Ik was erg verrast door de resultaten van een onderzoek onder preppers dat onlangs werd uitgevoerd door Fortitude Ranch. De CEO van Fortitude Ranch, Drew Miller, zegt dat preppers “mensen zijn die gebeurtenissen in de gaten houden en zich inlezen over bedreigingen” en dus een goed gevoel hebben voor wat er echt aan de hand is. Vandaag de dag bereiden miljoenen Amerikanen zich voor op de ineenstorting van de samenleving omdat we echt te maken hebben met zeer ernstige existentiële bedreigingen die ervoor kunnen zorgen dat de complexe systemen waarvan we dagelijks afhankelijk zijn op elk moment kunnen falen. Ik was dus erg geïnteresseerd in de resultaten van dit nieuwe onderzoek, omdat het ons enig inzicht geeft in wat de prepping-gemeenschap op dit moment denkt, schrijft Michael Snyder.

Alleen preppers mochten deelnemen aan het onderzoek en degenen die reageerden werd gevraagd om de drie grootste bedreigingen voor onze samenleving aan te geven.

Meer dan 50 procent koos “verlies van het elektriciteitsnet” als een van de grootste bedreigingen. Ik had niet gedacht dat dit het eerste antwoord zou zijn, maar dit is zonder twijfel een potentieel gevaar dat onze politici hebben verwaarloosd. Onze zon wordt steeds actiever en het is slechts een kwestie van tijd voordat een zonnestorm enorme schade toebrengt aan het elektriciteitsnet. En als de VS eenmaal betrokken is bij een nucleaire oorlog, zullen we helemaal geen functionerend elektriciteitsnet meer hebben.

“Economische ineenstorting”, “biotechnologische virussen” en “binnenlandse burgeroorlog door verdeeld land” werden allemaal geselecteerd door meer dan 40 procent van de respondenten.

  Stedelijk veldvoedsel: 5 eetbare planten om te foerageren in de stad

Uiteraard was ik blij om “economische ineenstorting” zo hoog op de lijst te zien staan, omdat ik daar zo vaak over schrijf.

En ik denk dat “biotechnologische virussen” iets is waar preppers zich op dit moment erg op richten, omdat we net de COVID-pandemie hebben meegemaakt. We leven zeker in een tijd waarin grote plagen steeds vaker zullen voorkomen en dus is het noodzakelijk voor ons allemaal om voorbereid te zijn op verwoestende uitbraken van ziekten.

Wat betreft de verdeeldheid van ons land, denk ik echt dat 2024 het meest chaotische verkiezingsjaar wordt dat we ooit hebben gezien, en dat is erg jammer.

Meer dan 30 procent van de respondenten noemde “terroristische aanslagen” als een van de grootste bedreigingen waarmee we geconfronteerd worden.

Maar geen enkel ander antwoord haalde zelfs maar de drempel van 20 procent.

Een “nucleaire oorlog als gevolg van een Chinese invasie van Taiwan” kwam maar net boven de 10 procent en een “nucleaire oorlog als gevolg van een conflict tussen Oekraïne en Rusland” zat ver onder de 10 procent.

Zucht.

Als dit een enquête onder de algemene bevolking was geweest, zou ik zulke lage cijfers kunnen begrijpen.

Ik weet niet wat ik moet doen om mensen te laten begrijpen dat een kernoorlog een zeer ernstige bedreiging is.

Misschien zullen meer Amerikanen wakker worden nadat de eerste kernwapens zijn gebruikt.

Natuurrampen stonden ook erg laag in dit onderzoek.

Misschien komt dat omdat de supervulkaan Yellowstone de enige was waar specifiek naar werd gevraagd.

Persoonlijk zou ik een uitbarsting van Mt. Rainier, een tsunami aan de oostkust, een tsunami aan de westkust, een historische aardbeving langs de New Madrid breukzone en “the Big One” in Californië hebben toegevoegd als mogelijke antwoorden op deze enquête.

