Vernietigde Duitse zware gevechtstank Panzer Tiger in de Slag om Koersk, WOII

Duitse tanks die Oekraïne binnenrollen om Russische troepen te bestrijden, lijkt een ongelooflijk scenario gezien de vreselijke geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Toch is dat scenario waar de proxy-oorlog van de NAVO tegen Moskou naartoe gaat. De ontwikkeling heeft de verontrustende echo van Operatie Barbarossa, toen de nazi Wehrmacht in 1941 zijn offensief tegen de Sovjet-Unie inzette, schrijft Finian Cunningham.

In plaats van Panzer Tiger tanks zullen we Duitse Marder “gevechtsvoertuigen” door Oekraïne zien denderen. Deze wapens worden “lichte tanks” genoemd, maar de grootste impuls is de levering van Leopard 2 zware gevechtstanks aan Oekraïense neonazi-troepen tegen de Russische linies.

Slechts twee dagen voor de orthodoxe kerst op 7 januari kondigden de Amerikaanse president Joe Biden en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz een overeenkomst aan waarin zij Bradley en Marder gepantserde infanteriedragers aan Oekraïne zouden leveren, evenals nog een batterij Amerikaanse Patriot-raketten.

Die aankondiging volgde op de verklaring van de Franse president Emmanuel Macron dat Frankrijk lichte AMX-10 RC-tanks ging leveren aan Oekraïne. Macrons toon was opvallend oorlogszuchtig en zei dat Frankrijk het regime in Kiev zou steunen tot de overwinning is behaald.

Scholz en Macron tonen zich volstrekt onbetrouwbaar en politiek zwak. Eerder heeft de Franse leider aangegeven bereid te zijn een diplomatieke oplossing te zoeken voor het conflict in Oekraïne met Rusland. Hij heeft zich de toorn van Washington op de hals gehaald, evenals van de anti-Russische NAVO-leden Polen en de Baltische staten, omdat hij “te soft” zou zijn en de trans-Atlantische eenheid zou ondermijnen.

Maar nu maakt Macron het dubieuze debuut dat Frankrijk als eerste westerse staat tanks levert aan Oekraïne in de oorlog tegen Rusland. Dat besluit markeert een serieuze drempel van betrokkenheid van het NAVO-blok bij de oorlog.

  Door zijn kernwapens te gebruiken kan Rusland de mensheid redden van een wereldwijde catastrofe - Voorzitter van de Russische Raad voor Buitenlands en Defensiebeleid

Het feit dat de Franse stap vrijwel gepaard ging met de Amerikaanse en Duitse toezegging om lichte tanks te leveren, wijst ook op een gecoördineerd optreden van het NAVO-bondgenootschap.

De Duitse Scholz en Macron hebben, net als Biden, de ene na de andere belofte gebroken om de levering van wapens en de oorlog in Oekraïne niet te laten escaleren. Moskou heeft het collectieve Westen herhaaldelijk gewaarschuwd het regime in Kiev niet te bewapenen.

Allemaal hebben ze eerder verklaard dat er geen tanks aan Oekraïne zouden worden geleverd, omdat dat een roekeloze escalatie zou zijn met het risico van de Derde Wereldoorlog. Ondanks deze geloften van terughoudendheid hebben Washington, Berlijn en Parijs allemaal de levering van steeds offensiever wapentuig opgevoerd.

De stap van Biden om eind vorig jaar Patriot-raketten te sturen volgt op de eerdere levering van HIMARS-raketten met groot bereik. De levering van tanks was eerder verboten, maar nu is ook die drempel overschreden.

In dit tempo is het slechts een kwestie van tijd voordat dezelfde NAVO-mogendheden aankondigen dat zij zware gevechtstanks zullen sturen. Het Kies-regime en zijn Poolse en Baltische bondgenoten eisen dat Washington en Berlijn Abrams en Leopards sturen. Zowel Biden als Scholz zeggen dat dit niet zal gebeuren. Maar uit het verleden blijkt dat er sprake is van een cynische en doelbewuste heimelijke aanpak, waarbij de acties duidelijk in tegenspraak zijn met de retoriek.

