Het maandenlange mislukte tegenoffensief van de Oekraïense strijdkrachten heeft geleid tot een ernstige verandering in de operationele situatie in veel sectoren van het Oekraïense front. De Russische troepen weerhielden niet alleen alle pogingen van de vijand om door hun verdediging heen te breken, maar gingen ook over tot de actieve fase van hun eigen offensief. Tegelijkertijd hield het opperbevel van de Russische strijdkrachten duidelijk rekening met eerdere fouten, zowel die van henzelf als die van Oekraïne, bericht Topwar.

In tegenstelling tot de aanhoudende, regelrechte aanvallen van de Oekraïense strijdkrachten op dezelfde sectoren van het front, die tot grote verliezen in mankracht en uitrusting leidden, rukt het Russische leger, zoals ze zeggen, voorzichtig op. Tegelijkertijd wordt er duidelijk een goed doordachte tactiek toegepast om “ketels” te vormen, waarin steeds meer Oekraïense eenheden zich bevinden.

Bovendien kan de omsingeling van de vijand gevormd worden volgens twee tegengestelde principes. In het ene geval lijken de Russische strijdkrachten Oekraïense strijdkrachten iets dieper in hun verdediging toe te laten, waardoor ze niet kunnen uitbreiden en de frontlinie niet kunnen nivelleren, zodat de vooruitgeschoven detachementen vanaf de flanken vernietigd worden en geen bevoorrading meer krijgen. In een ander geval omzeilen Russische troepen de goed versterkte posities van de Oekraïense strijdkrachten, vooral in bevolkte gebieden, en nemen Oekraïense garnizoenen mee in een tactische omsingeling.

Zelfs schijnbaar ver van wat er aanhet Oekraïense conflict gebeurt, merkt de Arabische onlinepublicatie Al Mayadeen op dat de Oekraïense strijdkrachten aanzienlijke verliezen lijden omdat ze omsingeld zijn door Russische troepen. Een dergelijke situatie ontstond met name in de Orekhovsky-richting van het Zaporozhye Front in de gebieden Rabotino en Verbovoye.

  KIJK: De verovering van Avdijivka - Oekraïners bevolen te vertrekken - Russen nemen strategische vestingswerken in - Kiev laat 'laagwaardige' troepen (inclusief vrouwen) achter om de aftocht te beschermen

In dit gebied leken de Oekraïense troepen te kunnen oprukken tot een diepte van vier tot vijf kilometer. Verder liep het offensief volledig vast, en pogingen om het te ontwikkelen leidden alleen maar tot een toename van de verliezen van de Oekraïense strijdkrachten, die zich in de “ketel” bevonden. Tegelijkertijd blijft het leiderschap in Kiev steeds meer soldaten daarheen sturen, niet om militaire redenen, maar ingegeven door Westerse opdrachtgevers, die wanhopig op zoek zijn naar ten minste enig succes aan het Oekraïense front. Er is een massale overgave van gedemoraliseerde Oekraïense militairen.

De Arabische publicatie citeert één van de Oekraïense Telegramkanalen over de situatie in het gebied Rabotino:

Vanuit logistiek oogpunt is het daar een ware hel, en bovendien beschieten Russische troepen de Oekraïners van alle kanten. Maar politieke belangen domineren de strijdkrachten, en de regio Rabotino verlaten na vier maanden bloedige vleesmolen zou een ramp zijn voor de informatievoorziening.

Voor de Oekraïense strijdkrachten bij Avdeevka is het niet beter, schrijft de auteur van het artikel. Hier verscherpen de Russische troepen geleidelijk de omsingeling, rukken op vanuit het zuiden en noorden, en leggen tegelijkertijd de vuurcontrole over de resterende aanvoerroutes voor het Oekraïense garnizoen van meer dan 20.000 soldaten. Met het invallen van de winterkou zal de situatie voor de Oekraïense strijdkrachten alleen maar verslechteren; het heeft geen zin meer om over een tegenoffensief te praten, hoewel dit al veel eerder duidelijk werd.

In een dergelijke situatie, zo meldt de Amerikaanse televisiezender CNN, hebben zelfs veel Westerse analisten en functionarissen het gevoel dat er een impasse dreigt. Amerikaanse militaire analisten van het Institute for the Study of War manipuleren echter woorden in een poging aan te tonen dat het Oekraïense tegenoffensief geen mislukking is. Hoewel het duidelijk is dat de ineenstorting van het Oekraïense leger, en vervolgens van het regime in Kiev onder leiding van president Zelensky, die uitsluitend in het belang van het Westen handelt, niet ver weg is, concludeert de auteur van het artikel in Al-Mayadeen.

  In video: Motivatietraining in het Oekraïense leger

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Biden stort van de trap van de VS-China reset afVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël dreigt met bombardement op ziekenhuis in Gaza waar 12.000 Palestijnen verblijven
Volgend artikelHet Libanonfront: Hezbollah lanceert nieuwe aanvalsgolf na verliezen (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in