  VN eist bevoegdheid om wereldwijd 'klimaatbeleid' te dicteren

We zijn veel kwetsbaarder dan de meeste mensen beseffen en ik ben er volledig van overtuigd dat er de komende jaren ongekende natuurrampen zullen plaatsvinden in de Verenigde Staten als onze zeer wankele planeet nog instabieler wordt.

Een andere grote bedreiging waar ik graag een vraag over had gezien in deze enquête is de snel groeiende wereldwijde voedselcrisis.

Vorig jaar hadden 2,4 miljard mensen niet genoeg te eten en 750 miljoen van hen leden chronische honger.

En de cijfers voor dit jaar zullen onvermijdelijk nog slechter zijn.

In feite zijn de cijfers sinds 2015 gestaag verslechterd.

Maar omdat we in een zeer rijke natie leven die nog steeds veel voedsel heeft, maken de meeste Amerikanen zich helemaal geen zorgen over de wereldwijde hongersnood die al is begonnen.

Het viel me ook op dat “grote asteroïde inslag” slechts één streepje onder aan deze enquête stond.

Blijkbaar is dit iets waar de meeste preppers zich helemaal geen zorgen over maken.

Maar dat zouden ze wel moeten zijn.

Het zal niet morgen gebeuren, maar uiteindelijk zal de hele wereld zich bewust worden van een enorme dreiging die aan de hemel opdoemt.

Onnodig te zeggen dat er veel onenigheid is over wat onze grootste bedreigingen zijn, maar bijna iedereen begrijpt dat er iets ernstig mis is gegaan met onze samenleving.

En dat verklaart waarom het wapenbezit in de VS tot ongekende hoogten is gestegen in de hele moderne geschiedenis van onze natie.

Volgens een nieuwe nationale opiniepeiling van NBC News zegt maar liefst 52 procent van de Amerikaanse kiezers “dat zij of iemand in hun huishouden een wapen bezitten”…

  Wij worden politiek, economisch, medisch en technologisch vermorzeld door de "Grote Reset" van de Elite: Waarom? Hoe vechten we effectief terug?

Meer dan de helft van de Amerikaanse kiezers – 52% – zegt dat hij of iemand in zijn of haar huishouden een wapen bezit, volgens de laatste nationale opiniepeiling van NBC News.

Dat is het hoogste percentage kiezers dat zegt dat hij of iemand in zijn huishouden een wapen bezit in de geschiedenis van de NBC News peiling, op een vraag die teruggaat tot 1999.

In 2019 zei 46% van de Amerikanen dat zij of iemand in hun huishouden een wapen bezaten, volgens een peiling van NBC News/Wall Street Journal. En in februari 2013 was dat aandeel 42%.

Ondertussen slaan miljoenen Amerikanen noodvoedsel en andere voorraden in.

Ze voelen dat er grote chaos op komst is, zelfs als ze niet alle details begrijpen van de zeer ernstige bedreigingen waarmee we nu worden geconfronteerd.

Als je je nog niet hebt voorbereid op de ineenstorting van de samenleving, dan wil ik je sterk aanmoedigen om dat alsnog te doen.

Wat we de afgelopen jaren hebben meegemaakt is slechts het topje van de ijsberg, en de klok tikt…


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Hoe ik me voorbereid op oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël aanvaardt wapenstilstandsdeal om vrijlating van enkele gijzelaars te bewerkstelligen
Volgend artikelNederlandse verkiezingen liggen wijd open nu het stemmen begint
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. De meeste wapen eigenaren in de USA, geloof het of niet, gebruiken hun wapen uiteundelijk voor een doel, een doel dat ze bij aankoop niet in gedachten hadden, en dat is zelfmoord.

  Geen grap, harde feiten!

  Snap je nu waarom in het grote wapenbezittende USA niemand zijn wapen gebruikt voor het grotere goed?