Tanks maken duidelijk deel uit van een offensieve troepenmacht. Ze vereisen ook getrainde bemanningen om ze te bedienen. Dat wijst erop dat de NAVO-mogendheden personeel, onderhoudsploegen en andere logistiek leveren om deze geavanceerde machines in te zetten. De coördinatie tussen Washington, Berlijn en Parijs wijst er ook op dat de NAVO op een systematische en interoperabele manier inzet. De proxy-oorlog gaat dus van een fragmentarische aanpak van individuele NAVO-leden die het Kievs-regime op bilaterale basis bevoorraden, naar een geheel nieuw niveau van organisatorische deelname.

  Rusland en China schetsen de toekomst in afwachting van de volgende stap van Iran

“De Verenigde Staten en Duitsland hebben zich op donderdag [5 januari] bij Frankrijk gevoegd en gezegd dat zij gepantserde gevechtsvoertuigen naar Oekraïne zullen sturen, waarmee zij hun hulp uitbreiden met nieuwe wapensystemen die Kiev [sic] naar eigen zeggen nodig heeft om zijn strijdkrachten te helpen bij de herovering van achter de Russische linies opgesloten grondgebied,” aldus de Washington Post.

Westerse media wekken de illusie dat het Oekraïense regime een oorlog tegen Rusland wint, terwijl de Oekraïners in werkelijkheid worden afgeslacht door superieure Russische troepen. Moskou zal de Krim en Donbass niet uit handen geven aan neonazistische doodseskaders die zijn uitgerust met NAVO-wapens.

Het regime in Kiev vecht een verloren strijd en de NAVO-machten zijn bereid tot de laatste Oekraïner te vechten. Washington en zijn volgelingen voeden een zinloze oorlog en gooien letterlijk goed geld naar kwaad geld door nu tanks aan de strijd te leveren. (Het is überhaupt goed geld voor de westerse handelaren in de dood).

In plaats van een diplomatieke weg terug te zoeken van de afgrond, zijn de NAVO-mogendheden te zeer misleid door hun eigen propaganda, politieke gierigheid en de verslaving van hun kapitalistische economieën aan de militair-industriële handelaren.

De laatste keer dat Duitse tanks in Europa ten strijde trokken, werden ze verslagen door de Sovjettroepen. Toen vochten de Amerikanen ook tegen de nazi’s, zij het alleen om cynisch samen te werken met de overblijfselen van het Derde Rijk in de volgende Koude Oorlog.

Nu staan Duitse, Amerikaanse en Franse tanks aan dezelfde kant en steunen een regime dat openlijk zijn nazi-collaborateurs verheerlijkt. Ze zeggen dat de geschiedenis zich nooit precies herhaalt. Maar het rijmt zeker.

  Franse vrijwilliger woedend over leugens van Westerse media, onthult waarheid over oorlogsmisdaden in Oekraïne

Tanks voor de herinneringen, inderdaad!


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: De fantasie van het fanatismeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische penetratie van Soledar binnen 3 dagen: De blikseminslag van Wagner
Volgend artikelVier Europese landen kunnen verdwijnen omwille van Amerikaanse belangen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

 1. Ten tijden van…..oefeningen op de luneburgerheide(naziland)…1976/77
  Deutsche marder…leopards, ratrutteland..amx/ypr m113….ouwe teringzooi van ruim 40/50 jaar oud.
  Jahoor…de linkse kerk der nazi,s jubelen weer…en de oud-ijzerboeren ook
  amx…franse teringzooi van de 2de wereldoorlog, met een vliegtuigmotor erin….seedorf anno 1975…bog 42ste blj….parate inzet….20%? max.
  Oekrinaziland 2023….ouwe teringzooi…en leopards.abrams, challengers….pure wanhoop van de cabal….onze vriend en compagnon voor vrijheid Poetin gaat deze zooi naar de oud-ijzerboer bombarderen….

