Pixabay

De Business Insider meldde onlangs dat Mark Zuckerberg blijkbaar een enorm landgoed heeft in Hawaï en dat daar druk gebouwd wordt. Maar niet zo maar iets, maar een enorme ondergrondse bunker. Naar verluidt is de bunker uitgerust met een enorme trap, “blinde deuren” (d.w.z. deuren waarachter zich alleen maar muren bevinden die nergens naartoe leiden, maar die je met veel moeite open kunt wrikken om voor een betonnen muur te staan) en een groot onderkomen met alles erop en eraan op de bodem van de bunker, schrijft Niki Vogt.

https://t.me/CheckMateNews/44953

Of Mark Zuckerberg het einde van de wereld verwacht of een grote oorlog – of een zombie-apocalyps, een buitenaardse aanval, een kernoorlog, een gewelddadige opstand van het volk dat alle elites wil ophangen … of alles tegelijk, is onbekend.

Mark Zuckerberg is de uitvinder van Facebook, dat tegenwoordig Meta is geworden en een soort Über-Second-Life. In principe is Meta een virtuele wereld waarin je de persoon kunt zijn die je altijd al wilde zijn en daar kunt werken, vrienden en hobby’s kunt hebben en het zou allemaal moeten lijken op een kleurrijke kleuterschoolverhalenwereld. En deze Mark Zuckerberg verdwijnt nu in zijn eigen magische berg om zich te verbergen en te redden van iets in de echte wereld.

Hij heeft een heel groot landgoed op Kauai, Hawaï, dat nu – onder andere – deze ondergrondse bunker van 5.000 vierkante meter “leefruimte” en een ontsnappingstunnel heeft. De ondergrondse faciliteit heeft zijn eigen stroom-, voedsel- en watervoorziening, volgens een gepubliceerd artikel van Wired, dat bronnen en planningsdocumenten aanhaalt die het op verzoek officieel heeft ontvangen.

De locatie, de Koolau Ranch alleen al, zou ongeveer 170 miljoen dollar hebben gekost, de bouwkosten voor de gebouwen erop en eronder worden geschat op 100 miljoen dollar. In totaal waarschijnlijk zo’n 270 miljoen dollar … hoewel dit volgens Wired waarschijnlijk nog een te lage schatting is. Je vraagt je wel af waarom hij dit doet en als je goed kijkt, is Zuckerberg niet de enige die zich op doemsdag voorbereidt.

Wat weten de superrijken en machtigen?

Een favoriet kinderspelletje: “Ik zie iets dat jij niet ziet, en dat is …”. De “kenner” antwoordt alleen met “ja” of “nee”. Weten de machtigen en superrijken iets dat de gemiddelde persoon niet weet? Veel multimiljardairs kopen afgelegen eilanden, enorme jachten, bouwen “wolvenholen” met helipads in de bergen of ondergrondse luxe bunkers. Waarom? En waarom lezen we daar de laatste jaren zoveel over? Toegegeven, dit zijn ook PR-artikelen van bunkerbouwbedrijven. Maar deze aanbiedingen trekken duidelijk veel belangstelling van de mondiale hogere klasse.

De “kleine man in de straat” die grote hoeveelheden voorraden in zijn kelder bewaart en – heel gruwelijk – misschien zelfs een busje pepperspray of zelfs een legaal wapen bezit, wordt onmiddellijk bestempeld als een extreemrechtse prepper of zelfs een Reichsbürger. Op zijn minst enigszins voorbereid zijn op moeilijke tijden is al een complottheorie. De superrijken en machtigen daarentegen bereiden zich met al hun luxe en comfort niet alleen voor op een crisis, maar ook op een soort einde van de wereld. Er is geen andere manier om het te beschrijven als iemand zich voorbereidt op een periode van jaren die volledig is afgesloten van de buitenwereld onder hoogbeveiligde voorzorgsmaatregelen om te overleven.

En de bunker van Mark Zuckerberg is nog steeds een relatief magere bedoening.

