Met het voortdurende conflict tussen Israël en Palestina is dit een geschikt moment om deze vraag te stellen. De Balfour-verklaring is iets dat onlangs onder mijn aandacht is gebracht voor extra inzicht in dit onderwerp. Wat is de Balfour Verklaring? schrijft Danielle.

“De Balfour Verklaring was een publieke verklaring die in 1917 tijdens de Eerste Wereldoorlog werd uitgegeven door de Britse regering, waarin zij haar steun aankondigde voor de vestiging van een ‘nationaal tehuis voor het Joodse volk’ in Palestina, toen een Ottomaans gebied met een kleine Joodse minderheid,” aldus Wikipedia.

“De verklaring stond in een brief van 2 november 1917 van Arthur Balfour, de minister van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk, aan Lord Rothschild, een leider van de Britse Joodse gemeenschap, om door te sturen naar de Zionistische Federatie van Groot-Brittannië en Ierland. De tekst van de verklaring werd op 9 november 1917 in de pers gepubliceerd,” voegt het verslag eraan toe.

De Britse House of Commons Library haalt het document aan:

De Balfour Declaration, zoals deze bekend werd, was een brief die op 2 november 1917 door de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, Arthur James Balfour, naar de leider van de Joodse gemeenschap, Lord Rothschild, werd gestuurd. In de brief werd steun uitgesproken voor “de vestiging in Palestina van een nationaal tehuis voor het Joodse volk”.

Veel Israëli’s beschouwen de Balfour-verklaring als een historische stap op weg naar een eigen staat, maar anderen beweren dat de Balfourv-erklaring de basis heeft gelegd voor toekomstige conflicten in de regio. In juli 2016 kwam naar buiten dat de Palestijnse Autoriteit voorbereidingen trof om de Britse regering aan te klagen vanwege de Balfour-verklaring. Riyad al-Maliki, de minister van Buitenlandse Zaken, beweerde dat de Verklaring “mensen die daar niet thuishoren iets gaf dat niet van hen was”. Het nieuws over de voorgestelde rechtszaak van de PA werd sterk veroordeeld door voorstanders van de Balfour-verklaring Kenneth Jacobson, plaatsvervangend directeur van de Israëlische Anti-Defamation League, stelt dat een dergelijke stap “alleen maar zal bijdragen aan het idee in Israël dat de Palestijnen zich nooit zullen verzoenen met het bestaan van Israël.”

  Israël heropent het slachthuis van Gaza - Chris Hedges

Nu de honderdste verjaardag van de Balfour-verklaring nadert, is er veel discussie geweest over de manier waarop deze verjaardag in het Verenigd Koninkrijk moet worden gemarkeerd. Mark Regev, ambassadeur van Israël in Londen, heeft gezegd dat hij hoopt op een “openbare viering samen met de Britse regering”. De Britse regering heeft haar plannen echter nog niet aangekondigd. Tobias Ellwood, minister van Buitenlandse Zaken en Gemenebestzaken, zei in juni dat hij, gezien de gevoeligheden rond de Balfour-verklaring, het woord “markeren” zou gebruiken in plaats van “vieren”. Welke vorm de herdenkingen precies zullen aannemen, valt dus nog te bezien.

Lees de Balfour-verklaring:

*Bron – Wikipedia*

Jewish Virtual Library biedt ook de tekst:

Ministerie van Buitenlandse Zaken
2 november 1917

Geachte Heer Rothschild,

Ik heb het genoegen u namens de regering van Zijne Majesteit de volgende verklaring van sympathie voor de joodse zionistische aspiraties te overhandigen, die is voorgelegd aan en goedgekeurd door het kabinet

Zijne Majesteits Regering staat positief tegenover de vestiging van een nationaal tehuis voor het Joodse volk in Palestina, en zal alles in het werk stellen om de verwezenlijking van dit doel te vergemakkelijken, met dien verstande dat niets zal worden gedaan dat afbreuk kan doen aan de burgerlijke en godsdienstige rechten van bestaande niet-joodse gemeenschappen in Palestina of aan de rechten en de politieke status die joden in enig ander land genieten.

