Hoeveel slachtoffers heeft Oekraïne geleden? Hoeveel slachtoffers heeft Rusland geleden? Het beantwoorden van deze vragen is cruciaal voor het bepalen van de beste en meest morele weg voorwaarts voor Oekraïne en de Verenigde Staten.

Schattingen van gesneuvelde Oekraïners variëren van een minimum van iets meer dan 30.000 tot een maximum van meer dan 400.000. Het is duidelijk dat deze twee schattingen niet met elkaar in overeenstemming zijn. Het is duidelijk dat deze twee schattingen niet met elkaar te rijmen zijn. En voor de mensen in Oekraïne maakt het echt heel veel uit welke het dichtst bij de waarheid ligt. Terwijl 30.000 doden tragisch is, is alles wat in de buurt komt van 400.000 KIA en de bijbehorende honderdduizenden gewonden een humanitaire ramp die gesprekken over het voortzetten van offensieve operaties volgend jaar, of zelfs geloven in een patstelling, wensdenken maakt dat zal resulteren in nog meer vruchteloze Oekraïense doden, schrijft Mike Fredenburg.

Het is geen verrassing dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten sinds het begin van de oorlog onwrikbaar het narratief hebben doorgedrukt dat Rusland veel meer slachtoffers maakt dan Oekraïne. Dit slachtoffer-narratief was cruciaal om aannemelijk te blijven maken dat Oekraïne een land zou kunnen verslaan dat vier tot vijf keer meer mannen in militaire leeftijd heeft en dat onlangs nog werd beoordeeld als het machtigste leger ter wereld. Gezien de noodzaak om de Oekraïense overwinning aannemelijk te houden, is het niet verwonderlijk dat de NAVO-inlichtingendienst beweerde dat Rusland in de slag om Bakhmut minstens vijf soldaten verloor voor elke Oekraïense.

Sinds de val van Bakhmut in de handen van Rusland, het mislukken van het veelgeprezen Oekraïense tegenoffensief en tekenen dat het Oekraïense leger op instorten staat, horen we echter niets meer over het aantal slachtoffers van vijf tegen één. Toch beweren de meest recente schattingen van Amerikaanse en Britse functionarissen dat Rusland 120.000 gesneuvelden heeft, terwijl Oekraïne “slechts” 70.000 gesneuvelden heeft (meer dan de Verenigde Staten in meer dan 10 jaar Vietnamoorlog).

Maar niet iedereen is het eens met de V.S./Britse slachtofferschattingen voor een leger dat de oorlog begon met het mobiliseren van eerst 1 miljoen gewapende mannen en, in de loop van de oorlog, naar schatting nog eens 1 miljoen mobiliseerde. Onder het groeiende aantal mensen dat het er niet mee eens is, is de voormalige directeur van het Joint Operations Center bij het Supreme Headquarters Europe en één van de belangrijkste leiders in het behalen van de legendarische overwinning in de massale tankslag van 73 Easting, gepensioneerd U.S. Army Col. Douglas Macgregor.

  Europese hulp aan Oekraïne komt tot stilstand & Oekraïne maakt het ontvangen of verdelen van Russische humanitaire hulp in "bezette gebieden" een misdaad

In een recent interview met mij was kolonel Macgregor het ermee eens dat, terwijl schattingen die de Russische KIA’s op 50.000 tot 60.000 schatten verdedigbaar zijn, de meeste schattingen voor Oekraïense KIA’s dat niet zijn. Wat velen ongetwijfeld schokkend zullen vinden, gezien de ontelbare verhalen waarin de militaire vaardigheden en capaciteiten van Rusland in diskrediet worden gebracht, terwijl er kritiekloos over de militaire dapperheid van Oekraïne wordt gefulmineerd, Col. Macgregor schat de Oekraïense KIA op meer dan 400.000 van de 2 miljoen die Oekraïne heeft gemobiliseerd. Kolonel Macgregor kwam tot dit schokkende aantal door gebruik te maken van een grote verscheidenheid aan bronnen, waaronder contacten binnen de Amerikaanse inlichtingendienst en contacten ter plaatse in Oekraïne en Polen die een grondige kennis hebben van wat er werkelijk gebeurt in Oekraïne.

