In een winkelcentrum in de centraal Oekraïense stad Kremenchug is brand uitgebroken. Kiev noemt het een raketaanval van het Russische leger en meldt ten minste tien slachtoffers. Reddings- en brandbestrijdingsteams zijn ter plaatse.

De situatie met de ” aanval op het winkelcentrum ” in Kremenchug lijkt op een provocatie uit Kiev, bericht Top War.

De Oekraïense kant kondigt weer een raketaanval op doelen in het land aan. In het bijzonder wordt bevestigd dat een aanval is uitgevoerd op een object in de stad Kremenchug. Volgens de laatste informatie werd deze faciliteit gebruikt als een onderneming voor de reparatie van militair materieel.

Wij hebben het over een fabriek van wegmachines. Dit werd gemeld door Dmitry Lunin, hoofd van het regionale bestuur van Poltava. Volgens hem is de fabriek getroffen door een raketaanval. Er zijn op dit ogenblik nog geen bijzonderheden verstrekt.

Tegen deze achtergrond verschenen er beelden van een groot winkelcentrum in Kremenchug. Het staat in brand. Tegelijkertijd kondigde het hoofd van het regime in Kiev, Zelensky, aan dat “Rusland een raketaanval heeft uitgevoerd op een winkelcentrum waar meer dan duizend burgers waren.”

Zelensky:

“Het aantal slachtoffers is onvoorstelbaar.”

Als de informatie over de aanval op het winkelcentrum in Kremenchug bevestigd wordt, dan lijkt zo’n aanval erg op een provocatie van Oekraïense zijde.

Bedenk dat enige tijd geleden de strijdkrachten van Oekraïne het plein van Kramatorsk hebben beschoten – bovendien nadat de Oekraïense kant zelf een georganiseerde evacuatie had aangekondigd. Toen kwam de provocatie aan het licht door de kadering met een fragment van de Oekraïense raket van het Tochka-U complex. Het nummer bevestigde ondubbelzinnig dat de aanval juist van Oekraïense zijde was toegebracht.

  Vergeet M.A.D., kan Rusland de Verenigde Staten verslaan in een nucleaire oorlog?

Men kan aannemen dat de Oekraïense provocatie in Kremenchug verband houdt met de NAVO-top, om opnieuw de aandacht van het Westerse publiek op de Oekraïense kwestie te vestigen.

Andere Russische media en Telegramkanalen vermoeden ook een Oekraïense provocatie achter het incident en wijzen erop dat het brandende gebouw van gemakkelijk ontvlambare materialen gemaakt was. Delen van een door de Oekraïense luchtverdediging neergeschoten raket zouden dus de oorzaak van de brand kunnen zijn.

Geen van de gegevens kan op dit ogenblik onafhankelijk worden geverifieerd.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“De toekomstige wereldorde wordt gebouwd op de ruïnes van Europa”
Volgend artikelSancties – wie schaadt wie?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Ze blijven ons ook maar bestoken met Oekraïense troep…
  Valt er nog wat Positiefs te melden, het is alleen maar shit…

  • Nou Paul even een kleine opmerking.
   Of het nou een beschieting was of niet, als de vlammen op deze manier uit een koopcentrum slaan geloof Ik niet dat mensen blijven en dus eerder het hazenpad kiezen.
   Wat voor mij niet weg neemt dat het weer makkelijk een provocatie van de Oekies zou kunnen zijn maar ook een werkelijke beschieting.
   Je moet wel even met beide benen op de grond blijven lijkt me

 2. Die nazi clown van zelenski liegt en bedriegt alles bij elkaar de cocaïne snuifdoos een trekpop van US zelfde als nazi’s Brussel.

 3. Toevallig niet? Net ls de G7 zit te kwekken over wapens sturen….De zoveelste aanval door de snuiver…waar zijn de raket delen?
  Doet me meer aan brandstichting denken dan aan een raket aanval.
  Bovendien; honderden kilometers van het front af.

  Maar euro nieuws en CNN brengen het als een raket aanval van de russen.
  Natuurlijk.

  • Was u ter plaatsen toen het gebeurde ?Bent U specialist in oorlogvoering, onderzoek van foto’s en helderziende.
   Ik lees regelmatig de commentaren op deze site en kom uw naam regelmatig tegen.
   De afkeer voor Oekraïne druipt er van af.
   Commentaren zonder factchecking of enig controle van de bronnen.
   Indien u zo hoog oploopt met Rusland verhuis dan in plaats van larie en apekool te verkopen.
   Net zoals Zelensky, volgens u zaken in scène zet doet Poetin dit ook.

    • Waarom zou ik.
     Ik prijs Poetin niet de hemel.
     Als hij in Rusland was gebleven en de onafhankelijkheid van Oekraïne had gerespecteerd, het binnenlandse beleid van Oekraïne had gerespecteerd, kortom Oekraïne had behandeld zoals hij wil dat we Rusland behandelen dan was niets aan de hand.
     En als jullie zo hoop oplopen met Poetin wel dan ga hem helpen ipv hier te foeteren en te kankeren
     In uw geval geen woorden maar daden

 4. Ukraine is een vrij land (Nog Wel dan) dus waar zij wat reparenen of ontwerpen is geheel aam hun.
  Ukraine wordt beticht van Nazisme , maar wie is de echte NAZIE Rusland of Ukraine ?

