Tijdens de Zesdaagse Oorlog vond op 8 juni 1967 het USS Liberty-incident plaats waarbij Israël het Amerikaanse marineschip USS Liberty aanviel, dat in internationale wateren ten noorden van de Sinaï bij de plaats El Arish lag. Op de vierde dag van de Zesdaagse Oorlog kreeg het schip aanvallen te verduren van de Israëlische luchtmacht en marine, waarbij het schip bijna tot zinken werd gebracht en een groot deel van de bemanning om het leven  kwam (34) of gewond (171) raakte.Tijdens de aanvallen van de Israëlische luchtmacht, lukte het de bemanning van de USS Liberty een zeer grote Amerikaanse vlag op het dek te plaatsen; de aanvallen werden echter niet gestaakt, schrijft Unionleader.com.

De valse vlag aanval van Israël tegen het Amerikaanse inlichtingenschip U.S.S. Liberty is een schandvlek in zowel de geschiedenis van Israël als de Verenigde Staten. Een aankomend boek beweert dat de toenmalige president van de VS, Lyndon Johnson, volledig had ingestemd met de aanval en zijn eigen marine opdracht had gegeven om de U.S.S. Liberty niet te helpen en naar de bodem van de zee moest laten zinken.

Dit najaar verschijnt een boek van Joan Mellen, dat in het Engels Blood in the Water wordt genoemd, en gaat over de poging van Israël om in 1967 de U.S.S. Liberty te zinken. De toenmalige president van de Verenigde Staten was Lyndon Johnson. Hij had John F. Kennedy vervangen die op tragische wijze was vermoord. Johnson was veel meer dan Kennedy bereid om tegemoet te komen aan de politieke eisen van Israël. Dit was doorslaggevend voor de aanvallen van Israël op het spionageschip U.S.S. Liberty. Het boek beweert dat president Johnson zijn vloot heeft bevolen de Israëlische strijdkrachten toe te staan ​​het schip aan te vallen en tot zinken te brengen, zonder dat iemand het kon overleven. Het doel was om de regering in Egypte via een oorlog in een Israël-vriendelijk regime om te ruilen.

Joan Mellen is een professor in Engels en creatief schrijven aan de Temple University in Philadelphia. Haar boek onderzoekt de kwaadaardige aanval die Israël en de Verenigde Staten hebben uitgevoerd als een vals vlag aanval. Het was de bedoeling dat Egypte de schuld voor de aanval op de USS Liberty zou krijgen wat dan door Amerika zou worden beschouwd als een ongeprovoceerde aanval op haar strijdkrachten, waarna het een vergeldingsaanval op Egypte uit zou voeren en een Israël-vriendelijk regime zouden installeren. Tientallen Amerikanen werden gedood bij de Israëlische aanval en er vielen bijna 200 gewonden.

  Biden in vodden

De Verenigde Staten gebruikten U.S.S. Liberty om de communistische landen achter het ijzeren gordijn af te luisteren in wat de Koude Oorlog wordt genoemd. Het schip opereerde over de gehele wereldwateren. Op 5 juni 1967, toen Israël Palestina, Egypte, Jordanië en Syrië aanviel in de zogeheten Zesdaagse Oorlog, werd de USS Liberty verordend om zich te haasten naar het oostelijke deel van de Middellandse Zee.

Kolonel William McGonagle, bevelhebber van de USS Liberty, en zijn bemanning van 99 man stevenden naar het Sinaï-schiereiland. Luitenant-kolonel David Edwin, die zich op het lagere dek bevond, kreeg het strikte bevel van de Amerikaanse regering om er de activiteiten van zowel Israël als haar tegenstanders te monitoren om de gegevens hiervan naar Washingtonte verzenden.

Maar dit wilde Israël niet, zei Lewis tijdens een interview later in zijn huis. In plaats daarvan viel de Israëlische luchtmacht op 8 juni 1967 de Amerikaanse Liberty aan, met de bedoeling om het met bemanning en al naar de bodem te zinken.

USS Lliberty torpedogat.

Israël heeft herhaaldelijk beweerd dat het incident “een tragische vergissing” was, veroorzaakt door mist, en de Liberty “verward” werd met een Egyptisch schip. Israël verontschuldigde zich al snel voor hun aanval die 34 Amerikanen van de bemanning doodde, inclusief een burger, en 173 anderen verwondde.

Maar de dag van de aanval was “een mooie dag”, zegt Lewis. Israëlische gevechtsvliegtuigen waren al negen keer over de Liberty gevlogen voordat ze aanvielen, eenmaal waren ze zo dicht in de buurt dat de matrozen de piloten konden zien en naar hen zwaaiden, zegt Lewis. Het was heel duidelijk dat Israël wist tot wie de Liberty behoorde.

  Rusland's Alexander Dugin: "De apocalyps is nu"

Tijdens de aanval slaagde McGonagle er in om vier torpedo’s te ontwijken voordat de vijfde torpedo de Liberty midscheeps trof en een gat in de zijkant van het schip veroorzaakte. De explosie vernietigde de trommelvliezen van Lewis en de hitte verschroeide zijn oogleden.

