Copyright World Economic Forum (www.weforum.org) swiss-image.ch/Photo by Remy Steinegger / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Het ongekozen World Economic Forum (WEF) roept regeringen wereldwijd op om grenzen te stellen aan het particulier autobezit onder het grote publiek.

Het globalistische WEF eist dat gewone gezinnen met meer dan één auto gedwongen worden om één van hun voertuigen op te geven, schrijft Frank Bergman.

Ondanks het feit dat iemand maar in één auto tegelijk kan rijden, houdt het WEF vol dat het beperken van het aantal auto’s dat mensen kunnen bezitten zal helpen om “de planeet te redden” van de “klimaatverandering”.

Het WEF beweert dat het publiek gedwongen moet worden om afstand te doen van een voertuig als onderdeel van de “One Less Car” agenda van de organisatie.

De agenda lijkt echter een opstapje te zijn voor het lang gepropageerde plan van het WEF om alle particulier autobezit uit te bannen.

Deze week publiceerde het WEF een nieuw artikel over de verwachtingen voor gezinnen om te beginnen met de “One Less Car” levensstijl.

Om het plan te ondersteunen wijst de in Zwitserland gevestigde organisatie van Klaus Schwab op een recent onderzoek in Australië.

Het WEF merkte op dat Uber Australië de “One Less Car” proef samen met gedragswetenschappers en andere rideshare bedrijven uitvoerde in een poging om het aantal auto’s in privéhanden te verminderen.

Het artikel stelt dat elektrische voertuigen een deel van de oplossing zijn, maar voegt eraan toe: “We moeten ook de mentaliteit van ‘één persoon, één auto’ veranderen.”

Deelnemers met één auto lieten die varen, en degenen met twee auto’s gingen er maar één gebruiken, enz.

Omdat ze minder auto’s in hun huishouden hadden, waren ze vaak aangewezen op het openbaar vervoer of de fiets.

Deelnemers aan het onderzoek – dat werd uitgevoerd door rideshare-bedrijven – stelden het echter zeer op prijs dat ze zonder auto kwamen te zitten om zich te verplaatsen.

  Hoe de injecties zullen worden gebruikt om degenen die nog niet zijn ontvolkt tot in het graf te controleren

“Ik blijf de waarde inzien van het niet hebben van een tweede auto,” zei een van de deelnemers na het vier weken durende onderzoek.

Het WEF-artikel somt verder “zeven acties op waar stadsplanners en leiders zich op kunnen richten om de groene overgang van Australië te ondersteunen”.

Dit zijn onder andere regeringen over de hele wereld die “beleidshervormingen naar één auto minder” doorvoeren.

De globalistische groep gaat verder met het argument dat beleid om particulier autobezit te beperken burgers meer keuzes geeft in plaats van minder vrijheid.

“Alle stadsplannen en -strategieën moeten samenwerken om een einde te maken aan de te grote afhankelijkheid van de privé-auto, zodat alle mensen kunnen kiezen uit vier of meer vervoerswijzen, ongeacht waar in de stad ze wonen, werken, studeren of spelen.”

In 2022 zei de Noorse Finance CEO en WEF-spreker Kjerstin Braathen dat mensen bereid moeten zijn om grote offers te brengen om te voldoen aan de groene agenda.

Braathen waarschuwde dat het publiek “pijn”, “inflatie” en “energietekorten” kan verwachten als gevolg van de “klimaatverandering”-agenda van het WEF en collega globalistische organisatie de Verenigde Naties (VN).

“We moeten accepteren dat het proces pijn zal doen,” zei Braathen.

“Het tempo dat we nodig hebben [om een einde te maken aan de klimaatverandering] zal ruimte bieden voor misstappen.

“Er kunnen energietekorten ontstaan. Het zal inflatoire druk creëren, en misschien moeten we daarover beginnen te praten – dat die pijn het eigenlijk wel waard is.”

Eerder dit jaar gaf Schwab een toespraak op de jaarlijkse World Governments Summit van het WEF in Dubai, waar hij zijn visie uiteenzette voor een verbod op particulier autobezit.

  De VN bouwt een 'digitaal leger' om niet-mainstream online inhoud te elimineren

De oprichter van het WEF beschreef een wereld waarin niemand zijn eigen auto bezit.