  • Ukraine, als je een beetje gestudeerd had op wat zich de laatste 8 jaren afgespeeld heeft en op de hoogte was van de duizenden doden onder de burgerbevolking van de Donbass door beschietingen van het Oekraïense leger en met name de extremisten en rechtse sector aanhangers, het zich niet houden aan de door hen ondertekende Minsk akkoorden en ga zo maar door, zou je goed begrepen hebben wie in dit conflict de ware nazis zijn. Bovendien geven de Oekraïense nazis toe dat ze dat zijn en laten met trots hun van top tot teen met swastikas, ss tekens, wolfsangels en andere shit getatoueerde lijven zien.

   In dit volgens jou “vrije land” zijn alle politieke oppositiepartijen verboden en de leden ervan in de gevangenis beland. In Rusland beland een politicus slechts in de gevangenis als hij ernstig genoeg de wet overtreden heeft. Denk aan Navalny, de volgens het westen meest belangrijke tegenstander van Poetin. Jawel hoor, deze lummel heeft wel eens 1,5% stemmen gehaald. Hééél belangrijk.

   • Waw net dezelfde situatie als in Rusland
    Sterke oppositiepartijen worden verboden, hun leiders opgesloten en via schijnprocessen overladen met de zwaarste straffen
    En de dirigent in dit alles wordt de hemel in geprezen

    • Geef eens een voorbeeld. Heb je niet want is er niet. Slechts lulkoek van de mainstream media.

     Elk oppositielid (slechts enkele in ruim 20 jaren Putin) dat tot nu toe gevangenisstraf heeft opgelopen deed dat na een proces met recht op advokaat van keuze enz. De veroordelingen waren tot op heden voor werkelijk begane criminele activiteiten. De enkelen die dit ondergaan hebben zijn op Navalny na, die dit binnen kort ook wel weer vrij zal komen, allen vervroegd vrijgelaten en dit zonder er lichamelijk of geestelijk geknoeid te zijn.

     De sterkste oppositie partij in Rusland was tot op heden die van de net wijlen Vladimir Zhirinovsky die nooit werd verboden en nooit is opgesloten via een schijnproces of “zwaarste straffen” heeft moeten betalen. Zijn partij krijgt gewoonlijk zo’n 5 maal meer stemmen als Navalny.

     Vergelijk dit eens even met de EU, UK of beter (slechter) nog de Yankee situatie. Onder Homeland Security en de Patriot Act wetten in de VS hebben gearresteerden geen recht op een telefoongesprek, noch op een advokaat, nog op enig ander contact en kunnen zomaar in een besloten proces tien, twintig jaar of langer naar Gitmo gestuurd worden en daar dagelijks gemarteld worden. Mensen die dit overleefd hebben en recentelijk vrij gelaten zijn hebben allen ernstige lichamelijke en psychologische schade opgelopen.

     Kijk ook eens even naar Assange. Onschuldig tot tegendeel bewezen? Onschuldig dus, maar al jaren van zijn leven kwijt als vluchteling en nu als gevangene. Maar in ons domme Europa schreeuwen we wel om de door George Soros en CIA bekostigde criminele nietsnut en onruststoker Navalny uit het gevang te krijgen, maar bijna niemand hoor je nog over Assange en zovele anderen die in de VS en in de EU voor helemaal niets in het gevang zitten en hebben gezeten.

     Denk eens aan de historicus en beroemd schrijver David Irving die onder valse voorwendselen, zogenaamd om een speech te geven naar Oost-Europa gelokt werd om daar gearresteerd te worden en na een werkelijk schijnvertoning meerdere jaren eenzame opsluiting te verduren, en dat alleen om dat bepaalde mensen vinden dat hij in zijn boeken zaken belicht waar men niet van wil dat wij dat weten of daar over nadenken. Terwijl hij in het gevang zat hebben de Engelse autoriteiten al zijn onderzoekswerk en dossiers gestolen en vernietigd.

     Ik kan nog honderden voorbeelden als deze noemen.

     Welnu, sjf5412, als je nog iets nuttigs toe te voegen hebt in plaats van het herhalen van slap gezwets uit onze “geweldige” media die geheel in handen zijn van Blackrock, Vanguard, Statestreet en nog een of twee iets kleinere beleggingsmaatschappijen, ga dan je gang, lummel.

     • Waar haal jij je informatie dan op sites die een loopje nemen met de waarheid, die nog nooit gehoord hebben van factchecking, van auteurs die in het dagelijks leven acteur of bouwondernemer zijn.
      Als het gevaar vanwege Oekraïne zo groot is en Rusland zo recht in zijn schoenen staat ga er dan naartoe en vecht tegen de duivels van de EU en NAVO.
      Maar dat is waarschijnlijk een brug te ver
      En wat gitmo betreft dat hebben ze misschien overgenomen van Stalin die zijn vijanden naar de goelags in Siberië stuurde

  • Gaat U nu eerst maar eens de film Ukraine on Fire van Oliver stone bekijken dan praten we misschien nog wel verder met U.

 5. En wie is hier de echte staatstrol meneertje robertmans? Jij bent zeker een nazie. Ga toch vechten als vrijwilliger pik.

 6. Iedereen weet dat de boel op gang kwam met de MH17 (onderste steen nog niet boven) ..
  De mensen begonnen een beetje Oekraine moe te worden, de vlaggetjes verdwenen beetje bij beetje van de twitter accounts, de berichten over de glorieuze overwinningen sloegen niet zo erg meer aan, dus met een nieuwe ‘MH17 style’ false flag wordt iedereen weer bij de les gehaald, en kan Nato met instemming van de beeeh burger weer verder escaleren. Simple as that. En Zelensky heeft het maar uit te voeren, of hij nou wil of niet. Net als onze minister van stikstof. Ze heeft het maar uit te voeren. Dat is nou eenmaal besloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in