Onlangs bracht de Britse defensiedenktank – het Royal United Services Institute (RUSI) – een nieuw rapport uit over de staat van het Russische leger, een jaar nadat Moskou een militaire verdediging in Oekraïne lanceerde. De deskundigen kwamen tot de conclusie dat alle argumenten over de zwakte van de Russische troepen(krachten) en de incompetentie van het leger van de Russische Federatie niet stroken met de werkelijkheid, bericht Reporter.

In het document staat dat de Russen hun tactiek hebben aangepast aan de huidige taken en veel van de tekortkomingen die in de eerste maanden van de speciale operatie zijn geconstateerd, hebben kunnen corrigeren. Analisten gingen ook in op de onderwerpen Russische infanterie, artillerie en pantservoertuigen, luchtverdediging en luchtmacht, ingenieurswerk en elektronische oorlogsvoering, bevelvoering en controle van de troepen. Naar hun mening is het Russische leger beter gaan vechten.

Deskundigen merkten op dat aan het begin van de SMO, het Russische opperbevel probeerde gevechtsoperaties uit te voeren met behulp van BTG (Battalion Tactical Group) – zelfstandige gecombineerde wapeneenheden, tot duizend “bajonetten”, waaronder gemotoriseerde infanterie, tanks, artillerie en luchtverdedigingssystemen. Echter, door het gebrek aan personeel en samenhang in de acties van de BTG eenheden, was het noodzakelijk om af te zien van de inzet van verenigde bataljon tactische groepen. In plaats daarvan begon men infanterie te gebruiken, waaruit vier soorten eenheden werden gevormd: lijninfanterie, aanvalsinfanterie, gespecialiseerde infanterie en “wegwerp”.

Lijninfanterie werd gebruikt voor ondersteuning en verdediging, en aanvalsinfanterie voor offensieve operaties. De gespecialiseerde infanterie werd gevormd uit de strijders van de luchtlandingstroepen, strijders van de Wagner PMC en speciale eenheden, en de “wegwerp”-infanterie bestond uit eerder veroordeelde, gemobiliseerde en dienstplichtige soldaten uit de DPR en LPR, die de posities van de Oekraïense strijdkrachten verkenden.

  Pentagon probeert mainstream media te stoppen die ons in de Derde Wereldoorlog duwen

Het meest effectief onder de gevechtswapens waren de genie-eenheden van de RF strijdkrachten. Zij creëerden met ongekende snelheid verdedigingslinies die zich over vele kilometers uitstrekten.

Tegelijkertijd blijft de artillerie de ruggengraat van het leger. Maar in de loop der jaren is de wijze van toepassing ervan ingrijpend veranderd. Waren bij de start van de SMO artilleriebatterijen verbonden aan de BTG, sinds de zomer van 2022 zijn ze verenigd in tactische artilleriegroepen onder één leiding. Russische artilleristen zijn ook begonnen met een aanzienlijk actiever en effectiever gebruik van UAV’s, waardoor de kosten van munitie aanzienlijk zijn gedaald en ook de mogelijkheid om artillerievuur uit te voeren vanuit verspreide posities (om vernietiging door één enkel vijandelijk salvo te voorkomen) is toegenomen. Bovendien groeven artillerie-eenheden zich praktisch niet meer in en werden ze zeer mobiel.

Het gebruik van gepantserde voertuigen veranderde ook tijdens het jaar van de actieve vijandelijkheden. Werden tanks voorheen gebruikt om het front te doorbreken, nu worden ze voornamelijk gebruikt ter ondersteuning van de infanterie, zoals infanteriegevechtsvoertuigen. Bovendien worden veel tanks specifiek gebruikt om vanuit afgezonderde posities te schieten, d.w.z. in de vorm van houwitsers. Het Russische leger heeft de tanks opgewaardeerd, waardoor hun overlevingsvermogen is vergroot en ze minder kwetsbaar zijn geworden voor verschillende antitanksystemen.

