jcomp / Freepik

Regeringen van de Europese Unie zijn bezig met het repeteren en anticiperen van een wereldwijde voedselcrisis. Een mix van belangrijke factoren, waaronder de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en de impact op de graanvoorraden daar, maar ook weersomstandigheden zoals El Niño en La Niña en hun impact op de Latijns-Amerikaanse sojaproductie, en de anti-EU boerenprotesten die de bevoorradingsketens van supermarkten hebben verstoord, zijn volgens Europese ambtenaren reden voor ongerustheid. Natuurlijk is er ook het voorbeeld van hoe drastisch een pandemie de toeleveringsketens kan verstoren. Paniek zaaien was een trend en constante angst in de eerste maanden van de Covid-19-crisis, schrijft Tyler Durden.

Bloomberg geeft details over een conferentie die vorige maand in Brussel werd gehouden en die een voedseltekort in Europa voorzag van 2024 tot 2025: “… gedurende twee dagen in het centrum van Brussel vorige maand kwamen zo’n 60 ambtenaren van de Europese Unie en regeringen, experts op het gebied van voedselzekerheid, vertegenwoordigers van de industrie en een paar journalisten samen om de mogelijkheid onder ogen te zien van iets wat een paar jaar geleden nauwelijks op de radar verscheen: een regelrechte voedselcrisis.”

Piotr Magnuszewski, een systeemmodelleerder en spelontwerper die hielp bij het samenstellen van het spelscenario voor de conferentie, zei tegen de deelnemers: “Verwacht een zekere mate van chaos” en waarschuwde: “Je kunt soms in de war raken en niet genoeg informatie hebben.”

Zoals het rapport onderstreept, is het opmerkelijk dat een continent dat zich onderscheidt als een van de best gevoede regio’s ter wereld nu bezig is met het stresstesten van zijn voedselsysteem.

  Clustermunitie is het nieuwste Wunderwaffe dat gedoemd is het Westen teleur te stellen

Hieronder staan enkele van de scenario’s die de deelnemers aan het wargaming evenement vorige maand voorgeschoteld kregen:

Mislukte oogst:

“En dus is het 2025 en zijn er meer mislukte oogsten. Dit heeft gevolgen voor de prijzen van diervoeder, waardoor de vee- en visproductie afneemt. Sommige schepen met gewassen vermijden Europa om elders hogere bieders te bedienen.”

Palmolie exportbeperkingen:

“De exportbeperkingen voor palmolie in Azië verminderen nu de aanvoer van dagelijkse basisproducten, van margarine tot brood. Beschuldigingen van hebzucht, desinformatie en complottheorieën verspreiden zich.”

Meststoffencrisis:

“De kosten van kunstmest en energie die nodig zijn om gewassen te verbouwen en kassen draaiende te houden zijn omhooggeschoten in de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne.”

Onrust op straat door plaatselijke tekorten:

“Later in 2025 ontrafelen de zaken zich verder. Dieven plunderen supermarkten. De politie heeft moeite om rellen in de steden in te dammen. Mensen in Duitsland kunnen geen vis en vlees meer vinden in supermarkten. Veehouders gaan failliet.”

Volkswoede richt zich op elites en bedrijven

“Ondertussen verschuift de aandacht van het publiek naar de woekerwinsten van grondstoffenhandelaren. Kleine boerderijen vallen als dominostenen om, terwijl de aanvallen op immigranten steeds algemener worden. Is de EU een zinkend schip, vraagt iemand in de video?”

Wat betreft “oplossingen” – interessant is dat de deelnemers aan de conferentie te horen kregen (of het eerder als een veronderstelling opvatten) dat de bevolking gespeend zou moeten worden van vlees. Hen insecten laten eten?

“Dag twee begon met een mindfulness-sessie voordat we ons richtten op beleidsvoorstellen en eventuele conclusies,” schreef de aanwezige Bloomberg-journalist. “Er was weinig bezwaar tegen het idee dat diëten moeten verschuiven naar gezondere opties en minder vlees. Vragen doemden op over hoe de voedselvoorraden het beste beheerd kunnen worden en hoe het niveau van de voorraden bewaakt kan worden.”