Ik zou het op prijs stellen als u deze verklaring ter kennis zou willen brengen van de Zionistische Federatie.

Met vriendelijke groet,

Arthur James Balfour

Zoals WLTReport al aangaf, was Rothschilds trending op Twitter.

  Chris Hedges: De Verdelgers

In een interview zei Lord Jacob Rothschild dat zijn voorouders “hielpen de weg vrij te maken voor de oprichting van Israël”.

Kijk:

Israël versus Palestina is weer terug in de mainstream. De waarheid is dat ze willen dat u een kant kiest. Maar ze willen niet dat u weet dat dezelfde wereldwijde sekte beide kanten van dit conflict orkestreert. De staat Israël is een creatie van Rothschild, zij bezitten en controleren het en zij willen wat zij beschouwen als hun land, terug van de Palestijnen. Dit is een Bijbelse, politieke en oligarchische gecontroleerde afbraak van Palestina om terug te nemen wat de satanische cultus als hun land beschouwt.

Hier is een YouTube back-up:

Unpacked legt in deze video de gevolgen van de Balfour Declaration uit:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Nee, de Hamas-invasie was geen Israëlische “inlichtingendienstfout”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates’ nieuwe plan: 70 miljoen hectare bomen kappen om “de opwarming van de aarde tegen te gaan”
Volgend artikelLos Angeles Times trekt beweringen over verkrachtingen door Hamas in: “Dergelijke berichten zijn niet onderbouwd”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Dus, Engeland ‘gaf’ Palestina aan de Rotschilders…. en die zuiveren sindsdien Palestina van de originele bevolking door in 1947 hun undercover genocidale zionistische terreurtroepen het land in te sturen.

  Tot op de dag van vandaag plegen zij een genocide op de Palestijnse burgers, met medeweten en dus medewerking van de rest van het gewetenloze westen.

  Gefinancieerd en gefaciliteerd door de geldschieters uit de VS. Uweetwel, dezelfde geldschieters en banksters die ooit ook A. H. en zijn oorlogs-industrie gefinancieerd hebben! Zoals ook de ‘presidentiele’ familie Bush in werk/concentratiekampen in Polen geinvesteerd hebben. Is allemaal (nog) te vinden in de National Archives in Washington.

  Btw; ik begrijp helemaal niks van de dweperijen door de christenen met de Joods/christelijke tradities.
  Joden hebben helemaal niks met christenen, zij haten de christenen en verachten Christus en noemen zijn moeder Maria een “hoer”. Het is gewoonlijk dat jonge kinderen in Israel de christenen besopotten en bespugen als zij in de buurt zijn. Dus, waarom houden wij christenen die satanische maniacale massamoordenaars toch steeds de hand boven hun onzalige hoofd…?!

  Terwijl de Islamieten dichter bij de christenen en hun religie staan door Christus wél als profeet te beschouwen. Sterker nog, voordat de Islam bestond waren veel van hen ook christen, orthodox christen, zoals de Kopten en de Syrische kerk, later de orthodox christelijke kerk in Griekenland en Rusland. Maar dat zijn de westerse christenen allang vergeten, blijkt. Die laten zich nu massaal voorliegen en misbruiken als vee (goyim) en gentile slaven voor de ‘uitverkorenen’… want dat is hoe de Zionisten de rest van de wereld beschouwen!

  • Goeie reactie…

   Het is mij ook een raadsel hoe iedereen als blinde schapen de sekte van de satanische zionisten aanbidt.

   De hersenspoeling zit heel diep en volgens mij is het onherstelbaar, tenzij we allemaal in het NU weer mensen (hart en liefde) ipv volgelingen (ego en angst) worden. Sluit het verleden af, kom in het NU en leef vanuit het hart ipv het hoofd. Wij moeten de paar ellendelingen die ons constant bespelen met crisissen, oorlogen en geweld, gaan tegenhouden.

  • Sorry Gerard maar wat je hier allemaal uitkraamt klopt voor geen meter.

