Noah Brooks / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De Russen hebben massale bombardementen uitgevoerd op Lviv, Kharkiv, Odessa en Tsjerkassy met kamikaze drones en S-300 raketten, en het afgelopen uur zijn er in totaal 20 Russische strategische bommenwerpers opgestegen die naar verwachting Kiev en andere gebieden zullen raken, bericht Pronews.

Dit zijn 9 TU-95’s en 11 TU-22M3’s.

Vandaag wordt naar verwachting een moeilijke dag voor Oekraïne, omdat de Russische strategische bommenwerpers op zoek zijn naar westerse wapendepots en de F-16’s die aan Kiev zijn geleverd en zich op Oekraïens grondgebied bevinden.

De Russen hebben tot nu toe laten zien dat ze betrouwbare inlichtingen hebben over de locaties van westerse wapenopslagplaatsen.

Tot nu toe zijn er twee explosies gemeld in Lviv, zes explosies in Kharkiv en verschillende explosies in Odessa.

Inwoners van de regio #Odessa maken melding van een reeks explosies in de regionale hoofdstad. Drones vallen militaire installaties aan in Ilyichevsk, Teplodar, Belyaevka en andere voorsteden van Odessa.

#Odessa, een brand in een woongebouw met meerdere verdiepingen
Volgens getuigen was de oorzaak van het incident een mislukte Oekraïense luchtdoelraket of een drone die was neergeschoten boven een woongebouw.

De Russen zijn overtuigd dat ze nu een duidelijk voordeel hebben ten opzichte van Oekraïne en het Westen, dat zonder geld zit (in oorlogstijd is het altijd degene die de grondstoffen, energie, materieel heeft, dingen die de Europeanen niet hebben, die altijd kan overleven).

De winter zal uitputtend zijn voor de Oekraïners en zelfs de westerse media geven toe dat er een ernstig probleem is om nieuwe reserves te werven voor de oorlog.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin geeft grimmige waarschuwing aan Polen en NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeneratie dom
Volgend artikelPlotseling en onverwacht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

43 REACTIES

 1. En de clown doet weer zielig ,het komt door het westen dat te weinig geld en wapens levert en begint vast en zeker aan een nieuwe bedel ronde ,het demissionaire addergebroed ollongren en rutte zullen wel weer een donatie doen in een strijd waarvan bijna iedereen ziet dat die allang verloren is voor de navo behalve de onbenullen die over onze belasting centen gaan.

   • Het probleem is nu, dat er geen fiatgeld meer aangemaakt kan worden, sinds 19-11-2023. Alle fiatgeld voorraden raken op en politici kunnen nu niet meer voor sinterklaas spelen met ander mans geld, zoals zij gewend waren. Vandaar er steeds meer terughoudenheid richtig Oekraïne wordt getoond. Daar het min of meer al bekent is dan Rusland wint en Oekraïne na dit conflict waarschijnlijk niet eens meer bestaat.

    Wat betreft slavenschulden, dat is de bevolking al sinds hij/zij door zijn/haar ouders aangegeven is bij de overheid. Wordt jouw slavennummer aangemaakt. Pas amper 3 dagen oud en miljoenen schuld geërfd van de overheid op jouw familienaam.

 2. Tja dit lag in de lijn der verwachtingen na de aanval van 26 december op de Novocherkassk, vreemd dat er geen hoge precisie raketten neerdalen op de besluitvorming centra in Kiev, enfin denk dat Zelensky door het Oekraïense leger wordt uitgeschakeld of door een CIA actie commando.

  • Waarom zou je dat doen, als de leider van Oekraïne steeds slechte keuzes maakt. Rusland is juist blij met zo een leider, werkt in hun voordeel.

   Als je mij vraagt laat Rusland de oorlog met opzet vermoeiend en uitputtend zijn voor Oekraïne en Europa.

   In het Oosten zijn ze aan het schaken tegen Amerika. Oost-Europa en Midden-Oosten zijn de plekken waar de zetten nu worden gespeeld.