Iemand die de financiële elites in hun bunkers heeft bezocht is de Britse journalist Douglas Rushkoff van de Guardian. Hij sprak uitgebreid met hen en probeerde de motieven te begrijpen die ertoe leiden dat deze mensen zich diep in de onderwereld verbergen voor de “wereld daarboven”. Hij schrijft (vertaling door mij):

Het landschap (van deze tech-miljardairs) zit vol met algoritmes en intelligenties die deze egoïstische en isolationistische opvattingen actief promoten. Degenen die sociopathisch genoeg zijn om ze te omarmen, worden beloond met geld en controle over de rest van ons.
Het is een zichzelf versterkende terugkoppelingslus. Dit is nieuw.

Versterkt door digitale technologieën en de ongekende ongelijkheid in rijkdom die ze verschaffen, maakt (dit) het gemakkelijk om schade aan anderen uit te besteden
en wekt een overeenkomstig verlangen op naar transcendentie en afscheiding
van de mensen en plaatsen die misbruikt zijn. – Douglas Rushkoff, “The Guardian“.

Escapisme van de elites voor de onvoorspelbare menigte?

Ongeveer een jaar geleden schreef de NZZ een artikel over hoe de wereldwijde elites zich overgeven aan een nieuwe vorm van “escapisme” (neiging de werkelijkheid te ontvluchten) vanwege de pandemie. De pandemie uitzitten – terwijl je geniet van een luxe levensstijl. Mark Zuckerberg heeft, zoals de Zwitserse krant Edelblatt een jaar geleden schreef, een enorm landgoed van 600 hectare gekocht, inclusief het Ka-Loko stuwmeer op het Hawaïaanse eiland Kauwai. Oprah Winfrey en Amazon-oprichter Jeff Bezos wonen ook op enige afstand. Met een fortuin van 200 miljard dollar is hij naar verluidt een van de twee rijkste mannen ter wereld (naast Elon Musk). Tenminste van degenen die je kent.

Ook in Nieuw-Zeeland zijn volgens de NZZ grote stukken land, met name eilanden voor het vasteland van Nieuw-Zeeland en Australië, naar verschillende miljardairs gegaan die er luxe villa’s met alle toeters en bellen hebben neergezet om de pandemie uit te zitten met ritjes in het privébos, op hun eigen tennisbaan en met de beste catering, inclusief een exquise wijnkelder. Maar de NZZ is ook duidelijk: de pandemie is misschien de oorzaak, maar niet de reden:

Terugtrekkingsplannen waren er al langer: miljardairs voerden tijdens de pandemie plannen uit die ze al langer aan het uitbroeden waren. Vooral tech-ondernemers uit Silicon Valley bereiden zich blijkbaar al jaren minutieus voor op apocalyptische scenario’s – ondernemers die anders de wereld willen veranderen met clicks en ideeën. (…) De multimiljardairs zijn bang voor verschillende rampen: een nucleaire aanval, een nieuwe pandemie, een klimaatramp. Volgens de New Yorker maken velen in Silicon Valley zich ook zorgen over de gevolgen van kunstmatige intelligentie. Hierdoor zouden steeds meer mensen hun baan verliezen, wat weer zou kunnen leiden tot een opstand tegen technologie-ondernemers. De angst voor politieke onrust motiveert sommigen om vluchtplannen te maken. Bovendien beseffen de tech-preppers hoe alles met elkaar verbonden is en hoe kwetsbaar het digitale systeem is geworden.”

BILD behandelde dit in september 2022 in zijn gebruikelijke diplomatieke, gepolijste en subtiele taal:

“Ze bouwen schaamteloos obscene bunkers, kopen gigantische jachten en vluchthelikopters. Dit is hoe de ultrarijken willen ontsnappen aan een mogelijke apocalyps. Of het nu gaat om een klimaatramp, een kernoorlog of een pandemie – gewoon wegkwijnen als normale burgers is voor veel rijken uit den boze.”

De wereldwijde financiële crisis van 2008 was de eerste impuls

De eerste, sporadische berichten hierover verschenen na de wereldwijde financiële crisis van 2008. Zoals veel economische en financiële experts sindsdien hebben gezegd en geschreven, zijn de problemen en scheuren in het wereldwijde financiële systeem sindsdien niet opgelost, maar naar de toekomst verschoven met veel schulden en krediet, het fameuze “luchtgeld”. De risico’s werden uitbesteed aan slechte banken, de staten redden de failliete banken met belastinggeld, de centrale banken gaven de failliete staten geld door hun staatsobligaties op te kopen, hoe slecht die ook waren. Iedereen schoof de biljoenen heen en weer zodat het spel door kon gaan. En toch wist en weet iedereen dat het niet eeuwig zal duren. Geen kaartenhuis groeit tot in de hemel.

