Na de invoering van verhoogde Corona-restricties in Italië hebben er in verschillende steden demonstraties en rellen plaatsgevonden.

In verschillende Italiaanse steden zijn rellen en demonstraties uitgebroken na de herinvoering van de verscherpte Corona-restricties in het land. In een video op de website van de BBC worden verschillende luide knallen gehoord op de plaats waar de politie in de stad Milaan haar frontlinie probeert vast te houden.

Volgens Euronews, dat gecontroleerd wordt door verschillende Europese public-service organisaties, zijn restaurants en cafés nu gedwongen om vroeg op 18:00 uur te sluiten. Fitnisscentra, bioscopen en andere vrijetijdsvoorzieningen zijn gesloten. In sommige regio’s zijn er uitgaansverboden ingesteld. In de regio’s Lombardije en Piemonte zijn dergelijke uitgaansverboden opgelegd en de grootste rellen hebben zich dan ook voorgedaan in de steden Milaan en Turijn, in de regio’s die door de lockdowns zijn getroffen. Terwijl de demonstranten met de politie vechten, scanderen de demonstranten “Vrijheid! Vrijheid! Vrijheid!” Stenen, flessen en molotovcocktails zijn naar de politie gegooid en in de centrale delen van de steden zijn boetieks vernield.

Ook hebben er vreedzame demonstraties en acties plaatsgevonden waarbij mensen openlijk hun ongenoegen uiten over de beslissing door lawaai te maken. Restauranteigenaren voelen zich gedwongen om hun ontevredenheid te tonen omdat ze het al moeilijk hebben na de eerdere beperkingen die in de eerste helft van 2020 zijn ingevoerd.

Studies in het meest gevaccineerde land Israël tonen aan dat het vaccin 40 keer meer mensen doodde dan de Covid zelf en 260 keer meer bij jongeren

Nog meer immigratie naar Italië

Ondanks de door de autoriteiten uitgevaardigde Corona-restricties krijgen steeds meer illegale immigranten toestemming om Italië binnen te komen. Op 6 oktober meldde Al-Jazeera dat de Italiaanse regering de door de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini ingevoerde bepalingen heeft ontmanteld die de immigratie naar Italië beteugelden. Volgens Euronews zijn immigranten meer blootgesteld aan Covid-19 en vormen ze dus een groot risico voor de Italiaanse bevolking.

Bootmigranten zwaaien met hun messen – Matteo Salvini: Moeten we die ook verwelkomen?

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here