Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De slag om Bakhmut is in wezen voorbij en de Russische strijdkrachten beginnen aan hun volgende grote doel, Chasiv Yar, en in deze context wordt een aanval uitgevoerd op Khromove, de tussenliggende nederzetting tussen Bakhmut en Chasiv Yar.

Khromove is van groot tactisch belang aangezien de Oekraïners het gebruikten als een “tussenstop” om versterkingen naar Bakhmut te sturen. Het wordt nu gebruikt om de overlevende Oekraïners te evacueren uit de verloren stad en wordt momenteel door de Russen gezuiverd.

Afgelopen nacht zijn de laatste verdedigingslinies volledig ingestort en de Russen “stroomden” alle woonwijken van westelijk Bakhmut binnen.

Kortom, er is geen georganiseerde verdediging meer, wat betekent dat er geen operationeel commandocentrum is om orders en operationele plannen uit te geven.

Interessant is dat zelfs de Oekraïners hebben toegegeven dat centraal Bakhmut verloren is gegaan (dat reeds vele dagen eerder verloren was gegaan) en dat de Russen in het westen oprukken.

Het is vermeldenswaard dat de slag om Bakhmut werd beslist door de relatief gemakkelijker dan verwachte verovering van het industriële complex AZOM.

  Zelensky: Als Oekraïne verliest, zullen Amerikanen "hun zonen en dochters naar de oorlog moeten sturen" en "zullen ze sterven"

Dit betekende praktisch het einde van alles voor de Oekraïners, terwijl de aanstaande val van Bakhmut drie maanden eerder was begonnen met de verovering van de Solentar-zoutmijnen.

Chasiv Yar baart de Russen nu zorgen omdat de Oekraïners het als springplank zullen gebruiken bij een mogelijke grote tegenaanval.

Als de Russen het innemen, zullen de Oekraïners gedwongen worden tot… een tegenaanval vanuit Kramatorsk.

Te ver weg om grote bewegingen te verbergen…

Via Pronews.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat zou een Russische nederlaag betekenen voor de bevolking van het Westen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOrthopedisch chirurg die het covid-“vaccin” en een carrière beëindigende gezondheidstoestand kreeg, zegt dat hij “in de steek is gelaten” door zijn collega’s
Volgend artikelVS durven nog steeds niet met spionagedrones boven Zwarte Zee te vliegen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Off topic bijdrage

  Musks superzware raket viel tijdens de vlucht uit elkaar (VIDEO)

  De superzware raket Starship, ontwikkeld door Elon Musk’s SpaceX, brak tijdens een testlancering in de lucht uit elkaar.
  Drie minuten na de lancering ontstond op een hoogte van 38 km een ​​noodsituatie. De eerste trap van de raket scheidde niet, Starship draaide in de lucht, waarna de raket explodeerde.

  De presentator van de uitzending noemde het incident “een snelle ongeplande ontmanteling”.

  Elon Musk, die commentaar gaf op de mislukking, noemde de testlancering “opwindend”, feliciteerde SpaceX en beloofde dat hij rekening zou houden met de fouten van vandaag om over een paar maanden een nieuwe Starship-lancering te lanceren.

  https://t.me/rusvesnasu/25933

 2. Hromadske TV werd gefinancierd door George Soros en vele diplomatieke bronnen in Kiev: waaronder de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden die haar 793.089 Oekraïense hryvnia, gelijk aan ongeveer 30 duizend euro, schonk aan het netwerk voor het promoten van de Soros-revolutie in Oekraïne en en het afzetten van de legitiem gekozen pro-Russische president Viktor Janoekovitsj.

  Het is dus normaal dat de Nederlandse inlichtingendienst waarschuwt voor de dreiging van Rusland, dat een van de westerse landen was die de staatsgreep veroorzaakte, die werd gevolgd door de burgeroorlog in Donbass en vervolgens het door de NAVO gesteunde internationale conflict.