Alle vervormingen, die voortdurend nieuwe vervormingen voortbrengen, hebben ons naar de huidige algemene situatie geleid en we voelen allemaal aan dat dit niet lang meer zal duren. We kunnen met een gerust hart aannemen dat de technische miljardairs, de machtigen en superrijken, zich terdege bewust zijn van wat er waarschijnlijk komen gaat. Nu de “bunkerverslagen” zich opstapelen en zelfs regeringen de bevolking oproepen om te preppen, lijkt de tijd gekomen: het aftellen is begonnen.

In september 2022 berichtte het tijdschrift Stern over “miljardair-preppers” die zichzelf proberen te redden “van de apocalyps”:

“Angst voor het einde van de wereld: preppen is ook gearriveerd onder de rijksten der rijken. (…) Tech-miljardairs en andere extreem rijke mensen geven belachelijk veel geld uit om een exit plan te hebben mocht het systeem echt instorten.”

De Amerikaanse auteur, journalist, muzikant en docent Douglas Rushkoff is een veelgevraagde gesprekspartner voor de superrijken. Hij bestudeert al jaren de effecten en gevaren van digitalisering en kunstmatige intelligentie en schreef het boek “Survival of the Richest – Escape Fantasies of the Tech Billionaires” over hoe de rijkste mensen op aarde zich voorbereiden op een totale ineenstorting van de beschaving, de dag X, die ze zelf “de gebeurtenis” noemen.

“De gebeurtenis”. Dat is hun eufemisme voor ecologische ineenstorting, sociale onrust, kernexplosies, de zonnestorm, niet te stoppen virussen of de kwaadaardige computerhack die alles doet instorten.” – Douglas Rushkoff, „Survival of the Richest“

In zijn boek beschrijft hij ook enkele van de schijnbaar ingewikkelde voorzorgsmaatregelen die hij zelf heeft gezien. De “Stern” schrijft:

Rushkoff schetst hiermee een donker beeld van de superrijken. De auteur werd in 2017 uitgenodigd in een “high-end resort”. Maar in plaats van een lezing te geven over digitalisering, waar hij zich op had voorbereid, zat hij daar met vijf mannen uit de tech- en investeringsindustrie – waarvan er minstens twee miljardairs waren. Zij hadden vragen voor Rushkoff. Vragen over hoe een naderende apocalyps te overleven, die ze alleen de “gebeurtenis” noemden. (…) Of het nu ging om de gevolgen van klimaatverandering, een dodelijke wereldwijde pandemie, een wereldoorlog of een nucleair ongeluk – de mannen wilden op alles voorbereid zijn. Volgens Rushkoff was het opvallend dat de superrijken zich niet de “Masters of the Universe” voelden, ze waren bang om in een sociale ineenstorting terecht te komen en verantwoordelijk te worden gehouden voor de ontwikkeling. Ze vroegen zich af of het zinvoller zou zijn om een bunker in Nieuw-Zeeland of Alaska te bouwen, of hun beveiligers een menigte uit de buurt van de bunker konden houden, of dat een robotleger niet zinvoller zou zijn? Een van de aanwezigen had al een dozijn voormalige Navy Seals ingehuurd om hem te beschermen.

“Ze” willen het “mens-zijn” overwinnen

Wat Douglas Rushkoff het meest schokte was hoe deze mensen tegen de mensheid aankeken:

Rushkoff suggereerde dat in plaats van ons te verschansen met elektrische hekken, veiligheidsdiensten en munitie, het zeker zinvoller zou zijn om nu grote sommen te investeren in solidariteitsprojecten die de sociale cohesie versterken en waarmee we als collectief beter langetermijnproblemen kunnen oplossen. De reactie: “They rolled their eyes at what must have sounded to them like hippy philosophy” (Ze rolden met hun ogen bij wat voor hen als hippiefilosofie moet hebben geklonken.)

