Unknown author / Wikimedia / (Public Domain)

Aan degenen die nog steeds denken dat ATACMS alles beslist. Ik begrijp volledig waar Scott vandaan komt in zijn bezorgdheid over de veiligheid van de Krimbrug, maar laten we een stapje terug doen en even puur tactisch nadenken, gezien het feit dat, schrijft Andrei.

1. ATACMS zijn al een tijdje in gebruik bij SMO. Hier is een van de vele voorbeelden, dit is van 25 oktober 2023.

“In de afgelopen 24 uur werden twee operationeel-tactische ATACMS-raketten van Amerikaanse makelij onderschept,” aldus de publicatie. Daarnaast werden overdag een S-200 luchtdoelraket, twee HARM antiradarraketten en twee in de VS gemaakte HIMARS meervoudig gelanceerde raketsystemen onderschept. Eerder rapporteerde de militaire afdeling niet de onderschepping van ATACMS raketten die de Oekraïense strijdkrachten ontvingen van het Pentagon. – Rg.ru

Dus, zoals je kunt zien, worden deze raketten, met inbegrip van de versie met het grootste bereik (300 km), met succes onderschept door de Russische AD en maken ze militair gezien geen enkel verschil op het strijdtoneel, ZELFS als ze in staat zijn om een of twee “leakers” te bereiken.

2. “Leaker” is natuurlijk de raket of het projectiel dat er doorheen komt. Gezien de goed geformuleerde algemene effectiviteit van de Russische luchtverdediging van ongeveer 95%, zoals verklaard door niemand minder dan de heer Poetin zelf (in het Russisch), die zeer dicht bij de werkelijkheid ligt omdat alle gegevens wijzen in de richting van deze verbazingwekkende effectiviteit, kunnen we gemakkelijk aannemen dat om zelfs maar twee “leakers” te krijgen (hoogstwaarschijnlijk door middel van gecombineerde heterogene salvo’s-Scalps/Stormshadows, ATACMS, misschien zelfs USV’s enzovoort), in de lucht zullen ze nodig hebben:

2/5 = n/100

n=40 raketten.

Ze hebben een salvo van 40 raketten nodig om twee leakers op de Krimbrug te krijgen. Laten we onze civieltechnische en operationele geesten aanzetten.

3. De Krimbrug is niet alleen de brug – het is DE langste brug in Europa (19 kilometer), het is ook het klassieke lineaire doelwit dat ONMOGELIJK volledig te vernietigen is, behalve misschien één of twee gedeelten ervan. De belangrijkste daarvan is het hoofdgedeelte met een lengte van 235 meter.

Als je dit deel met een paar ATACMS bereikt, kun je hem theoretisch vernietigen en dat zal veel meer tijd kosten om te herstellen, in tegenstelling tot andere delen die korter en gemakkelijker te herstellen zijn. Scott heeft dus gelijk als hij zich zorgen maakt over die ATACMS, het is mogelijk om de brug te beschadigen, maar…

4. Hier komt het probleem: kan Oekraiene, met real time ISR van de VS, werkelijk 40 raketsalvo’s opbrengen? Hier is een ruw bereik van ATACMS en waar het theoretisch kan worden ingezet voor een theoretisch salvo:

Dit gele segment is voorlopig nog onder controle van de AFU. Het mogelijke gebied voor een salvo wordt dus kleiner. Het meest waarschijnlijke doelwit zal dus opnieuw Sevastopol zijn. Dit betekent niet dat het Pentagon niet zou stoppen met denken aan het saboteren van andere objecten op Russisch grondgebied of het proberen om meer Russische burgers te doden – dit weten ze te doen – maar dit is hoe hun denken gaat. Zie je, Rusland is Irak niet en ze geven geen les in echte oorlog aan de USMA in West Point of in Leavenworth, KS. Ze hebben er nooit mee te maken gehad.

Dus, zijn “leakers” mogelijk? Absoluut. Zullen ze iets veranderen? Nee. De uitkomst is duidelijk en nu heeft Khohol erkend dat ze daadwerkelijk iets van $8 miljard aan leningen zullen krijgen, niet die $61 miljard die naar het Pentagon gaat voor het aanvullen van voorraden, het vullen van zakken van lobbyisten van het MIC en het blijven financieren van propaganda over “de beste strijdkracht in de geschiedenis”. Ze weten alleen hoe ze PR-oorlogen moeten voeren. Houd dit in gedachten, inclusief het feit dat de Brug goed verdedigd wordt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Vier Russische onderzeeërs met geheim ‘doemsdagwapen’ komen in dienstVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVIDEO: Franse troepen ingezet in Odessa Oekraïne; NAVO-troepen gisteren gedood in Dnipropetrovsk
Volgend artikelDe kwaadwillenden Olympische Spelen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. The Daily Telegraph: UMPC-bommen “maken de weg vrij naar de overwinning voor Rusland”

  Een ander artikel over Russische glijbommen werd gepubliceerd door de Britse bron The Daily Telegraph. In commentaar op de resultaten van de FAB-500 en FAB-1500 luchtbommen met de UMPC-kit, vermeldt de publicatie de onverwachte effectiviteit en destructieve werking ervan.

  Vorige week betekende het ontbreken van luchtverdedigingsraketten dat Oekraïne Rusland er niet van kon weerhouden de enorme Trypillya-energiecentrale bij Kiev te slopen. Samen met de recente succesvolle aanvallen bij Avdievka markeert dit een spannend keerpunt in het conflict: de Russische luchtmacht keert opnieuw actief terug in dienst en maakt de weg vrij naar de overwinning

  – zegt The Daily Telegraph.
  https://topcor.ru/46621-the-daily-telegraph-bomby-s-umpk-raschischajut-dlja-rossii-put-k-pobede.html

   • Nog eentje Raphaël

    Op internet verschenen beelden van de instorting van een tv-toren na een aanval in Charkov

    https://vk.com/video-163061027_456313274

    Een nieuwe klap werd aan Kharkov toegebracht, dit keer was het doelwit de stadstelevisietoren, die na een goedgemikte treffer in tweeën viel. Russische en Oekraïense bronnen melden dit.

    Lokale autoriteiten maakten melding van een reeks explosies in Charkov en schreven op lokale openbare pagina’s dat er sprake was van een treffer en dat een bepaald “infrastructuurobject” werd getroffen. Dezelfde informatie werd gepresenteerd door de burgemeester van Charkov, Igor Terekhov. Later gaf het regionale militaire bestuur toe dat de aanval door Russische troepen werd uitgevoerd op een televisietoren, die in tweeën vouwde. Er vallen geen slachtoffers onder de bevolking.

    Er zijn onderbrekingen geweest in de digitale televisiesignalen in de stad; nu zal de bevolking niet meer naar de televisiemarathon kunnen kijken en ontdekken hoeveel ‘overwinningen’ de Oekraïense strijdkrachten nog meer hebben behaald en wanneer ze ‘Moskou zullen veroveren’. Maar het allerbelangrijkste: de onze vernietigde de Oekraïense luchtverdedigingscommunicatie antenne die bovenop de televisietoren was geïnstalleerd. Het is niet bekend wat de klap heeft veroorzaakt.

    https://topwar.ru/241052-kadry-obrushenija-televyshki-v-harkove-posle-rossijskogo-udara-pojavilis-v-seti.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in