https://www.vperemen.com / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Wat veroorzaakte de overreactie van het publiek op covid? Velen hebben gewezen op ‘massahysterie’ als verklaring. Toch is het nog steeds moeilijk om de ogenschijnlijke gretigheid te verklaren waarmee zo veel mensen alle nutteloze maatregelen (maskers, afstand nemen, apps etc.) gebaseerd op nul bewijs, schrijft James Phillips.

Welnu, ik wil graag een pleidooi houden voor een aanvullende overweging. Dat is die van massahypnose. Om dit te ondersteunen, wil ik teruggaan naar de late jaren 1970, toen ik als fotograaf werkte in een vakantiekamp.

Elke week was er een 40 minuten durende show van een hypnotiseur. Het patroon was consistent: de hypnotiseur stelde zichzelf voor en gaf wat snelle geruststellingen. Daarna begon hij met zijn act en binnen vijf minuten stonden er minstens tien vrijwilligers op het podium. Ze waren blijkbaar volledig in zijn ban. Ze werden gevraagd om de meest belachelijke dingen op het podium te doen. Soms, nadat ze teruggestuurd waren naar het publiek, sprongen ze op en begonnen ze onzin te schreeuwen bij het horen van een triggerwoord. Het werkte elke week en zorgde voor geweldig entertainment.

Als je dit één week ziet, zou je geneigd zijn om te zeggen dat de ‘vrijwilligers’ geplant zijn. Maar niet week na week met telkens andere mensen. Hoe deed hij dit dan? Hij leek mensen op zichzelf te laten focussen met een luide, enigszins intimiderende stem en schakelde snel over naar een veel zachtere (geruststellende) stem. Ik pretendeer niet de volledige details te kennen, maar hij oefende een vorm van druk uit op de vrijwilligers en bood vervolgens een vorm van verlichting aan. Deze mensen waren onbewust een overeenkomst aangegaan en in trance geraakt.

  Arts legt in 2 minuten uit waarom zoveel gevaccineerde jonge mensen tijdens sporten sterven

Hoe is dit gebeurd? Uit mijn onderzoek blijkt dat er aan een paar voorwaarden moet worden voldaan.

De website M1Psychology.com vermeldt dat ‘de biologische capaciteit om trance te ervaren bij alle mensen tot op zekere hoogte aanwezig lijkt te zijn’. Er staat echter dat de waarschijnlijkheid dat iemand trance zal ervaren ‘gebaseerd is op een wisselwerking tussen de natuurlijke vermogens van de persoon en de sociale context waarbinnen trance zich zou kunnen voordoen’. De drie belangrijkste factoren zijn:

Dissociatie: dit houdt in dat de persoon ophoudt kritisch te kijken naar wat er om hem heen gebeurt en zijn aandacht naar binnen verplaatst;

Absorptie: het vermogen om volledig betrokken te raken bij een activiteit, zodat het bewustzijn van de externe werkelijkheid vermindert;

Suggestibiliteit: die aangeboren en tot op zekere hoogte biologisch lijkt te zijn bij individuen. Het is zeer waarschijnlijk dat suggestibiliteit de basis vormt voor ons sociaal functioneren.

Marc Marshall, een Amerikaanse hypnotiseur en motivatiespreker, voegt hieraan toe dat “een staat van trance-hypnose wordt bereikt met ofwel een overbelasting van het centrale zenuwstelsel, ofwel vermoeidheid van het zenuwstelsel.

Dit alles in overweging nemend, denk ik niet dat het te ver gezocht is om te suggereren dat een groot percentage van de Britse bevolking in zekere mate gehypnotiseerd was. Ze waren onder enorme druk gezet door de door de staat gecontroleerde media, maar de ‘redding’ kwam in de vorm van de regering die ‘voorstelde’ wat ze moesten doen. Dissociatie en absorptie gebeurden heel snel omdat de dagelijkse routine was verstoord door de lockdown. Sommigen waren dan meer vatbaar voor suggestibiliteit dan anderen. Dit zou hun persoonlijke gedrag bepalen (binnen blijven, maskers dragen, sociale afstand nemen, buren verklikken, enz.)

  Het Vaccin is Dood. Wat nu?

Was dit de bedoeling? Mogelijk niet. In haar boek A State of Fear rapporteerde Laura Dodsworth dat ze regeringsdeskundigen tegenkwam die verbaasd waren over hoe effectief hun druk was geweest, en sommigen hadden zelfs spijt van hoe ver ze waren gegaan. Gedragsverandering was bijna te gemakkelijk.

Zou het opnieuw kunnen gebeuren? Nou, zoals ik in gelukkiger tijden zag, gebeurde het elke week zonder mankeren op het vakantiekamp.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mondkapjes weerspiegelen geestesziekteVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWoede is een energie
Volgend artikelWat weerhoudt de mensheid ervan de krachten te confronteren die vastbesloten zijn haar te vernietigen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. iedere cultuur heeft andere triggers, Duitsers volgen orders, Nederlanders krijg je met “we doen het samen” Fransen met terror maatregelen.

