Screenshot YT

Een uitzending van de Amerikaanse televisiezender NBC heeft de aandacht getrokken. Een aantal kiezers die nog niet zouden hebben besloten op wie ze zouden stemmen bij de verkiezingen in november, waren reeds eerder op het zusterkanaal van NBC, MSNBC, verschenen, waar ze hun steun voor de Democratische kandidaat Joe Biden hadden verklaard.

In een televisieprogramma op maandag mochten kiezers vragen stellen aan de Democratische presidentskandidaat Joe Biden, toen hij verscheen voor wat het netwerk beschreef als een “publiek van onbesliste Florida kiezers”.

Het publiek zou bestaan uit kiezers die nog niet hebben besloten op wie ze zullen stemmen. Maar pas in augustus hadden de “onbesliste kiezers” Peter Gonzalez en Ismael Llano deelgenomen aan een uitzending van het zusterkanaal MSNBC, waar ze verschenen als Biden-stemmers en de voormalige vicepresident prezen.

In het programma van maandag verklaarde NBC-gastheer Lester Holt dat LLano “vier jaar geleden voor Hillary Clinton stemde, maar eerder Republikein heeft gestemd”. Gonzalez’s politieke voorkeur werd niet genoemd. De vraag van de laatste aan Biden ging over de vermeende zorgen van zijn familie over de Democraten die verbonden zijn met de radicale linkerzijde.

De andere “onbesliste kiezers” die deelnamen aan het programma hebben op social media ook duidelijk hun steun aan Biden betuigd.

Terugkerend fenomeen

Dit was niet de eerste keer dat een Amerikaanse televisiezender tegenstanders van Trump heeft uitgenodigd onder het mom van onbesliste kiezers. Vorige maand was het ABC News dat verschillende Trump-critici beschreef als onbesliste kiezers.

NBC News heeft geweigerd commentaar te geven op de kritiek.

Marine Le Pen "erkent absoluut niet" Joe Bidden's verkiezingsoverwinning claim

Vertrouw niemand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here