Image by rawpixel.com on Freepik

Een schokkende opiniepeiling legt de totale minachting van de elite voor het grote publiek bloot: meer dan driekwart wil voedsel en energie rantsoeneren om de ‘klimaatverandering’ tegen te gaan en een meerderheid wil dat vliegreizen voor vakanties worden verboden, schrijft Paul Joseph Watson.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Committee to Unleash Prosperity (CUP), een non-profit belangengroep uit Maryland.

De organisatie ondervroeg leden van Amerika’s 1 procent – gedefinieerd als mensen met een postdoctorale graad en een jaarinkomen van meer dan 150.000 dollar.

77 procent van de elitisten die werden gevraagd: “Zou u, om klimaatverandering tegen te gaan, voor of tegen een strikte rantsoenering van gas, vlees en elektriciteit zijn?” zeiden dat ze voor zo’n beleid zouden zijn.

Dat cijfer stijgt zelfs tot 89 procent onder de afgestudeerden van de Ivy League.

Klik voor groot

Vermoedelijk zorgt hun rijkdom ervoor dat zij van een dergelijke rantsoenering worden vrijgesteld, terwijl arme mensen er naar kunnen fluiten.

Daarnaast wil 69 procent van de elitisten een onmiddellijk verbod op gasfornuizen, terwijl 81 procent voertuigen op brandstof wil verbieden.

Een meerderheid wil ook dat de regering het gebruik van airconditioning en niet-essentiële vliegreizen verbiedt, waardoor vakanties in feite verboden worden, regels die vermoedelijk niet zullen gelden voor hun privéjets en luxe verblijven.

Klik voor groot

67 procent van de elitisten vindt ook dat leraren moeten beslissen wat kinderen leren, vergeleken met 26 procent die vindt dat ouders dat moeten beslissen.

De peiling onthult ook hoe de elite volledig haaks staat op het grote publiek, zowel wat betreft levensstijl als overtuigingen.

Op de vraag hoeveel vrijheid de Verenigde Staten haar burgers zou moeten geven, antwoordde 47 procent dat mensen te veel vrijheid hebben tegenover 21 procent die zei dat er te veel controle is.

  EUROPESE BOERENOPSTAND: EU Commissie zwicht opnieuw voor boeren, stelt voor meer verlammend 'groen' beleid te schrappen

Ter vergelijking: 57 procent van de kiezers zei dat er te veel controle was tegenover 16 procent die zei dat er te veel vrijheid was.

74 procent zegt dat hun financiën beter worden, terwijl slechts 20 procent van het algemene publiek hetzelfde zegt.

Maar liefst 84 procent keurt ook het werk goed dat Joe Biden doet als president, terwijl recente peilingen laten zien dat Biden een goedkeuringscijfer van ongeveer 39 procent heeft bij de algemene kiezers.

“De mensen die Amerika besturen, of tenminste denken dat ze dat doen, leven in een luchtbel van hun eigen constructie,” schrijven de auteurs van de peiling. “Ze hebben zichzelf zodanig geïsoleerd van de alledaagse realiteit van Amerika dat hun opvattingen over wat er in dit land gebeurt en zou moeten gebeuren, sterk afwijken van die van de gemiddelde Amerikaan.”

Zoals Chris Morrison opmerkt, zullen de resultaten van de peiling zich waarschijnlijk in de hele westerse wereld herhalen, net zoals de weerstand tegen het beleid van de elite zich in veel verschillende landen herhaalt.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Democraten dienen wetsvoorstel in om pedofielen te beschermen tegen elke vorm van discriminatieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe Amerika zichzelf en de oude wereldorde vernietigt
Volgend artikelZiekenhuizen in Israël moeten zich voorbereiden op “duizenden slachtoffers” en andere alarmerende ontwikkelingen met wereldwijde gevolgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. ‘k Vraag me al àl de tijd àf, – ‘niét dàt, – máár wannéér de lonten in de
  KruidvaTen gaan belanden, bij de respectievelijke geviseerde bevolkingen ….?

  Dàtte, alleén maar ‘dàtte’ ….