  • Hoi,

   Klaarblijkelijk heeft elke cultuur een nog fundamentelere trigger, de angst voor de dood door ziekte. Dit aangezien alle culturen in dezelfde absurde maatregelen meegingen.

   Groeten,
   Hugo

    • Klopt, de reden waarom je je aan die absurde regels moet houden is/was toegesneden op de cultuur. De onderliggende reden was angst voor dood voor ziekte wat culturen overstijgt.

     Groeten,
     Hugo

 2. Wie weet hebben voorgaande “griepspuitjes”, en zeker die van de “varkensgriep” de hersens van de nemers ge preprogrammed….

  Ik herinner me dat bij grote bedrijven toen honderden mensen hun eerste shot van een pikbus hebben gehad (2019) precies daarna kreeg ik bij zon bedrijf van iedereen commentaar waarom ik het niet deed. “je doet het ook voor anderen” lag toen al op de tong van IEDEREEN die er een genomen had.

  Dat gezegd hebbende weet ik het eigenlijk wel zo goed als zeker. Of het direct met de spuit de maken heeft laat ik in het midden. Maar de prepogramming is daar, in 2019, met de varkengriep, begonnnen, 100%.

 3. Vanaf het begin had ik het gevoel dat de hele 2e kamer gehypnotiseerd is.
  Men was het stellig met elkaar eens dat ons een ramp overkwam…gemiddeld geleerde mensen met toch uni nivo..
  Dat hebben wij niet. En toch hebben wij vanaf dag 1 gedacht: hier klopt helemaal niets van.
  Tot alle ziektes zijn door bacteriën verspreid. Pest door ( met opzet) vervuilde waterputten. Joden kregen geen pest want waren over het algemeen zeer hygiënisch.. al vanaf de vroegste tijden..
  Pokken in noordamerika door besmette dekens..
  De spaanse griep kwam ná de vaccinaties….!
  Griep nú, komt àltijd in het late najaar/ winter, als men weer zonder ventilatie, boven op elkaar kruipt en door alle feestdagen weer enorm veel bagger heeft gegeten. En hoe ouder je wordt, hoe minder weerstand je hebt. Daarom: werk aan je immuunsysteem. Gezond eten en zweten.
  Griep is: afvalstoffen verwijderen uit je lichaam.

 4. Klopt wat de schrijver zegt over die hypnose show in dat vakantiepark. Heb het zelf zo’n 30 jaar geleden meegemaakt op een camping in Zuid-Frankrijk. Ben zelf van nature terughoudend in zomaar meedoen bij een hypnoseshow, zeker als de hypnotiseur autoritair overkomt (zoals Rasti Rostelli). Aan één van de deelneemsters vroeg ik na de show wat haar bezielde om zondermeer te doen wat de hypnotiseur hen opdroeg. “Weet ik niet. Hij zei doe dit, doe dat en dat doe je dan. Ik had niet het gevoel dat het gek was!”. Sindsdien zéér terughoudend geworden voor hypnotiseurs.

 5. Er is helemaal niets aparts of verbazingwekkends gebeurd..De overgrote massa gelovers, volgers en vertrouwers, die nóóit in de geschiedenis zelf hebben willen denken, betwijfelen of uitzoeken en altíjd al in voorgekauwde nonsens geloofde is al meer dan decénnia geleden gïndoctrineerd met het verleidelijke ‘geloof’ in tovermiddeltjes als medicijnen van allerlei en preventieve vaccinaties van baby af aan.. Het zoveelste nonsens’geloof’, nu van de ‘moderne’ tijd. En allemaal zogenaamd nodig om sterk en gezond te worden en te blijven… Het is allemaal gewoon de consequentie, de logische uitloop van wat er allang was… En inderdaad alles omwille van kapitaal en macht en totale beheersing, monopolies tot in het absurde…Als dit al massahysterie of -hypnose of -psychose genoemd moet worden dan is die er altijd chronisch al geweest in de hele geschiedenis van onze soort ! En het grote Kwaad erachter, de Duivel, Cabal of wat je ook maar wil zien, is gewoon menselijk dom kortzichtig blind Egoïsme op álle niveaus, van de parasieten op hun gouden bergen tot alle laffe kruipers die bij vorbaat overal het hoofd buigen of driftig hun geldje beleggen in maffioos Big-Farma, meedraven met de kudde omwille van het eigen hachje… En de énige onderscheidende ‘waarde’ die de zogenaamde ‘westerse cultuur’ in de geschiedenis, met tussenpozen, heeft gebracht van de oudheid tot heden is het proberen voorop te stellen van waarheidsvinding, éérlijke échte wetenschap, al die tijd en nu nog steeds níet dominerend en momenteel–zoals al veel vaker–overal geschoffeerd en verkracht… De rest was al bullshit, overal ter wereld alleen in wat anders gekleurde jasjes… Amen !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in