  • Adriaan,dat dacht ik ook en klinkt ook logisch maar er zit een logica achter het Russische plan.
   Als Rusland Zelenski zou afzetten dan zou de Oekrainse bevolking gaan mokken.
   Wat de Russen willen is het land zo ontwrichten dat de eigen bevolking zich tegen Zelenski gaat keren,dus Rusland wilt uiteindelijk dat de bevolking zelf in opstand komt tegen het eigen regime en gedesillusioneerd terug gaat verlangen naar een pro Russische regering.
   Toen Janoekovitsj president was had men een pro Russische regering,Janoekovitsj is zelf een echte Oekrainer maar was gewoon pro Russisch en waarom ook niet,Oekraine kreeg jarenlang gratis gas van Rusland en de Grivna (munt van Oekraine) was 10 grivna voor 1 euro,nu Oekraine pro Europees is krijg je 38 grivna´s voor een euro en is alles ook nog eens duurder geworden.
   Europa heeft zijn grenzen wagenwijd opengezet voor Oekrainers om zo alsnog zieltjes te winnen onder de Oekkies,de 10 miljoen tokkies die hier naar toe zijn gekomen zijn maar wat blij terwijl de Oewkrainers die in Oekraine een goede baan hadden zijn een stuk minder blij.
   In de beginne lijkt Europa de slag om de Oekrainse ziel te winnen maar op de langere termijn zal je zien dat de Oekrainers zich verneukt zullen gaan voelen want zeg nou zelf,je hebt toch veel liever een goed leven in je eigen land dan dat je een goed leven lijdt in een vreemd land en daarbij zullen de Oekkies er snel genoeg achter komen dat Europa de Oekkies gebruikt als goedkope arbeidskrachten.

 3. Toch blijft het probleem voor Rusland, dat het op een re-aktieve manier, een militaire operatie uitvoert : dan loop je meestal achter de feiten aan. Veel effektiever, en kortstondiger, was een korte, diep ingrijpende militaire operatie geweest , die Kiev militair uitgeschakeld had. Dan waren de doelen veel eerder bereikt.

  • Beste Cool Pete,
   Soms is ‘snel’ het juiste.
   Soms is ‘langzaam’ beter.
   Afhankelijk van de gestelde doelen op korte, midden, en lange termijn.

   Putin is altijd duidelijk geweest in de doelstellingen van Rusland.
   Het probleem met het westen is, dat ze het niet serieus nemen en terzijde schuiven.
   Het is eigenlijk net als het gedrag van kleine verwende kinderen die niet willen luisteren.
   Iets met verbrande billen en blaren….

  • War is a waiting game.

   Wie zo het slagveld op rent, is meestal de eerste die het slagveld dood verlaat. Rusland laat zich niet gek maken en blijft rustige handelingen uitvoeren. De NAVO rent als een kip zonder hoofd in de rondte te schieten en dreigen.

  • Dan had het westen (‘wij’) geen mogelijkheid gehad Oekraïne te bevoorraden en was Europa een gevaar voor Rusland. Nu ‘we’ bijna alle wapens hebben geleverd aan Oekraïne zijn ‘we’ als Europa machteloos. Dit rekken van de oorlog was een meesterzet van Rusland. Het was óf direct vrede en onderhandelingen en Oekraïne bleef een buffer tussen Rusland en EU, óf dit. Ik vind het goed gedaan van de Russen, petje af.

  • Die van Nederland zijn nog niet geleverd (staan wel klaar om verpulverd te worden). Dit waren waarschijnlijk Deense en/of Amerikaanse.

   • Ja hoor,als eerste. Zijn al bevestigd in Oekraine. Wat gevaarlijker is dat ze die vanaf Roemenie en of Bulgarije willen gaan gebruiken. MAW het artikel 5 opentrekken en Rusland de vrije hand geven alle NAVO landen aan te pakken.

    • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2023/12/22/defensie-stelt-eerste-18-f-16-jachtvliegtuigen-beschikbaar-voor-oekraine

     Volgens dit artikel is de definitieve toezegging op 22-12 gedaan.
     “Voor de uitvoer van militaire goederen geldt een vergunningsplicht, om ongewenst eindgebruik tegen te gaan. Dat geldt ook voor deze F-16’s. Buitenlandse Zaken toetst de toestellen daarom aan de criteria van de Europese Unie voor de export van wapens. Op basis daarvan besluit de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking of ze een exportvergunning toekent.