In plaats daarvan zouden de enige voertuigen op de weg die zijn die elites vervoeren naar “je hotel en je naar het vliegveld brengen.”

Hij zei dat auto’s zouden worden gehuurd of gedeeld in plaats van in eigendom, en beschreef het plan als “Uberisering.”

“We bevinden ons niet in het tijdperk van het kapitalisme,” zei Schwab.

“We zijn het tijdperk van talenten binnengegaan. We zullen de tweede golf van de internetrevolutie zien; we hebben machine-to-machine-interactie, 3D-printing en big data. Alles samen zal dit een tsunami van veranderingen in de industrie teweegbrengen.”

“Het eerste aspect van de verandering is de ‘Uberisering’ van de economie – en het zal niet beperkt blijven tot taxi’s! We zullen een app hebben voor al onze behoeften aan overheidsdiensten. De tweede dimensie heeft te maken met robots en drones, en ik moet jullie feliciteren met wat jullie doen op het gebied van drones. Het is baanbrekend.”

Schwab voegde eraan toe: “De nieuwe technologiegolf verandert wie we zijn. Er is onderzoek gaande in de biologie, regeneratie van lichaamsdelen, enzymen, enzovoort.”

Deze elementen van technologische vooruitgang hebben volgens Schwab enorme sociale implicaties.

“Als we bij elkaar komen voor de 20e regeringsconferentie, zul je een app als Uber gebruiken, maar niet om een of andere chauffeur te bellen. Een automatisch geleide auto komt naar je hotel en brengt je naar het vliegveld.”

“Bij de 10e of 15e top zullen we niet per se met Bitcoin betalen, maar met een of andere virtuele valuta. We beginnen nu pas te begrijpen wat dit betekent voor de overheid, het onderwijs,” zei Schwab.

  Wat zult u doen als er geen voedsel is?

“Omdat de golf zo snel komt, hebben overheden de verplichting om hun mensen voor te bereiden op verandering. In 2030 zal Los Angeles autovrij zijn,” voegde Schwab eraan toe.

“In 2030 zal Los Angeles autovrij zijn,” voegde Schwab eraan toe.

Kijk:

“We moeten overheid en maatschappelijk middenveld laten samenwerken om het ecosysteem vorm te geven en de oplossingen vorm te geven,” besloot Schwab.

“Het moet gezamenlijk gebeuren.”

Het WEF dringt al enkele jaren aan op deze agenda.

In 2016 publiceerde het WEF een artikel waarin werd aangekondigd dat het publiek “afscheid moet nemen van de auto.”

Het WEF vervolgde met een plan waarin autobezit wordt verboden en mensen “toegang moeten aanvragen” tot een voertuig dat eigendom is van de overheid.

Deze “gecentraliseerde ritdeeldienst” zou worden betaald met “digitale tokens” die door de overheid worden uitgegeven aan burgers, legt het WEF uit.

Het WEF rapport concludeert:

“Het is nu tijd om samen te gaan denken, plannen en handelen om ons transportsysteem en onze steden te transformeren op een manier die iedereen in de maatschappij ten goede komt.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De status van de globalistische agenda is geëscaleerd van “verward” naar “chaotisch”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen dringende kwestie
Volgend artikelONDER DRUK: Nu de verdediging instort en zijn grondwettelijke mandaat ten einde loopt, annuleert de Oekraïense Zelensky alle buitenlandse reizen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

52 REACTIES

 1. Ik vraag mij al een tijdje af waar het WEF het recht vandaan haalt om onze overheid te dicteren en onze vrijheden te ontnemen

