In een krachtige toespraak voor de Nederlandse wetgevende macht onthulde Geert Wilders, leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV), een schrijnend verslag van het diepe lijden dat het Nederlandse volk moet doorstaan als direct gevolg van hun immigratiebeleid aan de open grenzen. Wilders vestigde de aandacht op een reeks schrijnende incidenten die de ernstige gevolgen voor zijn landgenoten aan het licht brachten, bericht Rairfoundation.

Tijdens zijn toespraak vertelde Wilders over een schokkend incident met een Iraanse persoon die, ondanks het feit dat hij tot twee keer toe een uitzettingsbevel had gekregen, zijn toevlucht nam tot het overgieten van gloeiend hete olie op twee Nederlandse immigratiemedewerkers, wat resulteerde in hun blijvende verminking. Deze wanhoopsdaad was bedoeld om repatriëring naar Iran te ontlopen. Daarnaast wees hij op andere criminele activiteiten van migranten, zoals inbreken in het huis van een oudere vrouw, haar slaapkamer binnendringen, een vrouw in een rolstoel fysiek mishandelen door haar er met geweld eruit te halen en op de grond te smijten, in het openbaar urineren en poepen door asielzoekers, een geval waarbij een migrant zijn geslachtsdelen blootstelde aan een jong meisje, Noord-Afrikanen die in het openbaar masturbeerden in het bijzijn van jonge Nederlandse kinderen, gevallen van betasten en lastigvallen van meisjes op weg naar school, en kassières in supermarkten die keel- en keelafsnijdende gebaren kregen van asielzoekers die uit de winkels stalen. De PVV-leider noemde ook incidenten waarbij auto’s van Nederlandse burgers in brand werden gestoken. Mensen zitten opgesloten in hun huizen omdat ze ’s nachts niet meer naar buiten durven, bang voor de toenemende gevaren door migranten.

  IKEA catalogus wordt bekritiseerd voor het discrimineren van blanken: "Demoralisatie van het Zweedse volk"

Wilders waarschuwt dringend: “Ik heb de Nederlandse minister van Justitie geconfronteerd met de nachtmerrieachtige misdaden die worden gepleegd door asielzoekers in Nederland – voornamelijk Noord-Afrikanen en Arabieren. Onze natie wordt verwoest terwijl onze eigen regering ons verraadt. Stop deze horror nu!”

Kijk:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OMVOLKING DOSSIER

Nederlandse premier en WEF Global Leader Rutte voert vluchtelingenagenda uitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische militaire industrie verveelvoudigt productie van tanks: Verslag
Volgend artikelOekraïense fronten: Russen rukken op in Kupiansk & Seversk – De Oekraïners hebben… 300 meter gewonnen in Zaporizhzhia
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

74 REACTIES

 1. Spreek Rutte erop aan. Laat hem een aantal Afrikaanse “migranten” opnemen. Hij heeft dit VN agenda overgenomen van Balkenende die in 1992 het verdrag ondertekende om de Europese bevolking te laten verdwijnen! Kaag is ook een voorstander van. Maar ja, met een huis in Israël is dat niet een probleem!

  • Rutte en Kaag hebben niks te vertellen. Ze moeten de regels van onze kwaadaardige globalistische elite opvolgen anders zijn ze zelf einde verhaal. Mensen die nu nog in een Nederlandse regering geloven zijn nog diep in slaap.

   • Laat mij voorop stellen voor mij mag de VVD en D66 van het toneel verdwijnen zij zouden geen probleem zijn geweest als ons laf volk niet op deze partijen hadden gestemd.
    In vind zelfs dat ons volk de grootste criminelen zijn en daar hebben wij het aan te danken dat wij nu een volk zijn zonder land en zonder eigen munt en zijn nu zwervers in ons eigen land wat wij naar de oorlog met onze eigen handen hebben op gebouwd dus wij zijn niet laf maar ook een dom volk ons de rug krom gewerkt voor een paar centen en als dank zijn wij de nieuwe nuttelozen waar het leven onbetaalbaar geworden al ons geld verdwijnt naar Brussel en aan wapens waar weer vele jonge mannen mee worden vermoord , wat een stel eikels zijn wij hier toch.

