Gisteren gaf de bekende Internationale Betrekkingen wetenschapper John Mearsheimer een lezing (video, 1:33u) over de oorlog in Oekraïne voor het Committee for the Republic.

Mearsheimer maakte twee belangrijke punten: Oekraïne kan deze oorlog niet winnen omdat de kill ratio in deze oorlog in haar nadeel is. Mearheimer schat dat twee Oekraïners sterven voor één Russische soldaat, maar zegt dat veel van zijn vrienden denken dat de verhouding eerder 3:1 of 4:1 is. De reden hiervoor is de statische oorlog in WOI-stijl waarin artillerie het meest dodelijke wapen is. Rusland heeft een enorm artillerievoordeel. Tijdens een offensief heeft de aanvaller vaak meer slachtoffers dan de verdediger. Maar in deze oorlog is de Oekraïne meestal (tegen)aangevallen terwijl de Russen verdedigden, schrijft Bernard.

Oekraïne heeft ook een veel kleinere bevolking dan Rusland. De huidige verhouding is ongeveer 5 Russen voor 1 Oekraïner. Met een veel kleinere bevolking en veel meer slachtoffers zal Oekraïne veel eerder dan Rusland een tekort aan capabele lichamen hebben.

Mearsheimer verwacht dat Rusland, dat al vier Oekraïense oblast plus de Krim heeft ingelijfd, nog eens vier oblast van Oekraïne zal innemen. (Ik voorspelde dit op 24 februari 2022, de dag dat de oorlog begon. Die acht oblasten plus de Krim zijn historisch Russisch land, bewoond door Russische mensen. De afgelopen dertig jaar hebben zij consequent op pro-Russische kandidaten gestemd, terwijl de mensen in West-Oekraïne consequent voor anti-Russische kandidaten kozen). Oekraïne zal eindigen als een disfunctionele (en arme) rompstaat.

Volgens Mearsheimer komt er geen vredesakkoord in Oekraïne. De oorlog wordt door beide partijen gezien als existentieel. Oekraïne staat erop grondgebied terug te krijgen dat het als deel van het land beschouwt. Oekraïne wil veiligheidsgaranties van het “westen”, waartegen Rusland zich verzet. Ook het probleem van het hypernationalisme (fascisme) aan Oekraïense zijde maakt vrede onmogelijk. Dan is er nog het probleem dat Rusland, na te zijn voorgelogen over de Minsk-akkoorden, geen enkel vertrouwen heeft in welk “westers” woord dan ook.

  Nu willen de globalisten NAVO-troepen naar Oekraïne sturen en westerse raketten gebruiken om doelen diep in Rusland te raken.

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Voormalig president van Frankrijk geeft nu ook toe: Minsk-akkoorden waren bedoeld om Rusland te misleiden; Oekraïne in staat stellen te bouwen voor een oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerspilling van geld of hoeveel een dag oorlog in Oekraïne kost
Volgend artikelRusland produceert meer dan honderd T-90 tanks per maand
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Dus Rusland gaat gestaag door.
  Ik denk dat de portemonnee van het westen eerder leeg is,
  dan dat Rusland zonder grondstoffen zit.
  En nog een dingetje,WELK leger gaat het nu opnemen tegen Rusland?

  • @Mokum : Ja, prof. Maersheimer is een hele goede geschiedkundige : zijn analyse is heel sterk.
   Maar over het praktische verloop en de uitkomst van de strijd, speculeert hij alleen maar : die is niet te voorspellen.

 2. een tekort aan capabele lichamen…. Lees ‘soldaten’
  Laten we die nou net niet meer hebben.
  Wel hebben we genoeg jongetjes met rokjes aan en doorvoed met puberteitblokkers.
  Daar zullen de Russen niet van terug hebben.

  • Nou dat kan erg gevaarlijk worden voor die Russische soldaten. Die lachen zich dood als ze dat mietjes-leger tegenkomen.
   Alleen al op basis van mentaliteit kan het westen nooit winnen van de Rus laat staan op materieel gebied.

 3. Zover ik aan de cijfers kon zien 350.000 oekrainers en 38.000 russen een maand terug waren dat de cijfers, nu nog even achterhalen waar ik ze vandaan had. Ow ja martin armstrong blog.das bekant een tiende …..

   • Raphaël Vangestel mei 24, 2023 at 15:20
    Top!Je kunt mij beter aan je zijde hebben,
    Ik heb nog niet een echte list.
    Maar reken mij maar aan de zijde van de Partizanen

