© Israel Defense Forces / Flickr (CC BY-NC 2.0)

De reactie van de Israëlische regering op de Omicronvariant van het coronavirus heeft tot controverse geleid onder gezondheidsambtenaren.

In een post gepubliceerd op de officiële Facebookpagina van het Ichilov Ziekenhuis, beschuldigde Dr. Idit Matot, voorzitter van de afdeling Anesthesiologie, Intensieve Zorg en Pijn, de Israëlische gezondheidsautoriteiten van het overdrijven van de angst voor de Omicronvariant, bericht Yenisafak.com.

“We hebben in de afgelopen maand gezien dat Omicron zeer besmettelijk is, maar minimale schade veroorzaakt,” zei Matot.

De Israëlische arts merkte op dat het Icholov Ziekenhuis, een belangrijk ziekenhuiscomplex dat Tel Aviv bedient, geen enkele Omicron patiënt aan beademing of extracorporale levensondersteuning (ECMO) heeft.

Ze zei dat de publicatie van het aantal ernstige patiënten met het coronavirus in de media “misleidend” is en roept op tot versoepeling van de quarantaineregels.

“Mensen worden gedwongen in hun huizen opgesloten te zitten. We zitten in een de facto lockdown en het land staat op instorten. Zijn we gek geworden?” aldus Matot.

De kritiek van de Israëlische arts werd echter verworpen door het ministerie van Volksgezondheid, dat zei dat zijn reactie op de Omicronvariant tot doel heeft groepen te beschermen die een risico op besmetting lopen.

“Het beleid dat Prof. Matot suggereert kan leiden tot ernstige schade voor risicogroepen en een stijging van het aantal ernstige patiënten en sterfte,” zei het ministerie in een verklaring.

“Helaas doen het gedrag van Prof. Matot en de taal waarin zij zich uitdrukt, vrezen dat de zucht naar publiciteit het soms wint van verantwoordelijkheid,” voegde het ministerie eraan toe.

Het ministerie beschreef ook de publicatie van de mening van Matot op de officiële website van het Ichilov Ziekenhuis als “ongepast en verboden”.

  De krankzinnige Covid geslachtsgemeenschap vrijstelling

In Israël hebben 6,5 miljoen mensen ten minste één dosis van het coronavirusvaccin ontvangen en 4,2 miljoen hebben twee doses en een booster ontvangen.

Sinds het begin van de pandemie heeft het land ongeveer 1,7 miljoen gevallen van het coronavirus en meer dan 8.000 sterfgevallen bevestigd.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Israëlische perschef voor de premier over de crisis van dode en zeer zieke GEVACCINEERDE IsraëliërsVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelThierry Baudet: Nederland is op weg een totalitaire staat te worden
Volgend artikel37.927 doden 3.392.632 gewonden na COVID-injecties in Europese databank terwijl jonge mensen blijven sterven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Dat de Nederlandse regering de economie aan het vernielen is, het leven voor de bevolking er niet makkelijker op maakt kan ik met de nono’s die het land “besturen” wel volgen. Het is zitten, muilkorf op, je bek houden en doen wat er gezegd word.

    Gezien het verleden van Israël begrijp ik niets van de houding van de Israëlische “bestuurders”.

  2. Prikken , met prikken kan Rutte met zijn tuig niet meer stoppen eenmaal zo een giftspuit in je lijf dan leef je met een dodelijk virus in je lichaam en dat kan alle kanten met je op en als wij kijken naar Israël dan mag het wel heel duidelijk zijn dat er veel mensen binnen twee jaar aan sterven en natuurlijk zal dat niet gelukkig niet voor allen mensen gelden, maar let op bij de kleinste infectie kan het meteen omslaan dat heeft te maken met je immuunsysteem dat zwak of zelfs niet meer kracht heeft om terug te vechten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in