 2. Idem de andere Europese klootzakken, wonen in Zwitserland, hebben afgelegen woningen in Toscane, niet moeilijk met het toegestane gegraai, en dik betaalde diverse jobs. Tuig van de laagste soort. Dat Europa gedoe en WEF, en vele, zeg maar de meeste politiekers.

  • Deep Staters als Trix van Amsberg en Piet-Hein Donner hebben een buitenhuis in Toscane. Trix’ gekregen optrekje heeft als naam Rocca dei Draconi (Italiaans voor Drakensteyn). Piet-Heins vader A.M. Donner was rechter bij het Europees hof voor jusitie in Luxemburg en in 1976 voorzitter van de commissie van drie, die Bernhard van Lippe-Biesterfeld overduidelijk de hand boven het hoofd heeft gehouden i.v.m. de lockheedaffaire.

 3. Toen ik begin jaren 80 in Amsterdam ging wonen hoorde je op straat en in de winkels buitenlandse talen, veelal engels dus het meeste verstond ik wel.
  Op dit moment ben ik al een tijdje terug in het dorp, op bepaalde momenten hoor ik meer iets van Russisch dan toen in Amsterdam engels.
  Op de fietspaden lopen regelmatig van die vol getatoeëerde worst gezinnen in de weg en kijken nog gepikeerd ook als je er lang moet.
  Als ik dat volk in de supermarkt zie hebben ze alleen drank en chips nodig (gratis in een restaurant eten?).
  De Afrikanen die ik hier tegenkom spreken over het algemeen gewoon Nederlands.
  Weer meneer Wilders hier niets van?

  • Hoeveel kan een land absorberen.
   Vertel het mij als je het weet.
   Vergeet ondertussen niet dat er miljoenen zijn die deze kant op willen maar hebben het geld niet om de overtocht te bekostigen.
   Hoezo humaan?

   • Een alles behalve armlastig land als Saoedi-Arabië houdt de grenzen potdicht, ook voor geloofsgenoten en op basis van het Van Coudenhove-Kalergiplan (1926), nader uitgewerkt in het verdrag van Straatsburg (1975) & verdrag van Marrakesh (2018) moet – met name West – Europa uitgewoond & onleefbaar worden gemaakt met zoveel mogelijk kansparels uit Afrika & Azië.

  • Beste Mensen

   Het is veele maalen beter om Russisch te kunnen spreken dan bEngels
   Russen wonen hier vlak om de hoek
   Amerikanen Stuk verder weg
   Hulp in nood komt eerder aan via Rusland dan als via aftreksel van bEngeland genaamd Ablubbermerika

   Dank U

  • Ik kom in actie, ik ga een hele boze mail schrijven. Dat zal ze leren.

   Het stopt pas als wij willen dat het stopt, het momentum is er nog niet. In je eentje of in een klein groepje slaan ze je kapot. Dat hebben we gezien bij de (absoluut) echte helden die stonden te protesteren op het Museumplein tijdens die COVID troep.

   Dát Rutte en De Jonge nog niet in Vucht zitten is mij een godsraadsel.

  • Weet je wat het echte probleem is, er vreten teveel mensen van. Het is een industrie geworden. Er is geen samen. De een heeft overlast, de anderen betalen hun hypotheek ermee. Bouwend Nederland lacht zich suf.

   Zie die cirkel maar te doorbreken.

   • Gijp juli 4, 2023 at 09:13
    Zo zit het. Maar je hoort Wilders dit niet zeggen. Die man heeft alleen maar woest gebruld al die jaren. Ik weet nog hoe hij onbeschoft stond te tieren tegen Job Cohen. De rest van het politieke gespuis zat er onverschillig naar te kijken en zei niks over het gedrag van Wilders. Niemand greep in, ook de voorzitter niet. Job Cohen bleef keurig, maar Wilders leek wel een agressieve chiwawa hoe hij stond te krijsen. Hij bleef maar tieren en in de rede vallen… Dus wat heeft die man aan nuttige diensten geleverd als dienaar van het volk in de laatste 20 jaar? En de geldgraaiers lachen zich te barsten ten koste van de vredige mens.

