Ondanks westerse berichten dat Rusland op zijn hielen gezeten wordt en zich terugtrekt, vertellen de feiten ter plaatse een ander verhaal. Om te beginnen sluiten Russische bondgenoten met ambassades in Kiev hun deuren en bevelen hun personeel Oekraïne te verlaten. Hieronder vallen China, Tadzjikistan, Kirgizië, Oezbekistan, Turkenistan, Servië, Wit-Rusland, India en Egypte. Merk op dat deze ambassades open zijn gebleven gedurende de laatste zeven maanden van de oorlog met Rusland. Het besluit om de activiteiten te beperken of te staken is een aanwijzing dat deze landen in de nabije toekomst een grote escalatie van de oorlog van Russische zijde verwachten, schrijft Larry Johnson.

Een ander bewijs dat Rusland zich opmaakt voor een nieuw offensief komt via Wit-Rusland. Rusland verplaatst een groot aantal vrachtwagens, pantserwagens en tanks naar Wit-Rusland. Bekijk deze twee video’s.

NB: De voertuigen in de volgende video zijn gemarkeerd met een nieuw tactisch teken, namelijk een witte driehoek met het cijfer “2” in een driehoek.

Nieuw tactisch teken

Dat doe je niet voor voertuigen die in defensieve posities langs de grens met Oekraïne worden geplaatst. Het is een extra aanwijzing dat Rusland en Belarus mogelijk van plan zijn om vanuit het noorden een gecombineerde operatie te starten die een directe bedreiging voor Kiev zal vormen.


Russische voertuigen met nieuw tactisch teken

Wit-Russische functionarissen bagatelliseren de opbouw:

Belarus heeft uitgebreide grensdetachementen en mobiele groepen van territoriale grensdiensten ingezet om de grens met Oekraïne te beschermen tegen de achtergrond van toegenomen inlichtingenactiviteiten aan Oekraïense zijde, aldus Anton Bychkovsky, officieel vertegenwoordiger van het Staatsgrenscomité van de Republiek Belarus. – https://t.me/intelslava/39316

Terwijl Rusland zijn troepen in Wit-Rusland versterkt, heeft de Russische opperbevelhebber voor militaire operaties in Oekraïne, generaal Surovikin, de afgelopen dagen de volgende opmerking gemaakt:

  Enorme stakingen gepland in heel Duitsland terwijl Frankrijk ontspoort: De Europese lente is aangebroken

Ik wil de levens van de Russische soldaten niet opofferen in een partijdige oorlog van horden fanatici die door de NAVO worden bewapend.

Wij hebben genoeg macht en technische middelen om Oekraïne naar een totale capitulatie te leiden. – https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/11836

Met andere woorden, de generaal, die het vermogen kent van de strijdkrachten onder zijn bevel en de missies die hij en zijn staf voor hen plannen, is ervan overtuigd dat hij de middelen heeft om de overgave van Oekraïne af te dwingen. Over onderhandelingen wordt niet gesproken. Het woord “capitulatie” is in dit verband niet dubbelzinnig.

Er is nog een andere mogelijkheid om te overwegen – dit is een uitgebreide schijnbeweging van Rusland, bedoeld om Oekraïne te dwingen reeds verzwakte troepen in te zetten aan de noordgrens om zich te verdedigen tegen een mogelijke invasie vanuit het noorden. Dit maakt het voor Oekraïne moeilijk, zo niet onmogelijk, om tijdig versterkingen naar het zuiden te sturen als Rusland besluit een offensief te beginnen om de Republiek Donetsk te ontruimen of Nikolajev aan te vallen.

Al deze bewegingen op het terrein vinden plaats tegen de achtergrond van een zich ontwikkelende politieke chaos in het Westen. De Verenigde Staten, onder leiding van de demente Joe Biden, zijn begonnen aan een buitenlands beleid dat klaarblijkelijk bedoeld is om zogenaamde bondgenoten boos te maken en te beledigen. De Saoedi’s worden behandeld als melaatsen. Volgens Reuters:

De Amerikaanse president Joe Biden zal “methodisch” te werk gaan bij de beslissing hoe te reageren op Saoedi-Arabië als gevolg van de vermindering van de olieproductie, maar de opties omvatten veranderingen in de Amerikaanse veiligheidshulp, meldt Reuters de woorden van de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan…

Tegelijkertijd neemt de spanning tussen de landen sterk toe. Biden is niet langer van plan om Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman Al Saud te ontmoeten in de marge van de G20-top in november. – https://www.reuters.com/world/middle-east/biden-will-act-methodically-re-evaluating-us-saudi-relationship-sullivan-2022-10-16/

De Saoedi’s zijn niet de enigen die zich ergeren aan de intimidatie van de Verenigde Staten. Ook Franse functionarissen uiten hun onbehagen:

  Westerse pers fetisjiseert Oekraïense geamputeerden terwijl epidemie van ledematenverlies groeit

Le Maire, die maandag de Nationale Vergadering toesprak, zei: “Het conflict in Oekraïne mag niet uitmonden in Amerikaanse economische overheersing en een verzwakking van de EU.”