  De komische staatsgreep van Volodymyr Zelensky zal de ontrafeling van Oekraïne en de wereld betekenen

Wie de voedselvoorraden gaat “beheren” is ook een interessant en mogelijk beangstigend scenario om je bij voor te stellen. Lees de rest van het volledige rapport “Europe is Wargaming a Food Crisis” hier.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Globalisten voeren plannen op om wereldwijde hongersnood te veroorzaken: 13 landen gaan akkoord met omschakeling naar minder productieve “groene” landbouwmethodenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNederland wil Oekraïense vluchtelingen laten bijdragen aan staatsuitgaven
Volgend artikelEuropa dreigt in slaap te vallen in vrede en wakker te worden in oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. En daar komt het volgende narratief voor een crisis, waardoor ze het volgende op het agenda punt wetten en maatregelen kunnen invoeren en allerlei verdragen kunnen tekenen die allemaal behelsen om ons ALLE rechten af te nemen. Ze doen dit op alle facetten van onze levens, daarom is er een multicrisis!!! Ze namen onze stem af, ze namen onze privacy af, ze nemen ons zonlicht af, ze nemen ons energie af, ze nemen ons water af, ze nemen onze cultuur en identiteit af, ze nemen ons verleden af, ze nemen onze toekomst af, ze nemen ons bewustzijn af, ze nemen ons de natuur af, ze nemen de planeet co2 af, ze nemen onze mobiliteit af… en nu dus ook voedsel.

  Haha… en we doen het allemaal zelf… voor onze loonstrookjes. Want hey… we moeten allemaal eten/huur/hypotheek/belasting betalen en we willen allemaal leuke dingen doen en spullen kopen.

  • Beste Theme,
   De massa koopt pas een ‘zuidwester’ tijdens een orkaan.
   Ze proberen te leren zwemmen zodra ze dreigen te verdrinken…..

   • Beste Tigron,

    Ik denk dat het nog triester is. Terwijl ze aan het verdrinken zijn geven ze bijvoorbeeld de preppers de schuld dat ze aan het verdrinken zijn en steunen de staat om alles van preppers af te pakken om aan hen te geven zodat ”we eerlijk met zijn allen ietsjes leter verdrinken”. Ze vinden het namelijk dan oneerlijk dat mensen die zich voorbereiden en verantwoord leven zich er prima doorheen slaan.

    Daarvoor vonden ze het natuurlijk ook al eerlijk om preppers extra te belasten en aan hen geven zodat ze risicovol konden door feesten.

    Het huidige systeem mag dood zijn. Het ontbinden van het lijk van het huidige systeem zal nog heel veel ellende opleveren voordat op het compost iets nieuws en hopelijk mooier kan groeien.

    Groeten en fijn weekend,
    Hugo

    • Beste Hugo,
     Ook dat zou wel eens kunnen kloppen wat je schrijft.
     We hebben dat kunnen zien met het Corona gebeuren en de daaropvolgende bedenksels van de overheid en de reacties van mensen daarop.
     ( zonder een egoist te zijn) Denk aan jezelf, dat doen anderen ook.

     Ook jij een fijn weekend.

 2. Alles loopt volgens plan. Wanneer zou het merendeel van het gehersenspoelde klootjesvolk de komende bedreigingen gaan zien. Ik vermoed nooit, want de media wordt nog steeds bekeken en geloofd. Tot dat….
  Het kindje aan papa / mama om een boterham vraagt en die is er niet. Dan breekt de pleuris uit en ontstaat de anarchie, waar de elite bende op hoopt.
  Dan wordt de NWO de reddende engel en zit iedereen in het sociale kredietsysteem.
  Of ben ik te negatief?

  • Nee Jan, je bent niet te negatief. Is allemaal zo geregisseerd. Maar of het echt allemaal tot uitvoering komt moet nog blijken. Op de achtergrond schijnen er activiteiten te zijn om deze idioterie tot stoppen te dwingen. Wat de uitkomst zal zijn, zal de (nabije) toekomst leren.
   Gisteravond en vannacht wel veel laag overvliegende vliegtuigen. Maar ja er stond in de krant dat er oefeningen zouden worden gehouden. Maar meer aan de oostkant van het land en niet in het midden.
   Vandaag in ieder geval wel een mooie dag. Geniet ervan!

