de voorkant koepel

  https://t.me/RVvoenkor/42480
  *
  Het Russische leger blijft een speciale militaire operatie uitvoeren, het ministerie van Defensie rapporteert over de succesvolle acties van onze strijdkrachten op de belangrijkste sectoren van het front.

  Russische luchtvaartaanvallen verkenden doelen met geleide bommen en vernietigden vijandelijke militaire installaties langs het hele front.
  Deze keer vloog de bom in een gebouw dat de strijdkrachten van Oekraïne voor hun eigen doeleinden gebruikten, aan het front bij Svatov – Kremennaya.

  https://t.me/RVvoenkor/42476
  *
  Artillerie verbrandt de posities van de strijdkrachten van Oekraïne nabij de cokesfabriek Avdiivka
  https://t.me/RVvoenkor/42498
  *
  First-person shots van de strijd: een jager van de Airborne Forces toonde de verovering van een bolwerk van Oekraïense militanten.

  https://t.me/RVvoenkor/42490

  – Russische lente

 3. Douglas McGregor maakt duidelijk :
  Vanaf 2014 was Bakhmut de zwaarst gefortificeerde plek op aarde.
  Kiev offerde talloze militairen op, vooral uit oost- en zuid-regio’s …………..
  RAF gebruikte in de SMO, deze plaats om UAF in de val te lokken.

  En, ik moet zeggen : die Wagners zijn ongelofelijk dapper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in