“Ik was een van degenen die zeer, zeer veel geluk had. Iedereen die in mijn buurt stond, stierf onmiddellijk,” zegt Lewis.

Lewis zegt dat hij zich persoonlijk verantwoordelijk voelde voor wat er met het schip was gebeurd. De dag voor de aanval had McGonagle gevraagd of het de informatieverzameling zou beïnvloeden als Liberty verder uit de kust werd gehaald. Dat zou inderdaad zo zijn, had Lewis geantwoord.

Een elektricien, James Terry Halbardier, redde de zwaar getroffen U.S.S. Liberty van verdere vernietiging. Hiervoor zou hij later de Silver Star worden toegekend, echter zonder gewone media-aandacht en niet in het Witte Huis, maar in een kleinere context. Noch de pers in de Verenigde Staten, noch de autoriteiten wilden er een mediashow van maken.

USS Lliberty 30mm kanongaten.

Lewis trok een coaxkabel over het dek naar de antenne van Liberty die niet meer functioneerde door de aanval van Israël, waardoor een SOS-bericht naar de zesde marine kon worden gestuurd. Blijkbaar werd het noodsignaal ook gehoord door Israël die onmiddellijk stopte met hun aanvallen tegen de Liberty. Maar de reddingsoperatie liet op zich wachten. Volgens Lewis was daar een reden voor.

Terwijl Lewis zich herstelde aan boord van het U.S.S. vliegdekschip Amerika, had hij een gesprek met de divisiecommandant van de zesde vloot, kolonel Lawrence R. Geis, die hem een ​​”zwijgplicht voor het leven” afdwong. Geis vertelde Lewis dat de vloot twee keer gevechtsvliegtuigen naar de Liberty had gestuurd om het te beschermen, maar dat de minister van Defensie Robert McNamara allebei de keren de vliegtuigen had terug verordend. Toen Geis bij de de tweede herroepingsopdracht zich verzet zou hebben tegen de orders van McNamaras, kwam president Lyndon Johnson zelf aan de telefoon en gaf de order rechtstreeks aan Geis.

USS Liberty na het incident.

In 2003 ondernam een ​​commissie een herziening van het incident, wat resulteerde het het zogeheten Moorer-rapport. Volgens het rapport, zouden de Israëli’s op 8 juni 1967 de Liberty acht uur lang overwaakt hebben voordat men het schip circa 25 minuten aanviel, “gedurende welke tijd de Israëlische vliegtuigen napalmbommen dropten op de brug van de Liberty, met 30 mm kanonnen en raketten het schip bestookten, wat 821 gaten veroorzaakten, waarvan meer dan 100 door raketten. Overlevenden schatten dat  er 30 of meer aanvallen zijn uitgevoerd met ten minste 12 Israëlische gevechtsvliegtuigen, die de radiocommunicatie op elk van de vijf Amerikaanse noodradiokanalen verstoorden.

Lewis is nu 87 jaar oud en de oudste overlevende van de Israëlische aanval op de Liberty. Hij zegt dat hij nog steeds probeert te begrijpen waarom Israël dit deed. Zijn conclusie, gedeeld door anderen, met inbegrip van de auteur van het aanstaande boek over het incident, is dat de Verenigde Staten en president Johnson hadden besloten de Egyptische president Gamal Abel Nasser te destabiliseren door de schuld te geven aan Egypte voor deze valse vlag aanval, omdat dit in het belang van Israël lag.

Lewis zegt dat hij hoopt dat het te verschijnen boek van Mellen meer mensen bewust zal maken van wat er werkelijk is gebeurd met U.S.S. Liberty en waarom.

“Het is frustrerend dat het Amerikaanse volk niets weet over dit alles, en dat het een opzet van de Verenigde Staten was,” zegt hij.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Bataclan: De horror die verzwegen werdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Russische tijdlijn kritiek in Oekraïne
Volgend artikelOorlog Oekraïne-Rusland: Europa kan de economische verliezer zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Amerikaanse president gelaste Israëls aanval op de U.S.S. Liberty DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO DIsINFO

  Joan Mellen, a professor of English and creative writing at Temple University in Philadelphia

  https://i2.wp.com/jfkfacts.org/wp-content/uploads/2013/10/joan-mellen.jpg jewish

  dus een jewish professor van TEMPLE university zegt dat niet israel maar america de aanval heeft verordoneert

  whahahahahhahahahahahahahahahahaha.

 2. Hetzelfdde verhaal voor de aanval op de drie World Trate Centres in Jew York.
  Het zelfverklaarde god’s uitverkorenen volk is nu eenmaal gemachtigd te doen in de wereld wat hun goeddunk. Gentiles, het afvalproduct van de schepping, heeft niet het recht zich daar in te mengen. Doen ze dat toch, dan zijn de consequences voor hen.