     Naast deze vergunningverlening zijn er nog een aantal criteria waaraan voldaan moet zijn, voordat de toestellen daadwerkelijk zijn te leveren. Het gaat dan bijvoorbeeld over opgeleid Oekraïens personeel en geschikte infrastructuur in Oekraïne.

     Onderhoudsbeurt
     Voor de overdracht aan Oekraïne worden alle toestellen onderworpen aan een inspectie en voor zover nodig een modificatie. Daarnaast hebben een aantal van de toestellen ook een grote onderhoudsbeurt nodig.”

     Binnen één week is dat echt niet gelukt hoor. Één toestel voorzien van een grote onderhoudsbeurt binnen 1 week is nog wel te doen mits onderdelen voorradig zijn, maar meerdere…..nee, dat kun je wel vergeten.

  • Rusland verwacht dat als ze er allemaal zijn dat ze 20 dagen nodig hebben om ze allemaal Poeff te laten doen. Maar het is een lening aan Oekraine. probleem word om die lening ooit te gaan innen als Rusland heel Oekraine inlijft en, wat ik wel zie gebeuren. Allen als provincie/ oblast in Rusland. En dus ook geen schulden meer aan het buitenland:-)

   • Alle schulden leiden naar dezelfde schuldeisers… de elite parasieten. De hele mensheid moet gaan weigeren om die schulden nog te betalen. Wij doen al het werk, alle opbrengsten daarvan horen voor ons te zijn, maar ze rovens kaal via de matrix van leugens die ze hebben gecreëerd.

    • Net als bij de Grieken ,iedere geleende euro komt terug met rente volgens de volgevreten homofiel en voormalig cda minister van financien jan kees de jager.

 4. Ze kunnen het allemaal vergeten NAVO, Europese Unie wat een illegale zwendel met hun Rioolratten ze zullen allemaal er aan geloven dat circus Zwendellensky criminele illegale Drank en Drugs snuiver en dat wijf van zwendellensky met haar kinderen moorden en de Gif- Bio labs in dat corrupte Oekraïne en het WEF wat straks alleen nog maar een kerkhof over zal blijven, Rusland Begint nu pas op stoom te komen en het einde van Ursula von der LIJKEN en Klaasje Schaap en hun vriendjes waar ook een tering zooi over zal blijven DAVOS- BRUSSEL Zij die vragen kunnen het krijgen En de BEER gaat tekeer als een Heer Klaasje Schaap van de Rioolratten hol.

 5. In de gewone media roeptoeteren ze weer dat Rusland zomaar grote steden loopt te bombarderen, het gaat blijkbaar gewoonweg om opslag van die vliegtuigen, de F16’s, zo snel het lijkt de Overtoom wel!!!

  • Beste flardinga,
   Nieuwe naam voor de F16 in opslag;
   Sitting ducks.

   En wanneer ze toch nog in de lucht komen noemen de russen het;
   klei duiven

   • Tigron,
    Hahaha, grappig verzonnen!!!
    Weet je wat ik nu zo erg ervaar, het feit dat je in de gewone media niets mag zeggen over vrede tussen Rusland en het Kievregime, het is simpelweg onmogelijk want ze framen je gelijk als Putinvriend, of beginnen over de apartheid die de Palestijnen al 75 jaar ondergaan en hun verzet daar tegen, soms met wapens en soms geweldloos, je mag het allemaal niet benoemen, nee we praten over Hamas dat zijn terroristen, ik zeg dan altijd wat is Israel dan?
    Ik heb nog veel meer voorbeelden maar bizar is het wel allemaal he, de vrije pers, kijk ze lullen maar over Navalny in Rusland maar zwijgen als het over Julian Assange of het feit dat Edward Snowden in Rusland assiel heeft gekregen, het blijft mij persoonlijk maar zo verbazen, wat een gotspe is het vrije Westen, over de transgenders heb ik maar even helemaal niet, dat is ook lachwekkend, iedereen moet als kind nu twijfelen en dat al op zeer jonge leeftijd of zij echt wel in het goede lichaam geboren zijn bijvoorbeeld, wat doen die media allemaal met onze mensen, bizar he, zo blij dat ik dit hier kan schrijven want dat heb ik steeds meer nodig, die hypocrisie is echt shockerend, kijk ondertussen uit voor overvliegende kleiduiven, hahaha, ik kan mij vroeger nog een Nederlander herinneren die met kleiduivenschieten medailles won op de Olympische Spelen, maar dat even terzijde reeds!

