Polen kan EU’s Coronalening stopzetten: “EU bedreigt onze onafhankelijkheid”

3
944
Polen parlement © Katarzyna Czerwińska /Wikimedia (CC BY-SA 3.0 PL)

Polen wil de zogeheten langetermijnbegroting en de Coronalening van de EU blokkeren als er geen einde komt aan de links-liberale onderdrukking en de dreigementen van de Europese Commissie aan het land. Dit heeft nu de regering van het land duidelijk gemaakt.

De Poolse regering is bereid de langetermijnbegroting en de Coronalening van de EU te blokkeren vanwege de chantage waaraan het land wordt blootgesteld.

Het gaat hier om de poging van de Europese Commissie om de rechtsstaat en de democratische ontwikkeling in Polen te beïnvloeden, aldus HD.

De Commissie voert verschillende rechtszaken tegen de regering van het land en de veranderingen die zij heeft doorgevoerd in de rechterlijke macht.

In een verslag van twee weken geleden werd de nationale conservatieve regering van Polen hard bekritiseerd.

In september kondigde de Europese Commissie aan dat de “strijd tegen racisme” een prioriteit moet zijn binnen de Unie en dat dit geen optie is voor de lidstaten.

“Haat is haat en niemand zou dat moeten accepteren. In deze Unie is de strijd tegen racisme geen optie”, aldus de voorzitter van de Commissie, Ursula von der Leyen, die er volgens het Europese portaal op wees dat de “LGBTQ-vrije zones” in Polen volstrekt onaanvaardbaar zijn.

Maar Polen zal niet toegeven.

Ofwel zullen de dreigementen en chantage van de EU ophouden, ofwel zal Polen al het mogelijke doen om zijn belangen te verdedigen, verduidelijkt vicepremier Jaroslaw Kaczynski.

“We worden blootgesteld aan pogingen om onze zelfbeschikking over te nemen, zelfs op cultureel gebied. We zullen onze identiteit verdedigen”, zegt Kaczynski tegen de krant Polska Codziennie, volgens HD.

Hongarije, Polen en Tsjechië verwerpen het nieuwe migratiepact van de EU

EU wil deze winter vaccinpaspoorten invoeren - reeds in 2018 gepland

3 REACTIES

 1. Is het niet tekenend dat veel landen, die járenlang hebben moeten leven onder de USSR-dictatuur, zich één voor één keren tégen de EUSSR ? Deze voormalige onder de knoet van de dictatuur levende bevolkingen weten wat dát betekent en zien dezelfde ellende en narigheid wéér gebeuren; zij zijn NIET blind en zien wat er in het westen van de EUSSR gebeurt t.a.v. “vluchtelingen”, armoede , gemuilkorfde burgers en meer van die ellende, zij willen dat NIET opnieuw gaan meemaken.
  Oprotten met die verziekte zooi die zich EUSSR noemt , óf
  NEXIT en wel z.s.m.

  • Wat ons is en staat te gebeuren zal vele malen erger worden helaas, wij hebben geen vrienden maar alleen maar verraders de kinderen worden op school nu al tegen tegen hun ouders op gezet dat komt dat ouders de opvoeding volledig uit handen hebben gegeven zonder dat jullie het in de smiezen hebben zijn jullie kinderen jullie grootste vijand en dat systeem is niet nieuw , China Cambodja en nog zovele anderen landen maken van de kinderen NSB’ers verraders en dat strijk nu al over de gehele wereld neer de huidige kinderen worden helemaal naar de hand van de elite waarom zouden zij anders het corona gift in deze kinderen willen spuiten gaan jullie daar maar eens over nadenken.

 2. inderdaad …de EUSSR is niet gebaseerd op militaire dwang maar op economische en politieke dwang die bepaald worden door Merkel en Macron.
  En o wee als je die twee in het harnas jaagt, dan dan dreigen zware economische , financiele en politieke repercussies.
  de EU als economisch samenwerkingsorgaan : PRIMA
  de EU als politiek samenwerkingsorgaan : WEG ermee
  Europa is nooit een politieke entiteit geweest en zal het ook NOOIT worden !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here