   Ik ga er geen tijd meer aan verspillen. Zoek het zelf maar op.

  • Perfect verwoord Gerard!
   Iedereen die meewerkt aan de Balfour verklaring tot de dag van vandaag heeft bloed aan zijn handen kleven. Alle terreur waar ZIJ ALLEN verantwoordelijk voor zijn…in welke mate dan ook zal onherroepelijk terugkeren op henzelf. Zij zijn de parasieten van deze wereld. Ze creëren hun eigen ondergang. Let maar op!

 2. Israël lijkt mij een goede plek van waatuit verdeel en heers maximaal kan worden gespeeld. Door het bestaan van Israël is de regio totaal instabiel en iedereen van heinde en verre kiest een kant obv geschiedkundige kennis en geloofsovertuiging en daaruit ontstaan weer hele felle conflicten.

  Waardoor iedereen vergeet dat we allemaal mensen zijn en dat de geschiedenis er niet toe doet… het gaat om het NU, dit moment. We zijn allemaal mensen en er wordt een vreselijk spel met ons allemaal gespeeld.

  Maar mensen dreunen verhalen op over duidenden jaren geleden en wiens geloof beter of slechter is en wel ras of volk beter of slechter is. Bijna niemand staat nog stil bij het feit dat we worden bespeeld. Iedereen wijst de ander aan als kwaadaardig en schuldig… ondertussen komt er maar geen vrede en/of stabiliteit.

  De elites bespelen ons en wij doen precies wat ze willen… elkaar de tent uitvechten ipv verenigen en die paar stinkende satanisten uitroeien. Zolang zij bestaan en alles bezitten, zullen wij door hen met elkaar in oorlog worden gebracht en gehouden.

  En voor de geschiedenisleraren… we leven niet duizenden jaren geleden. We leven NU! En geen enkel volk is beter dan een ander volk, we zijn allemaal mensen en we worden al duizenden jaren in de maling genomen en bespeeld… door een sekte van satanisten, de elites die deze gestoorde matrix obv verdeel en heers in elkaar hebben gezet. Zij hebben ons overtuigd om niet naar de liefde in onze harten te luisteren, maar om naar hun kennis uit hun boeken te luisteren. Ze hebben ons met die boeken tegen elkaar opgezet en zodra je vragen stelt of kritiek hebt word je onmiddellijk verketterd. We zijn allemaal mensen, maar psychopaten zijn de baas geworden en ze doen al duizenden jaren wat we NU zien gebeuren… deze sekte bestuurd alle poppen in het theater van leugens en bedrog om te zorgen dat wij eeuwig met elkaar blijven vechten.

  In onze hoofden (ego’s) verlangen/denken wij allemaal wat anders, in onze harten hebben wij allemaal hetzelfde nodig en verlangen we allemaal hetzelfde. Als het ego de baas is, wordt alles dus oorlog en strijd, want elk ego verlangt/denkt wat anders. Als hart de baas is wordt alles liefde, want het hart verlangt alleen maar naar liefde.

  Egoïsten worden witheet van woede door deze waarheid, want egoïsten kunnen niet bestaan zonder strijd om het gelijk. Waar ego regeert is liefde de vijand. Want waar liefde regeert, wordt het ego beëindigd.

  • De Meyers, of Meir, is toch echt wel een joodse familie hoor. Geen ” nodig. Je kunt ze alles verwijten maar zij namen het wel op tegen Rome en de paus en de hele jezuïeten orde die maar al te graag de jurisdictie over Jeruzalem wil hebben.

   Zij hebben de weg gebaand voor een volk na 1800 jaar verbanning weer thuis te laten komen. Dat is een wonder op zich. Ook dat het nog steeds 1 volk is met 1 taal en 1 cultuur.

   Ja, ze zijn absoluut deel van de verwerpelijke elite, maar ook zij doen wel eens iets goeds.

 3. De Britse bevolking krijgt nog wat te verduren aangezien de Britse regering al decennia lang moslims importeren en die zullen binnen niet al te lange tijd voor een hoop ellende gaan zorgen, denk aan de machete bendes alleen vele malen erger.