 3. Wat een leerzaam verhaal weer op FN. En triest. Wat mankeert die lui in Israel toch dat ze constant hun eigen medemens willen vernietigen. Ze zijn mentaal gestoord, en toch volgt ‘iedereen’ hun bevelen op. Het is met dit verhaal duidelijk dat Amerika de opdracht kreeg van Israel om zijn eigen mensen om zeep te helpen. En de sliijmbal lafbekken deden het nog ook. En ze blijven het vandaag de dag ook nog doen, medemensen om zeep helpen tbv de ‘uitverkorenen’. Deze ‘uitverkorenen’ – God ging goed de mist in toen ‘hij’ die monsters maakte. Als de mensheid verlost kan worden van deze fout in de natuur, kan het nog eens aardig worden op Aarde.

  • Misschien heeft het iets te maken met het verhaal uit het oude testament.
   Jozef de zoon van Jacob die door zijn broers als slaaf werd verkocht.

  • Ik denk dat het daarom draait. Het geloof dat gentiles geen medemensen zijn maar ander, van een lagere soort, DNA hebben. Jacob vocht met Israel en stal zijn identiteit, door sommigen uitgelegd als zou zijn DNA/Genen gebruikt zijn om nageslacht te creeeren. Oude hieroglyfen op steen kunnen uitgelegd worden als het in reageerbuizen creeeren van mensen. Lilith creeerde de Adams off earth. Ufo?? Tuatha landden in Ierland in ruimteschepen. Tegenwoordig vaak veranderd in gewone schepen in de mist. Meerdere referenties in de bijbel aan ruimteschepen.

   • Jacob was de broer van Esau. Esau gaf zijn eerste geboorterecht aan Jacob voor een kom soep. Zoveel was hem dat eerste geboorterecht waard. Jacob vocht niet met Israel, maar Jacob kreeg van God de naam Israel. Hij kreeg twaalf zonen, dezen vormen de twaalf stammen van Israel. Lilith is geen Bijbelse figuur, maar geintroduceerd door ´joodse´ feministen. Ook wordt gesteld dat Lilith een demonische figuur was. In de Bijbel staan geen referenties naar ruimteschepen. Ufo´s? Speeltjes van de befaamde Rockefellers.

    https://humansbefree.com/2022/05/the-rockefellers-are-the-founders-of-the-ufo-disclosure-movement-why.html

    En ja, ikzelf heb die ufo´s mogen aanschouwen.

 4. Is het niet tijd dat de letters van ‘FRONT’ nieuws voortaan in Gotisch geschreven worden met ‘STORM’ ervoor?
  Of is dit een proefballonnetje..

 5. Zeer plausibel verhaal.

  USA: wisten weken voor de aanval opPearl Harbour ervan; stuurde het vliegdekschip weg, maar offerden 3000 man op om USA in de oorlog te betrekken.

  9/11: er was een symposium op de TU Delft; de beste explosieven experts van wereld waren het eens over EEN ding: geen vlieguig kon zulke explosies/hitte veroorzaken. Onmogelijk.
  Waren speciale springstoffen, alleen verkrijgbaar voor de staat.

  Note; TWEE vliegtuigen; DRIE gebouwen
  gebouw drie: werd om 20.00 gemeld dat het was opgeblazen (CNN) gebeurde om 2100….
  Doel: oorlog tegen terrorisme….

  En nu weer; USA provoceert RU voor het gebruik van kernbom.
  Dat kan dus.

  En dan huilie-huilie?

  • Ik heb een opname met een mobiele telefoon gezien waar de verschillende explosies in gebouw 7 te zien waren. Niet meer terug te vinden.

 6. Wij worden wederom voor de gek gehouden en misleid ja ik zelf laat mij niet zo makkelijk gek maken want ik ben een trotse wappie en geen dom schaap en schaapjes er is weer feest voor jullie wij hebben nu twee varianten corona en nu maar vlug spuitje halen want jullie gaan anders dood.

  • JH Coolen mei 14, 2022 Bij 16:18

   Dood gaan we allemaal.Ben niet gevaccineerd maar noem mezelf absoluut geen wappie.
   Laat ze halen joh.ZZulk dom volk kun je er eigenlijk niet bij hebben.Lemmingen.
   Zombies,als jezelf niet nadenkt maar braaf je kop op het hakblok legt.
   Kijk mijn vader is bijna 82 geworden en overleden,29 dec 2022.
   Zeker ingespoten want risico-groep.Respectabele leeftijd voor een harde werker.
   Boos of verdrietig ben ik niet.Vond het al knap dattie over de 80 kwam!
   Schapen of niet,zo bang om risico te lopen,nemen ze dat risico.Zelf weten.
   Maar ik zei wel tegen mijn stiefmoe:een gezond lichaam medicatie toedienen zodat iemand anders misschien niet ziek word,belachelijk is.
   De hele maatschappij op slot?Voor een paar oudjes?(dood gaan we toch,de regie heb je niet)
   Dan kunnen die zwakkeren beter zichzelf beschermen door in quarantaine te gaan.
   Maar indoctrinatie werkt heel goed.Hoorde je de boodschap niet omgeroepen in de AH?
   Op tv,radio,winkel,billboards overal.
   Dat is wat ze nu weer doen,steeds weer dingen framen.
   Dus ik ben blij dat de yanks uit het middenoosten worden getrapt.
   Nou de BRICS nog verder in het zadel en usa is done for.
   Hallo onafhankelijke staat California en Texas!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in