Protest tegen de pensioenhervorming in Besançon op 23 maart. Via Toufik-de-Planoise CC BY-SA 4.0

Frankrijk wordt al weken geteisterd door massale demonstraties en blokkades tegen de omstreden pensioenhervorming van president Macron. Donderdag gingen miljoenen Fransen de straat op.

Er waren rellen en brandstichtingen in het hele land. Voor het stadhuis van Bordeaux brak een grote brand uit. De politie wordt ervan beschuldigd buitensporig hard op te treden tegen de demonstranten. De oproerpolitie heeft groepen demonstranten opgesloten, wat illegaal is.

Mensenrechtenorganisaties maken zich zorgen over willekeurige of preventieve arrestaties en buitensporig geweld. Ook journalisten zijn door de politie gearresteerd, mishandeld en geïntimideerd.

Dinsdag werd een nieuwe landelijke staking en protest aangekondigd. In een televisie-interview vergeleek president Macron de protesten met de “antidemocratische bestorming” van het Capitool in 2021, een vergelijking die de vakbonden als een provocatie beschouwen.

Zaterdag ging het er heftig aan toe in Sainte-Soline in het westen van Frankrijk. Daar gingen radicale eco-activisten een gewelddadige confrontatie aan met de politie. Zij protesteerden tegen de aanleg van een waterreservoir voor de landbouw in West-Frankrijk.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin schreef op Twitter dat “ultralinksen en linkse extremisten in Sainte-Soline extreem gewelddadig zijn tegen onze politieagenten. Onbeschrijflijk, ondraaglijk. Niemand mag dit tolereren”.

De financieel expert Ab Flipse antwoordde: “Er heerst een oorlog in Europa. Deze is begonnen in Frankrijk. Zesennegentig procent van de Europeanen weet niet wat hun te wachten staat.”

Via Uncutnews.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Enorme stakingen gepland in heel Duitsland terwijl Frankrijk ontspoort: De Europese lente is aangebrokenVolg Frontnieuws op Telegram

  Klaus Schwab wil de terugtocht van globalisering en mondiaal bestuur stoppen met een nieuwe vorm van globalisering en mondiaal bestuur

Lees meer over:

Vorig artikel“Transgenders” zouden geëuthanaseerd moeten worden – ALLEMAAL
Volgend artikelDe wetenschap bevestigt: Transpersonen die van vrouw naar man testosteron injecties ondergaan, ervaren meer woede en agressie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Klopt, want hun tel a vision verteld hun iets anders, en ze zitten nog zo lekker in hun bubbeltje en hebben het nog zo goed, al die wappie verhalen zijn toch onzin??? En we hebben in onze vrije demonazi pas nog eerlijk mogen stemmen en onze bbb heeft gewonnen toch……zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

 2. eco activisten, dus wef gesponsord. Dan weet ik voldoende. Het is weer een neppe pestzooi, waarbij de goedwillige de dupe zijn

 3. Ab heeft 100% gelijk. Eerst als de kinderen aan papa / mama om een boterham vragen en die is er niet…
  Dan pas zullen de oogjes opengaan.en dan maar hopen dat ze inzien dat alle westerse regeringen geleid worden door wef figuren, die NIETS voor het gewone volk over hebben. Je moet belasting betalen, je bek houden en vooral gehoorzamen.
  Dat is wat de zgn elite democratie noemen. Walgelijk!!

 4. Paradox van de macht.

  Google dat, en onthoud dat.

  De natuur in de mensch zal terugkeren, onherroepelijk. En terug gaan vechten. Onontkoombaar.

  Ik geloof dat er binnen die eliteclub genoeg wrijving is. Iedereen weet dat Schwab niet het eeuwige leven heeft. Als hij omvalt zal er een machtsstrijd gaan ontstaan binnen dat clubje. Ergens zal het kwartje de andere kant op gaan vallen. Hoe, waar en wanneer is de vraag.

 5. Bizar eigenlijk als je bedenkt waar de VS uit bestaan: criminele populaties die uit Europa kwamen, veel Engelsen, maar ook Ieren en Duitsers. Overal waar er keizerrijken zaten, hebben die keizerrijken in andere gebieden hun stront laten vallen en hun taalvereisten ingevoerd. Zo zie je dat Angleterre de VS inlijfde en het Engels als voertaal vereisde. Zo’n 500 jaar geleden, voordat de macht in Engeland noord Amerika inpikte, was daar weinig tot niks, (behalve open vlaktes, bisons en Indianen stammen). Toen trokken er genetisch criminele groepen naar binnen die de boel overnamen. Die genen zijn er nog. En je ziet hoe gewelddadig de VS zijn gebleven met hun constante moord en diefstal in de hele wereld. Zuid Amerika werd door het keizerrijk Spanje te grazen genomen. En je weet ook welke gebieden Franstalig zijn en Portugeestalig, als nog meer voorbeelden van de bezettingen door de Europeesche keizersrijken. En nu zijn diezelfde criminele parasieten van ongeveer 500 jaar geleden er weer om de rest van EU af te breken.