    • De rest had zich ook wat kunnen aantrekken van wat Wilders woest brulde. Had hij niet meer hoeven brullen maar in normaal overleg kunnen gaan in een poging nog iets van dit land te redden. Wilders brult namelijk niet alleen, hij brult zere plekken.

     • Hij brult in een loop. Ofwel replay. Ofwel meer van hetzelfde. Ik had graag gezien dat hij een aantal jaren geleden toen hij in Zweden was om zijn presentaties te geven een ontmoeting zou hebben met Barbara Lerner Spectre voor een inhoudelijke – thema gerichte – dialoog welke vervolgens openbaar zou worden gemaakt aan het werelds publiek.

     • Wilders is controlled opposition en zijn vrouw & hij hebben tevens de Israëlische nationaliteit. Begin jaren tachtig heeft de mossad Wilders onder handen genomen om zijn rol in onze samenleving te vervullen.
      Begin jaren negentig heeft hij tijdens een receptie, toen hij VVD-gemeenteraadslid was in Utrecht tijdens een receptie en in kennelijke staat verkeerde, zijn politieke toekomst uit de doeken gedaan.
      Het spreekwoord luidt nog altijd: kinderen & dronkaards spreken de waarheid.

     • In overleg met het kartel? Soms moet je brullen om iets duidelijk te maken. Dat zalvende gedoe van ‘in dit huis van de (schijn)democratie’ schiet ook niet echt op.

    • Wilders is niet de enige he? Zijn partijgenoten doen erg goed werk in de kamer! De partij lijdt al jaren onder het cordon sanitaire waardoor ze niks mogen of kunnen van het kartel.

     Wilders is ook de bliksemafleider voor de islam. Dat trekt een zware wissel op zijn persoon. Hij is nooit een dagje vrij.

     Als Wilders ‘controlled opposition’ is en voor de mossad werkt dan zou ik graag meer van zulke politici zien. Stel je voor dat iemand gewoon bewondering heeft voor de staat Israël… Wat ik uit ervaring weet is dat het politieke bewustzijn, levenservaring en mensenkennis in Israël onnoemelijk veel hoger is dan hier. Ze zijn heel pragmatisch. Niet zo vreemd als de hele wereld je uit wil roeien omdat God jouw volk uitgekozen heeft. Niet omdat ze zo aardig zijn maar omdat Abraham God’s vriend is en beloofd is beloofd.

     Wat mij wel zorgen maakt is dat PVV en Israël zo in de luren is gelegd wb corona. Dat is de reden dat ik er niet op stem. Maar zo heb ik ook respect voor de SP en Renske Leyten al ben ik het met veel dingen niet eens.

     Mensen zijn complex. En je kunt het niet altijd over alles eens zijn. Maar je hebt mensen met een hart en gehersenspoelde wefhoeren die totaal geen empathie meer hebben. Psychopatische luciferianen. En als je een keer een vraag stelt die hun verhaal doorbreekt zie je gewoon het ‘connection lost’ wieltje in hun ogen draaien.

    • Ja Wilders is de schuld van al die rommel die hier binnen komt jij bent een echte VVD’er en waarom ik dat vind is dat jij wederom een ander de schuld geeft van iets waar hij helemaal niets aan te zeggen heeft gehad want was dat wel zo geweest dan was onze vrijheid ons land en democratie gerespecteerd, en WILDERS IS EEN HELD HIJ BENOEMD DE FIJTEN WAAR JULLIE VUILE VVD ERS VOOR WEG LOPEN IK NOEM DAT LANDVERRADERS.

     • jcoolen juli 5, 2023 at 08:50
      Heb je het tegen mij Jcoolen??? Ik ben alles behalve een VVD’r. Hoe kom je er bij? Waar heb ik dat ooit geschreven? Ik zeg alleen dat die vent al 20 jaar aan het brullen is, en wat is er van gekomen? Vertel! Ik benoemde de feiten al begin jaren 80 en niemand durfde me gelijk te geven, zo bang waren jullie schijtluizen in NL. Wie van de babyboomers hier had de moed om zijn bek open te trekken? Ik ken er geen. Ga maar in de hoek staan Jcoolen, tot ik zeg dat je weer tevoorschijn mag komen. Mafketel, ooit vond ik je leuk. Nu vraag je om billekoek. En voor straf ga je nu meteen wat doen aan het migrantenprobleem ipv te wachten op Redder Wilders! JIJ gaat het lekker regelen voor de rest van de schijtluizen die staan te bibberen.