  Het uitroeien van de bevolking loopt volgens plan.

 4. De naam Palestina is gegeven aan dit hele grote gebied in het midden oosten door keizer Hadrianus. In 70 na Christus.
  Dit gebied omvatte het totale midden oosten, inclusief de landen Saudie Arabië Syrië Libanon Jordanie kortom alle landen behalve Perzië. Het huidige Iran.
  Frankrijk kreeg na de overwinning op de Ottomanen een groot gebied als mandaat, en Engeland kreeg ook een deel.
  Met de opdracht dit te verdelen naar de bevolking.
  Het verdelen is gegaan zoals de nu huidige Staten.
  Er hebben toen grote “ landruilen “ plaats gevonden.

  De Arabieren zeiden tegen de moslims in Israël kom maar naar ons binnen een week drijven we de Joden de zee in… en begonnen de Arabieren een oorlog tegen de nieuwe staat Israël…..
  maar dat liep anders. De Joden; hielden stand.

  Toen zijn er ongeveer evenveel Joden uit de omliggende landen Als Arabieren uit Israël weggejaagd. Deze aantallen ontlopen elkaar nauwelijks…..
  En ook zij de Joden kwamen net als de Arabieren uit Israël berooid en met alles achterlatend in hun nieuwe thuisland aan.
  Zo is Jordanie ontstaan…… Dit was oorspronkelijk bestemd voor Israël, maar werd overspoeld door Arabieren. En Israël had vlak na de Holocaust vrijwel geen leger dus hebben de de westelijke Jordaan oever niet kunnen behouden.
  En daar is Jasser Arafat, de Egyptenaar zijn opstand begonnen……
  De getallen van verdreven mensen, zijn bekend en zijn ongeveer even veel.

  De nederlaag van de onafhankelijkheids oorlog hebben de Arabieren nooit kunnen verteren. Daarom heeft de EGYPTENAAR Jasser Arafat Het woord Palestijnen uitgevonden dit is door Yasser Arafat. Opgestookt en begonnen als guerillastrijder
  Die heel Israël wilde hebben.
  In oorsprong is Jordanie de staat voor wat ze noemen de Palestijnen…… de toenmalige Arabische inwoners van Israël

  In feite toen eerste onafhankelijkheids oorlog werd gevoerd tegen de Engelsen vochten Arabieren en Joden gezamenlijk tegen de Engelsen, waarbij zelfs Simon Peres de latere president van Israël mee vocht….. dus in feite was hij toen ook een Palestijnse verzetsstrijder!!! Want het gebied had toen nog de naam Palestina…..

  Dus wat is het woord Palestijn……. Dat waren mensen die in het immens grote gebied van het midden oosten woonden vanaf 70 na Christus tot +- 1940 het stichten van de diverse Staten in het midden oosten.

  • Na de conferentie van Wenen in 1897 waren het de Joden die met karren geld naar Palestina trokken, dit land opkochten en tot ontwikkeling brachten. ( de woestijn zal weer bloeien) Palestina was een leeg land, zelfs Jerusalem was maar een stadje van 20.000 inwoners en merendeel Joden. Op het ontwikkelen van het land kwamen de Arabieren af omdat er werk en dus een bestaan op te bouwen was. Toen de stroom rijke joodse immigranten zich gesettteld hadden kwamen ook de armere joden naar het geloofde land.
   Over de grond nog het volgende.
   Palestina was een feodaal land. De boeren hadden wel grond in gebruik maar de grond was gezamelijk bezit, oftewel bezit van de stam. De Joden kochten de grond dus van de Effendi (de heren) Dit waren zoiets als stamoudsten, emirs enzo. Zo werden de boeren van hun land gezet

   • Klopt wat u zegt….. Er is ook heel veel grond gekocht van Ottomanen (Turken) in de 19e eeuw!
    De Turken lachten de Joden uit wat moetje met z’ on stuk moeras ( de Hulavellei)
    De Arabieren die er woonden en land in hun bezit hadden hebben dit nu nog!