 2. Gisteren 22.01 heeft Janine van den Ende op werkpaleis noordeinde van insectenpusher bilderbergbilly het erekruis in de huisorde van oranje mogen ontvangen. Haar eega Joop ging haar in 2006 voor, in 2016 mocht hij van business universiteit Nyenrode een eredoctoraat in ontvangst nemen & zijn palmares op wetenschappelijk gebied is 0,0.

 3. Geld is God voor het ego. Deze egoïsten moeten eens zien wat deze zelfzuchtige losers in hun zucht naar rijkdom (hun God) allemaal vernietigen. Zij draaien aan de knoppen en zij kunnen een hel of een hemel maken. Maar ze doen alles voor zichzelf, waardoor alles een hel wordt. In een tegennatuurlijke, onrechtvaardige en aan elkaar gelogen wereld, is succes (op WEF niveau van de ultra rijken) een schande. Ze zetten hun macht nooit in ten goede, de verkeerde mensen (wezens, satanisten, losers) zijn schatrijk. Geld heeft het kwaad (ego, angst) aan de macht gebracht en alles pervers en corrupt gemaakt. De egoïsten willen niks opgeven, delen of inleveren, ze willen MEER!!! Ze horen echt in het gekkenhuis… in dwangbuizen.

  • Iets doen voor de bevolking, vraag die gallige Orangisten maar is even…
   Wat hebben die ooit voor hun “onderdanen”gedaan ?

   HE LE MAAL FUCKING NIKS!!!
   Alleen uitmelken en profiteren, die over gecompenseerde sosie lopers.
   Elite bestaat niet!!
   Hypocrieten die van alles bekokstoven wel..
   Hou op met zulks elite te noemen, georganiseerde misdaad,nu ze zien dat de mens zich tegen hun keert.
   EN MET REDEN!!
   Achteraf, zijn het dus dezelde families, die oorlogen uitlokken en als puntje bij paaltje komt, met staart tussen de benen vluchten, en de bevolking WEER mag lijden..
   Wat begrijpen ze niet aan het woord, KLAARRR!!
   Hypocriete motherfuckers.

  • Precies, Yogananda ! Helemaal mee ééns !
   Ik heb trouwens al een paar keer aangegeven,
   van dergelijke parias in velerlei, overigens puike artikels,
   ook totáál géén kopfoto’s met hun tronies meer te bezorgen,
   want ‘k ben zeker, dat ze méér op hun eigen portretten
   freaken en kicken, dan dat ze zich aan de verwoestende recensies
   omtrent hun demonische egootjes ergeren of dik maken ….

   ‘k Hoop dat veel artikelen ‘ns geframed worden zonder
   dat we constant door Zwab of Mill Bates hun bakkes geïrriteerd worden.
   Ik zie er in elk geval niet de toegevoegde waarde of zingeving van in,
   van hen op de koop toe nog gratis uithangborden en publiciteit
   te gunnen …..

  • robbertribe, nog beter – zoals verwoord in de film ‘first knight’ door Sean Connery – ze weten zelf dondersgoed hoe het hoort en wat ze zelf zijn.

 4. Hoe meer geld iemand heeft, hoe minder sociale betrokkenheid. Geld geeft zekerheid. Mensen met geld hebben geen weloverwogen opinies meer, omdat het niet nodig is voor ze. Geld isoleert ze van de realiteit, dus hun opinies zijn ook niet op de realiteit gebaseerd. Dat is de kracht van geld. Iedereen wil veel geld en daarom doet iedereen mee met kwaadaardigheid, als ze er voor betaald krijgen. Als jij heel veel geld hebt, voel je je onschendbaar, onaantastbaar. Er is geen mens die nee zegt tegen geld. (ja, jij bent de enige uitzondering, dat weten we!)

  • Geld is een wortel van alle kwaad. De onrechtvaardige mammon. Zelf monetarisme gestudeerd in R’dam. Alleen leugens en halve waarheden worden er verkondigd. Geen enkele afgestudeerde econoom snapt ook maar een sikkepit van economie of het geldwezen, helemaal niets. De enige in de media die dieper keek, Kees de Kort, is eruit gewerkt omdat hij te veel verklapte over hoe het zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in