  • Tja, en toch…. Ik heb de app van SpaceWeatherLive en daarop kun je de zonactiviteit zien. Die is best wel hoog. En in de app van Volcanoes&Earthquakes zijn momenteel schrikbarend veel aardbevingen te zien. En hier in ons dorp ergens op het platteland in de provincie Utrecht voel ik de laatste paar jaren steeds vaker lichtje trillinkjes. Heel licht, maar ik voel ze. Zit er dan misschien toch die poleshift aan te komen? Dat er iets mis is met de magnetische velden is te zien aan het gedrag van dieren. Agressie van de orka’s, zeezoogdieren die massaal dood aanspoelen, vogels die soms totaal de weg kwijt lijken te zijn en soms dood uit de lucht vallen. De overheid noemt dit vogelgriep. Wat als zij dit allemaal allang weten en de burgers bewust onwetend houden? Denk aan het klimaatveranderingssprookje en de stikstofgekte die ons door de strot geduwd worden. Ter afleiding misschien? Wat mogen wij vooral niet weten? Zou zomaar kunnen allemaal. En dan die geheimzinnigheid rondom een mogelijke nadering over een planeet genaamd Niburu? Wie weet. Ik heb me in oneindig veel dingen verdiept en kijk nergens meer van op. Misschien vormen alle losse gebeurtenissen uiteindelijk wel 1 geheel. We snappen het pas als we het totaalplaatje gaan zien. Als alles klopt maken we toch geen schijn van kans. Tot slot nog een artikel om de dag mee te beginnen.

   https://www.xandernieuws.net/algemeen/kosmische-ramp-binnen-20-jaar-onvermijdelijk-door-versnelde-afname-magnetische-veld/

   • Die vogelgriep is man-made.
    Hoe kunnen anders kippenbedrijven, die hermetisch afgesloten zijn, tóch “het virus” binnenkrijgen..
    Af en toe op 1 plekje wat wilde vogels dood..( hoezo op dat ene plekje..)
    Intussen weer opjokplicht. Wij wandelen zeer veel in de natuur met de honden los..nog nóóit hebben wij een dode of zieke vogel gevonden behalve 1 reiger. In de afgelopen 20 jaar.
    Álle ziektes zijn bedoeld en gecreëerd om voedselschaarste te creëren. De vogelachtigen, de geiten, de schapen, de koeien..
    Voor het maken van 10 gram KWEEKVLEES is alle plasma van een kalfsfoetus nodig. Zie goegel…Hoezo dierenleed..

 2. Niet alleen in Amerika maar ook hier in Nederland is de groep ‘preppers’ erg talrijk.
  Ik ben vaak te gast geweest in het veld met dhr. Veteraan Delta. Ongekend leerzaam.

  • Ik prep ook en het bevalt me heel goed wat een rust heb je dan.
   De basis zijn;
   -Veel en echt veel water en baby doekjes
   -babymelk poeder daar zitten alle vit in.
   -gedroogd eten en die kan je ook vinden in de natuur en droog het echt heeeel goed anders gaat het schimmelen.
   -kaarsen en aanstekers
   -stof kan je als verband gebruiken of voor kleding evt in repen scheuren en iemand ermee vast binden. Leg de persoon op de buik en polsen en enkels dan aan elkaar vast maken en dan na een tijdje op de zij leggen.
   -dekens en muts en sjaal, jas, wanten en stevige schoenen en sokken.
   -slaap in hele zware tijden met schoenen aan zodat je snel kan vluchten en draag dan GEEN sieraden de kans dat je je oren afkappen ect. is dan aanwezig.
   -Visvijver plastiek of dergelijks zodat je een tent kan maken indien nodig. 4 bij 6 meter is een mooie lengte en breedte en voor 1 klein gezin is 4 bij 6 meter een nette maat plus als onderzeil 2 bij 6 meter als nood.
   plus touw en klein stevig schepje
   -kom en bestek plus klein pannetje en een zakmes.
   -voor vrouwen stoffen maand verband maat 30cm bij 30cm dat en dan in 3en vouwen en er bestaan ook onderbroeken voor dit probleem.
   https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ongesteld+onderbroeken
   voor incontinentie dan beide nemen en evt doekjes van 30cm bij 50cm/60cm nemen.
   -Dan niet te vergeten ZEEP en ontsmetting spullen.
   Dit alles bewaar je op een goede plek en je zwijgt tegen iedereen en weet 1 geheim blijft maar 48 uur gemiddeld een geheim en in zulke tijden wil je niet berooft worden en vergeet niet, word met de rest ook mager als de rest mager word want anders weten ze je snel te vinden.
   En heb je geld over dan raad ik je aan iets te koken of te maken dat je water kan zuiveren.
   Dan heb je zeoliet nodig en koolstof en heel fijn zuiver zand, panty, mes en een regenpijp en zorg ervoor dat de panty niet kan uitzakken.
   En veelkans ben ik veel vergeten want tis namelijk nu 4.40 uur in de ochtend.

