Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Het maandenlange bloedvergieten in Bakhmut loopt ten einde nu de Wagener-troepen het treinstation van de stad en het gebied van de Allerheiligen Orthodoxe Kerk hebben ingenomen en de resterende Oekraïners hebben omsingeld in een cirkelvormig gebied van een stadsblok met geen enkele mogelijkheid om te ontsnappen, bericht Pronews.

Oekraïners probeerden massaal te ontsnappen via een kleine modderige landweg die naar Chasiv Yar leidde en werden letterlijk vernietigd door Russische artillerie.

Er ontstond paniek en desertie. Naar verluidt werden 845 Oekraïners gedood bij de vluchtpoging.

Het grote aantal vernielde Oekraïense voertuigen toont de omvang van de verwoesting.

Een op internet geplaatste video laat ook zien dat de weg onbegaanbaar is door de beruchte Oekraïense modder.

Momenteel wordt er nog steeds gevochten, maar de Oekraïners hebben naast de verliezen ook een aanzienlijk tekort aan munitie.

Het is zeer waarschijnlijk dat de leider van Wagner binnenkort de volledige verovering van de stad zal aankondigen.

Wagner is zeer effectief gebleken als plaatsvervanger van het Russische leger, wat de Amerikanen toegeven.

De Oekraïners hebben zich gebarricadeerd in de 12e Basisschool in West Bakhmut en proberen enige weerstand te bieden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

NAVO kreeg zojuist slecht nieuws: Europese tankproductie stopgezet, gebrek aan Titanium – uit RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

  "De telefoon blijft maar rinkelen" - De ultrarijken van de wereld kopen in paniek bunkers voor Doomsday

Lees meer over:

Vorig artikelCOVID-19 vaccin Shedding – Kanaries in de mijn
Volgend artikelDrink het vaccin: Wetenschappers pompen mRNA in koemelk om ongevaccineerden de ‘prik te dwingen’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Ik ben een amateur-salonstrateeg en denk dat het opgeven van Bakhmut nu, half april toch als een geslaagde Oekraïense operatie moet gezien worden. Is het niet sinds november dat men met trompetgeschal de nakende val van de stad aankondigde? Nu is de winter voorbij en de velden zijn een raspoetazee zodat de Russen geen stap verder kunnen. Tegen dat de mobiliteit terugkeert zijn we zes weken verder en hebben de Oekraïeners wel de tijd gehad om een nieuwe stevige verdedigingslinie op te bouwen. Als Bakhmut vroeger was gevallen, toen de grond hard was, dan hadden de Russen grote terreinwinst kunnen boeken.

  • Je vergeet alleen dat de Uki’s nix meer over hebben kwa manschappen, materieel en munitie … En de Russen blijven toch wel door pushen schat ik en hebben geen haast … anders was het allang klaar geweest …

  • De Russen hebben de wegen om zich over te verplaatsen, slimmerik. Omdat zij deze onder controle hadden moesten de oekis door de modderige velden van en naar Artyomovsk. Rustig in die salon blijven hangen, dat gaat je klaarblijkelijk goed af.

   • Effe een lesje: blijkbaar weet je niet dat een panzer op rupsen rijdt en waarom. Omdat wegen onbruikbaar zijn om twee redenen 1. ondermijnd en ontmijnen gebeurt pas als het front opgeschoven is 2. liggen in de vuurkruisen van de artillerie. (dat schrijf je trouwens zelf). Misschien u eens verdiepen in de geschiedenisliteratuur over de invloed van seizoenen en bodemgesteldheid voor militaire operaties. Het is je vergeven, niet iedereen kan vooraan staan als het verstand werd uitgedeeld.

    • Je hebt duidelijk geen flauw benul van wat de Russen hier in de praktijk brengen.
     De Russen willen helemaal geen “moderne’ bewegingsoorlog die als een allesvernietigende wals over Oekraïne trekt.
     Ze vernietigen het Oekraïense leger gewoon in een stationaire oorlog, die de sterke punten van het Russische leger recht in de kaart speelt.