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/04/escalation-plot-dutch-intelligence-report-points-to-threat-of-russia-war-with-west/

 3. Het gaat WO3 worden, of RU moet heel, heel vlug zijn.

  Op CNN vanmorgen “als oekiestan lid was van de Nato, of atoomwapens had…..
  In juli NATO vergadering; wedden dat die Oekiestan toelaten?
  Of dat USA atoomwapens gaat leveren?

  Zo ging het met tanks, met raketten; eerst het als verre mogelijkheid brengen, dan het doen.
  Stoltenberg is een gek, past goed met Biden; en, ze hebben pas 160 billioen in Oekraine gepompt.

  Vraag me af wat ze te verbergen hebben buiten biolabs en het economische einde van USA.
  90% van de voedselbonnen afgehaald, 30 millioen mensen uit de gezondheidszorg getrapt, de geldpersen maken overuren, en Zelensky verkoopt nog steeds wapens op het dark web….

  De enige methode om dat te voorkomen is als RU plankgas de grote steden zonder pause gaan bombarderen en zo Oekiestan in overgave dwingen.

  Alternatief is: de grote steden stuk voor stuk aan te pakken, en ze de keuze van overgave of vernietiging te geven.
  Denk dat dat de beste oplossing zou zijn.

  Maar de NATO en USA willen een all-out WO3.
  Ik hoop, dat als dat zou beginnen, RU gelijk wat hypersonic atoombommetjes op USA steden gooit, gelijktijdig met de hoofdsteden van NATO fanaten; England en Duitsland, Polen.

  Ze verdienen het.

 4. Normaal kan diplomatie alle problemen oplossen.
  Maar NIET als kleine zielige gestoorde mannetjes geld en legers beheersen, enoorlogszuchtig zijn, zoals in prae historie.

  En dat is het geval hier.
  Zwaar gestoorden–in dit geval ook nog pedo’s, en homo’s–startten een situatie, waarin diplomatie dood is, en ze zullen doorgaan. Helaas.

  Het zal WO3 worden.
  Rusland vecht een gerechte oorlog; zij moeten winnen.
  Er is geen alternatief.
  Als ze zouden verliezen, is beschaving en menselijkheid dood en begraven; noit verwacht dat Rusland de poortwachter van echte beschaving zou zijn.

  Beter dat het hele westen vernietigd wordt en RU wint en overleeft, dan dat RU vernietigd wordt.

  Het westen verdient niet beter, en heeft geen meerwaarde meer.

 5. In de velden rond Bahmut zitten de tankrupsen vol zware modderbrei en draaien de rupsen ter plaatse onder de panzer door in de raspoeta. Ik heb ongelofelijke foto’s ervan. Daardoor kan de overwinning niet uitgebuit worden in dit seizoen. Dit is de reden waarom de Oekis maanden lang elke straathoek verdedigd hebben. Nu is er geen mobiliteit meer tot half/eind mei. Het is voorlopig een pyrrusoverwinning voor de Russen.

  • Lepoudre Luc april 21, 2023 at 07:27

   Tanks spelen geen beslissende rol in de Speciale Militaire Opreratie tegen Oekraïne (verschillende malen reeds artikelen op Front Nieuws daarover verschenen) hypersonische raketten die elke infra structuur tot stof doen veranderen, de moderne straaljagers uitgerust met voor het westen (ongekende krachtige elektronische apparatuur die alle communicaties van de Westers militair materieel kunnen verstoren) die het luchtoverwicht gaan bepalen, en Rusland behaalt geen Pyrrusoverwinning…! De Verenigde Staten, NATO en vooral Europa gaan bloeden voor dit idiote avontuur dat in 2014 is gestard door nazi’s, zoals je graag Rusland downplayed in je reguursels en “ons” reguurders vaak wil wijsmaken.

   • Beetje voetjes op de grond. Panzers zijn mobile kanonnen en dienen om een frontlijn op te schuiven. Met honderd raketten ben je niet veel om een frontlijn te verplaatsen. Het is de bedoeling de Donbas in te nemen, dus de frontlijn moet verder naar het westen geduwd worden. Mag ik je aub vragen om niet zo haatdragend te zijn? Ik steun Rusland ten volle in deze zaak. Ik “downplayed” Rusland helemaal niet maar met dronken overwinningskreten van lieden die aan de verkeerde soort paddenstoelen gezeten hebben betert het niet. Dit is een fantastische blog waar ik hoop dat een beetje nuchterheid nog geoorloofd is.