 3. Je voorbereiden op eventuele/toekomstige ellende is noodzakelijk, genoeg voedsel voor een paar maanden/waterfilter ect is onontbeerlijk, de elite wil u echter kapot maken, jammer dat er zó weinig natuur in Nederland is om u in te verschuilen.

  Men heeft waarschijnlijk kennis genomen van het feit dat Jürgen Conings die de Belgische idioot/Convid pusher Marc van Ranst bedreigde, om niet zoals de Jürgen Conings (hij zou zichzelf om het leven gebracht hebben, ja aan mijn kont) gevonden te worden, jammer dat Jürgen niet geslaagd was in zijn missie.

  • Ja, vies luchtje eraan. Zoeken, zoeken en niet kunnen vinden, en was het niet toevallig dat hij toch zo maar dood werd gevonden op een plek die zo zichtbaar was dat men dat nooit over het hoofd had kunnen zien.
   Herinner me dat wel. Was het niet Van Ranst zelf die hem vond? Liegen kan hij goed en ook feiten zo benoemen dat anderen erin trappen. Persconferentie om begin covidgebeuren zwaar op te kloppen. Veel gelach op de achtergrond van nog zo’n stelletje leugenaars.

   • Beste Klien,
    Jürgen Conings werd ‘ gevonden’ door de plaatselijke burgemeester op de fiets.
    ( volgens wat de media destijds schreef )

   • Was het niet Van Ranst zelf die hem vond?

    Nee de burgemeester van het plaatsje dicht bij het bos, hij was gewoon vermoord door de special forces om het op zelfmoord te doen lijken, je bent snel genoeg te vinden in een met Infrarood camera’s/Helikopters als je geen infrarood absorberend pak aan hebt of dik verscholen in een zelfgemaakte hut welke bijv. met klei is overdekt/bestreken zodat de camera’s de restwarmte niet kunnen zien.

  • Het lijk was onherkenbaar.
   Mogelijk 1 groot staged event.
   Een stuk theater om de anti-covid realisten in een slecht daglicht te zetten.
   “Dat zijn allemaal gevaarlijke rechts-extremisten”, gevaarlijke terroristen die de deskundige wetenschapper Van Ranst willen ombrengen.
   Mogelijk gewoon allemaal nep.

   • Scrutinizer, mijn dikke teen is dezelfde mening toegedaan: het J. Coninckx – M. Van Ranst-verhaal is een ranzig ‘staged’ verhaal.

 4. Nogal raar stuk.
  Nee, natuurrampen staan niet hoog opde lijst van preppers als iets om je zorgen over te maken. Uiteraard niet, want (muv de supervulkaan Yellowstone) die zijn van voorbijgaande aard en iedere prepper die de naam waard is heeft alles wat nodig is om dat te boven te komen.
  Nee, nucleaire oorlog staat niet hoog op de lijst. Uiteraard niet, want er is geen sodemieter die je eraan kunt doen. Dan ga je dus niet eindeloze hoeveelheden tijd en middelen besteden aan een dergelijk scenario, behalve wat je sowieso al doet; zorgen uit de buurt te zijn van de meest waarschijnlijke doelwitten en zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn.
  Datzelfde geldt voor een asteroide inslag; niks wat je daaraan kan doen, wel zo goed mogelijk voorbereid zijn op de gevolgen.
  Evenzo die enorme zonnevlam

  Geen idee wat voor achterlijke debiel die vragenlijst heeft opgesteld, of dacht dat mensen zich over die dingen zorgen zouden moeten maken.
  Preppen gaat niet over ‘je zorgen maken over dit of dat’. Preppen gaat over (zo goed mogelijk) in staat zijn te overleven en gedijen, zelfs als de moderne wereld in elkaar klapt, ongeacht wat de reden is.
  Dus water, voedsel, medicijnen, wapens, gereedschap, communicatiemiddelen, veel vaardigheden en bij voorkeur een secondaire locatie en een groep om mee samen te werken.
  En een onafhankelijke instelling, zodat je niet hoeft te wachten totdat iemand anders (of ‘de staat’) je komt redden als er stront aan de knikker is.

