Mijn vriend en nieuwe collega, Andrei Martyanov, is altijd het lezen waard, maar zijn stuk van vandaag over Rusland en de Chinese marine is een must read. De Verenigde Staten zijn nogal bezorgd dat China Rusland van wapens gaat voorzien, maar missen het punt. Als het gaat om geavanceerde wapens is Rusland de leider, niet China. China’s Xi Jinping is niet in Moskou met een catalogus van wapens die hij aan Poetin wil verkopen. Precies het tegenovergestelde – Rusland heeft wapens die China nodig heeft om Amerikaanse militaire actie tegen Peking af te schrikken, schrijft Larry Johnson.

De Verenigde Staten en Europa denken ten onrechte dat elke bilaterale relatie tussen China en Rusland in het voordeel van China is en dat Rusland zijn zuidelijke buurman weinig te bieden heeft. De waarheid is, zoals Andrei opmerkt, dat China Rusland even hard, zo niet harder nodig heeft dan Rusland China. Hoewel de bevolking van Rusland klein is in vergelijking met die van China, is het door zijn technologische geavanceerdheid, met name op militair gebied, en zijn ruime olie- en gasvoorraden een groot en vitaal land voor de Chinezen.

Andrei wijst erop dat China’s huidige hypersonische raket, de DF-21 ballistische anti-scheepsraketten met een opgegeven bereik van… 1.500 kilometer, van weinig nut zou zijn tegen een Amerikaanse Carrier Battle Group die op 2.000 kilometer van China’s vasteland geparkeerd staat. Bovendien zijn de Amerikaanse F-18 Hornets op die vliegdekschepen bewapend met de AGM-158 JASSM, met een effectief bereik van 2.600 kilometer. Andrei schrijft:

de luchtsteun kan een salvo JASSM’s lanceren BOVEN het bereik van de anti-CBG DF-21 raketten. Simpel rekenwerk: 950+700=1.650 km, of, in het geval van JASSM XR, 1.900 + 700 =2.600 km. Maar dat is in het geval van een aanval op gronddoelen op het Chinese vasteland. JASSM is echter ook en zelfs in de eerste plaats een anti-scheepsraket. Ja, het is een typisch Amerikaanse anti-scheepsraket – subsonisch en niet bijzonder wendbaar. Maar… als u kunt tellen, JUIST drie CBG’s van de Amerikaanse marine kunt u meteen herkennen dat die drie in hun alfa-aanvallen 48 x 3 = 144 aanvalsvliegtuigen tegelijk kunnen hebben en elk van die F-18’s kan… 4 JASSM’s dragen. Laten we niet primitief zijn en ons voorstellen dat sommige van die F-18’s een zuivere luchtverdedigingsconfiguratie zullen hebben. Laten we dus zeggen dat we gemiddeld niet 4 maar 3 JASSM per F-18 zullen hebben. Vermenigvuldigen: 144 x 3 = 432 JASSM’s in het eerste salvo.

Kortom, China heeft de hypersonische raketten van Rusland nodig.

  Eerste sneeuw bereikt Oekraïne; Europa gaat een koude, donkere, (dodelijke) winter tegemoet

Idem voor luchtverdedigingssystemen.

Een rapport van het Ministerie van Defensie laat zien dat Chinese luchtverdedigingssystemen een aanzienlijke en groeiende bedreiging vormen voor de VS en bondgenoten in de regio. China gebruikt in Rusland gebouwde en zelf geproduceerde systemen die vijandelijke vliegtuigen kunnen opsporen en aanvallen. De technologische geavanceerdheid van deze wapensystemen, en de mate waarin ze kunnen worden verbeterd, zou het voor de VS of geallieerde landen natuurlijk heel moeilijk maken om in een grootschalig gevecht luchtoverwicht boven China te verwerven.