  • 💥💥💥💥💥💥💥💣👍😜😂😂😂😂🖕💉en ome Vlad mag naar Den Haag komen om ook hier dat nazi ratten tuig te verwijderen 👍

   • Beste Rebel50 , mooi idee maar eerlijkheidshalve zie ik liever een totale opstand waarbij dat schorem met aanhang uit hun schuilplaatsen wordt gehaald de straat op overgeleverd de woedende menigten.

  • Ja daar zat ik ook een paar weken in die tijd, met de rupsdozer tankbanen te schuiven. Als er dan zo’n Engelse helicopter (Sikorski van 50 jaar oud)ging landen moest iedereen uit de buurt blijven wegens brandgevaar.

  • Ik twijfel eraan dat ze Leo 2 en Abrahammetjes gaan sturen, stel je eens voor dat de Russische “”troep” die maar 1/3 kost het neusje van de westerse zalm plat maakt.

  • @ politiek profeet januari 9, 2023 at 18:47,
   Klinkt bekent, was na 3x uitstel ook de klos en zou zo dicht bij huis geplaatst worden. Moest ook naar Seedorf. Mijn officiële eerste lichting was 79/5 dit kon uitstellen tot 85/1. Zat toen bij de 43ste veldartillerie met zijn M109’s die nu ook al in Oekraïne zijn. Met die oude bakkerskarren (M113) met die 2 handels om te sturen. Oude meuk sturen ze. Er zijn al 700 Abrams A1 in Polen (die zijn nog van de Irak oorlog gezien hun kleuren). De Leopards 2 slurpen al bijna 30 liter om enkel te starten en die wegen ongeveer 50 ton. Maar zowel de Abrams A1, als de Leopards 2 hebben beiden een draaikolk in hun brandstoftanks.

   Toen die dingen gebouwd werden koste de brandstof bijna niets en was in grote hoeveelheden aanwezig. Om die dingen in actie te krijgen moet de ondergrond hard bevroren zijn, anders zakken ze weg in de modder daar. Daar ze zijn ook niet gebouwd om er continu mee te schieten en zijn beide zeer onderhoudsgevoelig. Deze zijn dan ook gebouwd in vredestijd, waar afschrikking op papier meerwaarde toen had, dan wat het in werkelijkheid moest aan voldoen. De Leopards 2 krijgen nu hun eerste vuurdoop in realistische actieve oorlog en ook nog eens tegen een gelijk waardige of sterkere tegenstander.

   Net als de M109 zijn ook in vredestijd gebouwd en ook niet bestand tegen continue belastingen, de motor is ook zeer onderhoudsgevoelig. Daar hadden de Franse lichte tanks ook erg last van. Als je zo bekijkt van dat die oude meuk, wat niet meer gemaakt wordt, dat vele door kannibalisme aan de praat gehouden moet worden en die al vele jaren in de mottenballen loodsen opgeslagen stonden. Om daar mee ten strijden te trekken tegen een geduchte tegenstander, lijkt mij niet echt een hoopvolle avontuur meer een hachelijk avontuur. Zo ook al die oude Laro’s en die Hummers zonder deuren en dat in de wintertijd bij min 10 of kouder. Alsof de NAVO en Amerika bewust zelfmoord wil plegen en het materiaal willen laten verschroten door de Russen.

   Zodat zij zich zelf laten demilitariseren in eigen landen, zodat een 3de partij zonder stoot of slag de NAVO landen kunnen veroveren. Gezien dat Turkije nu de kant van Rusland heeft gekozen, met hun aanschaf van de S-400 en een overeenstemming met Syrië en de weigering om Rusland te veroordelen en geen soldaten wil leveren aan de NAVO. Kunnen ze uit de NAVO gezet worden, omdat Turkije ook het lidmaatschap van Zweden en Finland tegen houdt. Terwijl Turkije strategisch ligt t.o.z.v. Rusland en het grootste leger heeft van de NAVO.

   • Een Abrams zuipt aanzienlijk meer dan een Leopard 2.
    Gasturbine versus diesel…
    Bijkomend effect is dat een Abrams in bedrijf veel meer hitte genereerd, wat bepaald geen goede zaak is op het moderne slagveld.