Omdat hun manier van denken ook een op geloof gebaseerde Silicon Valley zekerheid,
dat ze een technologie kunnen ontwikkelen die op de een of andere manier de wetten van de fysica, de economie en de moraal zal breken om hen iets te geven dat nog beter is dan een manier om de wereld te redden: Een manier om te ontsnappen aan de apocalyps van hun eigen creatie. Douglas Rushkoff, “The Guardian

Voor Rushkoff was de intentie van de mannen om zich voor te bereiden op een “Dag X” echter het meest angstaanjagende, zoals hij schrijft:

“In de trant van Tesla-oprichter Elon Musk, die Mars wil koloniseren, Peter Thiel van Palantir, die het verouderingsproces wil terugdraaien, of kunstmatige intelligentie-ontwikkelaars Sam Altman en Ray Kurzweil, die hun gedachten in supercomputers willen uploaden, bereidden ze zich voor op een digitale toekomst die minder te maken heeft met het verbeteren van de wereld en meer met het overstijgen van het mens-zijn. (…) Voor hen gaat de toekomst van technologie maar over één ding: ontsnappen aan de rest van ons.”

De bunkerbouwbedrijven bieden hun diensten ook aan “normale mensen” aan

In de promotievideo hierboven zien we mooie plaatjes en wordt ons verteld: “Iedereen die onderdak zoekt in een “Vivos” bunker moet niet geïsoleerd raken. De bunkers zijn aangelegd in complete complexen zodat bewoners elkaar kunnen ontmoeten in gemeenschappelijke ruimtes.”

Natuurlijk horen hier ook bewakers en een veiligheidsdienst bij, zodat de vermoorde zombies van buiten, halfdood van honger, ziekte en angst, de apocalyps niet kunnen overbrengen naar de paradijselijke habitat en de bewoners mogelijk kunnen afslachten.

Volgens een citaat van het bunkerbouwbedrijf Vivos is de vraag van klanten sterk gestegen sinds het uitbreken van de pandemie en de oorlog in Oekraïne. Het artikel, met alle mooie foto’s en “prikkelende” beschrijvingen, was duidelijk bedoeld als PR-artikel voor het zeer rijke deel van het lezerspubliek van Business Insider, want terloops leren we dat – volgens Vivos – dergelijke schuilplaatsen kunnen worden gekocht voor ongeveer 33.000 euro. Concurrent “Rising S” begint daarentegen pas te graven bij ongeveer 37.000 euro. Een luxe variant, die ongeveer 3,5 miljoen euro kost. Rising S” bouwt echter ook bunkers in bestaande huizen.

Het is best grappig: terwijl de tech-miljardairs duidelijk uitgaan van een ineenstorting van de digitale beschaving, bieden de bunkerbouwers onverschrokken “kamers om cryptocurrencies te delven” aan.

Het is allemaal een beetje “vreemd”, zou je kunnen zeggen. En daarom is een zin van auteur Douglas Rushkoff in de Guardian ook erg helderziend:

“Nooit eerder hebben de machtigste spelers in onze samenleving aangenomen
dat de onmiddellijke gevolgen van hun eigen prestaties de wereld onbewoonbaar zouden maken. De wereld onbewoonbaar zouden maken voor alle anderen.” – Douglas Rushkoff, “The Guardian

Een huis dat overal voorzien is van hexagonaal water vibreert in harmonie met de frequenties van het water, de aarde en de zon – en zijn eigen DNA. Vloerverwarming werkt als een versterker.
Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

De superrijke “preppers” plannen om zichzelf te redden van de apocalypsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël heeft een groot probleem en het is niet alleen Netanyahu
Volgend artikelVS en Israël gebruiken mogelijk in het geheim neutronenbommen om Palestijnen genetisch te vernietigen, waarschuwt stralingsdeskundige
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

38 REACTIES

 1. Klimaatramp en/of pandemie?! BS, ze geloven al in hun eigen verzinsels. Als dat de elite is dan zijn het gewoon zeur/ en ziele Pieten!

