Anna-Lena Lernhede (links) werd in het hart gestoken. © privé

Een asielzoeker uit de derde wereld van onbekende leeftijd stak verpleegster Anna-Lena Lernhede, 56, dood op een voetgangersbrug in Kungälv. Maar nu zal hij zijn straf ontlopen omdat niet kon worden bewezen dat hij meerderjarig was ten tijde van de moord. – Deze zaak vestigt de aandacht op het probleem dat een persoon in het kader van een asielprocedure een min of meer willekeurige en onzekere leeftijd krijgt, aldus de openbare aanklager.

Anna-Lena Lernhede was in de nacht van 10 mei vorig jaar op weg naar huis na een bezoek aan een vriendin in Kungälv, bericht Fria Tider.

Op een voetgangersbrug werd ze aangevallen door een asielzoeker die haar in het hart stak. Ze had geprobeerd zich te verdedigen tegen beroving. Lernhede overleed twaalf dagen later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De moordenaar beweerde slechts 12 jaar oud te zijn, maar de aanklager was van mening dat hij in feite minstens 16 was.

Het leeftijdsonderzoek heeft echter niet “met voldoende kracht” kunnen aantonen dat de verdachte ten tijde van het misdrijf meerderjarig was, zo laat het Openbaar Ministerie nu in een persbericht weten. Hierdoor zal het onderzoek uitsluitend als een zogeheten LUL-31-onderzoek (de wet op de jeugdige delinquenten) worden voortgezet, en zal de moordenaar dus zijn straf ontlopen.

De partijen in de zaak hebben echter de mogelijkheid om de openbare aanklager te verzoeken bewijsmateriaal te verzamelen om schuld vast te stellen.

De moordenaar is onder de hoede van de sociale dienst en is in een SIS jeugdtehuis geplaatst.

“Deze zaak vestigt de aandacht op het probleem wanneer een min of meer willekeurige en onzekere leeftijd wordt vastgesteld voor een persoon in het kader van een asielprocedure. Bij de leeftijdsbepaling wijzen bepaalde omstandigheden erop dat de betrokkene ten tijde van het delict de leeftijd had om strafrechtelijk aansprakelijk te zijn. Uit het forensisch onderzoek blijkt echter dat het waarschijnlijker is dat hij ten tijde van het misdrijf niet meerderjarig was dan andersom”, aldus Thomas Willén, hoofdaanklager bij het Openbaar Ministerie in Göteborg.

  Zweeds jongetje ging chips kopen - migrantenbendelid duwt mes tegen zijn rug

Bashiri, 29 jaar, heeft onafgebroken verkracht sinds hij naar Zweden kwam – aanklager: “Ik wil hem uitwijzen, maar het is niet mogelijk”

Vorig artikelVolledig gevaccineerde mensen testen positief op Covid-19 – Dus hoe weegt het “voordeel” van experimentele vaccins “op tegen het risico”?
Volgend artikelDe wereld demonstreerde tegen de Coronabeperkingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Het wordt tijd om die jeugdstraffen af te schaffen. Als je wet hoe je iemand kan vermoorden en je doet het ook moet je gewoon als volwassene gestraft worden. Dus voor elke leeftijd de zelfde straf. Een hoop van die jongeren worden ingezet door volwassenen omdat ze weten dat ze zo hoge straffen ontlopen. Allen die domme politici hebben dat nog niet door. Met die kut van Kaag zal het ook in Nederland alleen maar erger worden.

 2. Voor gewelds misdrijven, vervolgen als een meerderjarige; in USA doen ze dat ook met zware misdrijven.
  En standaard daarna deporteren enbannen voor het leven.

  maar dat werkt op zich ook nog niet.
  Wat wel werkt: dwangarbeid in plaats van gevangenis; daarmee kunnen ze een deel van hun kosten compenseren; boswerk, of werk aan een chaingang,platsoenen schoonmaken e.d.

 3. Voor gewelds misdrijven, vervolgen als een meerderjarige; in USA doen ze dat ook met zware misdrijven.
  En standaard daarna deporteren enbannen voor het leven.

  maar dat werkt op zich ook nog niet.
  Wat wel werkt: dwangarbeid in plaats van gevangenis; daarmee kunnen ze een deel van hun kosten compenseren; boswerk, of werk aan een chaingang,plantsoenen schoonmaken e.d.

 4. Afschuwelijk wat verpleegster overkwam.Er zitten misdadigers onder asielzoekers!Hij LIEGT over zijn leeftijd om strafvervolging te voorkomen .Dan is zijn IDENTITEIT ook een leugen!Meteen deporteren en in land van herkomst meteen voor altijd achter de tralies.Hoe kan het dat zijn gegevens wel bij de SD bekend zijn?!?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in