Willekeurige blindheid (ook bekend als het struisvogeleffect): Onze denkgeest staat ons niet toe iets te erkennen als het psychologische pijn zal veroorzaken. Dus negeren we het, zeggen dat het er niet toe doet, verzinnen excuses, etc, schrijft Patrick Fagan.

Regressie (en angst voor vrijheid): Vrijheid komt met risico en verantwoordelijkheid. De meesten verlangen terug naar het onderdanige comfort van hun kindertijd, waar volwassenen voor alles zorgden. Ze willen dat de staat voor hen zorgt.

Systeem Rechtvaardiging: We kunnen ons niet voorstellen dat het systeem waarin we zijn opgegroeid en waarvan we hebben geprofiteerd ons kwaad zou kunnen doen. We gaan ervan uit dat het altijd het beste met ons voor heeft.

Terreur Management: Denken aan de dood (of het idee dat onze psychologische constructie van de werkelijkheid zou kunnen uitsterven) zorgt ervoor dat we ons psychologisch ‘afsluiten’ en intolerant worden voor andere ideeën.

Conformiteit: We gaan ervan uit dat de massa wel moet weten wat ze doet, en we zijn doodsbang om uitgestoten te worden, aangezien dit evolutionair gezien de dood betekent.

Cognitieve Dissonantie: Wanneer iets niet overeenkomt met onze verwachtingen van de wereld, veroorzaakt dit ongemakkelijke psychologische spanning, die we proberen te minimaliseren door middel van verdedigingsmechanismen zoals ontkenning.

Vooringenomenheid binnen de Groep: Omdat we sociale dieren zijn, hebben we de neiging om informatie te verwerpen als deze in strijd is met onze groepsidentiteit (“het moet verkeerd zijn als de andere kant het zegt”). In feite kan dit ons alleen maar meer gepolariseerd maken.

Cognitieve Misleiders: We hebben gewoon de tijd noch de energie om veel nieuwe, complexe informatie te verwerken of onze denkgewoonten te veranderen.

  Brief van een bezorgde vader aan zijn zoon - "De Regeringen van Nederland en van Europa hebben een hele andere agenda. Ze willen staatsslaven creëren"

Aangeleerde Hulpeloosheid: Als we hebben geleerd / voelen dat we machteloos zijn, nemen we niet eens de moeite om te proberen de status quo uit te dagen. We worden gewoon passief en accepteren.

Autoriteit: We gaan ervan uit dat mensen met geloofsbrieven of in gezaghebbende posities wel moeten weten wat ze doen, dus we vertrouwen ze impliciet en volgen hun instructies op.

Heb ik er een paar gemist?


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Als je je leven in gevaar brengt door de kudde te volgenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelTwitter-timeline van moeder toont transformatie van pro-vax naar pro geïnformeerde toestemming na letsel aan tienerzoon door vaccinatie
Volgend artikelVK: 85% van de Covid-19 doden zijn gevaccineerden, het aantal sterfgevallen onder kinderen is met 83% gestegen sinds zij de prik kregen aangeboden, de Covid-19 vaccins hebben een negatieve effectiviteit van maar liefst -132%
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Enrstige drang naar gerechtigheid: De burger wil niet langer belogen worden en bedonderd, de burger wil dat wetten gelijkwaardig worden toegepast zonder willekeur, zonder uitzonderingen. De burger wil leven in een wereld waarin zaken niet worden verdraaid. De burger wil bloed zien en onrecht de kop afslaan.

  Dat zonder geweld onze wereld kapot gaat en dat de verantwoordelijken de elite met hun politici zijn en dat er ambtenaren zijn die eraan meewerken, die moeten weg.
  Ik hyeb het filmpje gezien van de EU parlementarier die de zwartgelakte documenten liet zien welke ambtenaren aan parlements leden geven…..als ambtenaren bepalen wat wel en niet mag worden gezien dan is enkel massaal dit tuig verwijderen nog een optie. Dat Nederldnse parlementariers het pikken als documetne zwart gelakt zijn en gewoon totaal onleesbaar, de ambtenaar die dat heeft bevolen moet aan de boom worden geofferd. Geen twee woorden meer, dit soort machtsgrepen zijn totaal ongewenst in een vrije wereld en moet bij de kop worden aangepakt.

  Namen,adressen, dat is de krahct van de burger, om de tranbsparantie die ons word ontzegd zelf te creeren. Daar zit de machtssleutel….

