Screenshot Twitter

Het Russische Ministerie van Defensie meldde op 28 juni dat een tijdelijk inzetpunt van de commandanten van de 56e Gemotoriseerde Infanteriebrigade van de Oekraïense strijdkrachten in Kramatorsk getroffen was.

Twee Oekraïense generaals en tot 50 officieren van de Oekraïense strijdkrachten, evenals tot 20 buitenlandse huurlingen en militaire adviseurs, werden gedood als gevolg van een precisieaanval door het Russische leger in Kramatorsk op 27 juni, zei het Russische Ministerie van Defensie op donderdag, bericht Sputnikglobe.

“Volgens bijgewerkte informatie werden op 27 juni van dit jaar, als gevolg van een precisieaanval op het tijdelijke inzetpunt van de 56e Afzonderlijke Gemotoriseerde Infanteriebrigade van de Oekraïense strijdkrachten in de stad Kramatorsk in de Volksrepubliek Donetsk, twee generaals, tot 50 officieren van de strijdkrachten van Oekraïne, evenals tot 20 buitenlandse huurlingen en militaire adviseurs die deelnamen aan een stafvergadering, vernietigd,” zei het ministerie in een verklaring.

Alsook werden tot 530 Oekraïense soldaten de afgelopen dag gedood of gewond in de omgeving van Donetsk, zei het Russische Ministerie van Defensie, en voegde eraan toe dat Kiev ook 10 militaire uitrustingen verloor.

Volgens het ministerie hebben Oekraïense strijdkrachten hun aanvalspogingen in de richtingen Donetsk, Zuid-Donetsk en Krasny Liman voortgezet.

“Tijdens de vijandelijkheden in deze [Donetsk] richting, bedroegen de verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne 530 Oekraïense militairen gedood en gewond, één tank, twee infanteriegevechtsvoertuigen, vijf voertuigen, evenals Msta-B en D-20 houwitsers,” zei het ministerie in een verklaring, eraan toevoegend dat Russische soldaten vier Oekraïense aanvallen in deze richting hebben afgeslagen.

Het ministerie zei ook dat de vijand tot 135 soldaten heeft verloren in de richtingen Zuid-Donetsk en Zaporozhye, en voegde eraan toe dat er nog een aanval werd afgeslagen in de buurt van de nederzetting Staromaiorskoe van de Volksrepubliek Donetsk.

Oekraïense commandant klaagt over Franse tanks - Laat bemanningen sneuvelen omdat de bepantsering te dun is voor aanvallen tegen Russische eenheden

Op 28 juni meldde het Russische Ministerie van Defensie dat een tijdelijk inzetpunt van de commandanten van de 56e Gemotoriseerde Infanteriebrigade van de Oekraïnse strijdkrachten in Kramatorsk was getroffen. De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, werd gevraagd naar de houding van het Kremlin ten opzichte van de verklaring van Kiev dat er burgers gedood zouden zijn als gevolg van de Russische aanval op Kramatorsk, en zei dat Rusland geen civiele infrastructuur aanvalt, maar militaire infrastructuurgerelateerde faciliteiten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

VS/NAVO-hoofdkwartier in Kramatorsk naar verluidt “geraakt” door Russische raket(ten) – Tegenstrijdige claims en beschuldigingenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Pride” is een dun versluierde kleurenrevolutie om de westerse beschaving te vernietigen
Volgend artikelFrontnieuws filmpscoop – Ukrops worden levend begraven tijdens een artillerieaanval & Oekraïense soldaten gaan liggen om te sterven
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

 1. Ik snap niet zo goed waarom de Russen over burgerslachtoffers bij de vijand zo moeilijk doet. Ik denk dat het een grote psychologische impact op de bevolking van Ukraine heeft als de Russen zeggen (keer op keer).