 4. Het valt op tijdens die politieke toespraken hoe anderen dan gewoon op hun mobiel zitten te prikken. Wat is belangrijker dan de toespraak op dat moment? Dus.Het boeit niemand wat.
  Nu brult Wilders weer een beetje, en dan? Niks is in 20 jaar veranderd. Zelfs Wilders zijn haren niet.

  • En als meneer een beetje scoort laat hij de “harde” punten vallen zoals 20 jaar geleden.
   Heb toen nog een keer gestemt omdat hij zo voor de pensioenen opkwam.
   Was ook de laatste keer, het eerste wat meneer liet vallen waren de pensioenen.
   En Gijp dat het zooitje nog niet opgerold is komt omdat er bijna alleen nog zelfprogrammerende biorobotjes rondlopen tot in dat zogenaamde kabinet aan toe.

   • De betonrot zit in alle geledingen beste Vok. Soms zou ik willen dat de rente weer na 14% ging zoals in de jaren 70. Dan is het z afgelopen. Maar ik moet ook oppassen met wat ik wens, want dat zit iedereen in bittere armoede met hun tophypotheekjes,

   • In overleg met het kartel? Soms moet je brullen om iets duidelijk te maken. Dat zalvende gedoe van ‘in dit huis van de (schijn)democratie’ schiet ook niet echt op.

  • Immortal juli 4, 2023 at 08:58

   Of voor een bijna lege 2e Kamerzaal, idem waneer Gideon van Meijeren een vlammend betoog houd, de reguliere politici hebben allemaal een andere agenda die van het WEF net zoals hierboven Sandra zei dat Rutte en Kaag slippendragers van de nazi Klaus Swab zijn.

   Wilders heeft ook een andere agenda hij trekt nog steeds volle zalen met zijn kritiek op de islam, zolang dat ie dit doet is hij verzekert van geld donaties voor de PVV en van de medewerking van de Israëlische geheime dienst de Mosad. Geert Wilders heeft wel het grootste gelijk van de wereld over de Islam. Ik ben gekapt met hem om dat hij voor een motie stemde om kinderen vanaf 12 jaar te laten vaccineren, het kan verkeren.

   https://www.wanttoknow.nl/?s=Geert+Wilders&submit=Zoeken

 5. Rutte en Wilders zijn een siamese tweeling.
  Nog steeds niet operatief van elkaar losgesneden.
  Maar ja. Dat overleven ze niet.
  En met elkaar functioneren ze niet.
  Wie is toch die Wilders in zijn eeuwige tredmolen?

 6. Apart wel, hoe een klein groepje mensen aan het kloten is met de hele wereldbevolking, en dat met de mdewerking van het zgn leiderschap in landen. Als hun einddoel bereikt is, met een miserabele rotzooi op de planeet, en verkreupelde mensen, wat is dan de bedoeling? Er moet dus een goede reden zijn. Je komt dan alleen maar uit dat ze de vernieling van de natuur en de kracht achter de natuur (God, of hoe jij het noemt) willen. Want wat heeft de 4e Industr. Rev voor nut, waar gaat men heen? Wat is CERN aan het uitspoken? Wat gebeurt er met ons firmament dat ons beschermt tegen ongewilde straling? Waarom worden mensen ingespoten met DNA veranderende brouwsels? Waarom moeten dieren weg?

  De migranten ellende is enorme ontwrichting voor de grote groep. Maar het kan gemakkelijk opgelost worden, en toch wordt dat niet gedaan. Poen graaien, ten koste van de vredige mens, door een kleine groep. Zolang er poen te graaien valt, verandert er niks in het regime, maar dat moet een keer gezegd worden. Wilders zegt het ook niet.