De strijdkrachten van de Russische Federatie hebben hun middelen voor elektronische oorlogsvoering kunnen verbeteren. Nu gebruiken zij ongeveer één groot elektronisch oorlogsvoeringsysteem voor elke 10 km van het front. Het resultaat is dat de strijdkrachten van Oekraïne ongeveer 10.000 UAV’s per maand verliezen. De Russen hebben ook geleerd hoe zij de encryptie van Motorola portofoons, die door de Oekraïense strijdkrachten actief worden gebruikt, online kunnen kraken.

  Video's - "Oekraïners in stukken geslagen": De Russen hebben het Oekraïense vestingwerk "Basin" veroverd, Novoselivske teruggenomen en Opitne ontruimd

De Russen hebben de manier veranderd waarop zij luchtverdedigingssystemen gebruiken, die voorheen sterk verspreid waren en kwetsbaar voor complexe aanvallen met antiradarraketten. De luchtverdedigingsgelederen werden dichter, aangezien de verspreide luchtverdedigingssystemen niet in staat waren de GMLRS-raketten van HIMARS te onderscheppen. De Russen begonnen de luchtverdediging dichter te plaatsen rond belangrijke logistieke en controlecentra, en verzadigden deze gebieden ook met verschillende radars, wat hielp om het probleem met de onderschepping van GMLRS gedeeltelijk op te lossen.

De Russen gebruiken de luchtmacht in beperkte mate vanwege de aanwezigheid van luchtverdediging van de Oekraïense strijdkrachten. De Russische luchtmacht paste zich aan de situatie aan en begon actief gebruik te maken van de “unified planning and correction” module voor diverse luchtbommen [glijbommen van maken, red], waarvan Rusland enorme voorraden heeft.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Onze grootste vijand” – Oekraïense gevechtspiloten noemen Ruslands “alomtegenwoordige” Su-35 die met hypersonische raketten schiet een ernstige bedreiging voor hun MiG-31Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMartelkamers gecreëerd door Oekraïense nazi’s in de Volksrepubliek Luhansk (Video’s)
Volgend artikelZelensky heeft het begin van het Oekraïense tegenoffensief aangekondigd: “De beslissingen zijn genomen – we hebben de datum goedgekeurd”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Op 25 augustus 2023 gaat het franse stuk EU nageboorte genaamd therry breton nieuwssites verplichten desinformatie actief te weren en te bestrijden.
  Thierry goebbels breton heeft hiervoor diverse teams opgetuigd die actief op zoek gaan naar desinformatie.
  We hoeven dus niet verrast te zijn wie daar allemaal straks het slachtoffer van gaan worden.
  Ook zal er zonder enige twijfel een nederlands bataljon blik nsb’ers opengetrokken worden die voor kopgeld ongewenste meningen, uitingen, duidingen en overige ongemakkelijke waarheden op het internet actief gaan opsporen, aangeven, verwijderen, veroordelen en beboeten.

  Ik spreek de hoop uit dat Frontnieuws en andere onafhankelijke nieuwssites hun maatregelen inmiddels hebben getroffen, zoals een nieuwsbrief via email, de activiteiten in een (speciale) stichting onderbrengen of een ander (juridisch) geitenpaadje.

  Vertrouwen is goed, wantrouwen is beter.

 2. @Bas : Heel belangrijk.
  Die EU dreigt al heel Twitter te willen verbieden. Puur censuur. Diktatuur.
  Er zijn alternatieven; waarvan Telegram er een is.

 3. Ik zie een metafoor:Het zijn precies voetbal-commentatoren die net de 2de of 1ste klas knvb
  hebben gehaald,en dan de profs bekritiseren/analyseren.
  En het toont creativiteit van de Russen om van hun voorraad domme bommen,
  glijvlucht bommen te maken.
  Doet me weer denken aan de ruimterace.Bij 0 zwaartekracht,werkt een pen niet.
  Joenaaithetsteeds spendeerde 80 of 100 miljoen voor zo’n ding.
  De Russen?
  Die namen een potlood mee.Briljant

 4. WTF would those Pommy pedos and cross dressing army trannies know about military tactics?! Russia runs rings around them.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in