    • Beste flardinga,
     Het kwam ineens in mij op, die sitting ducks en kleiduiven.
     Maar laten wij de russen niet horen dat wij hier eens een politicus hadden die riep dat bij gebrek aan munitie in het leger, de soldaten maar ” pang pang “moesten roepen.
     Die Russen flikkeren van het lachen in een greppel en komen niet meer bij.

     Maar nu even weer serieus.
     De tijd is voorbij om mensen de ogen te openen en te laten beseffen wat er echt gaande is en wat er precies achter zit.
     Je kunt ze niet dwingen om het te snappen.
     Het is zelfs verbijsterend en frustrerend om nagenoeg geen effect te bemerken en zelfs allerlei verwensingen naar je kop te krijgen.
     I’ve been there, done that.
     Mijn advies:
     je kunt niet ieder mens behoeden voor ellende, en helemaal niet als het hun eigen keuze is om dat niet te doen.
     Dat is verloren energie die je beter kunt investeren in mensen en/of dierbaren waarvan je weet dat het geaccepteerd wordt.
     Investeer ook tijd en aandacht aan jezelf, zodat DAT in ieder geval goed benut wordt.

     De dingen die komen gaan zullen toch wel komen.
     Investeer in jezelf en jouw dierbaren zowel met raad als daad.
     Als het moment daar is dat de echte pleuris uit breekt gaat niemand meer piepen dat hij/zij gediscrimineerd is vanwege gender en zo.
     Dan is de tijd daar dat BLM er niet meer toe doet.
     Dan is het niet meer relevant of men links of rechts is.
     Dan is de tijd daar dat je alles op orde hebt voor jezelf en jouw directe omgeving.
     Dat je er dan kunt zijn voor een selectief groepje mensen die echt in nood zitten en niet voor die mensen die niet wilde luisteren toen je ze wilde behoeden voor ellende.
     Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen keuzes ( ook de gevolgen)

      • Beste flardinga,
       We hebben weer een jaar achter de rug waarin vele de ogen voorgoed open zijn gegaan, maar waarvan vele de ogen voorgoed hebben gesloten.
       Gemengde emoties dus.
       Het leven zoals wij dat voor de kiezen krijgen, gewenst of niet.So be it.
       Ik wens jouw en vanzelf ook medelezers en Rommel voor al zijn werk wat hij verzet heeft, een fijne jaarwisseling en een nieuw jaar met nog meer verkregen inzichten, naastenliefde, en wijsheid.

       Om met een knipoog af te sluiten,
       Wat zou Zelensky zeggen wanneer hij de kont bekijkt van Biden?
       En wat zou Klaus Schwab zeggen als hij tijdens een pauze in Davos omhoog kijkt en een Kinzhal aan ziet komen?
       Wat zou Hugo de Jonge zeggen wanneer hij een hele grote vuist op zijn gezicht af ziet komen?
       Wat zou Rob Jetten zeggen wanneer hij over een klimaatneutraal ,bio afbreekbaar condoom uitglijd en op z’n plaat gaat?

       Ik dacht aan dit:
       https://youtu.be/s_UAu5PMTbI?si=FvO-EHab88_xPafZ

  • Ondertussen richt de navo luchtverdediging in oekraïne een echte ravage aan en verwoesten vele residentiële woningen, doordat ze voor het overgrote deel, op enkele uitzonderingen na, hun doel missen. Veel schade en mensenleed door hun waardeloze luchtverdediging.
   Wat betreft Odessa: aangezien de RF deze als een historisch Russische stad beschouwen gaan ze die zeker niet zelf verwoesten.

 6. Daar sta je dan NAVO met je broek op je enkels😜🤣🤣 alleen jammer dat je belastinggeld door dat neefje van Pinocchio en zijn nazi kornuiten daarheen zijn gestuurd ipv in NL voor de zorg en welzijn te besteden🖕🔪⚰️

 7. Oekraïne gaf toe dat zij sinds het begin van de SVO geen van de 300 Russische X-22-raketten hebben neergeschoten

  Het Oekraïense leger is er niet in geslaagd een van de 300 Russische Kh-22-raketten neer te halen die sinds de start van de speciale militaire operatie zijn afgevuurd. Dit werd verklaard door de voorzitter van de luchtmacht (luchtmacht) van Oekraïne Yuriy Ignat. >>>

  https://topcor.ru/42814-na-ukraine-priznali-chto-s-nachala-svo-ne-sbili-ni-odnoj-iz-300-rossijskih-raket-h-22.html

 8. Allemaal interessant hierboven. Maar wie legt uit waarom de bruggen over de Dnjepr onaangeroerd blijven? Dan zou de oorlog na 14 dagen voorbij zijn.