 2. Ik kan me nog herinneren dat de meeste mensen geen of 1 auto hadden, maar toen hoefde alleen de vader te werken en de vrouw deed de huishouden en de groente tuin en breide kleren en zat vaak achter de naaimachine en kwamen de kinderen thuis dan was ma aanwezig en als pa thuis kwam stond het eten op tafel en de krant voor pa lag dan op de wc te wachten.
  Dus in die tijd was het niet nodig een tweede auto te hebben, want moeder lief was huis vrouw en verdiende haar geld op een heel anderen manier. Door een groente tuin te hebben en koopjes te jagen en door zelf kleren te maken en door de schoenen goed te poetsen iedere dag gingen deze ook langer mee. Ook hadden ze in die tijd minder kleren drie paar kleding stellen was in die tijd vaak voldoende. 1 voor de zondag en de tweede was voor de maandag tot de woensdag en de derde kleding stel was voor de donderdag tot en met de zaterdag. Het waren degelijke kleren die jaren meegingen zodat het door gedragen werd. Ook bij ons werden kleren door gedragen en ik droeg zelfs bloezen van mijn vader die hem te klein waren. Ook werden bij ons brandnetels gegeten in plaats van spinazie. De smaak is echt het zelfde en er werd ook soep van gemaakt. Ik denk als sommige vrouwen niet meer zouden gaan werken en een andere leefwijze na zouden gaan houden dat ze inderdaad niet meer zouden hoeven te werken.
  Nu is het leven voor vele zo dat ze een tweede wagen nodig hebben om te gaan werken.
  Ik weet niet hoe het nu is maar ongeveer 20 jaar terug kreeg je als je vrouw was die niet werkte rond de 200 euro van de belasting en of dat nog is???

   • Die van mij is dat toch, 20 jaar geleden gestopt met werken om voor de kinderen te zorgen. Heeft er geen moeite mee als ik zie hoe hard het geld er doorheen gaat elke maand.

   • Want? Geef nu eens aan waarom dat zoveel beter is? Wat is er dan beter van geworden? Dat de lonen ruwweg zijn gehalveerd omdat er 2x zoveel werkenden zijn? Dat een gezin 2 salarissen nodig heeft om de kinderopvang te kunnen betalen omdat er niemand thuis is? Dat er mede daardoor meer auto’s op de weg zijn? Dat mede daardoor de familieverbanden veel zwakker zijn geworden?
    Het is net als met het vrouwenstemrecht. Is er daardoor iets beter geworden? Waarom was het zo dat voor mannen het stemrecht werd toegestaan omdat ze de militaire dienstplicht moesten vervullen maar vrouwen niet? Zijn vrouwelijke politici dan zoveel beter? Geef eens wat voorbeelden graag.
    Idem voor de quota’s voor vrouwen in topfuncties. Is er ook maar de geringste aanwijzing dat bedrijven daar beter door worden, laat staan dat de werknemers er beter van zijn geworden?

    Ik zie namelijk helemaal niks van dat alles.

  • Je omschrijft mijn jeugd!
   De goeie jaren 70.
   Ik moest eieren rapen,bonen doppen aardappels rooien van mijn moeder.
   Eten inmaken,siroop,jam & wijn maakte ze.
   Alsook kleren naaien sokken breien en stekken voor de tuin van mijn vader.
   Eigen kippen (24 Wyandottes) en in okt/nov. moest ik ook helpen slachten.
   Weet je tenminste waar je kippepoot vandaan komt!

  • Volgens mij is hij sinds zijn ziekenhuis opname niet meer levend gespot. Foto’s en filmpjes zeggen niet zoveel en bij de laatste grote bijeenkomst van het WEF was hij niet aanwezig.

 3. vraag mij af waar deze NUL zich mee bemoeid hij is een ongekozen individu dus heeft over de rechtsgang van de landen niets te zeggen pak deze figuren op en schop ze in een ondergrondse bunker waar ze niet meer uit mogen komen .ze denken alleen maar in hun eigen straatje en de rest kan hongerlijden stop met deze handel en wel NU?

 4. Dat die vent maar snel sterft aan een verschrikkelijke langdurige en pijnlijke ziekte. En net voordat hij doodgaat een sloot ingooien die vol zit met krokodillen!

 5. Die man, Paus van Schwaben, heeft het voor decennia gelijk gehad met zijn voorspellingen. Daarom volgden die Young Global leaders hem allemaal. Het kwam gewoon allemaal uit.

  Al een tijdje hebben de goede krachten nu gelukkig de leiding op onze toekomst. Daarom zwakken de satanische krachten iedere dag verder af.

  Dus ja, wachten tot de boel echt breekt. Het gaat nu best hard trouwens. Hoop ook dat de moordpoging op Fico meer aan het licht gaat brengen. Gewoon een Volkertje 2.0 natuurlijk.