 6. machthebbers negeren steeds meer de rechten van burgers en ook grondwettelijke rechten, en of je nu links of rechts bent of het peop aan politiek hebt, je leven word steeds meer een gecontroleerd slaven bestaan, met dank aan de volhardende dappere helden in blauw, die de dictatuur mogelijk maken door hun werk/plicht blind uit te voeren, niet gehinderd door enige in het verleden afgelegde eed of een neutrale kijk op wat er gebeurd in dit land en elders. Een wijs mens wil niet deel zijn van een terreurorganisatie die in naam ieder beschermd en in daad zelfs hoogbejaarden neerslaat. DAT uniform van onze beste vriend is besmet geworden.

  Als land en als volk moet je elkaar respecteren, als politieke tegenstanders binnen ene democratie is dat een vereiste om vrede te behouden. Wat zien we: partijen zoals Groen links plegen terreur en worden beschermd.
  Zo verlies je democratie en vrijheid, zo worden mensen slaven, doordat iemand de regels breekt en niemand deze overtreders met een rotklap terug over het hekje schopt. Omdat het de gevestigde partijen uitkomt….

  Dictatuur is al enige decennia in Nederland de staatsvorm, mar pas nu is het overal zichtbaar.

  Waar zijn de helden en heldinnen die niet accepteren en normaal benoemen wat niet normaal is, die de grondwet met bloed verdedigen en andermans mening met respect aanhoren?

  zijn al die mensen die voor ons zijn gestorven om ons vrijheid te geven nutteloos gestorven, of geven wij het door?

  …dit jaar zal beslissend zijn hoe de aankomende honderd jaar eruit gaat zien. Slaaf of vrij, doodgespoten of gezond een toekomst opbouwen.

  Is dit een trots land met een trots volk?

 7. Pfff die Fransen zijn wel een stel huilebalken hoor! Hebben ze al een kortere werkweek van 35 uur en meer vakantieweken dan in Nederland gaan ze lopen te zeuren dat hun pensioensleeftijd van 62 naar 64 gaat terwijl wij in Nederland minimaal tot 67 moeten doorwerken… LOL!!

  • Die fransen hebben gelijk, komen nog op voor zichzelf. In Nederland worden ze gek als ze al een week thuis zitten als men ff niet kan werken, omdat men natuurlijk het meest slaafs ter wereld is geprogrammeerd. Als men in Nederland zegt je moet tot je 70e doorwerken en dan misschien met pensioen, dan zal niemand een krimp geven en gretig dociel in de rij gaan staan om de eerste te zijn die dat meemaakt.

  • In België bekijk ik het zo: Het probleem is niet dat we moeten werken. Hoe langer hoe beter, maar niet voor een baas en voor belastingen. De opbrengsten van dat werken, daar krijgen we maar een klein deeltje van en andere slimmeriken zijn met de rest weg. Het pensioensysteem in België keert een pensioen uit met een zeer sterke n e g a t i e v e rente tegenover de afhoudingen tijdens de loopbaan. Het bedrag moet daarom niet hoger, maar de pensioenstermijn kan langer.

 8. We hebben 1850 miljard aan pensioengelden.

  Zeggen ze.

  Hoe lang nog, als dat als dekking is gebruikt door deze dievenbende, voor iets wat nooit bestaansrecht heeft gehad?……..nl een regering van het smerigste hoerentuig wat deze dimensie kon voortbrengen.

  Pffffff. Voor het geval dat je me niet gelooft…….dat geouwehoer over seks en geaardheid wordt alleen maar gebruikt om ons af te leiden….. tegen elkaar op te zetten…….zoals dat klimaatgezwam……..dat stikstof gelul……..en dit alles GEDRAGEN DOOR ONBENUL EN CO, EN WIJ IN DE GROTE VERWARRING FIJN ZIJN AFGELEID VAN HET VACCINGEHUFTER.

  TRIBUNALEN GODVERDOMME.!!!!!!

  Geef mij dat geweer maar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in