Pfizer’s CEO “niet zeker” of het vaccin zal voorkomen dat mensen Covid-19 verspreiden

4

Slechts één dag nadat het Verenigd Koninkrijk de eerste westerse natie werd die de inenting goedkeurde, zegt Pfizer’s CEO Albert Bourla nu dat hij “niet zeker” is dat het vaccin van het bedrijf zal voorkomen dat mensen het virus dragen en verspreiden naar anderen.

In een interview op donderdagavond met NBC sprak de CEO zijn vertrouwen uit over de mogelijkheid om “in principe binnen 24 uur, waar dan ook, in de VS” vaccins te sturen na ontvangst van de noodgevaltoestemming van de Food and Drug Administration, maar hij is niet overtuigd van het vermogen van het vaccin om een remedie te zijn tegen mensen die Covid-19 dragen en overbrengen.

“Ook al heb ik de bescherming gehad, ben ik dan nog steeds in staat om het over te dragen aan andere mensen?”, vraagt NBC’s Lester Holt , waarop Bourla antwoordt: “Ik denk dat dit iets is dat onderzocht moet worden. Daar zijn we nu niet zeker van”.

Vorige maand kondigde Pfizer aan dat zijn vaccin – samen ontwikkeld met BioNTech – meer dan 90% effectief bleek te zijn in het geven van immuniteit. Hoewel deze statistiek op eerste gezicht opmerkelijk klinkt, hebben onderzoekers gewaarschuwd dat de klinische proeven niet hebben beoordeeld of het vaccin kan voorkomen dat het virus zich verspreidt, meldt ZeroHedge.

In de Verenigde Staten wordt verwacht dat de FDA op zijn vroegst op 10 december een besluit zal nemen over een eventuele noodgebruik toelating.

Moncef Slaoui, de topadviseur van de Amerikaanse regering van Operation Warp Speed, voorspelde op woensdag dat meer dan 100 miljoen Amerikanen binnen de komende 100 dagen tegen Covid-19 zouden worden gevaccineerd.

Gezien het gebrek aan vertrouwen van niet alleen de CEO van Pfizer, maar ook van wetenschappers in het veld, over het potentiële onvermogen van het vaccin om infecties en de verspreiding van het virus te voorkomen, zal het nog maar de vraag zijn hoeveel mensen daadwerkelijk de injectie nemen.

Uit een opiniepeiling van STAT en The Harris Poll bleek in november dat 6 op de 10 Amerikanen zeggen dat ze “waarschijnlijk” of “zeer waarschijnlijk” een Covid-19-vaccin zouden nemen als dit het risico op infectie met ongeveer de helft zou verminderen.

Opiniepeilingen uit het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat ongeveer 67% van de mensen zeggen dat ze “waarschijnlijk” of “zeer waarschijnlijk” het vaccin zullen nemen als het vrijwillig zou zijn, maar als de injectie verplicht zou worden gesteld, daalt dit cijfer tot 65%.

Naar verwachting zal het Verenigd Koninkrijk volgende week beginnen met het geven van Pfizer’s injecties aan een deel van de bevolking.

Pfizer’s Covid-19 vaccin is potentieel dodelijk – Zullen miljoenen mensen binnenkort sterven?

Vorig artikelVK belooft iedereen die straks aan ernstige Covid-vaccin bijwerkingen lijdt 135.000 euro te betalen
Volgend artikelWelke vermeende samenzweringstheorieën zijn nog niet werkelijkheid geworden?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Pas wanneer we allemaal gechipt zijn, ons DNA volledig is aangepast en wij 5x per dag onze grote leiders aanbidden, zijn we vrij en is corona over.
  Tot die tijd mondmaskers en lockdowns.en regelementen over contact met andere.
  Net zolang tot dat we allemaal braaf en gehoorzaam zijn aangepast..

  Hoelang blijven wij dit nog pikken ?

 2. Nederlandstalige rapportage !! (Afspeelsnelheid evt ff aanpassen.)

  COVID-19 The System || DOCSFAIR Documentaire – 27/11/2020

  ‘COVID-19! De hele wereld zit in Lock Down. Er heerst paniek in de samenleving. Wat is hier aan de hand?

  Na de toespraak van de Minister-president, over het zeer besmettelijke ‘Corona’ virus, is Nico Sloot, een internationale ondernemer, samen met wetenschappers, artsen en deskundigen zich gaan inzetten om antwoorden te vinden op de vragen rondom het corona-virus. Hoe gevaarlijk is dit virus? Hoe ziet onze toekomst eruit? Staan de huidige maatregelen wel in verhouding met de risico’s van het virus? En wat voor impact heeft dit op onze maatschappij?

  Tijdens Nico zijn zoektocht doet hij schokkende bevindingen….

  Gaat dit eigenlijk wel over onze volksgezondheid?’

  https://www.youtube.com/watch?v=DiDIHS1Lk0Q

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in