  • Wie legt uit waarom de russen Kiev niet hebben veranderd in een groot vliegveld….waarom Warschau nog overeind staat….waarom Brusslel nog ademd, waarom London nog niet in zee ligt en waarom Parijs niet is afgebrand?

   • Ik ben de eerste om toe te geven dat ik zo heel weinig weet. Maar met dat weinige moet toch nog wat realistisch de voetjes op de grond blijven. Het goede in al die miserie is dat de geopolitieke schaakspelers zich voor als nog niet gedragen als een driftig kind dat zijn goesting niet krijgt en dan maar met atoombommen begint te gooien. Laten we dus het wat proper houden op Frontnieuws als dat kan, anders zijn we even dwaas dan diegenen die al die propagandapulp van de msm slikken.

    • Beste Lepoudre Luc,
     Vandaag de dag is de ‘ kerstgedachte ” vrede op aarde voor mensen van goede wil” vervangen door Gourmet, tafelgrillen, Fondue, en verder de kadootjes van Ali express, Bol, Netflix en het bekijken van de vakantie catalogus voor 2024.

     Het zal nog wel een hele poos duren voordat de massa een ander net zo respecteert als wat ze van anderen verwachten.
     ” Liefde, houden van, compassie en mededogen” zijn werkwoorden.
     De beste voornemens zijn vaak in Februari al gesneuveld…..

   • Beste politiek profeet,
    “Wie legt uit waarom de russen Kiev niet hebben veranderd in een groot vliegveld….waarom Warschau nog overeind staat….waarom Brusslel nog ademd, waarom London nog niet in zee ligt en waarom Parijs niet is afgebrand?”

    Omdat de intenties en doelstellingen van de Russen totaal anders zijn dan die van het westen.
    Het westen m.n. de VS is voornamelijk uit op overheersing, bezetting , roven van grondstoffen.
    Daarbij past het westen een zelfbedachte moraal en excuus toe om te doen wat ze willen, ongeacht de slachtoffers, puinhopen en vernietigingen.
    ( kijk daarvoor naar de geschiedenis m.b.t. Vietnam, Irak 1-2, Libië, Afghanistan, Syrie )

    Rusland daartegen heeft geen behoefte om hetzelfde te doen omdat ze voor het grootste deel zelfvoorzienend zijn en in de grond van hun hart niet imperialistisch.
    De Russen hebben nog de oude normen en waarden die men in het westen aan de kant heeft geschoven ( geloof, gezin als hoeksteen, sociale cohesie enz)

    De russen verdedigen zich slechts tegen bedreigingen vanuit het westen met hun hierboven genoemde redenen.
    Het is niet hun doel om alles maar plat te gooien omdat dat het doel voorbij schiet en op termijn meer vijandigheid zal veroorzaken.

    De fout die men voortdurend maakt in het westen is, dat ze de motivatie van de Russen niet snappen (of niet willen) en verkeerd uitleggen als zijnde ‘ zwak, dom, enz.
    Dit is mijn uitleg op jouw vraag.
    Het gaat echter nog wat dieper waarbij de invloed van de Cabal, illuminatie, Vaticaan enz.enz.buiten beschouwing is gelaten omdat het dan wel een hele lap tekst gaat worden en wellicht minder interessant om te gaan zitten lezen.

    • Beste Tigron,
     Ik reageerde met mijn inbreng op Lepoudre Luc…die vroeg zich e.e.a. af.
     Ik vind het van hoge klasse hoe Poetin het doet in het kermlin.
     Hij doorziet het goed en neemt de tijd om te reageren op situaties, niets overhaast.
     Kortom…..laat de russen hun ding doen…..ze komen er wel en met wat hulp is ons landje straks ook bevrijd van de nazi-globalisten en het hedendaags politiek rattennest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in