 2. 1. A blind door is a door that blends in with the wall so you don’t know it’s there.
  2. There are no huge angry crowds where Zuckerberg lives in Hawaii.

 3. Hieruit blijkt maar weer hoezeer zij zich hebben afgekeerd van God. Anders zouden ze weten dat het niet helpt om te schuilen in bunkers.

   • Beste Djennis,
    God bestaat wel, maar het is geen baardmans in de lucht met opgeheven vinger.
    De grootse fake is, dat ze God hebben gepersonifieerd.
    Dit is en word gebruikt door religies om geloofsregels en wetten aan op te hangen om mensen te kunnen sturen en onder controle te kunnen houden.

    Ik zal er niet dieper op in gaan omdat het wat off topic is en het voor deze of gene wazig gaat worden of zo.

 4. Ik ben er niet van onder de indruk. Leven ondergronds kent slecht een beperkte standtijd. Ook de mens kan niet zonder het zonlicht. Verse lucht gaat via ingenieuze filtersystemen door een structurele verstoring van de natuurlijke frequentie een andere energetische kwaliteit krijgen waardoor systematische verzwakking optreedt van degenen die hier langdurig permanent aan blootgesteld worden. Ook (opgeslagen-) water en voeding worden negatief met hetzelfde effect beladen. Naar mijn idee schijten ze uiteindelijk dus ook in eigen nest. Het ander nadeel van een bunker is dat er altijd meerdere ingangen en uitgangen zijn. Dat maakt ze gelijk ook bijzonder kwetsbaar en aan de andere kant gemakkelijk om bij sabotage van alle passageruimten het hele inhoudelijke gebeuren als ratten in de val op te sluiten: zand erover. Met veel geld is vanalles te realiseren echter de essentiële kennis van zaken met betrekking tot survival-gerelateerde handelingen en vaardigheden is helaas ook voor de elite niet te koop. Veel mensen zijn intussen zó arm, die hebben alleen maar geld. Echter, een goede pen maakt nog geen schrijver.Vreemd ook dat sommige ‘kopstukken’ er zo mee te koop lopen wat er voor hen gebouwd is. De betrokken aannemers zullen exact weten waar deze potentiële toekomstige slachtoffers te lokaliseren zijn.

  • Beste Veteraan,
   Ik vraag mij af of die gasten er over hebben nagedacht dat een langdurige opsluiting in een beperkte ruimte tot stevige onderlinge conflicten danwel tot psychische problemen en/of waanzin kan leiden.
   Stel je voor zeg; minstens een jaar lang iedere dag met je schoonmoeder…..
   En met je kinderen die inmiddels na dertigduizend keer spelen van dezelfde spelletjes nu het helemaal spuugzat zijn en naar buiten willen om live hun vriendjes te zien en maar niet willen begrijpen dat er buiten de deur een massa staat te wachten die zo snel zal reageren dat ze niet de tijd hebben om te zien waar de hit precies vandaan kwam.

   Al met al laten zulke gasten zien dat ze uiteindelijk schijtluizen zijn die zichzelf op zelfverzonnen voetstukken hebben geplaatst.
   Ook zij zullen gaan beseffen dat ze 14 dagen na hun dood net zo hard stinken als ieder ander.
   Het besef krijgen dat hun laatste pak ook geen zakken zal hebben.

   Ze willen van de hele wereld voor ons een gevangenis maken.
   Bijna lachwekkend dat zij nu als eersten zichzelf vrijwillig willen gaan opsluiten.

   Ze staat zo ver van de realiteit af dat ze geen idee hebben wat ze doen en denken te bereiken voor zichzelf.

   Toen ik nog een klein manneke was moest altijd mee naar de kerk.
   Na zowat iedere preek van de pastoor sprak hij nogal eens de woorden:
   ” en in die tijd zullen de laatsten de eersten zijn en de eersten de laatsten”.
   Het ontging mij destijds totaal wat de strekking ervan was, maar op onbewust level zijn die woorden altijd bij mij blijven hangen.
   Gedurende de laatste tiental jaren is het mij echter steeds duidelijker geworden.

   Let’s go for it.

