Afrikanen verbranden AstraZeneca meuk van Zweden

0
Via Twitter

Bijna 20.000 doses Coronavaccin zijn door de autoriteiten in Malawi verbrand. Het doel is bij de bevolking het vertrouwen te wekken dat het vaccin dat zij aanbieden veilig is.

Eind maart waren 102.000 doses van het vaccin van AstraZeneca in Malawi afgeleverd, maar de belangstelling voor het vaccin was gering. Op de uiterste datum van 13 april was ongeveer een vijfde van de doses nog niet gebruikt. Toen bekend werd dat de doses verlopen waren, wilden nog minder mensen gevaccineerd worden.

“Toen het nieuws zich verspreidde dat we oude vaccins hadden, merkten we dat de mensen niet meer naar onze klinieken kwamen om zich te laten vaccineren”, vertelt dokter Charles Mwansambo aan de BBC.

Op dat moment voelde de gezondheidsautoriteit van het land zich genoodzaakt op te treden en besloot 19.610 verlopen doses te verbranden om de bevolking gerust te stellen dat het vaccin dat zij gebruiken veilig is.

“Als we ze niet verbranden, denken mensen dat we verlopen vaccin gebruiken in onze klinieken. En als de mensen niet naar hier komen, zal Covid-19 hen hard treffen”, zegt Charles Mwansambo.

Volgens Mwansambo hadden de gezondheidsautoriteiten de doses reeds vernietigd alvorens ze te verbranden, hetgeen wordt omschreven als “een loutere formaliteit”.

Zweeds hulpgeld

Malawi ontving de vaccindoses van AstraZeneca via Covax, het wereldwijde partnerschap voor vaccins waaraan Zweden onlangs zijn hulp heeft verdubbeld tot 20 miljoen euro dit jaar. Begin mei kondigde de regering ook aan dat zij een miljoen doses weggaf via Covax.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Moslimbende overlaadt Zweeds meisje met trappen op het hoofd: “Dood haar wallah”

  Nieuw Normaal Newspeak #1: "Kudde-immuniteit"
Vorig artikelSpaanse soldaten gooien Afrikanen terug in zee
Volgend artikelOveral hetzelfde patroon? Covid-gevallen zijn sterk gestegen in bijna elk land dat een massale vaccinatiecampagne heeft gelanceerd.
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in