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire heeft gewaarschuwd dat de Verenigde Staten de wereldwijde energiemarkt niet mogen domineren terwijl de Europese Unie lijdt onder de gevolgen van het conflict in Oekraïne.

Hij noemde het onaanvaardbaar dat Washington “zijn vloeibaar aardgas verkoopt tegen vier keer de prijs die het voor zijn eigen industriëlen vaststelt,” en voegde eraan toe dat “de economische verzwakking van Europa in niemands belang is.” – https://t.me/azmilitary11/25583

In plaats van dat het nationale veiligheidsteam van Biden probeert vrienden te maken en anderen te beïnvloeden, voeren ze een beleid van het afzeiken van vrienden en het ophitsen van vijanden. Niet bepaald een recept voor succes. De realiteit is dat de Verenigde Staten acties ondernemen die hen waarschijnlijk zullen isoleren van andere landen naarmate de wereldwijde economische omstandigheden verslechteren en de oorlog in Oekraïne steeds zuurder wordt voor de NAVO. Ik vermoed dat Rusland deze factor meeneemt in zijn algemene planning om Oekraïne te verslaan en de NAVO te neutraliseren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Den Haag wil vrijstelling van Rusland-sancties Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet blijkt dat de GEVACCINEERDEN een wereldwijde bedreiging voor zichzelf zijn
Volgend artikelGeneraal Surovikin bereidt de genadeslag op Oekraïne voor: Terugkeer Sovjet MiG-29’s in actieve dienst – Wit-Russische “D”-groep klaar voor invasie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. De buitenlandpolitiek van de VS vertoont typische kenmerken van psychopathie. Wanneer een psychopaat in het nauw gedreven wordt gaat hij wild om zich heen slaan zonder te bedenken wat de gevolgen zijn van zijn destructieve gedrag. Nu maar hopen dat de meelopers van de psychopaat wakker worden en eieren voor hun geld kiezen en zo snel mogelijk proberen weg te komen uit de invloedssfeer van de ontmaskerde psychopaat.

  • Albert V dat ben ik met u eens , maar dan verwacht je toch dat er aan de “ andere kant van de plas” in Europa meer verstand zou zitten.
   En dat ze daar direct zouden breken met een zo een onbetrouwbare partner die hun energie voorziening kapot bombardeert.
   Maar nee ook hier is de zelfdestructie van de overheid volop in gang.

   Dit gaat leiden tot totale zelf vernietiging…. Van de hele westerse wereld.
   ( misschien ben ik een beetje depri op de maandag morgen 😉)

   • De lieden in het torentje van Babel in den Haag met de Ema hebben voonemens om de griepspuit met de herhaalprik in een handeling te doen daarvoor wordt er gepleit in het dwaze besluit van het kabinet…… Dus alles in een spuit stoppen zodat het imuum stelsel nog verder naar de kloten word geholpen De schapen zullen we weer volgen want ze willen niet geslacht worden…… Hierdoor zijn er vele kosten gespaard in de gezondheidszorg en kunnen nieuwkomers met dat geld opgevangen worden is het motto van dwaas Den Haag rouwens wie zegt dat Biden dement is als die dat voor zijn aanstelling al was maar in zeer lichte mate dat wel…………

   • Anna, zo voel ik me nu ook. Soms denk ik wel eens, laat het hele westen inclusief de VS-Ziomafia maar in rook opgaan, dan zijn we van het gezeik af. En dan kunnen wij ook als “vluchtelingen” ergens aankloppen. Maar mss kunnen we ons ook als vluchtelingen van de EU gekte aanmelden bij de gemeente? En vragen of ze opvang hebben voor ons die niet mee willen doen met deze zelfmoord waanzin vanuit Brussel???? Ik ben het zat om gedwongen te worden in dit regime te moeten leven zodat die parasieten kunnen teren.

 2. De NAVO landen blijven maar meer wapens sturen. Olie op vuur gooien.veel mensenlevens worden het slachtoffer.

  Nu wil de usa iran sancties opleggen i v m geleverde drones, terwijl ze zelf de grootste wapen leverancier zijn.

  Hypocriet noemen ze dat.Europa is gek omdat het onze oorlog is volgens Nederland.
  Knettergek die regerende maffiabazen.