   • Uitgaande van de met trots getoonde plaatjes van diverse onderkomens (ik gun het ze van harte hoor) is er veel aandacht gericht op het vermaak van de eigenaren waarbij electra onontbeerlijk is. Afleiding is dus heel belangrijk gezien ze niet gewend zijn om dat zelf te realiseren. Met een pulswapen ontmantel je de aanwezige electra en na verloop van tijd zijn de 3 meest voor de hand liggende back-ups uitgeput en passee. Dan sta je toch mooi te kijken in je dure onderkomen.
    Zoiets als midden op de snelweg stilstaan en gevangen zitten in je nieuwe Tesla waar de techniek het laat afweten en de aandrijving stilvalt, deuren niet meer open willen en het hele apparaat na verloop van tijd begint te sissen en te roken…..

  • Je hoeft eigenlijk in eerste instantie alleen maar de uitwendige camerasystemen te neutraliseren en ze komen uit nieuwsgierigheid en noodzaak vanzelf tevoorschijn uit hun hol. Het vergt alleen wat geduld.

   • Beste Ex commando,
    In een SHTF situatie zijn er belangrijkere zaken te doen zoals de eigen groep in perfecte staat te houden/brengen.
    Daar valt zo’n verstopte wannabe richman niet onder.
    Ik zou hoogstens kunnen zeggen:
    “alle in en uitgangen permanent afsluiten en de natuur de rest laten doen”

  • Hey Victor Delta. Ben weer terug op de basis. Thanks voor 16v45.
   Mijn oma riep altijd ‘Alles met een kunstmatig karakter is beperkt houdbaar.’
   Wanneer de verveling en afsluiting toeslaat is het einde snel in zicht. Deze mensen zijn geen teamspelers, uitsluitend solisten zonder toegevoegde waarde. Veel geld en materiële rijkdom? Zou kunnen maar kan er goed naar kijken en zal nooit willen ruilen met deze stakkers.
   Die aannemers hebben goud aan informatie in handen en alles is te koop voor de hoogste bieder. Komt goed.

 5. Vluchtbunker….geen anti artillerie bunker. Ze zijn dus op de vlucht aan het slaan?

  You can run but you cant hide…people are coming for you

 6. Die Suikerberg steekt zijn neus ook overal in! Laat hem maar liever bij zijn Fakebook blijven.
  Eng mannetje,hoe hij uit zijn ogen kijkt.Ookal alsof die de wereld in zijn zak heeft.
  De ouverture van dat FB was anders niet zo best (..)

 7. Wat stelt het leven nog voor als bovengronds alles vernietigd is zelf geen vogeltje meer aan de horizon verschijnt laat staan of er nog een boom overeind staat bij een nucleaire armageddon.

 8. Vroeger werden moordenaars in streng bewaakte ruimten opgesloten, ze zijn zeker zo in hun omkeer filosofie gaan geloven dat ze er straks zelf in zitten, krijgt Orwell weer gelijk, en klopt het weer.

 9. Ik zie zo voor mij dat stelletje narcisten in een troepje bijeen zitten eigenlijk kunnen ze niets anders dan roepen tieren en bevelen geven het zal daar dan binnen de korste tijden dan hevig aan toe gaan en dat kan dan gaan over de kleinste dingen die ze altijd hebben overgelaten aan gespecialeerd personeel die er dan niet meer is en ik hoop dat ze genoeg psychologen meenemen in hun ondergrondse zelfgemaakte kerkers want dat gaan ze zeker nodig hebben de onbenullen

 10. Ik zou dan liever een onderzeeër laten bouwen als ik toch alle Leon van de wereld heb. Ben je in ieder geval mobiel. Maar ja, zo’n ding vaart ook niet vanzelf. En je kan in de apocalyps niet veel mensen meer vertrouwen. Kortom, het schiet allemaal geen onder op. Als we gaan, gaan we met z’n allen. Best grappig toch?

 11. Ondergrond gebouw heeft meestal een buis van boven voor verse lucht toevoer of afvoer, geloof niet dat die zelf zuurstof kan maken.

  Mensen krijgen hem wel uit zijn holletje.