  • Beste Immortal, de groep die poen graaien is veel groter dan je denkt. Het stopt pas als de poen op is. Geniet tot die tijd maar van het leven. Je doet er geen donder aan. De groep die profiteert is te groot. En de welvaart is nog te groot. Daarnaast is het zo’n chaos dat corruptie ook makkelijk wordt ( mondkapjes) waar is die 5 miljard van Hugo? Zolang we het allemaal nog (te) goed hebben gaat het door. En ja we laten de mensen in Ter Apel stikken, maar dan doen we ook met de Groningers met aardbevingschade, toeslagouders enz. Massaal stoppen met belastingbetalen en een kopersstaking kan misschien helpen maar er is geen samen,

   Ik krijg al weer zin in een biertje? Doe je mee?

   • Hee, let’s go. Ik krijg alweer een goed humeur na je laatste woorden. Klopt als een bus.

    “Massaal stoppen met belastingbetalen en een kopersstaking kan misschien helpen maar er is geen samen,”

    • Neem er dan maar 2 Immortal want dat gaat ook niet werken. Slechts 10% tot 15% is niet afhankelijk van de overheid en netto betaler. De rest is afhankelijk van uitkeringen, hypotheekrenteaftrek, toeslagen. Of werken zelf voor de overheid. Bovendien worden belastingen geïnd via de werkgever. Het systeem zit goed in elkaar, dat kan niemand ontkennen,

     Geniet maar van het leven. Plop! En bidt dat je geen asielzoekerscentrum of windmolens naast je krijg, steek je kop maar in het zand dat is het beste land, song Robert Long al in de jaren 70

       • Gijp juli 4, 2023 at 09:30
        Gijp sliep je nog toen je dit schreef:
        “Massaal stoppen met belastingbetalen en een kopersstaking kan misschien helpen maar er is geen samen,”

        • Nee, alleen toen had ik nog niet gedronken. Maar serieus, je doet er niks aan, het is vechten tegen de bierkaai en je frustreert alleen jezelf ermee. De overmacht is te groot, het nuchtere verstand is weg en de wereld is op drift.

         Forum roept zinnige dingen maar niemand luistert.

 7. Een rapport gepubliceerd in 2019 en opnieuw benadrukt in 2023 beveelt aan dat we tegen 2030 geen vlees of zuivelproducten meer mogen eten, dat we ons zullen beperken tot drie nieuwe kledingstukken per jaar en één vliegtuigvlucht om de drie jaar. Het begint in landen die ‘het meest consumeren’.

  Gratis PDF
  https://expose-news.com/wp-content/uploads/2023/06/Arup-C40-The-Future-of-Urban-Consumption-in-a-1-5C-World.pdf

  Het in 2019 gepubliceerde rapport ‘ The Future of Urban Consumption in a 1.5°C World ‘ bevat doelstellingen voor steden om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, in overeenstemming met de ambities van de Overeenkomst van Parijs uit 2015. Wat dit rapport beoogt te doen, is kwantificeren en vervolgens manieren voorstellen voor stadsleiders om op consumptie gebaseerde emissies te verminderen. Met andere woorden, verminder wat u en ik consumeren, of het nu gaat om voedsel, kleding of reizen enz. >>>
  https://www.infowars.com/posts/by-2030-you-will-not-eat-meat-you-will-be-allowed-only-three-items-of-new-clothing-a-year-report-says/

  • @Adriaan, Alex Jones is 100% controlled opposition; als je goed zoekt, zie je dat hij werkelijk alle vrijmetselaarstekens onder de knie heeft.
   In 2000 is hij erin geslaagd ‘under cover’ binnen te dringen bij Bohemian Grove, met als luguber hoogtepunt the cremation of care. Dwight – I like Ike – Eisenhower kwam hier ook al over de vloer en Richard Nixon en Ronald Reagan hebben daar in 1967 afgesproken, dat Nixon in 1968 zou meedoen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
   Alex Jones is veroordeeld in november 2022 tot een boete van 1,2 miljard dollar wegens het verspreiden van nepnieuws over de aanslag in Sandy Hook (Connecticut) en hij is nog altijd vogelvrij.