    Dit is momenteel HET PROBLEEM op de Westbank, want de Arabieren zeggen meer grond te hebben maar hebben geen eigendom bewijs.
    In Jeruzalem kopen rijke Joden huizen van Arabieren voor heel veel geld, deze Arabieren moeten naar het buitenland verhuizen anders worden ze gelincht! ( vermoord door hun broeders)

 5. al voor 1917 is er gepoogd door joodse bankiers om palestina te kopen van de ottomaanse sultan, toen die weigerde heeft men plannen in werking gesteld voor de vernietiging van het ottomaanse rijk

  “1827, Rothschilds try to buy Palestine

  The Zionist movement supposedly started in the very late nineteenth century, mainly due to the energy of one man; Theodor Herlz.

  Herlz’s famous book The Jewish State, was originally a written proposal he submitted to the richest family in the world, and was entitled: An Address to the Rothschilds

  This book was published in Connecticut in 1830, by proselytizing Christians, it claims the Rothschild family had offered to purchase Palestine from the Ottoman Empire.”

  • Waaruit maar weer blijkt dat dit een oude broedertwist en een religieus probleem is.

   Je denkt toch niet dat het kalifaat, het ultieme doel van de islam om over de gehele wereld te heersen (dar al islam vestigen) en met de opdracht van Mohammed om alle joden uit te roeien zodat de dag des oordeels kan komen, dat ze dat opgeven door het meest gewilde stuk land aan joden te verkopen?

   • joden hebben altijd prettig geleeft onder islamic, vele rabbaijnen preferen het zelf…..

    het waren joden die de gates van konstantinopel hebben geopened voor de turken, zelfde in spanje gebeurt met de moren, een van de redenen, hun collaboratie met de moslims dat in spanje ze voor de keuze gesteld werden convert or leave.

    het zijn allemaal joodse ngo s’ zoals hias die de floodgates naar europa hebben geopend voor de mosliminvasie, zelfde in amerika

    de sultan heeft dan ook niet verkocht disciplus daarom werd ww1 gestart door gavril prinzip een crypto-joodse vrijmetselaar van de black hand die ferdinand neerschoot wat ww1 inluidde

 6. De Balfour verklaring was slechts een eerste opzet, gedaan omdat het Ottomaanse rijk en haar geallieerden de eerste wereldoorlog gingen verliezen, en verwacht werd dat daardoor de Ottomaanse bezetting van de landstreek Palestina zou eindigen.
  De Volkerenbond (nu VN) zou later de Britten het mandaat geven om in Palestina twee staten te stichten, een voor de Arabieren, en een voor de Joden.
  En dat hebben de Britten dus feitelijk ook gedaan.

  In 1923 werd dus op het grondgebied van Palestina Trans Jordanië gesticht, een staat voor de in Palestina woonachtige Arabieren, die twee derde van het grondgebied voor Palestina omvatte (het huidige Jordanië).
  In het overblijvende derde deel moest het Joods thuisland komen, maar terwijl de Arabieren er rap bij waren geweest om Trans Jordanië in bezit te nemen, en all Joden er (tegen de verdragsbepalingen in) uit te schoppen, gingen de Arabieren bij het realiseren van die Joodse staat dwarsliggen.

  Nu beruste de macht van het Britse rijk op haar vloot, en die vloot was voor haar olie afhankelijk van de Arabieren, waardoor de Britten de Arabieren koste wat het kost te vriend wouden houden, waardoor het realiseren van de Joodse staat op de lange baan werd geschoven.
  En zo ging er dan een kwart eeuw voorbij, totdat de Joden het op een gegeven moment zat waren en zelf hun eigen staat oprichten.

  Die staat werd Israel, opgericht binnen de destijds voor die staat door de Volkerenbond vastgelegde grenzen.
  En even voor de duidelijkheid, zowel de Gazastrook als de Westelijke Jordaan oever bevinden zich binnen die grenzen.
  De voor de Arabieren gerealiseerde staat hete niet voor niets Trans-Jordanië (voorbij de Jordaan gelegen).

