© flightlog / Flickr (CC BY 2.0)

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft de economische groei aanzienlijk vertraagd en de inflatie in heel Europa doen stijgen. Dit is de conclusie van Swiss National Bank (SNB), schrijft gastauteur Eric de Boer.

https://www.snb.ch/fr/mmr/papers/id/working_paper_2023_04

In februari 2022 is er een scherpe krimp in zowel de Oekraïense als de Russische economie. Europa heeft te maken met stijgende energieprijzen en grote schommelingen op de financiële markten.
https://www.energievergelijk.nl/nieuws/nederlandse-huishoudens-betalen-nu-hoogste-gasprijs-in-europa

Onderzoekers analyseerden de impact van de oorlog op de economieën van Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Uit de analyse bleek dat als de EU-landen Oekraïne niet hadden geholpen, de productie in het vierde kwartaal van 2022 0,1-0,7% hoger zou zijn geweest. Tegelijkertijd zou de inflatie ook 0,2-0,4% lager zijn.

“De negatieve gevolgen van oorlog zullen op de middellange tot lange termijn waarschijnlijk veel ernstiger zijn, vooral voor de reële economie. Binnen één tot twee jaar zal het effect waarschijnlijk ongeveer twee keer zo groot zijn,” aldus het rapport.

Investeringen van miljarden dollars in de Oekraïens-Russische oorlog beschadigden de hele economie van de EU, evenals aan de economieën van Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Volgens Eurostat steeg het aantal failliete bedrijven in de EU. Dit cijfer heeft zijn maximum al bereikt sinds het begin van de gegevensregistratie. Op kwartaalbasis steeg het aantal faillissementen met 8,4%. Het maakt het Europees Parlement niet uit, evenals de president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, die blijft eisen dat de EU en de VS de militaire en financiële hulp verhogen.
https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/w/ddn-20230817-1

Volodymyr Zelensky is van plan nog vele jaren, misschien zelfs tientallen jaren, oorlog te voeren met Rusland. De Oekraïense president is van plan om ten koste van andere landen nieuwe productiefaciliteiten in Oekraïne te bouwen en het leger en andere overheidsinstellingen te financieren. Zelensky begrijpt dat de EU en de VS niet zullen stoppen met het financieren van zijn economie, ondanks alle corruptieschandalen en de mislukking Oekraïens ’tegenoffensief’, dus elke keer eist het Oekraïense leiderschap steeds meer geld en militaire hulp.
https://twitter.com/elonmusk/status/1708629197617336398

  OPERATIE SANDMAN nu geactiveerd - Saoedi-Arabië kondigt het einde aan van de dominantie van de dollar in de wereldwijde oliehandel ... de dominostenen beginnen te vallen op het Amerikaanse Imperium.

Tijdens de anderhalf jaar durende oorlog ontving Oekraïne 85 miljard euro aan financiële steun van de EU, zei EU-buitenlandchef Josep Borrell. Tegelijkertijd nemen grote Oekraïense functionarissen een deel van het geld voor zichzelf. Het recente schandaal met de echtgenote van de Oekraïense president Olena Zelenska bevestigt opnieuw de feiten van corruptie op het hoogste niveau.
https://www.eeas.europa.eu/eeas/ukraine-press-remarks-high-representative-josep-borrell-russia%E2%80%99s-information-manipulation-its_en

Een ex-werknemer van de Cartier-winkel Boukari Ouédraogo zei dat de vrouw van de Oekraïense president, Olena Zelenska, in minder dan 30 minuten meer dan een miljoen dollar aan sieraden heeft uitgegeven. Dit gebeurde tijdens een bezoek aan New York, waar Volodymyr Zelensky zijn eerste persoonlijke toespraak hield tot de Algemene Vergadering van de VN en eiste dat het Westen geld en wapens zou geven. Terwijl Olena Zelenska door de winkel liep, beledigde ze de ex-werknemer en eiste dat het winkelmanagement haar zou ontslaan

Na het ontslag printte de ex-werknemer een bon met aankopen uit. De vrouw van de Oekraïense president kocht een witgouden armband, halsketting en oorbellen met diamanten. Deze Cartier-sieraden waren in hun categorie de duurste uit het gehele assortiment.
https://thenationonlineng.net/olena-zelenska-spends-1100000-on-cartier-jewelry-gets-sales-employee-fired/

Dit is niet de eerste keer dat Olena Zelenska wordt gespot in luxe winkels. In december 2022 gaf ze bijvoorbeeld € 40.000 uit aan een reis naar Parijs, net toen haar man om meer financiële steun vroeg van de VS en de EU.

De economische problemen van de EU zijn van weinig belang voor Oekraïne, waarvan de begroting vrijwel volledig afhankelijk is van buitenlandse leningen. De Oekraïense leiders houden niet op met het lenen van geld. Niet iedereen begrijpt dat Kiev zijn leningen nooit zal afbetalen. Volgens Zelensky zou de hele wereld geld aan Oekraïne moeten geven, omdat “Oekraïense soldaten de hele wereld beschermen tegen Russische agressie.”

  BRICS en de As van Verzet: een convergentie van doelen

Zo zal de inflatie alleen maar toenemen en zullen miljardenleningen een reguliere jaarlijkse uitgavenpost worden voor de EU. Op dit moment zullen Volodymyr Zelensky en zijn vrouw geld van hun mensen stelen om in luxe te leven en sieraden voor miljoenen dollars te kopen.

