Noah Brooks / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De Russische raketstrijdkrachten hebben een vernietigende aanval gelanceerd op het Oekraïense leger en de Westerse huurlingen die in het land opereren, door met Kalibr kruisraketten de grote militaire academie van Lviv te raken, bericht Pronews.

De Oekraïners beweren dat een flatgebouw naast de militaire academie geraakt is, wat de Russen ontkennen, en zij zeggen dat de raketaanval tientallen Oekraïense officieren en Westerse huurlingen gedood heeft, omdat de academie ook kantoren van de SBU huisvestte.

De Oekraïners zouden wel eens gelijk kunnen hebben, want er zijn berichten dat enkele fragmenten van Russische raketten die door de Oekraïense luchtverdediging zijn afgevuurd, Oekraïense burgerhuizen hebben geraakt.

Er werden in totaal 10 Kalibr kruisraketten gebruikt en de Oekraïners beweren dat ze er zeven hebben neergeschoten.

In Lviv zijn twee dagen van rouw afgekondigd voor de slachtoffers van de aanval.

#Oekraïne #lemberg #NAVO Zware Russische Kalibr raketten hebben de academie/het trainingscentrum van de Oekraïense grondtroepen in Lviv/West-Oekraïne vernietigd (Zlatti71). Vernietiging van de Oekraïense militaire infrastructuur in een nieuwe dimensie.

Russen hebben vanavond #Lviv met raketten gebombardeerd. Van de 10 Kalibr raketten werden er 7 neergeschoten. Russische bezetters doodden 4 mensen in Lviv, 37 gewond.

Het aantal slachtoffers in #Lviv na de nachtelijke aanvallen van “Calibre” is gestegen tot 34 mensen, het aantal doden tot 4
Volgens de burgemeester van de stad Andrei #Sadovy is dit de krachtigste raketaanval sinds het begin van de oorlog.

De Russen vergeleken de aanval van vandaag met de aanval die ze op 27 juni uitvoerden met Iskander ballistische raketten met kort bereik op een commandocentrum in de stad Kramatorsk, waarbij zowel Westerse huurlingen als Oekraïense legerofficieren werden gedood.

  Hongarije blokkeert EU-steunplan voor Oekraïne voor 18 miljard euro

Nieuwere berichten geven aan dat het dodental kan oplopen tot meer dan 100!

De raket trof het RIA Lounge Restaurant in het centrum van Kramatorsk, waar het hoofdkwartier van de 56e Gemechaniseerde Infanteriebrigade was ondergebracht, en het Mebelʹ Rya winkelcentrum, waar de verbindingsofficieren van de huurlingen en het Oekraïense leger waren gevestigd.

Op de foto’s en video’s zijn Amerikaanse huurlingen te zien, waaronder Alex Gallant, Arnaud Dedecker en Nich Durkworth, en drie Colombianen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Twee Oekraïense generaals, tot 50 officieren en 20 buitenlandse huurlingen vernietigd in aanval op Kramatorsk – Russisch MvD

Vorig artikelProfessor noemt Oekraïens tegenoffensief suïcidaal: “Ze maken geen kans”
Volgend artikelWoke acteur Richard Gere deelt video waarin hij fans vraagt om te helpen Europa te overspoelen met meer moslimmigranten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Als ze genoeg officieren uitschakelen dan hebben de “geel/blauw” troepen meer ruimte om zich over te geven want anders worden ze wellicht door hun eigen officieren kapot gemaakt.

 2. Denk dat de Oekraïners niet mogen klagen, als Rusland kwaad wilt gooit het elke stad plat maar dat willen zij niet. Willen zo min mogelijk burgerslachtoffers.

 3. Als Rusland ditzelfde : 50x in de eerste dagen gedaan had, was het binnen een week klaar geweest.
  Was in alle opzichten beter geweest.
  Een uitputtings-oorlog is, in alle opzichten, veel erger

  Oost- en zuid- “oekraine” is historisch en etnisch Russisch.
  Klein westelijk deel, kan eventueel bij Polen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in