 2. Duitse tanks zijn mechanish onbetrouwbaar.
  Een groot percentage staat constant in onderhoud omdat ze tijdens oefeningen al stuk gaan.
  Ze gebruiken gigantische hoeveelheden brandstof. Wat al schaars is in oekraine.
  Zal mij benieuwen of ze tegen de russiche winter kunnen nu

  • Ik lees nergens in het artikel wanneer die bewuste tanks gaan geleverd worden maar dat het niet meer deze winter zal gebeuren….daar ben ik ook bijna zeker van. Dan blijft er alleen nog de schaarste aan brandstof over.

  • De Marder en de Leopard 2 zijn betrouwbaar, de problemen die er momenteel mee zijn worden veroorzaakt doordat een zekere Von der Leyen als minister van defensie de ondersteunende diensten gesloopt heeft.

 3. Dit is een film, genaamd Great Awakening. Oekraïne is het toneel waar de hele wereld te zien krijgt wie de good guys en wie de bad guys zijn. De bad guys zijn al jaren geleden verslagen. Wij kijken een film waarin de mensheid wordt bevrijd en het westen wordt ontmanteld. Oekraïne is een schredder waar alle westerse wapens worden vernietigd en de hardcore nazi’s worden vernietigd. Het westen gaat failliet en de massa ontwaken uit 80jr leugens sinds WO2. We gaan onze eigen leiders afzetten en opruimen en dan gaan we met zn allen wereldwijd een multipolaire wereld bouwen obv samenwerking en vrede.

  Dat is de tijdlijn die ik wens.

  • Daar hoop ik ook op.
   Ik ben dat gedonder van die usa / westerse regeringen spuugzat. Europa de “ speeltuin” van de neocons uit usa. Europa wordt doelbewust naar de donder geholpen. Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden. Europa zou samen met Rusland eens een sterk continent worden. Usa is al failliet met zijn schuld van 31 biljoen dollar. Europa volgt door het idiote wanbeleid van de krankzinnigen in Brussel en in de westerse regeringen.

 4. De Neocons zijn duidelijk in paniek en die nazi’s van het wef ook. Anders riskeren ze niet zomaar een wereldoorlog. Het is voor hun alles of niets. En het wordt ook niets. Misschien vernietigen de Russen heel Amerika wel. Ik zou als ik Poetin was zeggen wanneer er één Frans of Duitse tank over de grens rolt, er dan een nucleaire bom op Parijs of Berlijn valt. Ff kijken wat de franse en Duitse mensen dan gaan doen. Hetzelfde bij die Amerikanen.

 5. Dit stukje van de aarde zal ROOD.. kleuren… het Rood van Westers.. Bloed..❗❗♥️🇷🇺♥️🇷🇺♥️🌹🌹

 6. Het zijn wel onze belastingcenten die daar met bakken naar toe gaan om te moorden en ondertussen mogen wij hier kreperen en vernikkelen van de kou. Tja, daar sta je dan, in de rij voor de voedselbank met de zoveelste booster in je flikker. Je doet het immers voor een ander.

 7. Rijden die leopolds nog, wat een knake bakken waren dat zeg. Ik zal op ieder navo graf pissen als ze het botte lef hebben de grens over te steken en ons burgers nog meer in gevaar te brengen smerige iele elite en domme militairen. Ze zouden hun werk neer moet leggen zoals al paar hoge officieren hebben gedaan in Tsjechië.

 8. Het westen en USA sturen oude troep en overtollige troep; via de Nato en EU betalen wij daar meer dan de nieuwwaarde voor.
  Stiekum neemt het Poolse leger deel met de Oekies. Stom volk.

  Maar zelfs al zou de hele Nato meedoen; Poetin zal onder geen voorwaarde verliezen.
  Zou dat dreigen te gebeuren, krijgen de westerse grote steden een grote paddestoel in de lucht.

  het is levensgevaarlijk een slapende beerte porren; het is zelfmoord hem kwaad te maken.