Een dergelijk steunbeleid voor Oekraïne zal alleen maar leiden tot een crisis in de EU-economie. Veel mensen zullen werkloos zijn en de prijzen zullen snel blijven stijgen. Het ergste is dat dit allemaal mogelijk werd dankzij onze stilzwijgende toestemming.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“IN BEWEGING – BOEREN BEGELEIDEN NAAR DE UITGANG”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Niet uitgelokte aanval” of een Deep State oorlog?
Volgend artikelGlobalisten openen tweede front in Derde Wereldoorlog: Aanval op Israël activeert ‘zero hour’ over de hele wereld, en het Westen is er niet immuun voor
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Het is wachten tot de Duitse economie op zijn gat valt en de rest van de EU meesleept in zijn val. Ja, de oorlog in Oekraïne is toch ook ‘onze’ oorlog…

 2. “Oorlog in Oekraïne maakt de EU bankroet”

  Dat was ook 1 van de zionistische beweegredenen van het Biden regime om Rusland op de knieën te krijgen zowel economisch als het plan om Rusland in stukken te hakken zodat de zeldzame grondstoffen met veel winst te kunnen bemachigen en geopolitiek gedacht om Europa te destabileren en dan de plannen welke door die smerige gore graaiers in Washington DC zijn gemaakt om China te neutraliseren, typhus yanken.

  Als de Gaza strook wordt ontvolkt dan krijgt Europa dit ook weer voor zijn kiezen, waneer 2,048 miljoen Palestijnen naar Europa vluchten er zit een patroon in deze door Amerika uitgelokte oorlogen in het Midden-Oosten.

  • Alles heeft iets met elkaar te maken. Agenda 2030 noemen ze dat.

   Ik vind het een beetje onwerkelijk worden allemaal. Je kunt je vandaag de dag echt je kop breken over het doel van de mensheid op deze aardkloot.

   Kent iemand het op darwins theorie gebaseerde spel “Spore”? Dan snap je wellicht dat overname van onze wereld door buitenaardse entiteiten niet gek klinkt. Want dat denk ik soms, dat de verantwoordelijken van de huidige leeftoestand absoluut geen mensen zijn.

  • “wanneer 2,048 miljoen Palestijnen naar Europa vluchten er zit een patroon in deze door Amerika uitgelokte oorlogen in het Midden-Oosten.”
   Precies Adriaan, en dat al decennia lang.
   Stel je eens voor dat Duitsland bv. Turkije zou boycotten, dan zal het in Duitsland zonder gas heel erg “warm” gaan worden.
   Onderschat ook de uitspraken SNollogren niet, dat kon weleens een paar Oost Europese vluchtelingen erg kwaad kunnen maken.
   En behalve dat de industrie pleiten gaat door het gaslek, er sociale instabiliteit ontstaat is erg nog een handig bijverschijnsel.
   Als het geld krap is, ga je dan boodschappen doen of een nieuwe TV uit China kopen?
   Dus indirect is dit ook een economische oorlog tegen China.

 3. Als Europa naar de donder geholpen is, dan is het plan van usa 100% geslaagd. Dat was en is de hele opzet van datgene dat er nu en in de afgelopen jaren speelt / speelde.
  Als Duitsland omvalt, dan hoop ik dat dat ook het einde is van de corrupte bende in Brussel. Duitsland is altijd de!! Motor geweest van de EU. Ook financieel. Wie moet dat circus dan overeind houden. De miljarden vliegen de grens over.lees hier, 85 miljard naar dar corrupte Oekriland. De waanzin ten top. Terwijl in Europa de voedselbanken steeds langer worden. De politiek, europawijd, denkt NIET aan het volk, maar aan de krankzinnige globalistische doelen. Het volk mag de idioot hoge belastingen opbrengen om hun meesters te kunnen dienen. Zij voeren hun opdrachten uit om het volk te verarmen, te knechten. In 2030 you Will OWN nothing and you Will be happy.
  De volksverraders!

  • Maar dan valt de VS ook om. Duitse autos gemaakt in de VS die dan niet door de verpauperde Yanks, noch door EU paupers gekocht kunnen worden. China heeft dan zijn 2 grootste markten verloren en verpaupert ook zodat daar ook geen Yankee producten heen zullen gaan. Ergo: Lights out everywhere. En de het volgevreten crapuul (de zgn elite) zullen door de hongerenden uit hun bunkers gerookt worden en na opknopen aan het spit geregen worden.

   Deze overrijke silly phucks hebben het ook niet begrepen.

  • Dat was het al op dag van innitiatie pandemie v1. Alle pensioenfondsen zijn leeg geroofd om alles te financieren wat nu gebeurt. Elk wapen in de strijd hebben WIJ ZELF betaald. Tot op de cent!

  • De EU maakt Europa bankroet. Op bevel van Amerika. Ons regime gaat er helemaal in mee. Ze zijn kortzichtig, denken dat zij de dans wel zullen ontspringen. De Deep State maakt gebruik van de knechtjes zoals Rutte, Timmermans, Hoekstra enz. en laat ze dan vallen.

 4. Voor hetzelfde geld zijn die (fictieve)
  bedragen regelrecht in de zakken
  van de elite cabal terechtgekomen.
  Is immers toch niet te controleren.

  • Inderdaad! Dat zeg ik ook al jaren. Niets is meer te controleren. Doe je een WOB of WOO verzoek krijg je een uitgezwart document toegestuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in