FENIXX KLASSIEKEN

Vier asielzoekers schuldig aan een groepsverkrachting en drie verkrachtingen in Hörby, Zweden.

  • Verklaren zelf dat ze tussen de 15 en 17 jaar oud zijn en dus recht hebben op een milde jeugdstraf.
  • Minstens twee meisjes slachtoffer van de groepsverkrachting.
  • Eén van de verkrachters eerder veroordeeld voor bedreiging met mes met de bedoeling werknemers van jeugd-asielcentrum te doden.
Foto: Voormalige basisschool in Brunnslöv biedt nu onderdak aan vluchtelingenkinderen © © Google Maps

Verscheidene zogenaamde vluchtelingkinderen in Hörby in de gemeente Skåne zijn op dit moment in politieonderzoek op verdenking van een groepsverkrachting, nog meerdere andere verkrachtingen en een aanranding.

Volgens documentatie van de rechtbank betreft het een brute verkrachting waar meerdere vluchtelingkinderen aan deelgenomen hebben. Aftonbladet schrijft dat de groepsverkrachting van de meisjes plaatsvond in verband met een feest.

De vluchtelingkinderen worden ook verdacht van minstens drie andere verkrachtingen en een aanranding. Twee van de verkrachtingen hebben zich voorgedaan op een vrijdag en zaterdag, 22 en 23 juli, schrijft Fria Tider.

De getroffen meisjes zijn ouder dan 15 jaar en volgens berichten in de media bekend met de daders. Uit de processtukken blijkt dat er minstens twee meisjes slachtoffer zijn geworden van de groepsverkrachting.

De mannen waren in arrest op verdenking van verkrachting maar inmiddels vrijgelaten op grond van hun vermeende leeftijd.

“Er zijn vier verdachten waarvan de hechtenis is opgeheven”, zegt hoofdaanklager Pernilla Åström van het Skåne Openbaar Ministerie tegen Aftonbladet.

Liegen over leeftijd

De verkrachters hebben bij hun asielaanvraag verklaard dat ze tussen de 15 en 17 jaar oud zijn. Het is nog onduidelijk of deze leeftijdopgaven door de rechtbank gecontroleerd gaan worden.

Jonge Zweden over schooltijd: "Moeilijk om altijd in de minderheid te zijn"

Christina Voigt, officier van justitie in Stockholm, behandelde afgelopen najaar een soortgelijk geval waarin de daders zogenaamd “vluchtelingkinderen” waren. Ze geloofde echter niet de bewering van de daders dat ze kinderen waren, en van ten minste één van hen werd later geopenbaard dat het een 21-jarige volwassen man was.

Eén van de verdachte verkrachters, een “15-jarige”, verblijft in de voormalige basisschool in  Brunnslöv buiten Hörby wat in 2010 is omgebouwd tot een asielcentrum voor onbegeleide minderjarige vluchtelingen. Waar de overigen verblijven is onbekend, en geen van hen heeft tot nu toe een verblijfsvergunning voor Zweden gekregen

Eén van de andere verdachten heeft een profiel op een populaire contactsite op het internet. Op een profielfoto poseert hij in een leren jasje met een zonnebril op. Hij heeft baardstoppels en lijkt 25-30 jaar oud.

Dreigde een vrouw met een mes te vermoorden

De “15-jarige” is een immigrant uit Afghanistan die afgelopen week werd veroordeeld tot een alternatieve straf voor bedreiging met mes op een vijftigjarige vrouw die in het asielcentrum werkt.

De man trok een mes en sneed in een foto van haar. Hij sneed de ogen uit de foto en door de keel. Hij eiste daarna dat hij alleen moest blijven met de vrouw en dreigde haar en nog twee andere medewerkers te vermoorden.

Migrant is trots over zijn 7-man groepsverkrachting van een Duits meisje dat nog maagd was

4 REACTIES

  1. Waarom doen de Zweden zo “moeilijk” over een groepsverkrachting ?
    Als islamieten een “feest” vieren IS dat een georganiseerde groepsverkrachting, s hun cultuur, niks aan de hand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here