Studie: dodental door lockdown recessie zal hoger zijn dan door Coronavirus

2

Een studie toont de verwoestende en omvattende gevolgen van economische crisis aan. De crisis als gevolg van de lockdowns in de wereld zou wel eens groter en dodelijker kunnen zijn dan de Coronapandemie zelf.

In feite zijn er genoeg voorbeelden van de gevolgen van economische crisissen en vooral van de gevolgen van verkeerde politieke beslissingen met ernstige economische gevolgen. De economische crisis aan het eind van de jaren twintig eisten honderdduizenden levens en de “Grote Sprong Voorwaarts” in China in de jaren vijftig mogelijk 125 miljoen levens.

Er zijn ook mortaliteitsramingen voor het economische lockdown-beleid dat de regeringen in veel landen momenteel voeren. De Zwitserse “Bank for International Settlements” heeft eind vorig jaar al een studie uitgevoerd waarin gekeken is naar de economische effecten van de lockdown.

Na de huidige situatie onomwonden te hebben beschreven als de “ergste wereldwijde economische crash sinds de Tweede Wereldoorlog”, concluderen de twee auteurs van de studie:

Voor het pandemiejaar 2020 is er een zogeheten negatieve correlatie tussen economische neergang en oversterfte, dat wil zeggen: hoe dieper de economische neergang, hoe hoger de oversterfte. Deze correlatie is vooral bijzonder sterk voor armere landen. Bovendien heeft het een eigen dynamiek: hoe langer de neergang duurt, hoe groter de toename van het sterftecijfer.

Om de tegenwerping te weerleggen dat de correlatie slechts oppervlakkig is, maar dat het hogere sterftecijfer in feite een rechtstreeks gevolg is van de pandemie, vergeleken de auteurs de economische ontwikkeling en het sterftecijfer voor perioden zonder pandemie. Ook voor deze jaren kan een negatieve correlatie worden vastgesteld: economisch succes en niet-succes worden geassocieerd met respectievelijk een kleinere en grotere oversterfte.

  Nieuwe studie: gevaccineerde kinderen blijken "significant minder gezond" dan niet-gevaccineerde

Het is opvallend dat deze tendens nog sterker is in het geval van kindersterfte. Dus terwijl het vooral de ouderen zijn die onder Covid-19 te lijden hebben, zijn het de gezinnen met hun kinderen die het eerst onder de economische crises te lijden hebben.

En ook voor het verleden kan worden gesteld dat economische crisissen, drastisch geformuleerd, dodelijker zijn voor armere landen.

En voor de toekomst? – De auteurs vatten het samen met de woorden: “Looking beyond the immediate impact of recessions reveals that they cast a long shadow”.

Als we verder kijken dan de onmiddellijke gevolgen van recessies, zien we dat ze een lange schaduw werpen. In tegenstelling tot een epidemie, blijft de mortaliteit verscheidene jaren aanhouden.

In het algemeen komt de studie tot de bezorgde conclusie:

Dat het aantal sterfgevallen als gevolg van Covid-19 hoger zou kunnen zijn dan het aantal sterfgevallen direct veroorzaakt door de ziekte, aangezien ook rekening moet worden gehouden met sterfgevallen als gevolg van de pandemie-geïnduceerde recessie.

Zij werpen met name de vraag op of een korte, harde lockdown niet zinvoller zou zijn dan een lange lockdown met zijn dramatische economische gevolgen. Een vraag die een verantwoordelijke regering al veel eerder had moeten stellen.

De verkeerde pandemie

Vorig artikel14-jarige jongen beestachtig mishandeld door migrantenbende in Parijs – nog steeds in coma
Volgend artikelDe laatste hoop van de globalisten: oorlog met Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. ‘Omgekochte GGD-medewerkers verkopen persoonsgegevens coronasystemen door aan criminelen’.

  Er wordt grootschalig gehandeld in miljoenen adresgegevens, telefoon- en burgerservicenummers, afkomstig uit de twee belangrijkste coronasystemen van de GGD. De politie heeft dit weekend twee personen gearresteerd die worden verdacht van deze illegale datahandel.
  De gegevens worden verkregen door omgekochte medewerkers van de GGD en andere organisaties die toegang hebben tot de systemen.
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5210644/handel-gegevens-nederlanders-ggd-systemen-database-coronit-hpzone

  Hebben ze daar nou ook al allochtonen aan het werk gesteld?
  Niet dat ze mij in dat archief gaan vinden, maar dan toch.

 2. ‘De rechter komt tot de uitspraak dat alle Coronamaatregelen onrechtmatig en ongrondwettelijk zijn.

  RECHTBANK WEIMAR, JANUARI 2021’

  ‘Füllmich is blij met deze ‘goed onderbouwde‘ uitspraak; ‘nog is het recht niet verloren.’ Volgens Füllmich is deze uitspraak niet de eerste over dit onderwerp. Er zijn meer rechters die zich met ‘volle broek en met halfhartige uitspraken geprobeerd hebben om de hete brij heen te draaien. Maar dit is voor de eerste keer dat de uitspraak over de kern van de zaak gaat‘.

  Extra pikant is de omstandigheid dat de uitspraak in het historisch beladen Weimar plaatsvindt, de plaats waarnaar de eerste poging voor een democratisch Duitsland werd vernoemd en dat in 1933 door de putsch van de NAZI’s ten onder ging. Ook de NAZI’s startten met noodwetten en inperking van fundamentele burgerrechten. Zij die toen hoopten dat het wel loos zou lopen, kwamen bedrogen uit.
  Füllmich: ‘Deze rechter heeft getoond hoe je met zo’n grote zaak om moet gaan als je niet richting Weimar 1933 wilt gaan.’

  https://ezaz.nl/explosieve-rechterlijk-uitspraak-in-duitsland/

  https://ezaz.nl/wp-content/uploads/2021/01/Amtsgericht-Weimar-Urteil-vom-11.01.21.-523-Js-202518-20.pdf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in