 12. Als we nou weten wat hen triggert om hun bunker in te gaan, dan kunnen we dat faken en dan sluiten we ze daar lekker op, zand erover klaar. Kunnen de gewone mensen weer een menswaardige samenleving opbouwen zonder die psychopaten. Natuurlijk zullen er weer nieuwe psychopaten opduiken die het willen proberen, maar inmiddels weten we hoe ze opereren en we zullen zulke “mensen”geen kans meer geven. Ik weet, vrome wensen maar zonder hoop geen leven.

 13. Het mooiste wat mensen vergeten is dat wie zegt dat jij optijd je bunker bereikt in geval van een apocalypse 🤣😂🤣 alles en iedereen is je enemy zelf je piloot naar je duure eiland zal niet willen vliegen zonder zijn family

  GOOD LUCK SUKKELBERG EN FRIENDS

 14. Argon een gas wat zwaarder is dan lucht is niet duur €80 ongeveer .
  Hang de slang in de ondergrondse faciliteit en probleem opgelost weg griezels.(globalisten)

 15. Ze zijn niet op de vlucht maar maken zich klaar voor iets kosmisch, wie oplet ziet dit gewoon. Het noorderlicht rond de evenaar zien vanaf de grond of vanuit vliegtuig is niet normaal en het magnetisch veld van de aarde is fucked up. Zie dieren die navigeren op magnetische velden.(Zelfs insecten). (GPS wordt dagelijks bijgewerkt voorheen jaarlijks) Allemaal de weg kwijt. We zijn zo’n 380.000 jaar over tijd voor een totale poleshift in samenhanging met de zonnecyclus. Wie goed oplet merkt ook dat de ooit ‘kopere ploert’ helemaal niet zo geel meer is als vroeger maar meer wit fel achtig. Die chemtrails leggen ze mijn inziens aan om tijd te winnen en straling te minimaliseren voor hun zelf en deels fauna maar dit gaan ze ons niet vertellen uiteraard voor massahysterie. Ik vlieg veel en moet altijd lachen als de piloot strak zegt : Het is helder weer en ik door een milky substantie van +/- 4 meter dik naar beneden daal. Enige positieve is dat ze op basis van rekenmodellen werken en er een paar jaar naast kunnen zitten. Dit is de reden dat ze de populatie alvast uitdunnen voor 2025/2030 via een vrijwillige lethal injection om zelf meer overlevingskansen te hebben. Naast bunkers hebben ze overigens ook mega jachten (arken) geheel zelfvoorzienend in energie. Ook in bunkers kan je gewoon gebruik maken van een paar 1000watters op een kleine kernreactor dus energie en artificiële zon genoeg onder de grond. Geniet van het schouwspel en laten we hopen dat ze er een paar 1000 jaar naast zitten of de poleshift terug schiet..wat ook kan..Er zijn al meerdere beschavingen voor ons weggevaagd door dit fenomeen. Leuk voorbeeld zijn de tempels van Guatemala en Cambodja, zoek ze maar eens op en vergelijk ze…Onze geschiedenis is niet zoals ons is geleerd.

 16. In de jaren zestig van de vorige eeuw zo rond 1965 toen werd er een maanlanding op de aarde voorspelt/en uitgevoerd en die ook zou plaats hebben gevonden Waarom wilde men dat dan!? Antwoord de eliten der aarde wilde weg van hun aardse bestaan omdat er veel rampen zouden plaatsvinden op deze aarkloot waardoor het leven op aarde onmogelijk werd geacht en wilde ze dus op een andere planeet hun heil zoeken… Dus de dichtbizijnde planeet was en is dus De maan die de mens al heel lang volgde Men dacht zelfs dat er mensen zouden wonen die buitenaardsewezens zouden kunnen zijn er die daar overleefden Maar de teleurstelling was groot toen ze ontdekten dat een mens daar niets te zoeken had en geen aardse leven kon voortzetten op die maan maar doordat het op aarde een grote puinhoop is willen nu niet op de aarde leven maar in of onder de aarde Maar ook daar komt men van terug omdat de mens alleen geschikt is om op de aarde te leven dat heeft god hun zo geschapen en nergens anders geen plaats is voor de zielige mens die ten einde raad gaat worden/is Kortom als je stinkend rijk bent dan ben je het ongelukkigste wezen op aarde want 🤨 vluchten kan niet meer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in