 6. “we zijn het tijdperk van talenten binnen gegaan…een tsunami van veranderingen in de industrie teweeg brengen.”
  Moet je eens hier in Zuid-West Vlaanderen in bedrijven kijken, overal electro-mechanica techniekers gevraagd.
  Wat nu instroomt zijn ex bakkers -beenhouwers met spoed cursus… tja in wat, wanneer ze een electrisch plan voor de neus krijgen, kijken ze precies op Chinese taal.
  Technische revolutie?
  Hihihaha ik lig in een deuk.

    • Klaus Schwab komt te overlijden en verschijnt voor de poorten van de hemel, waar Petrus hem verwelkomt.

     Petrus: “Welkom, Klaus. We hebben een speciale beslissing voor je. Omdat je zoveel invloed hebt gehad op de wereld, mag je kiezen tussen de hemel en de hel. Maar eerst krijg je een rondleiding.”

     Klaus Schwab knikt en volgt Petrus eerst naar de hemel. Daar ziet hij mensen vredig zitten op wolken, spelen harp en genieten van serene rust. Het ziet er kalm en vredig uit.

     Daarna neemt Petrus hem mee naar de hel. Tot Klaus’ verbazing ziet hij daar een levendige nachtclub SM, slaven, mensen dansen, lachen en genieten van de beste gerechten en drankjes.

     Klaus denkt na en zegt: “Nou, de hemel is mooi en rustig, maar de hel lijkt veel leuker. Ik kies voor de hel!”

     Petrus knikt en Klaus wordt naar beneden gebracht. Maar zodra hij de hel binnenkomt, verandert de nachtclub in een donkere, vurige plek vol lijden en pijn.

     Klaus roept naar Petrus: “Wat is er gebeurd? Waar is de nachtclub en het plezier?”

     Petrus glimlacht en zegt: “Ah, Klaus, dat was de proefperiode. Net als bij je eigen conferenties, draait alles om marketing en presentaties. Welkom in de echte wereld!”

 7. Velen hebben niet in de gaten dat veel zgn. vluchtelingen bestaan uit jonge sterke mannen van 20 – 35 jaar die echt geen bijdrage aan de Nederlandse economie die reeds in recessie is, veel van de Afrikaanse kerels zijn VM soldaten, herinner het project Gladio deze wapen opslagplaatsen zijn niet bedoeld voor degene die de eerst golf van de jihad hebben overleefd, maar voor de indringers die naar mijn idee weinig tegenstand ondervinden van ons internet helden.

 8. Het westerse systeem dat anderen hun wil oplegt en waar zij de mensen veel armer en minder sociaal samenhangend hebben gemaakt, staat op instorten

  vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
  probeer dit aangetaste vertrouwen in globalisme, corpocratisme, “vrije markt” maar eens te herstellen.

  De onzichtbare hand van adam smith :
  In 1776 verscheen Smiths hoofdwerk The Wealth of Nations. Via dit boek legde Adam Smith de basis voor de economische wetenschappen.
  In het boek, voluit An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations geheten, betoogde Smith dat de overheid zich zo weinig mogelijk dient te bemoeien met handel en nijverheid, omdat anders het mechanisme van vraag en aanbod verstoord wordt. Iedereen moet de vrijheid hebben om rationeel voor het eigen belang te gaan op economisch gebied. De overheid moet de markt zelf dus het werk laten doen, wat Smith laissez faire noemde.
  De ‘onzichtbare hand’ van het marktmechanisme zorgde voor zelfregulering van de economie. Deze gedachte, dat rationeel denken en vrijheid centraal staan en tot een betere wereld leiden, vormt een centraal idee uit de periode van de Verlichting. Smiths visie in dezen was baanbrekend, omdat hij feitelijk brak met het christelijke idee van deugdzaamheid. Toch betekende dit niet dat Smith een voorstander was van puur economisch egoïsme. Smith stond kritisch tegenover zakenmensen (die hij wantrouwde) en waarschuwde tegen monopolies, die hij ‘samenzweringen’ noemde ’tegen het publiek om prijzen hoog te houden’.

  In de huidige wereld zijn het niet de onzichtbare handen van allen, maar de onzichtbare handen van de uitverkorenen die het geld in hun eigen zakken laten verdwijnen. Die hebben zoveel macht (denk aan het WEF) dat zij regeringen vertellen wat ze moeten doen. En politici die niet alwetend zijn leggen hun oor te luister bij de lobbyisten van de zakenwereld waardoor de gewone man op straat steeds verder in de verdrukking komt.
  In plaats van welvaart voor allen zorgt de westerse onzichtbare hand voor rijkdom voor enkelen en een struggle for life voor de massa.