Hij merkte in het bijzonder op dat zijn contacten binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten hebben aangegeven geschokt te zijn over hoe ver het narratief dat door de regering Biden wordt gepushed van de werkelijkheid afstaat van wat er in Oekraïne gebeurt en de echte oorlogsverliezen.

Op dezelfde manier hebben de contactpersonen van kolonel Macgregor uit Oekraïne hem verslagen doorgegeven van duizenden gewonde Oekraïners die op het slagveld werden achtergelaten om te sterven, een groeiend aantal Oekraïense commandanten en troepen die orders weigerden om zelfmoordaanvallen uit te voeren op zwaar versterkte Russische stellingen, Oekraïense soldaten die zich massaal overgaven aan Rusland, ziekenhuizen die overstroomden met Oekraïense gewonden en vele andere verslagen die getuigen van afschuwelijke aantallen slachtoffers die in tegenspraak zijn met het narratief dat door de Westerse media wordt gepushed.

Daarnaast hebben de contacten van kolonel Macgregor satellietbeelden geanalyseerd die een enorme uitbreiding van Oekraïense begraafplaatsen laten zien en ontelbare tienduizenden verse graven. Andere analyses van open bronnen hebben ook gedetailleerd de enorme uitbreiding van Oekraïense begraafplaatsen gedocumenteerd, waardoor Oekraïne binnenkort naar verluidt 1,5 miljoen mensen meer zal kunnen begraven. En een Russische analist die gebruik maakte van overlijdensberichten en andere open-source informatie kwam met Oekraïense KIA schattingen van meer dan 300.000.

Maar voor kolonel Macgregor is het de totaliteit van de rapporten die hij heeft gezien, zijn kennis van historische slachtofferpercentages, zijn persoonlijke militaire ervaring en informatie van zijn bronnen die hem tot de conclusie hebben gebracht dat de Oekraïense KIA vele malen groter zijn dan wat algemeen wordt gerapporteerd.

  Hoe ik een jaar SHTF overleefde in het Bosnië van de jaren 90

Deze cijfers, gekoppeld aan het feit dat de oorlog vermeden had kunnen worden als president Volodymyr Zelenskyy deskundig en wijs genoeg was geweest om te begrijpen dat de beloften van de V.S./NAVO over de overwinning volledig onrealistisch waren en dat er niet op vertrouwd kon worden, hebben kolonel Macgregor, die goede herinneringen heeft aan het opgroeien in een Oekraïense immigrantenwijk, tot de overtuiging gebracht dat de oorlog een absolute ramp is voor Oekraïne die vermeden had kunnen en moeten worden.

“In humanitaire termen heeft deze tragedie ertoe geleid dat de Oekraïense natie is vernietigd in een oorlog die nooit gevoerd had hoeven worden,” zei kolonel Macgregor.

Hoewel Kolonel Macgregor niet de enige is die zegt dat de oorlog een totale ramp is voor Oekraïne, is hij een van de weinige Westerse militaire experts die bereid is zich te verzetten tegen een narratief waarvan de ijver een religieuze ondertoon heeft gekregen. Maar is er bewijs dat zijn beoordeling ondersteunt? In het kort is het antwoord “Ja!”.

Eerst en vooral leert de geschiedenis ons dat artillerie-gerichte oorlogen zoals de Eerste Wereldoorlog en de oorlog tussen Oekraïne en Rusland enorme hoeveelheden slachtoffers en KIA’s maken. In de korte periode dat Amerika tegen de Duitsers vocht in de Eerste Wereldoorlog, vielen er 318.000 slachtoffers, waaronder 53.000 gesneuvelden over een periode van 120 dagen en nog eens 60.000 doden door ziekte en ongevallen. Gezien de vooruitgang die sinds de Eerste Wereldoorlog is geboekt op het gebied van realtime inlichtingen over het slagveld, moeten er dus zeer hoge aantallen slachtoffers van artillerie worden verwacht.

