De westerse media zijn eindelijk van koers veranderd. Ze geven nu toe dat het veelgeprezen Oekraïense tegenoffensief is mislukt. Sterker nog, ze erkennen dat het überhaupt nooit een kans had om te winnen.

The Hill, de Washington Post en CNN zijn het er nu over eens dat het Oekraïense leger zijn doelen nooit zal bereiken, schrijft Bernhard.

Dat maakt het moeilijk voor de regering Biden om goedkeuring van het Congres te krijgen voor $24 miljard aan extra “hulp” aan Oekraïne. Het heeft geen zin om te betalen voor een zaak die duidelijk verloren is.

De Poolse president Duda heeft ook erkend dat het tegenoffensief is mislukt. De betrekkingen tussen Warschau en Kiev zijn verslechterd en de Poolse belangen zullen meer steun of actieve interventie niet toestaan.

Er is niets terechtgekomen van de “vredesconferentie” die Saoedi-Arabië namens Oekraïne heeft georganiseerd.

Ondanks de stortvloed van slecht nieuws probeert het Oekraïense leger nog steeds Russische stellingen in het zuiden en oosten van Oekraïne in te nemen. Maar het heeft gewoon niet genoeg manschappen en materiaal om door de linies te breken.

Zelfs als het zou lukken om plaatselijk door te breken, zijn er niet genoeg reserves om voor de noodzakelijke follow-up te zorgen. Slechts één van de door de NAVO getrainde brigades is nog achtergehouden. Alle andere brigades zijn in hun verschillende inzetzones verpulverd.

In het noordoosten rond Kupyansk zijn de Russen hun eigen offensief begonnen, waardoor de Oekraïners op de vlucht zijn geslagen. Oekraïne heeft de evacuatie van het gebied bevolen:

Er is een verplichte evacuatie afgekondigd voor de Oekraïense stad Kupyansk en de omliggende gebieden, nadat Rusland de beschietingen van Oekraïne’s noordoostelijke regio Kharkiv had opgevoerd en zei donderdag de Oekraïense stellingen in de buurt van de stad te hebben ingenomen.

  Poetin gaat energieleveringen aan onvriendelijke Westerse staten beperken

Maar Kupyansk is een Russische stad en de mensen weigeren te vertrekken.

De Russische campagne versnelt langzaam. Dit meldt het Oekraïense Strana.news:

Ook in Oekraïne is geregistreerd dat van Kupyansk tot Bakhmut Rusland het aantal beschietingen  heeft opgevoerd.

“In de afgelopen maand is het totale aantal bombardementen in de richtingen Kupyansk, Limansky en Bakhmut aanzienlijk toegenomen. In juli waren er tijdens de week 6-6,5 duizend beschietingen, tijdens de afgelopen week 9 duizend beschietingen,” – zei de vertegenwoordiger van de Nationale Garde Ruslan Muzychuk.

Volgens hem heeft de Russische Federatie geen last van “granaathonger”.

Er wordt ook actief gebruik gemaakt van de luchtmacht, en de afgelopen weken vonden er dagelijks meer dan 50 luchtaanvallen plaats, en soms meer dan 80.

Dat is slecht nieuws voor de Oekraïense kant, die niet over de reserves beschikt om de Russische aanval af te slaan. Er komen ook minder wapens uit het Westen. F-16 gevechtsvliegtuigen zullen nog eens negen maanden vertraging oplopen door trainingsproblemen. Er is een tekort aan tanks en ander materiaal.

Strana doet ook verslag van een interview met een goed geïnformeerde Oekraïense soldaat:

Voortbordurend op het onderwerp van de situatie aan het front, werd er een interessant interview gegeven door een Oekraïense sluipschutter die in de buurt van Bakhmut vecht met de roepnaam “Grandfather”. In de uitzending van politicoloog Yuri Romanenko werd hij voorgesteld als Konstantin Proshinsky (dit is een pseudoniem).

De strijder sprak in detail over zijn visie op de situatie van de Strijdkrachten van Oekraïne en het Russische leger.

1. Mobilisatie. Naar zijn mening wordt deze verkeerd uitgevoerd. Er worden rekruten naar het front gestuurd die nog nooit getraind zijn, en ze zijn vaak ouder dan 50 jaar en hebben een heleboel ziektes.