     Zo vernietigen ze het Oekraïense leger met een minimale hoeveelheid “colatteral damage”, en kunnen ze dadelijk de rest van Oekraïne zonder slag of stoot innemen.
     En zelfs als een idioot al Zelensky dit al in de gaten zou hebben laat de politieke situatie hem geen andere keuze dan het spel mee te spelen, omdat anders de buitenlandse financiering en bevoorrading opdroogt.

     Al doende bloed niet enkel het Oekraïense leger leeg maar raakt ook de NAVO de haar nog resterende tanden kwijt.
     Het is gewoon briljante oorlogsvoering van de kant van de Russen.

     Met de groeten van een collega leunstoel generaal…

 2. Lepoudre Luc. Je begrijpt van de hele situatie letterlijk geen ene moer. Rusland voert geen normal grondoorlog maar een schaakoorlog. De tegenstander (Oekranie+EU+NATO+VS) laten bloeden totdat manschappen + materieel uitgeput zijn. Niets voor niets is Putin een gewezen hoofd van de KGB. Hij weet dus exact hoe het spel gespeeld moet worden en dat zijn die zogenaamde experts uit het “westen” totaal in hun arrogantie vergeten.

   • De amateur – met zijn twee voetjes op de grond – heeft het wat verduidelijkt. Hopelijk wordt je ook wat nuchter ermee.

  • Hitler poneerde gelijksoortige argumenten tegen zijn goed opgeleide beroepsmilitairen zelfs tot aan de dag dat de vijand voor zijn bunker stond. Ik hoop op succes voor Rusland maar blijf toch nuchter en realistisch. Het verhaal van de vijand uitputten slaat mijn inziens nergens op en is het belachelijk maken van het onvergelijkbaar potentieel van de Navo. Gelukkig is er China dat een Russische nederlaag nooit zal aanvaarden, anders zou het heel moeilijk zijn voor Rusland.

   • Moeilijk om lepoudre nog ernstig te nemen..dat bewijst hij keer op keer..en zo te zien ben ik niet de enige die er zo over denkt…ik ga er gewoon geen antwoord meer op geven..das verloren moeite…

   • “Het verhaal van de vijand uitputten slaat mijn inziens nergens op en is het belachelijk maken van het onvergelijkbaar potentieel van de Navo.”

    Zo hé, “het onvergelijkbare potentieel van de NAVO”…
    Leg eens uit zou ik zo zeggen, want volgens mij is de NAVO inmiddels een papieren tijger, die enkel nog maar in staat is om met Ak-47’s en RPG’s bewapende geitenherders in Toyota pick-up trucks het leven zuur te maken.

 3. Ik vergelijk de Wagner groep een beetje met de stormram of rammei die in de Middeleeuwen werd ingezet om de poorten of muren van een vesting open te beuken. Je zou ze ook als de stoottroepen kunnen omschrijven.
  Zij doen in principe al het voorbereidende werk terwijl de rest van het Russische leger – goeduitgerust en uitstekend afgetraind – achter de coulissen wacht om zodra het bevel er eenmaal is, toe te slaan.
  Een blinde kan zien dat dit tot een grandioze overwinning leidt.
  Laat het inferieure Westen maar eens diep in het stof bijten.
  Ze verdienen het.

 4. De planners zitten aan de champagne
  Of men ‘ wint of verliest ‘
  mogelijk is dit verlies gepland;
  af-, misleiding.
  USA, EU wil van 90% van de mensheid af.
  Zijn satanisten….
  Hoe zij dit gaan verkopen, ben benieuwd.

  • ‘ appeltje eitje voor Rusland’ ? …

   Oorlog moet nog beginnen, USA ,UK, EU willen de wereld, 100+ jaar aan voorbereiding zit hierin.
   Deze Lieden geven dit never op.
   Hebben geen last van een gevoelsleven. “Zie wat men allemaal uitspookt”

 5. Winnaars zullen er niet zijn. Deze oorlog – zoals de meeste oorlogen trouwens – kent alleen verliezers. Maar het verlies van Oekraïne en het “collective” Westen zal veel groter zijn dan dat van Rusland en het collectieve Oosten + Zuiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in