En omdat Rusland de oorlog niet alleen begon met een voordeel van 10 tegen 1 in artillerievermogen, maar dit voordeel nog steeds behoudt door zeven keer meer artilleriegranaten te produceren dan alle andere NAVO-landen samen, zou je verwachten dat Rusland een massief aantal slachtoffers produceert. Ruslands voordeel in langeafstandsaanvallen, drone-oorlogsvoering en elektronische oorlogsvoering dragen alleen maar bij aan zijn vermogen om onevenredig veel slachtoffers te maken.

Terwijl het bovenstaande duidt op het potentieel van Rusland om buitenproportionele slachtoffers te maken, levert de gemiddelde leeftijd van de Oekraïense soldaten die in de loop der tijd stijgt van ruwweg 32,5 jaar naar 43 jaar concreet bewijs dat Oekraïne in de loop van de oorlog catastrofale verliezen heeft geleden. Vanuit een statistisch perspectief past deze enorme toename in gemiddelde leeftijd beter bij de aantallen gesneuvelde soldaten van kolonel Macgregor dan bij de aantallen die vaak door westerse media worden genoemd. Alleen met zeer grote aantallen gesneuvelden of permanent gewonden kun je zo’n grote toename in de gemiddelde leeftijd van actieve Oekraïense soldaten krijgen.

  Analyse: Europeanen zullen alleen nog maar voedsel en energie kunnen kopen, en niets anders

Een andere onheilspellende trend die de wanhoop van de regering van president Zelenskyy benadrukt, is het plan om het aantal vrouwen in het leger drastisch te verhogen, ondanks het feit dat vrouwen ernstig in het nadeel zijn ten opzichte van mannen als het aankomt op close combat.

Dan heb je nog verhalen en anekdotes die beschrijven dat de levensverwachting aan de frontlinies van Bakhmut uren is en dat slecht getrainde Oekraïense troepen in allerijl de strijd in worden gejaagd. Dit soort verhalen zijn legio, vooral in onafhankelijke of niet-westerse media. Gecombineerd met alle andere signalen, maakt dit het aannemelijk dat de cijfers van kolonel Macgregor niet alleen plausibel zijn, maar ook helpen verklaren waarom de acties van de Oekraïense regering er steeds wanhopiger uitzien.

Natuurlijk erkent kolonel Macgregor dat het extreem moeilijk is om midden in een oorlog accurate aantallen slachtoffers te schatten en dat zijn schattingen er vele duizenden naast kunnen zitten.

Gezien het sterke bewijs dat Oekraïne lijdt onder slachtoffers die het land verwoesten, is praten over een patstelling, laat staan over succesvolle offensieve operaties om grondgebied te winnen, meer een poging tot het gezicht te redden, dan een realistische kans dat Oekraïne niet verliest.

Daarom is de enige morele stap voorwaarts voor de Verenigde Staten om president Zelenskyy te vertellen dat de tijd om vrede te eisen al lang voorbij is en dat hij de neutraliteit en het verlies van de regio’s die zich in 2014 van Oekraïne afscheidden, moet accepteren. Dit is een bittere pil om te slikken voor Oekraïense nationalisten en diegenen in de Verenigde Staten die hoopten dat Oekraïne Rusland veel meer schade zou berokkenen, maar het alternatief is dat de afnemende kansen van Oekraïne om een levensvatbare natiestaat te blijven worden versneld, dat er nog veel meer vruchteloze Oekraïense doden zullen vallen en dat de vredesvoorwaarden aanzienlijk slechter zullen zijn dan die waarover vandaag onderhandeld kan worden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nee – Met zulke propagandawaanzin wint u de oorlog nietVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraëlische veteraan zegt dat hij getuige was van IDF Apache Helikopter die raket afvuurde op Kibboets
Volgend artikelIn Video 18+: Zeldzaam mesgevecht op Oekraïens slagveld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Zorg dat je als mens kennis hebt zodat je in de bossen kunt overleven en laat ze barsten in Polen bv heb je bossen waar je uren met de auto kunt rijden zonder dat je ook iemand tegen komt. Dat zijn plekken waar je dan moet zijn en zo zijn er zat plekken in Oekraine.

  2. Zo bedriegt de MSM/NPO ons met fakenews over Covid/Oekraïne oorlog/klimaat/vluchtelingen/islam/../..
    Er komt niets betrouwbaars daar vandaan.
    Dus ook niet over de Gaza, vergeet dat niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in