   • Ron Swart juli 4, 2023 at 15:47
    Klopt als een bus Ron, ook deze brullende bullfrog is te vermijden. Er was een tijd dat hij probeerde zich in te wurmen aan de “andere kant” Dit is niet gelukt. Toen is hij weer conspiracies gaan brullen.

 8. Van alle landen ter wereld zijn blijkbaar slechts een handvol Westerse landen veilig voor ‘vluchtelingen’.
  En zeggen dat deze ‘vluchtelingen’ de achterlijke derde wereld cultuur, die ze beweren te ontvluchten, met zich mee naar hier brengen waardoor we zelf ook aan het veranderen zijn in dat soort van derde wereld landen.

  • Hahaha! Echt. Nogmaals, Erdogan heeft er kennelijk van geleerd, want die harkt alleen maar vermogen binnen. Geen zwervers zoals NL doet. Dus dat gaat de goede kant op daar, en NL wordt de vaandeldrager van de 3e wereld Oyropa. Jammer dat de real estate nu zo duur is in Turkeije dankzij Erdogan’s slimme zet.

 9. Van Kooten en de Bie – Volkstuinbelasting prachtig net bekeken van Koten speelde ook ten voeten uit de rol van een belastinginspecteur eigenlijk precies zoals de mierenneukers in het echt doen.

  “Misschien is het verlies per jaar net op te brengen”

  Herinner je nog de PvdA manke Nelis Klijnsma vul je pensioen aan met een moestuintje?

   • @Marco – Waarom? Lekker laten staan; prima input wat mij betreft. Op dit moment is Forum voor Democratie bezig met crowdfunding om een bekwaam en gedreven advocaat te vinden die de zaak wil verdedigen van een blank Suid Afrikaans gezin dat is gevlucht uit Suid Afrika en door COA is opgevangen en nu het risico loopt om geen verblijfstatus te krijgen omdat de ernst van de problematiek wordt onderschat / ontkend.
    Filmpje: https://fvd.nl/doneer/afrikaners

    • Klopt, ik had de tekst hier nog niet goed gelezen, waar ik de info vandaan haalde was dezelfde foto die boven staat en raakte in verwarring.
     Eerst maar eens bakkie koffie halen. 😁

 10. Laat ze dat bij dhr. Koenders voor het huis doen, die had het echt goed met ze voor.

  Maarre , hier blijkt maar weer de zeer selectieve daadkracht van ons overheids apparaat – iegenlijk al meer dan 100 jaar zichtbaar.

  Wappies ? In mekaar rossen
  Fortuyn, hofstad groep, demmink, groningen, toeslag affaire, theo van gogh, immigratie, agrarische sector, Q-koorts, srebrenitza, mh17, air afrique, etc. etc. ? Laat maar lekker rotten

 11. Beste Mensen

  Elk haat leid tot of mond uit in geweld
  Vervolgens geweld zet aan tot nieuwe geweld
  Dat is de Natuurwet
  En die blijft doorgaan tot en met geperfectioneerd heid in het Extreme
  Zoals bij de homofielen Cabinet van Nederland te zien is
  Met maar een paar uitzonderings personen ertussen die de billen nog zonder pampers dragen kunnen tonen

  De rest is Ziek doorlopende lekkage
  Zoals bij Bidon de Amerikaanse President te zien is
  Heel spijtig
  Zulke mensen hebben zelf hulp nodig
  En de Burgers laten hunzelf door die Zieke gestoorde gehandicapten bedienen ook nog

  De Burgers moeten
  Ja moeten
  Al die troep zelf opruimen
  Dus het Cabinet Parlement opschonen van alle vuiligheden Zieken en Gehandicapten
  Die moeten in therapie vervolgens een baan naar kunnen worden aangeboden
  Zoals hoveniers werken zonder elektrische of andere motorische apparaten en gelijke of soortgelijke niveaus werken naar evenredigheid hun werken uitbetalend
  Minimum uitkerings niveau

  Dank U

 12. Wilders zijn vrouw werkt bij pfizer
  vandaar dat hij instemt met het
  vaccineren van kinderen.
  Hij ondersteunt dus net zo goed
  de WEF agenda!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in