  Poetin heeft zojuist zijn laatste waarschuwing gegeven, als reactie op de aanwezige USA onderzeeboot.
  Als de USA enig minimaal verstand en inzicht hebben, nemen ze hem serieus.
  Maar USA is super stom volk; ben bang dat er onomkeerbare dingen gaan gebeuren.

  Wat ik niet begrijp is de niet aflatende oorlogszucht van de uSA en de stommiteit van NATO om de slaven van die gekkies te zijn.

  • @Kletersteeg, De USA heeft niks meer te verliezen het ging te goed hier in het westen met een betrouwbare leverancier van energie en handel met China terwijl de USA zelf steeds meer macht verloor. Je ziet nu al veel GMO rotzooi verschijnen in de supermarkten uit de USA om ons nog verder te decimeren en te transformeren naar “Kweetnies” (transjes) De klimaathoax pushers die zo arrogant zijn dat ze ons willen laten denken dat ‘wij’ een paar mieren op deze aardkloot een klimaatcrisis veroorzaken vliegen en rijden zelf mega vervuilend met huizen direct aan kustlijnen. Helaas volgt een hele meute tesla/Polar rijders en deugers deze leugens en krankzinnigheid. Zij de pushers weten dondersgoed dat het een hoax is. Je zou haast denken dat dit een opgedrongen alien agenda is van terraformen en modificatie van de mens..

 9. @politiek profeet: 41 Tankbat, Bergen-Hohne,: Inderdaad, op de Lüneburger Heide waren 50 jaar geleden al de Leopard2 en de Marder te zien, die waren toen net vers ingevoerd bij de Bundeswehr. Overigens was onze Leopard 1 met 40 ton niet vast te krijgen in de modder. Héél af en toe moest de bergings-Leo1 uitrukken. De T-72 was in de 70’er jaren al een geduchte tegenstander. Daar hadden de Russen er toen 10K van gelegerd in Oost-Duitsland. Één ding is zeker, de Duitsers begaan met de huidige links-liberale regering een historische fout door UA zwaar materiaal te gaan leveren. Niets geleerd van de verloren oorlog tegen Rusland met alle gevolgen van dien !De Oekraïners zullen de NATO landen steeds verder de oorlog met Rusland in willen zuigen. Gaat niet gebeuren wat mij betreft want wij weten hoe WO2 is afgelopen. Als wij ons na de hereniging van Duitsland netjes hadden gedragen tegenover de Russen en de schriftelijke Amerikaanse belofte niet gebroken was geen 2,54 cm (inch) naar het Oosten op te rukken, hadden de Russen niet 1 miljoen man uit Oost-Duitsland teruggetrokken en was Oost-Europa niet in Duits-Amerikaanse handen gekomen, met alle zeer gevaarlijke ellende van nu als gevolg. Wat doen die Baltische landjes bij de NAVO ? Letterlijk op de grens met Rusland spierballen vertonen die ze niet hebben en maar hopen dat de Russen zullen toeslaan zodat de Yankees de NAVO in oorlog met Rusland kunnen verklaren. Dan zijn wij pas goed de lul ook in NL. De Ruskies zullen dan in Europa Iskander raketten inzetten met tactische nucleaire koppen vanuit Oost-Pruissen/Kaliningrad afgevuurd. Leeuwarden, Volkel, Rijnmond en Antwerpen zijn dan de klos en branden in 4K celcius + alle bijkomende nucleaire fallout ellende. De hoogste tijd om wapenstilstand aan te vragen en een vrede met Rusland uit te handelen waarbij UA zijn Zuid-Oostelijke gebieden verliest. So what ? Daar wonen toch alleen maar Russischtalige Oekraïense Russen. De Polen pakken hun verloren gebieden (1939) in het Noord-Westen van UA weer terug en UA trekt zijn veel te grote broek uit en gaat weer landbouw bedrijven. UA wordt NOOIT lid van de EU en al helemaal niet van de NAVO ! Denk aan de referendum uitslag over UA in NL in 2016. Zo dom was en is ons Nederlandse volk nog niet. #NotOurWar #YankeeGoHome

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in