  De zogenaamde ‘Palestijnen’ hebben dus hun deel van de Palestina koek al lang gehad, twee derde van die koek zelfs, en al in 1923.
  Als je een verhaal verteld moet je wel het hele verhaal vertellen…

  • laten we dat doen rabbijn ravian, de joden hebben voor en na ww2 allemaal terreurorganisaties zoals de sterngang opgezet (beeje zoals hamas( en een keijarde terreurcampagne gevoerd tegen de britten zoals de aanslag op het king david hotel en ook tegen de palestijnse bevolking.

   ook in de zog media propaganda werden dezelfde teksten tegen engeland gebruikt als net daarvoor nog tegen de nazis werden gebruikt. de britten zagen de bui hangen, want tegen wereldwide owned zog media is het lastig vechten en hebben toen palestina maar opgegeven en de joden in hun slachtingen en opeising van land hun gang laten gaan.

   ps ik heb nog duizenden meer van dit soort feitjes.. lol

   • Heb je ook nog argumenten die mijn verhaal ontkrachten, want die zie ik hier namelijk niet.
    Zoek eens tussen je “duizenden feitjes” zou ik zo zeggen.
    Maar veel hoop geef ik je niet.

 7. Die tweede van links is Rothschild een hele grote bankier, een hele rijke stinker, een van de leidende figuren van de Khazarse Maffia.

  Let op zijn kale kop en elongated hoofd/schedel. Dat is een typisch kenmerk van de buitenaardse wezens (ET’s), de Annunaki’s, zogenaamde goden, die sex hadden met aardse vrouwen. (in de bijbel worden ze de Nephilim genoemd).

  De Rothschilds zijn dus nakomelingen van die niet zo goddelijke goden uit de oudheid, 40.000jaar of wellicht nog langer geleden.

  https://ci3.googleusercontent.com/proxy/yM_7aQNTuloR5W2BaBheBaaFBMdH6m35S_6ugovBTxyEziBsPM-KdvrM3Ce6312syHOTOOUKtL2w6t703c6hm6ytxXPiou0zyxPOrfrWpPPX-k7Nf6c1eTIAcVHEU1yVeZ261RrXzyuWHknqxLS4YNo=s0-d-e1-ft#https://laatste.brekendnieuws.nl/wp-content/uploads/2022/08/nephilim-rothschild-768×800-1.jpeg

  https://laatste.brekendnieuws.nl/2022/08/11/benjamin-fulford-hoeveel-bewijs-is-er-dat-de-top-van-het-leiderschap-op-aarde-niet-menselijk-is/

  https://www.ascensie.nl/anu.htm

  https://www.gotquestions.org/Nephilim-today.html

  • now you’re talking meneer vissers, wie zijn deze ‘joden’? ..

   aliens? demons? van een paralelle universum zoals chabad rabbi laitman op youtube zegt?

   posessed humans?

   andere humans aka met neanderthaler dna, luitjes die vroeger nog cro magnon mensen aten? vandaar ook de 10 commandments om geen vlees met bloed meer te eten of varkensvlees (lijkt te vaal op humans( aka kosher

   vragen vragen

   mischien dat de rabbijnen op deze website antwoorden willen geven..

   of zijn zij het eens met chabad luvbavitch rabbi laitman?

 8. Balfour Declaration
  Er was een Jood die in WOII een buskruit uitvond waardoor de geallieerden verder konden schieten dan de Duitsers en de geallieerden WOII konden winnen
  De Balfour declaratie was de beloning hiervoor de beloning maar aan Israël het toegezegde land omvatte ook Libanon en Jordanië.
  De Britten hadden ook een overeenkomst met de bedoeïenen in de rest van Arabië (Laurence of Arabië) en hun ook het land toegezegd. Zo kwam het dat Israël West-Jordanië toegewezen kreeg en Trans-Jordanië met Syrië en Irak onder de bedoeïenen-emirs verdeeld werd

  • we weten allemaal van eretz israel EN van het oded yinon plan.. (de reden voor 911, destabilisatie arabivche buren en liefste land afpakken voor eretz israel van de nijl tot de eufraat river(

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in