2. Geen rotatie. De soldaat zegt dat “dezelfde brigades” aan het front vechten, en dat mensen zes maanden of langer niet uit de frontlinie worden gehaald. Terwijl ze naar Westerse maatstaven niet langer dan drie maanden in een oorlogsgebied mogen blijven.

3. Gedrag van commandanten op midden- en hoog niveau. Volgens Proshinsky proberen velen van hen een “mini-Stalingrad” op de stellingen te organiseren, waardoor ze gedwongen worden frontale aanvallen op goed versterkte Russische stellingen uit te voeren.

4. Het Russische leger is beter gaan vechten.

5. Proshinsky gelooft dat Rusland nog niet veel heeft gebruikt van wat het heeft tegen Oekraïne.

  De meeste Europeanen denken dat sancties Europa hebben geschaad en Amerika hebben geholpen

De soldaat denkt dat de Russen hun posities niet zullen verlaten en dat een patstelling zoals in Korea het eindresultaat zal zijn.

Ik denk dat dat niet klopt. Het doel van Rusland is om ten minste de vier regio’s die het voor zichzelf heeft opgeëist, te bevrijden. Om politieke redenen kan het niet stoppen voordat dat is gebeurd.

Als Oekraïne daarna doorgaat met vechten, zal Rusland waarschijnlijk nieuwe doelen stellen en meer land innemen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Lavrov: “De weg van de Europeanen doet denken aan het begin van de Tweede Wereldoorlog”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Prik of niet de Prik
Volgend artikelNa het 3 jaar lang te hebben gehekeld en miljoenen zien sterven, geeft de FDA nu toe dat artsen het volste recht hadden om Ivermectine voor te schrijven als legitieme behandeling voor Covid-19
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. De mainstreammedia bereiden de patstelling voor en het uitleggen aan de bevolking waaron er zoveel belastinggelden naar die bodemloze put blijven gaan. Een bevolking die dat niet wil. Opvallend dat we tot heden slechts op uiterst rechtse en uiterst linkse websites een min of meer normale oorlogsverslaggeving kregen. Uiteraard beide enigzins gekleurd, dat kan ook niet anders.
  Een situatieschets met de mogelijke nieuwe fronten:
  https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2023/08/11/john-mearsheimer-de-oorlog-in-oekraine-blijft-gevaar-op-lange-termijn/
  Rusland zal ook nog Odessa en Kharkov willen innemen. Ook Polen zal West-Oekraïene willen pacificeren (=Banderisten uitzuiveren). Daarna blijft er een armlastig rompstaatje Oekraïene over.

 2. De lieden op de site hier, van achter hun pc willen actie. Hopsakee erop en erover, wargame. Wat ik mij afvraag is hoe de burger in Rusland kijkt naar het immobilisme van het front.

  • de burger in Rusland geniet, schijnheilig doen kan je op e,musk zijn x-twitter daar ben je net goed op je plaats..tweezak…🥊🇷🇺♥️🇷🇺🌹

 3. Beste Mensen

  De Russen moeten nu eigenlijk doorgaan met het zuiveren van Het Gespleten Tong Syndroom
  De Huichelaars moeten Alle Gevaarlijke ondingens genaamd Wapentuig verwijderen uit geheel Europa
  Dat ook net als een tijd geleden met de Cuba Affaire
  Maar nu MOET Geheel Europa worden gevrijwaard van gevaarlijke Wapentuig
  Schoon millieu begint in de eigen tuin met opruimen
  Dus geen afval opslag tuin maken van de Amerikaanse EX Europeanen
  Bekend als de Ooit uit Europa uit Geknikkerde Moordenaars Barbaren Columbus & Cornuiten
  Houd Europa Schoon
  De Russen kunnen hierbij helpen
  Om onder het juc van het KwallenRas de Doorzichtigen het Blanke de Gespleten Tong Wezens ZoeteGod ZureDuivel the All Aliens uitzienden als mensen onderuit te komen

  Dank U

 4. En voor die aanvallen met drones op de Krim, telkens een stad in het westen gaan beschieten. Schiet het hele centrum aan puin, daar vragen die schoften om.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in