  ”Jullie hebben een neo nazi regime zelf gekozen. Het is aan jullie om dat probleem op te lossen. Helaas hebben jullie dat niet gedaan en ruim 14.000 etnische Russen zijn gedood. Burgers wel te verstaan. Dus ja, helaas vallen er nu ook doden onder jullie burgerbevolking. Wij raden jullie van harte af om ook maar in de omgeving te komen van ook maar iets gerelateerd met jullie leger. Het maakt niet uit wat je doet, of je nu asfalt legt op een luchtmacht bais, of huurlingen bedient in een restaurant of zelfs langs het ministerie van defensie loopt loop je het gevaar om om te komen. Laat staan als je bij de spoorwegen werkt en westerse wapens worden vervoerd. We hebben je gewaarschuwd en als je omkomt is het je eigen schuld.”

  Of iets in de trant. Ik denk dat dat een terechte waarschuwing is en dat uitspraken zoals dat geen blow back kennen maar wel zijn waarde heeft. Als je werkt voor dit soort bedrijven en je hoort dat keer op keer ga je, denk ik, wel nadenken of je dat werk echt wil doen. Dat heeft weer allemaal gevolgen in Ukraine……

  Ik snap dus niet waarom de Russen dat niet doen. Zoals ik het begrijp heeft het westen dat al tig keer succesvol gedaan.

  Groeten,
  Hugo

  • Je hebt gelijk Hugo , Rusland MOET NU hardhandig gaan optreden, de Oekraiense burgers waarschuwen dat ze veiliger oorden moet opzoeken (in Europa gratis kost en inwoon +geld) en er VOLOP voor gaan …..HET IS TIJD, HET HEEFT LANG GENOEG GEDUURD , onderhandelingen zijn GEEN optie omdat het oorlogszuchtige Westen NIET WIL….

   • Hoi,

    Dank voor je reactie.

    Ten eerste, begrijp me niet verkeerd, ik wil niet belerend overkomen met deze reactie. Dit aangezien je reactie op mij overkomt als emotioneel reageren. Die hoofdletters ook niet (smile).

    Als ik Rusland was zou ik overigens niets doen naast verdedigen itt wat jij bepleit. Ze zitten goed ingegraven, hebben artillerie, liucht en troepen overwicht. De Ukies lopen zich stuk op de ingegraven Russen.

    Eens dat onderhandelen nu nergens toe zal leiden. Het enige wat ik wel vind dat de Russen zouden moeten aanpassen is het gebruik van PR, propaganda, nieuws of hoe je het ook wil noemen.

    Groeten,
    Hugo

    • Kijk naar onze eigen regering hugo , heb jij of ik op hun gestemd? . Nee , verafschuwen wij de meeste ja. Kunnen wij er iets aan veranderen ? Nee.

     Dus burger slachtoffers moeten ter allertijden vermeden worden

     • Hoi,

      Bedankt voor je reactie.

      Ik moet zeggen dat ik iets optimistiser ben dan jij. Ik vind deze metafoor mooi. Velen zeggen dat ze klein zijn en niets kunnen bereiken. Als weerwoord zeg ik, heb je ooit geprobeert te slapen in een kamer vol muggen?

      Ik ben het overigens met je eens, burgerslachtoffers moeten zoveel mogelijk worden voorkomen. Wat helpt beter? Burgers vertellen wat aangevallen wordt of niets vertellen?

      Als burger in een gewapend conflict moet je over het algemeen heel moeilijke keuzes maken.

      Groeten,
      Hugo

    • Ja , k weet dat hoofdletters irriteren, maar in mijn geval is het gewoon om de nadruk te leggen op iets of te wijzen op de noodzaak van iets ….deze situatie of patstelling eerder, is onhoudbaar , something will have to give , zegt men in t engels ….De Russen hebben geen toegang meer tot het westerse publiek, (vroeger RT op telenetkabel !) tenzij men moeite doet natuurlijk …. maar t zal de meesten worst wezen , wat ze(de massa) wel ‘weten’ is dat Poetin n ‘smeerlap’ is want dat hebben ze gezien of gededuceerd van Vrt en HLN info , enfin hier in Belgie dan toch …

     • Hoi,

      De massa / meute zal altijd zijn wat het is. Of je nou RT toelaat of niet. In Nederland hebben we er zelfs een gezegde voor ”hij die zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt zal zijn hoofd er afgehakt zien”. Of iets in die trant.