 4. Geen enkel vertrouwen.. daarmee is alles gezegd als eindresultaat van dit mooie artikel…❤️🇷🇺🌹💪

 5. Dit wordt een open zenuw in Europa❗️
  Zelensky wordt door zijn eigen leger in principe NIET VERTROUWD❗️
  Hij moet blijven bedelen om wapens anders maken de NAZI ‘ s in zijn leger hem dood.
  Dus Zelensky zal nooit enig overleg of vredesproces accepteren.
  Het is DE ZIEKE MAN VAN EUROPA, ALTIJD AL GEWEEST.
  En Amerika speelt een VUIL IMPERIALISTISCH SPEL, DOOR ZELENSKY OP TE HITSEN EN VIA UKRAINE EEN OORLOG MET RUSLAND TE VOEREN .
  In het begin van de inval van Rusland was ukraine al met Rusland in onderhandeling over een bestand met Rusland in Turkije, maar Biden stak daar een stokje voor en zei; VECHTEN JE KRIJGT WAPENS VAN ONS.
  Deze VUILE INGREEP was met de Maiden revolutie al voorbereid. Zelensky is een PUPPET VAN DE USA om ruzie te kunnen zoeken met Rusland. Wat een smerige rol speelt het Biden kliekje hier😡 werkelijk walgelijk als je jezelf er wat meer in verdiept.
  En nu gaan ze met China verder….. ook dat moet door de USA “ de kop worden in gedrukt”
  Maar………. De dollar gaat kapot, als internationaal betalings munt. Dat hebben Rusland en China mooi gedaan….
  DAAR HOOR JE HIER NIET OVER MAAR HET IS EN WORDT NOG BELABBERDER‼️‼️

  Nu zien we welk een onbetrouwbare partner Amerika is. De hele wapen voorraad is op, Europa er de NAVO is totaal UITGEKLEED, DUIZENDEN DODEN, EN ( dank aan Sunak, voor de levering van laag radioactieve granieten ) hebben we nu een RADIOACTIVE WOLK BOVEN EUROPA, EN ONZE REGERINGSLEIDERS doen NIETS…… ALLEEN MAAR ROEPTOETEREN WIJ MOETEN DEZE OORLOG WINNEN.
  Waar is hun gezonde verstand❓
  Welke dubbel agenda hebben deze lui❓

  Waar gaat dit naar toe❓
  Gaat demente Biden ook nog zijn nucleaire wapens uitproberen❓Ik zie die gekken daar er voor aan.

 6. Capabele lichamen, nee, die zijn verziekt met het covid vaccin, junkfood en ambtelijk zitvlees, en geestelijk zijn de meeste mensen ook al beschadigt door de warrige westerse overheden, domme indoctrinatie en het luizige woke scholing die men gekregen heeft.
  Trouwens, welke idioot wil er nog voor de huidige westerse nepdemocratie en al zijn leugens vechten?

  • Sarcoff mei 24, 2023 at 15:56

   Onze jeugd met protheses genaamd ‘mobiele telefoon’ zeker niet.
   En het zijn geen warrige overheden,de discrepanties zijn volgens mij bewust!

 7. Maar… er is beterschap! (grijns!) Ik zet graag eens op Youtube een deuntje op. Krijg ik voortdurend suggesties van voorstellingen hoe geweldig de Navo is en hoe de Oeki’s de Russen elke dag zware slagen toebrengen. Daar kan Frontnieuws nog een puntje aan zuigen. Neem daar de gazet Het Laatste Nieuws bij en morgen staan de Amerikanen in Moskau. Ze zijn toch wel geweldig hé, de Amerikanen!

 8. Heer John lijkt mij er een uit de 🧙‍♂️ Fabeltjes Doos.
  Heeft het over Oekraïners , de aantallen hiervan
  Dat Oekraïne niet kan winnen .

  Loopt achter de feiten aan, en dat voor een kenner. ….
  Af-, Misleiding… Heeft men abonnement op.
  Het gaat niet om Oekraïners in dit stadium , maar wanneer de NAVO de kaarten uitspeelt en aanvalt.

  En houd sleepy Joe in de gaten. Hij is niet zo gek als hij eruit ziet. Integendeel. In Hollywood zou hij het gemaakt hebben.
  één global toneel gezelschap
  The good, -bad and ugly 🤡

  • Op de één of andere manier zou dit global gezelschap familiaire banden moeten hebben. Door de tig eeuwen heen opgebouwd.
   ‘Vrienden kringen, relaties en nakomelingen. Mi genetisch verwant aan elkaar.

  • “maar wanneer de NAVO de kaarten uitspeelt en aanvalt. ” Serieus bedoeld of /Sarc=on? North Atlantic Twits Organization. ROFL

 9. het westen is gewoon een verdorven economisch gebied geworden met hun vrije markt geouwhoer, eeuwige groei en een leven lang in de ratrace voor de gewone mensen. En de sluwe, over lijken gaande elite profiteert van andermans werk. Het begint steeds vroeger, zie de psychische problemen van steeds jongere mensen.
  Als ik polici zie, zie ik de managers van grote bedrijven die tegen werknemers liegen, manipuleren, intimideren, tegen elkaar uitspelen en voor het blok zetten. Dat is voornamelijk wat ze doen.
  En ook onder elkaar is het kannibalisme : zie wat de vs nu met europa doen.
  Gewoon walgelijk dat volk.
  Heeft niks meer met normaal met elkaar omgaan te doen.
  Allemaal mensen met de gordon gekko mentaliteit : greed is good
  En de bevolking kijkt machteloos toe.

  • Dan mei 24, 2023 at 23:53
   Die uitdrukking kende ik nog niet.
   Allemaal mensen met de gordon gekko mentaliteit : greed is good
   De hebzucht van de mens(reptiel?) is niet te bevatten.
   Zwarte steen kan gewoon regeringen naar hun hand zetten.
   Wat gebeurd er als Claus schwab word omgelegd?
   Ik heb geen moeite om de consequenties te dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in