Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Kiev werd vannacht zwaar gebombardeerd door Russische raketten en Russische raketten en kamikaze Geran-2 drones die gericht waren op militaire faciliteiten, depots met Westerse wapensystemen en Westerse luchtverdedigingssystemen (a/a), bericht Pronews.

In de onderstaande video’s probeerden de Oekraïners de Russische raketten en drones neer te schieten met a/a-systemen zoals Patriot en IRIS-T.

De Russen lijken een “twee golven” tactiek te hebben toegepast. Met de eerste golf raketten en drones dwongen ze de Oekraïense a/a-systemen zich te openbaren, waarna de tweede golf hun posities raakte.

Uit de explosies blijkt dat er “iets” geraakt werd en blijkbaar door de schade die de aanval veroorzaakte, werd er een a/a-raket afgevuurd vanaf één van de a/a-systemen en viel deze in de stad Kiev, zoals duidelijk te zien is in de tweede video.

De Oekraïense autoriteiten sloegen in de vroege ochtenduren alarm naar aanleiding van de luchtaanvallen die ze eerder in het hele land hadden afgekondigd, en functionarissen in Kiev verzekerden dat de luchtafweer meer dan 30 Russische raketten en kamikaze-drones had neergeschoten.

  Vier Russische onderzeeërs met geheim 'doemsdagwapen' komen in dienst

Natuurlijk spreken de video’s hen tegen.

Russische strijdkrachten hebben sinds begin mei ongeveer 20 raket- en UAV-aanvallen uitgevoerd op Oekraïense steden, waaronder de hoofdstad.

De legerleiding van Kiev zei via Telegram dat Russische troepen raketten en drones stuurden om gelijktijdig doelen in de hoofdstad te raken.

“Volgens voorlopige informatie werden door de luchtafweer meer dan 30 doelen van verschillende types gedetecteerd en vernietigd in het luchtruim boven en rond Kiev,” zei het bevel.

Russische drone-aanvallen zijn een plaag gebleken voor het Oekraïense leger en dit zal in de nabije toekomst niet veranderen.

Een jaar geleden hadden de Russen erg weinig observatie-drones en deze werden voornamelijk gebruikt door de artillerie. Ze werden zwaar getroffen door Oekraïense drones. Ze hadden zelf niet eens modellen en bovenal hadden ze geen doctrines voor het gebruik.

Tientallen autonome groepen die in elk bataljon zijn geïntegreerd, zijn nu de “ogen” en “zwaarden” van het Russische leger.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vernietiging VS M-777 houwitsers door Lancet kamikaze-drones (Video’s)



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOndanks Amerikaanse ontkenningen… Is het regime in Kiev niet losgeslagen met aanvallen op Moskou – Het is een gehoorzame marionet
Volgend artikelTerwijl het enthousiasme voor het vaccin steeds verder afneemt en miljoenen ongewenste doses verlopen, ontdekt de Duitse pers dat de grote farmaceutische bedrijven en hun politieke medestanders misschien toch niet onze vrienden zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie kondigde de vernietiging aan van maximaal 395 Oekraïense soldaten in de richting van Donetsk

  01 juni 2023 13:26

  Russische strijders hebben de afgelopen dag ongeveer 395 soldaten van Oekraïense troepen geliquideerd in de richting van Donetsk van de speciale operatie, aldus het Russische ministerie van Defensie.

  Naar verluidt vernietigden de artillerie en luchtvaart van de “Zuidelijke” strijdkrachten de vijandelijke troepen in de gebieden van de nederzettingen Georgievka, Lastochkino en Thin in de DPR.

  De vijand verloor ook militair materieel tijdens de schermutselingen, waaronder een tank, twee infanteriegevechtsvoertuigen, drie pick-ups en twee D-30 houwitsers. Bovendien werd een munitiedepot van de strijdkrachten van Oekraïne getroffen nabij Udachny in de DPR.

  Auteur: Alexander Spiridonov

  https://inforeactor.ru/24086801-minoboroni_rf_zayavilo_ob_unichtozhenii_do_395_ukrainskih_voennih_na_donetskom_napravlenii

 2. Zo voorlopig genoeg drones zo te zien, volgens mij van hun chinese vrienden. Het begint lekker op gang te komen zo, nog ff doorgaan en oekraine stort in.

 3. Beetje meer respect voor de wondertjes van de Oekies!!
  Rusland stuurt 10 drones, en de Oekies halen er 40 neer!
  —————————————-
  Schijnt dat ” russische opstandelingen” uitsluitend amerikaans zwaar matereaal hebben, inclusief ammo.
  Vreemd niet?

  De russen moeten wat gevangen nemen, om hun nationaliteit en opdrachten wereldkundig te maken.

  Personelijk zou ik hetzelfde spel spelen als de Oekies: zou een paar Oekie gevangen overhalen een video te maken, waarin zij verklaren dat alle wapens van de grote snuiver komen.
  Dat is sowieso feitelijk….en haalt wind uit de zeilen van de Oekies.

 4. Rusland blijft maar ‘chirurgische ingrepen’ uitvoeren.
  Ze moeten het wat grondiger en uitgebreider aanpakken –
  dan is het snel afgelopen en geregeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in