 2. Ik ken vele slaafse vrienden, die het gewoon weg bewust niet willen inzien, dat de regeringen massaal parasiteren op hun bevolking. Als je ze met gerichte vragen hen uit de tent lokt, van hoe zij het zien. Dan kom je er achter dat ze liever in hun eigen utopia bubbel willen leven, waar alles en iedereen vriendelijk te elkaar zijn en niemand onrecht hen aandoen. Ze verafschuwen de echte realiteit, omdat deze hard en kil voor hen zijn. En daarom vluchten zij als ware in hun eigen gefantaseerde utopia. Waar zij zich daar veilig voelen en niet aan de verschrikkelijke buitenwereld behoeven te denken of te beleven. Het struisvogel politiek dus, van zolang ik het niet zie of hoor bestaat het niet ervaring. Maar zij veroorzaken wel dat de regeringen steeds kwaadaardiger kan regeren over de bevolking en dat zij daar slaafs in blijven volgen. Zo was het mogelijk dat de halve moslim wereld geïmporteerd kon/kan worden naar ons land, dat onze cultuur, eigen waardes en eigen nationaliteit onder onze voeten weggemaaid kon worden door de regering. Maar ze willen het niet beseffen dat door hun eigen naïeve houding uiteindelijk iedereen alles zullen verliezen, wat hen lief is. De hardliners ervan krijg je niet tot reden vatbaar wat er ook gebeurt, al worden ze half dood geslagen en berooft door de asielmoslims en als grofvuil in de goot achtergelaten, dan nog tonen zij begrip voor deze asielmoslims en gaan de mishandelingen bij hun eigen houding zoeken. Van zich zelf als de schuldige aanwijzen. Deze mensen lijden aan het Stockholm syndroom. Deze randdebielen verpesten het voor anderen en zouden eigenlijk voor hun eigen bestwil naar een psychische inrichting gestuurd moeten worden. Maar in deze krankzinnige wereld worden de rollen 180 graden gedraaid. De grootste gekken en gestoorde mogen vrij los lopen, die alles verzieken en vernietigen voor hun medeburgers en diegene die voor het behoud van hun eigen cultuur, waardes en nationaliteit staan worden weg gezet als racisten en complotdenkers. Deze indoctrinatie wordt constant door het onderwijs ingestampt bij de scholieren en hoe hoger opgeleid, hoe groter hun debiliteit en absurder wereldbeeld zij hebben verkregen, wat in hun zienswijze als normaal beschouwd wordt. Deze hersenspoelingen hebben velen gehad en weten niet meer beter, dat maakt het nog een stukje erger voor de oudere generaties.

 3. Ik mis normalicy bias in het overzicht; Normalcy bias, or normality bias, is a cognitive bias which leads people to disbelieve or minimize threat warnings.[1] Consequently, individuals underestimate the likelihood of a disaster, when it might affect them, and its potential adverse effects.[2] The normalcy bias causes many people to not adequately prepare for natural disasters, market crashes, and calamities caused by human error. About 70% of people reportedly display normalcy bias during a disaster.[3]
  https://en.wikipedia.org/wiki/Normalcy_bias

  Verder een prima overzicht!

  Groeten,
  Hugo

 4. Goed, de redenen waarom mensen blind een narratief volgen zijn duidelijk.

  Maar wat stelt ons, ze zongenaamde “wappies” nu in staat hier doorheen te prikken en getriggerd te raken om uit te zoeken of bepaalde “complottheorieën” nu echt volsalgen idioot zijn, of misschien toch plausibel kunnen zijn om erachter te komen dat sommen ervan gewoon zelfs onomstotelijk waar blijken te zijn?

  Ooit haalde ik ÉénVandaag in een uitzending over tactische stemmers en hoe mensen die tactisch stemmen niet veel boodschap hebben aan verkiezingscampagnes omdat ze vaak toch wel weten waar partijen staan en wat hun opvattingen zijn en deze mensen eigenlijk al met hun kop in de formatie die op de verkiezingen volgt bezig zitten. De redactie belde mij voor dat interview omdat ze toen onder de indruk van mij waren. Ik denk dat ze nu een ander beeld van mij hebben, hahaha. Want als je dit bedenkt is het mss niet zo vreemd dat ik nu een “Wappie” ben. Wat stelt mij in staat tussen de regels door te lezen, waar een ander dat blijkbaar niet lukt? En waarom werd ik daar ooit voor als hyperintelligent voor aangezien en nu voor deze zelfde eigenschap als lompe idioot?

  Dat probeer ik nu nog steeds te doorgronden.

  • Hoi Jeroen,

   Ik denk wel dat ik een verklaring voor je heb. Er is enorm veel onderzoek gedaan naar ratten. Dit deel vond ik zeer interressant. Bij de ratten heb je alpha kleine groep) dominante ratten, leiders die domineren en een massa van beta ratten,degene die de alpha’s volgen.

   Het blijkt echter dat er ook een groepje gamma ratten is. Die gaan op onderzoek uit etc. Verschil is dat ze geen enkele behoefte hebben om te domineren. De analogie met het mensenrijk en de gevolgen ervan wordt goed uiteengezet in dit stuk
   https://www.lewrockwell.com/2021/04/doug-casey/the-ascendance-of-sociopaths-in-u-s-governance/

   Ik hoop dat je er wat aan hebt!

   Groeten,
   Hugo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in