Professor John Mearsheimer waarschuwt dat door het overweldigende Russische artillerie- en luchtoverwicht, het Oekraïense tegenoffensief zal resulteren in aanzienlijke verliezen aan Oekraïense kant.

Mearsheimer is ervan overtuigd dat het gebruik van F-16’s en ATACMS-raketten geen invloed zal hebben op het verloop van de oorlog.

In een gesprek met Glenn Greenwald beschreef de professor het tegenoffensief als suïcidaal. De belangrijkste strijdkrachten die door de NAVO waren getraind, waren vernietigd en andere eenheden waren ook ernstig gedecimeerd. De Oekraïners waren kansloos.

Mearsheimer bekritiseerde het Westen, vooral de Verenigde Staten, omdat ze de Oekraïners tot een tegenoffensief hadden aangezet. Hij noemde dit zeer onverantwoordelijk.

Hij wees erop dat de Oekraïense troepen te maken kregen met artillerievuur en slimme bommen, terwijl hun training ontoereikend was. Hij benadrukte dat van een groep Oekraïners die slechts een paar maanden in Duitsland of Groot-Brittannië getraind waren, niet verwacht kon worden dat ze in staat zouden zijn om een blitzkrieg uit te voeren zoals de Duitsers in mei 1940. Het zou jaren duren om een operationeel leger op te bouwen.

Het Oekraïense leger bestaat uit ongeveer 60 brigades, waarvan de NAVO er slechts negen heeft getraind. Deze werden begin juni zwaar verslagen. Mearsheimer gelooft dat de Oekraïners geen kans hebben om door de Russische verdediging heen te breken. Hij voorspelt enorme verliezen voor de Oekraïners.

  EU zal Litouwen naar verwachting openstellen voor Russische doorvoer na militaire dreigementen

Hij stelt dat de Oekraïners zich in een precaire positie bevinden en volgens hem gedoemd zijn.

Via Uncutnews.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een nanoseconde voor middernacht – MUST READVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe VN heeft een schokkend verraderlijk plan bedacht voor wereldheerschappij
Volgend artikelVerpletterende Russische raketaanval op Lviv – Een van de grootste trainingscentra in Oekraïne met Kalibr geraakt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. …Als nu onze psychopaten nog tot deze rationele inzichten zouden komen?! Maar : no way jose , we ll go all the way , F16s for Ukraine , hurray !

 2. Als ze; de ukrainers in hun suicidalitiet actie maar niet de hele wereld meesleuren, door bommen te gooien op de kerncentralen van Zaporozhye.
  Het lijkt in hun nazi verblinding net een kamikaze troep
  .En de malle Joe Biden stimuleert dit nog ook ( en met hem de dwaze Rutte…) .. “wij moeten deze oorlog winnen…”…
  “””Wij”””” is dat het regeringsclubje in Den Haag.❓❓
  Nou Rutte één ding ; van Putin win je niet tenzij er een radioactieve deken over Europa komt maar dan is Rutte ook klaar met zijn clubje‼️

 3. Het gevaar is inderdaad reëel dat als de Oeki helemaal door de kniëen gaan, er “domme” dingen gaan gebeuren. Het Oeki-commando; dat eigenlijk Britten, Navo, Ramsteinbasis omvat, moet senario’s uitwerken. Eéntje gaat over de tactiek van de “verschroeide aarde”. Een andere over een vreselijke false flag met opgeblazen mediapoeha om de bevolking mee te krijgen naar een trap hoger-escalatie met medewerking van Polen en Litouwers. Maar de rest, Frankrijk, Italië… pfff.

 4. Wat een gelul van die vent! Dat moet zo onderhand voor de gehele wereld wel duidelijk zijn, lijkt mij zo!
  Alleen onze “leiders” zitten nog in de ontkennende fase. Maar die zijn dan ook verstandelijk gehandicapt.
  Tunnelvisie, zou ook kunnen, maar ik persoonlijk hou het op gewoon stom, niet verder dan je neus kijken, achterlijk, niet voldoende geschoold en via een “kruiwagen” op die post gekomen. Van die laatste ben ik het meest overtuigd! Dat is iets wat ik in mijn leven héél vaak heb zien gebeuren!!! En dan komt het spreekwoord ten pas! Je zal niet door een koets worden overreden maar wèl door een mestwagen! Maar dit spreekwoord is verouderd! En nu denk ik aan onze bling bling koninkje.

  • Adriaan,
   Je weet dat ik geen fan ben van Baudet, maar zijn betoog in bijna lege 2e Kamer was zeer goed, alles prima verwoord en de feiten zijn hard, complimenten daarvoor van mijn kant als simpele burger, maar de rest lijkt wel doof,blind en gestoord geworden, ze willen maar niet luisteren of zien, Renske Leijten is er inmiddels al meegestopt, ik kan het begrijpen want je blijft tegen een muur aanlopen, je moet kracht halen dat we met elkaar wel meer mensen hebben die er inmiddels wel anders over denken, het is een kleine groep, ga ik morgen maar even genieten van Rammstein, heb ik effe nodig, wat ik ook soms hier schrijf natuurlijk, muziek is ook iets wat ik nodig heb, groet van mij aan jou!!!

 5. flardinga juli 6, 2023 at 18:53

  Hi beste Flardinga ik vind alle politici ranzige figuren die voor zichzelf zorgen af en toe een toneelstukje voor de bühne, Gideon van Mijeren vind ik wel top met een slag om mijn arm, voor de rest ben ik het volledig met je eens, trouwen met alle wakkere niet Woke reguurders, ga morgen lekker genieten van Rammstein het volume mag op 10 heb ik gehoord, jammer dat ik er niet bij kan zijn, groeten en tot; we altijd hier doen.

  *
  Al vast een voorproefje

  https://youtu.be/idtD–EF1Dg

 6. Joe Biden dringt erop aan dat Ursula von der Leyen NAVO-chef wordt….!

  De Brusselse chef is naar voren gekomen als koploper te midden van moeilijkheden om een ​​opvolger te vinden voor Jens Stoltenberg, wiens ambtstermijn is verlengd

  Joe Biden dringt erop aan dat Ursula von der Leyen wordt geïnstalleerd als de volgende secretaris-generaal van de NAVO nadat de kandidatuur van Ben Wallace was geblokkeerd , kan The Telegraph onthullen.

  De voorzitter van de Europese Commissie zou de voorkeurskandidaat van de Verenigde Staten zijn nadat het Witte Huis de minister van Defensie had afgewezen voor de rol.>>>

  https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/07/04/biden-pushing-ursula-von-der-leyen-nato-head-ben-wallace/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in