  Dan maakt het namelijk geen ruk uit of het een economische instorting is, een overstroming, orkaan, vulkaan, meteoor, oorlog of wat dan ook.

  • Beste Johan P,
   Goede nuchtere analyse.

   Ik kan mij een hilarische voorstelling maken van een prepper die zich op alles heeft voorbereid:
   – Een atoomvrije bunker in de tuin met een voorraad voor een jaar voor het hele gezin van 4
   Dit voor het geval van een kernaanval.
   – Een grote schuur met voorraad voor eveneens voor 1 jaar voor eveneens een gezin van 4
   Tja, je kan niet zonder eten een heel jaar.
   – Een ondergrondse wateropslagtank van een capaciteit van 15.000 liter (10 lt. pp per dag)
   Je moet immers kunnen blijven drinken (wassen is daarbij niet meegerekend)
   – Een bijgebouwtje voor een aggregaat inclusief de brandstof voor een heel jaar. (8760 lt bij
   een verbruik van 1 liter per uur
   – Een grote boot op het dak van de woning in geval van een grote watersnoodramp met
   plaats voor, eveneens 4 personen en de nodige voorraad plus de brandstof (of het moet een
   zeilboot zijn.)
   – Een terreinauto voor ieder wegomstandigheden, geschikt voor (alweer0 4 man) inclusief
   voorraden, water en brandstof om zover als het kan weg te komen( god mag weten
   waarheen omdat iedereen die kant wel op zal gaan)
   – De rubberboot op het dak niet vergeten, 4 man dus met alles erop en eraan.
   – Voldoende kleding,( alweer voor iedereen) om een jaar vooruit te kunnen.
   – Overal gigantisch veel spelletjes en medicatie zowiezo om de stress bij de kids te temperen
   omdat ze niet kunnen appen met hun vriendjes.
   – De buurvrouw instructies geven in geval van calamiteiten in/of bij de woning bij hun
   afwezigheid.
   – Tijdens de voorbereidingen voor de komende catastrofe, vrouwlief aanhoren waar ze haar
   make up koffertje moet laten….

   Probeer dat beeld eens voor je ogen te halen Johan.
   Ik lig in een duik tijdens het typen en ben dan ook maar gestopt met voorbeelden m.b.t.
   “wanhopige’ voorbereidingen voor TSHTF.

   • Om het verhaal af te ronden nog dit;
    De man kreeg tijdens het graven van die bunker( was het laatste wat hij nog moest doen) ineens pijn op de borst en kwam het gegraven gat niet meer uit.
    (plotselinge dood door hart falen)
    Nee, het kwam niet door die prikken en boosters die hij uit voorzorg had laten zetten
    Maar goed, vrouw lief is de 400 kilo bruine bonen in de verkoop aan het gooien om de lening van de boot terug te betalen en de 15000 liter water heeft ze in het gat van de bunker laten lopen zodat de kinderen uit de buurt kunnen komen zwemmen

  • Voor de goede orde: atoombommen bestaan niet. Nooit bestaan ook. (wat mij betreft 95% zeker).
   Zie de foto’s op internet van de gezonde, groene, florerende havensteden Hiroshima en Nagasaki. Promenades langs de zee, parken en plantsoenen, gangbare hoge gebouwen en bijzondere architectuur, van die Japanse supertreinen, goed geklede, opgewekte en gezonde voorbijgangers.
   Deze hoax/scam/oorlogsmisleiding wordt wereldwijd onderzocht en besproken.

   Atoombommen = super oplichting.
   Miljarden verdiend en miljarden onttrokken uit de staatskassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in