  Strik er om en opsluiten die meelopers.
  Rusland beschermt zijn eigen mensen. In Nederland worden eigen mensen uitgespuwd.
  Stop met de sancties en stop met die oorLog.
  Art 5 NAVO wordt veelal door de NAVO heel verschillend geïnterpreteerd..
  Zie Afghanistan, kosovo, enz.
  De NAVO heeft daar niets te zoeken. De navo is oorlogszuchtig ofwel misdadig.
  Minsk akkoorden zijn nooit uitgevoerd ondanks de beloften.
  Ja dan vraag om moeilijkheden met de Russische Beet

  • @ Vladimir oktober 17, 2022 at 11:41,
   Doordat Rutte roept dat de oorlog in Oekraïne, ook onze oorlog is. Kan Rutte de miljarden steun aan Oekraïne door berekenen aan de bevolking in de vorm van hogere belastingen. Daar in bijna alle gemeentes tegenwoordig een genderneutrale vlaggenmast in regenboog kleuren met de Oekraïense vlag wappert. Om het te onderstrepen van deze shit.

 3. Ik hoop dat de Russki’s die cokesnuivende, geld verduisterende, 3e rangs B-acteur en CIA agent Voldemort Zelensky te pakken krijgen. De man die in april vredesbesprekingen kon starten met Rusland maar dit afblies onder druk van de ‘bevriende staten’ United Stupids of Assholes en Great Shittain.

  • Bas, over dat geld…als de bankenwereld straks klapt.( zou eerst dit najaar..pas las ik, volgend voorjaar) dan heeft zelenski ook niks meer aan die miljarden..

 4. Beste Reaguurders, ik zag gisteravond een interessante docu op Canvas. Deze heette “Putin master of the game”. Zeer boeiend om te zien, en (IMO) zeer ziekelijk hoe de hypocrisie van de VS er af droop. Ik kreeg bijna tranen om te zien hoe die zwarte flikker (Obama, of hoe hij heet) Putin met zoveel minachting zeer neerbuigend behandelde. Hij had zelfs niet eens een woordje Russisch geleerd voor het bezoek! Mijn indruk is dat Putin erg zijn best heeft gedaan om iets moois te maken van Rusland, nadat Jeltsin de VS-retekruiper weg was, en dat zint dat gajes in de VS niet. Iedereen moet maar naar hun pijpen dansen, en het wordt tijd dat die regering daar eens goed gezuiverd wordt. Waarom de EU nog steeds naar hun pijpen danst, ipv met de sociale waarden van Rusland meegaat, is niet te volgen. Dit kan alleen maar uit eigenbelang komen onder auspices van het WEF gajes. Als je deze docu kan terugzien, zou ik het zeker doen. Het laat zien dat Putin geen smeerlap is, maar een intelligente man die Rusland op de wereldkaart wilt zetten plus de erkenning die het verdient. Moeten we de VS en hun Ziomafia maar blijven erkennen voor alle rotzooi die ze overal flikken??? Wanneer houdt de EU eens op???

 5. In de EU waar 99% van de lidstaten WEF regeringen zijn, die de voorbereidingen moeten treffen om de grote reset tot een succes te kunnen maken. Daar is de Donbas in Oekraïne van levensbelang, wil de grote reset slagen. Want in dat gebied liggen juist de meest vruchtbaarste landbouwgebieden, om zo alle boeren uit de rest van de EU te kunnen onteigenen. Tevens zitten daar ook de nodige delfstoffen in de grond, om een Europees chipprocessoren te kunnen maken, zodat de digitalisering van de WEF project doorgang krijgt. Zo ook de benodigde andere elektronica componenten en genoeg olie, gas en kolen en andere gewilde mineralen. Dus wordt de druk steeds hoger, omdat Rusland de Dombas aan hun land hebben toegevoegd. Wat het westen krijst dat het een illegale annexatie is, want hun grote project loopt zo in de war. Vandaar dat ze onvoorwaardelijk Oekraïne blijven steunen met wapens, geld e.d. en lak hebben wat de eigen bevolking ervan vinden.

 6. Rusland was niets van plan…..
  De oorlogsmachines-fabrikanten wel.
  Daar lekker voor willen vliegen en rondrijden, varen, drones besturen etc.

  Kanker in hun dna. Mogen ze snel uitsterven…..heel snel.

 7. Stel dat USA lange afstand raketten stuurt, en er een USA schip met vloeibaar gas onderweg is naar EU——–kost maar een enkel raketje…

 8. USA was al voor 2014 aan het zieken en een conflict aan het provoceren.
  En nu ze aan het verliezen zijn: huilie-huilie?

  Ik hoop dat RU zelfdicipline toont; net zoals eerder.
  USA zal doorgaan met provoceren.
  Full scale–soldaten erheen sturen–durven ze niet.
  WEL b.v lange afstand raketten sturen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in