      Ik vind de analogie met ratten wel toepasselijk. In het rattenrijk heb je alfa en beta ratten volgens het officiele verhaal. Of dominant of onderdanig. Er is in feite een derde soort rat. Noem m de omega rat. Die vind gedomineerd worden niets maar anderen domineren ook niets. Dus doet ie waar ie goed in is en wat ie leuk vind.

      Lijkt wel op FN lezers.

      Groeten,
      Hugo

  • Beste Hugo, kijk eens op de kaart, de stad ligt in de Donbass dus was de bevolking hoofdzakelijk Russisch. Als je iets meer dan je jaar geleden kijkt waren er die 2 raket aanvallen op de marktplaats en het station waar hoofdzakelijk Russische slachtoffers waren.
   Ok kan me dus voorstellen dat er daar nog russen op de bevrijding wachten

  • Hier, kijk eens even: rt site

   https://swentr.site/

   Als je even zoekt kun je ook de app op je telefoon zetten die gewoon werkt. Ik lees het elke dag. En ik moet zeggen; ik vind ze nog veel te neutraal. Als iemand dit staatspropaganda noemt dan is hij niet goed bij zijn hoofd. Het is gewoon heel goed internationaal nieuws.

   En waarom Rusland de Oekraïne niet van de kaart veegt: wat zou jij ervan denken als de carnaval provincies zich afscheiden van Nederland. En vervolgens Brabant door een staatsgreep en omgekochte regering zich er al 9 jaar op toelegt alle Zeelanders uit te moorden? Gaan we dan gelijk even alle gewone katholieken in Nederland uitmoorden? En alle protestanten in Limburg en Brabant ook maar?

   Oekraïne is de bakermat van Rusland. Het westen, Gallicie is het opstandige zwarte schaap van de familie die altijd maar meeloopt met alle hoerige buurmeisjes. Het probleemkind van de familie. Maar altijd nog: familie.

  • Hugo.
   Deze burgerslachtoffers zijn ethinische Russen.
   En zij hebben bij het begin van dit conflict in een referendum gekozen om bij Rusland te willen horen.
   Hoe dit opgelost gaat worden is moeilijk maar dat zal zeker bij …..ooit komende ……. Vredesonderhandelingen uitgewisseld gaan worden…

 2. Het zal wel een mooie oekranazi confetti zijn geweest.

  Is dit nu de oekrainse tegenoffensief of mo3t die nog komen? Het enige wat ik lees er dat er bijzonder veel slachtoffers vallen en heel wat overlevenden die hem voor de rest van hun leven niet meer omhoog kunnen krijgen.

  • …en dat laatste is natuurlijk DE zin van het bestaan…..hoe je t ook keert of draait ….NEE …ik ben niet cynisch !

 3. Begrijp dat de Russen gewoon die helpende Nazivrienden naar de hel bombarderen, in de gewone media is het een geliefd restaurant en niks over het feit dat deze plek gewoon gebruikt werd om te vergaderen en plannen te maken, vernietigd met de plannen erbij misschien wel, kortom een win winsituatie, een bewijs dat Rusland zijn geheime dienst veel in de gaten heeft!

  • Beste, klopt,
   Hier in t westen was het een pizzeria, hotel….
   Maar het was gewoon een commando Center.
   Dus gewoon goed gedaan Rossiya.

  • Nou John, sommige van die praters worden misschien wel begraven nu dus vullen zij wel gaatjes, hoe vind je die? Zij krijgen wat zij verdienen net als Hitler Duitsland of Napoleon!

 4. Als Rusland dit soort operaties, in het begin en over het hele land, gedaan had,
  had de S.M.O. snel al zijn doelen bereikt,
  en was het conflict over geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in