  In het westen hebben politici hebben de door het volk verkregen macht uit handen gegeven aan de rijken. Samen hebben de poltici en de rijken hun hand overspeeld.
  Via leugens en manipulatie (media en internetcensuur) houden ze het systeem in binnenland nog enigszins op de rails voor de grote massa.
  Het buitenland is er wel klaar mee.

  Johan Cruyff : het is allemaal heel eenvoudig, maar je moet het wel zien.

 9. Het WEF en hun globalistische psychopaten vergeten wel wat; ze hebben het allemaal zo opgezet dat in de meeste westerse landen -en zeker hier in de VS- de meeste gezinnen niet rond kunnen komen van 1 salaris, dus beide ouders moeten werken. Gezien de afstanden en vrijwel volledige afwezigheid van openbaar vervoer buiten de grote steden is het gewoon ondoenlijk met 1 auto.
  In feite zou autobezit wel eens een onderwerp kunnen zijn waar de doorsnee Amerikaan stelling over zou gaan nemen.

  • Doe die auto weg, de kinderopvang, 4 tv’s, hou 1 telefoon en ga 1 keer per jaar op vakantie èn je hoeft niet te werken met z’n 2en.
   Johan Cruyff : het is allemaal heel eenvoudig, maar je moet het wel zien.

   • U leeft in NEDERLAND, dat blijkt wel.
    De situatie in de VS is voor veel mensen echt heel anders.
    1x per jaar op vakantie? Dat is voor de meeste Amerikanen niet weggelegd hoor. 10 dagen betaalde vakantie per jaar is de norm, dus misschien een weekje ergens heen, maar dat is het dan wel. Heel veel Amerikanen zijn nog nooit buiten hun eigen staat geweest, laat staan buiten de VS.
    Misschien dat u de bubbel van propaganda nog niet hebt doorgeprikt, maar de voorbeelden van TV-shows en films lijken in niks op de werkelijkheid.
    Je hoeft maar naar de inkomsten belasting te kijken; zo’n 40% van de bevolking in de VS betaalt geen inkomstenbelasting omdat ze onder de belastingvrije voet blijven; dus zeg maar minder dan $20.000 per jaar verdienen.
    De inkomstenbelasting in de VS mag dan een stuk lager zijn dan in NL, de ziektekostenverzekeringen zijn schrikbarend hoog. Plus dan nog de belastingen op staatsniveau en gemeenteniveau en de andere verzekeringen en vaste lasten.
    Het sprookje over 4 TVs etc is net zo-iets. Ja, dat komt best voor maar is zeer zeker niet de norm.

 10. Waar staat de ‘E’ dan voor in het WEF? Die kunnen ze beter veranderen in T van totalitarianisme. Ik zou denken, hoe meer auto’s je verkoopt, hoe beter het is voor de economie. Ze moeten natuurlijk wel op diesel of benzine lopen, anders gaat de stroomvoorziening plat en krijgen we lithium vervuiling en na een evt ongeluk, onuitblusbare electrische auto’s.

 11. Ik denk dat hij eerder zijn pik kwijt is dan ik mijn auto. hahahhah,wie doet er een keer iets aan om die Clown het zwijgen op te leggen?

 12. Het is toch alleen maar gewauwel van jewelste. alles is aan de “burger” gericht. Zelf blijven ze buiten schot. Die leven al jaren in een luchtballon opgeblazen met hun eigen illusie! Als je het blijft herhalen ga je het nog geloven ook.

 13. “Het globalistische WEF eist dat gewone gezinnen met meer dan één auto gedwongen worden om één van hun voertuigen op te geven.”

  Kom niet aan die auto hè. Ik erken wef niet, heb ik niet voor gekozen maar….. hier hebben ze wèl een punt.
  Oppleuren met al die kut auto’s, waar terrormoeders hun kinderen mee naar school brengen, uit mijn straat Ze hebben 2 á 3 auto’s en willen allemaal voor de deur staan. Het slaat helemaal nergens op zoveel auto’s op straat ik bedoel, je kan ook die paar kilometer fietsen hoewel…. dan heb je weer die klootzakkies op “vetfietsen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in