   • Als het Failliete Westen de andere kant ziet, dat er ook nog een andere wereld is, een wereld met een MULTIPOLAIR Politiek Systeem, zonder hegemonie.
    Landen die SOEVEREIN, AUTONOOM, ONAFHANKELIJK en VRIJ zijn.
    Dan willen de mensen in die Failliete westerse landen dat ook, en ze willen aansluiting bij de groep opkomende economische landen dat welvaart uitstraalt.
    De Failliete westerse landen willen aansluiting bij deze groep, genaamd de BRICS.
    Dan zullen de mensen, wonend in die failliete wereld in opstand komen, en niet langer het Unipolar politiek systeem, en af willen van die Hegemonie, en ze willen NIET langer meer onderdrukt worden.
    Dan is de tijd aangebroken dat de mens in opstand komt.
    En gaan vechten tegen hun eigen failliete regering, VOOR VRIJHEID Zoals aan de andere kant.
    Dit is een stukje uit de geschiedenis.
    Het herhaalt zich…!!!!

  • Beste Jan,
   Je ben niet negatief, maar realist.

   Hoop op het beste maar verwacht het slechtste.
   De chaos is slechts 6 misgelopen maaltijden verwijderd.
   We hebben allemaal wel eens gehoord van het verhaal van Noah en zijn ark.
   Welnu, laten we eens kijken hoe onze toekomst zal gaan.

   Als je kijkt naar de natuur; jonge eekhoorns zullen in de herfst voorraden gaan aanleggen voor de winterperiode zonder de ervaring ooit een winter te hebben meegemaakt.
   Men zou kunnen zeggen dat het hun instinct is.
   Alles in de natuur heeft een bepaalde vorm van instinct om aan te passen op de tijd die komen gaat.
   Het is voornamelijk bedoeld om komende omstandigheden te overleven en daarmee het behoud van de soort.

   Het overgrote deel van de mensheid is dat instinct nagenoeg kwijt en laat de oren hangen naar wat anderen vertellen en op tv te zien is.(of juist niet te zien)

   Het overgrote deel heeft andere ‘ zorgen’ aan het hoofd; werken, hypotheek, Netflix, vakantie, en allerlei verplichtingen en voorwaarden.
   En net als met het Coronagebeuren noemen zij de waarschuwers ‘ doemdenkers’ en ‘wappies’.
   4 jaar terug vonden mensen het hebben van een moestuintje ‘ geitenwollen sokken gedoe ‘
   Nu zijn er overal wachtlijsten van jaren.
   Jaren terug werden ‘preppers’ hoofdschuddend bekeken en/of uitgelachen. Nu is het ’trendy’.

   Mensen die zich nu zoetjesaan gaan realiseren dat het wel eens zorgelijk kan gaan worden en rond gaan kijken wat ze zouden kunnen gaan doen om daarmee om te gaan , zijn nu redelijke aan de late kant en betalen voor de zaken die men nodig heeft, de hoofdprijs.

   Destijds had Noah kunnen zeggen tegen die zorgeloze mensen; ” varen jullie mee of hebben jullie een eigen bootje”?
   ” Ooh, jullie kunnen zwemmen”!!

   ” als het instinct weg is, heb je slechte kansen”
   Wees een Noah…….

  • Bartje bid niet voor rauwe bonen
   De gebraaien duiven vliegen mij niet in de mond
   Hmm zo lekker
   In de oorlog koffie van cichorei en beukenootjes
   En nu nog voor de oorlog kroketten van meelworm en andere wriemels

   Ober dr zit een kakkerlak in mn soep, ….
   Een hand vol krekels …
   Pissebedden, zachte malse pissebedden zo veelzijdig in de moderne keuken

   • Bij het lezen hiervan ga ik al bijna over mijn nek. Zie de pissebedden nog in de kelder van mijn ouderlijk huis.
    Dus eet smakelijkm, maar mij niet gezien.

  • Idd, opper ik al tijden. Het schorem dat dit bewust heeft veroorzaakt dient zich op te offeren voor het beperken van de schade. Lang leve het volk met de carbonades van Frans & Co.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in