Het ministerie van Defensie publiceerde in 2021 een rapport getiteld Military and Security Developments Involving the People’s Republic of China. Het rapport legt uit dat China’s luchtverdediging bestaat uit door Rusland gebouwde S-300 en S-400 grond-luchtraketten. Deze Russische systemen behoren naar verluidt tot de beste en meest effectieve ter wereld. Bovendien is het mogelijk ze te upgraden. De meest recent geproduceerde S-400 raketten en de opkomende Russische S-500 raketten zijn met elkaar verbonden in een netwerk. Dit wordt mogelijk gemaakt door zeer snelle computerverwerking waarmee bedreigingen op grote afstand nauwkeurig kunnen worden opgespoord. Deze wapensystemen hebben een veel groter bereik en een veel grotere gevoeligheid dan eerdere wapensystemen. Het vermogen om te detecteren dat een vliegtuig “daar” of “in de lucht” is, betekent echter niet dat het luchtverdedigingsradarsysteem een continu “spoor” kan vaststellen en erin slaagt een vliegtuig te treffen, aan te vallen of te vernietigen.

Rusland’s nieuwste systeem, de S-500 Prometheus, is een mobiel grond-luchtraketsysteem (SAM) …. Het is ontworpen om vliegtuigen en ballistische en kruisraketten tegen te gaan, en kan naar verluidt lage satellieten aanvallen.” Het is niet langer een programma in ontwikkeling. Het is nu in productie en zou, indien het met de Chinezen wordt gedeeld, een aanzienlijke verbetering betekenen voor China’s reeds robuuste luchtverdediging.

  De EU op weg naar zelfvernietiging

De huidige Russisch-Chinese top in Moskou zal een aantal overeenkomsten opleveren. Hierover wordt al maanden onderhandeld. China’s hoogste diplomaat, Wang Yi, was in februari in Moskou om de laatste hand te leggen aan deze overeenkomsten. Naast een overeenkomst over wederzijdse verdediging en samenwerking verwacht ik dat Rusland en China een langetermijnovereenkomst over olie en gas zullen sluiten die China in de nabije toekomst een betrouwbare toevoer zal garanderen.

Maar dit is geen eenrichtingsverkeer. China biedt Rusland een belangrijke bondgenoot om een multipolaire samenleving te creëren en de pogingen van de Verenigde Staten en Europa om Rusland te isoleren en te vernietigen te verslaan. China beschikt over aanzienlijke diplomatieke invloed onder de zogenaamde derdewereldlanden en kan die gebruiken om Rusland te steunen in de VN en bij andere internationale instanties. De Chinees-Russische top is in ieder geval de doodsteek voor de pogingen van de Verenigde Staten om Rusland te isoleren en tot paria-natie te maken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het zal plotseling gebeurenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates, ’s werelds gevaarlijkste miljardair, bewijst dat hij NIETS heeft geleerd van de afgelopen drie jaar.
Volgend artikelBoerBurgerBeweging partij is een creatie van de chemische industrie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Dat de VRC de RF minstens evenzeer nodig heeft om het hoofd te bieden aan de toenemende dreiging van de Westerse landen onder leiding van de VSA als de RF de VRC nodig heeft is correct. Maar indien zij samen met de andere SCO naties de handen in elkaar slaan en een niet te verslaan bondgenootschap creëren dat het beste van elk integreert en bevordert dan zal deze dreiging als sneeuw onder de zon smelten.

 2. Goed en informatief artikel.

  ALS ‘het Westen’ slim ennvertstandig zou zijn,
  zouden we meedoen aan die nieuwe multi-polaire wereld-orde,
  en met andere landen gaan samenwerken
  i.p.v. zinloze en vreselijke oorlogen uit te lokken.

  Zelf een blad als ‘Foreign Affairs’ publiceerde onlangs een artikel in die richting.

  • Helemaalmee eens. Alleen willen docusoap en de bondgenoten de wereldheerschappij niet opgeven. Wie een kuil graaft voor een ander dondert daar zelf in. Dat besef is nog niet doorgedrongen in usa / nato en de zooi in Brussel.
   Het gewone volk wil dit gedonder niet. Alleen een stel machtgeile psychopaten willen hun wil doordrijven ten koste van het gewone volk, dat als kanonnenvoer mag dienen terwijl de machtgeile psychopaten vanuit hun schuilplaatsen de orders afgeven. Wat zou het toch mooi zijn als die idioten zelf naar het front zouden gaan. Maar dat zal helaas nooit gebeuren.
   Streef naar vrede en zoek verdomme samenwerking ipv dit gesodemieter.

   • Precies? En die nazi ratten tuig in Den haag begeleiden naar de in voorbereiding Neurenberg 2.0 en op een democratische manier naar het touwtje leiden🤔😜😁🖕💉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in