    • Met een pyrrusoverwinning bedoel ik dat, hoewel de overwinning is behaald in Bahmoet, de weg naar het beoogde doel, de verovering van de Donbas, niet kan verder gezet worden daar de Oekies nu weken tijd hebben om even verderop een nieuwe versterkte frontlijn te kunnen opwerpen. Had Bahmut vroeger gevallen, misschien konden dan de panzers oprukken tot Krematorsk in de ontstane lege ruimte.

 6. Lepoudre Luc april 21, 2023 at 11:58

  Het laatste: ik ben klaar met je reacties, de een voorlaatste reactie aan jouw kon ik mij bijna niet inhouden door de cryptische-prietpraat van je, kom er vooruit of je pro Russisch of pro Oekraïens bent simpel.

 7. Jammer, dat gelijkgezinden hier moeten ruziën. Onze tegenstander lacht in zijn vuistje. Ik heb oog voor realiteit en technische mogelijkheden. Mijn bijdragen heeft geen behoefte om belachelijk gemaakt te worden met reacties dat met wat raketten deze grondoorlog gewonnen wordt. En zeker niet als schrijfholigans in de kramp schieten als de situatie van Rusland ernstig geëvalueerd wordt tegenover het overwinningsgebral.

 8. Wat heeft deze oorlog gebracht voor degenen die hem begonnen zijn?

  USA: na jaren stoken en financieren van een trekpop als president, is het totaal wat er “ge-investeerd is 160 bilioen, door USA en Nato.”De winst:
  –USA: economische collaps
  USA: sociale collapse, sterke stijging armoede.
  25% van de bevolking was al arm, en nu worden de voedselbonnen met 90% gekort, 30 millioen mensen uit de ziekte kosten verzekering getrapt; er is honger.
  Maar de idioten gaan stug door met tanks (geleased door Banderastan en betaald door EU, en dergelijke onzin.
  Een 155 mm granaat denkt niet maar blaast een Leopard echt de hemel in…..

  De Polen, Engelsen die daar met de Oekies meedoen wacht alleen de dood.

  Wat een lol niet?

  Daarnaast west europa in de problemen met energie, olie en gas. Goeie regering hebben we nietwaar? Doen wat het beste is voor het WEF–oh sorry, voor het land.
  Ik had gewoon Poetin betaald in roebels, en niet megedaan aan de boycot.
  Maar ja, Rutte regelde het dat banderastan de mH17 neerhaalde, dus kleur bekennen kon niet.

  Wat hebben wij als natie gedaan?
  Rusland zonder reden geboycot; meegewerkt aan de oplichting van Rusland (Minsk akkoorden)
  geweigerd in Roebel te betalen; wel NL gas exporteren naar Italie en Mofriokana, maar NIET de velden weer openen.

  En natuurlijk steunen ze de nazi’s in Banderastan; voorzien de bevolking met valse berischtgeving en zitten nog steeds in de Nato en EU
  Proost! Wordt hoog tijd dat dat vuilnis afgerekend wordt.
  Zij steunen nu ACTIEF het begin van WO3.

  Grotere landverraders hebben we in de geschiedenis niet als kabinet gehad.

 9. Rationeel begrijp ik het niet, totaal niet.
  Wat kan uiteindelijk de winst van zelfvernietiging zijn?

  vergeet niet WO3 is binnen 20 minuten afgelopen.
  Hypersonic is supersnel, en er is NIETS wat de grote steden van de betrokkenen ertegen kan beschermen.

  Alleen dat zien de gekken van de NATO en USA niet.
  Na alle oorlogen nodeloos en zonder genade gestart zal nu USA de ultieme prijs betalen.
  Net zoals zij de inheemsen vernietigden, zullen zij vernietigd worden.

  Terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in