Ik vrees dat het antwoord een volmondig “Nee!” is. Ik hoop en bid dat ik het op dit punt mis heb, maar ik zie geen bewijs dat een dergelijke verschuiving in de opinie ten opzichte van Poetin en alles wat Russisch is in het verschiet ligt. De Verenigde Staten en de Sovjettroepen schudden elkaar de hand boven het water van de Elbe op 25 april 1945. Dat water is nu vergiftigd. De volgende scène uit de HBO-serie The Pacific illustreert het probleem met vergiftigd water, schrijft Larry Johnson.

Een recente Gallup-peiling onthult de diepte van het negatieve gevoel:

De toch al negatieve mening van de Amerikanen over Rusland is het afgelopen jaar verder verslechterd, van 15% positief naar 9%. Het huidige cijfer voor Rusland is het laagste dat Gallup heeft gemeten sinds het in 1989 voor het eerst in deze opmaak naar de “Sovjet-Unie” vroeg.

Rusland is nu het vierde land in Gallup’s peiling van gunstige beoordelingen van landen met een score van minder dan 10%. Iran, Irak en Noord-Korea hebben meermaals een score van minder dan 10% gehad. De laagste waardering aller tijden voor een land was 3% voor Irak in 1991 tijdens de Perzische Golfoorlog.

Juist op het moment dat de diplomatieke communicatielijnen tussen Washington en Moskou open en actief moeten zijn, maakt de aanhoudende propagandacampagne waarin Rusland wordt afgeschilderd als een communistische, autoritaire staat die erop gebrand is het Sovjetrijk te herscheppen, het politiek onmogelijk voor een Amerikaanse politieke leider om iets van verzoening met Rusland te zeggen of te doen. Dit is zowel ongelooflijk gevaarlijk als dom.

  Alles staat klaar voor Amerikaanse gevechtstroepen in Oekraïne

Ik kan me geen moment herinneren tijdens de Koude Oorlog (1947 – 1991) dat de betrekkingen tussen Washington en Moskou zo gespannen waren. Tijdens de Vietnamoorlog was het Rusland, niet China, dat het grootste deel van de militaire hulp aan Noord-Vietnam verleende:

In de jaren vijftig en begin jaren zestig had Moskou een afzijdig beleid gevoerd ten aanzien van het conflict in Zuidoost-Azië. Premier Nikita Chroesjtsjov, bijvoorbeeld, wilde een nieuwe nucleaire impasse zoals in 1962 op Cuba vermijden. Maar zijn opvolgers Alexey Kosygin en Leonid Brezhnev wilden de hardliners in het Sovjet-leger een plezier doen en voerden daarom de militaire hulp op.

Tegen het voorjaar van 1967 stroomde er een rivier van hulp vanuit Rusland naar Noord-Vietnam.

Eind jaren zestig was meer dan driekwart van de militaire en technische uitrusting die Noord-Vietnam ontving afkomstig uit Moskou. Sergei Blagov schrijft in Asia Times dat Moskou wapens bijdroeg die essentieel waren voor de verdediging van Noord-Vietnam tegen de Amerikaanse luchtoorlog, waaronder radarsystemen, luchtafweergeschut en grond-luchtraketten (SAM’s). “Zonder dit materieel zou de Vietnamese luchtverdediging nauwelijks haalbaar zijn geweest”, zegt hij.

De Russische militaire leveringen veranderden de aard van de oorlog volledig. In tegenstelling tot wat ze in Hollywood-films laten zien, vochten de Vietnamezen niet alleen met sluwheid en camouflage, ze bestookten de Amerikanen met vuurkracht op duizelingwekkende schaal. Hun arsenaal omvatte 2.000 tanks, 7.000 artilleriekanonnen, meer dan 5.000 luchtafweergeschut en 158 grond-luchtraketten.

De nieuwe wapens – hoewel niet de nieuwste in het Moskouse arsenaal – waren geavanceerder dan de Amerikaanse, wat leidde tot vele verpletterende veldslagen op de Amerikaanse strijdkrachten. Amerikaanse vliegtuigen kwamen terecht in een luchtruim dat bezaaid was met SAM’s en vol zat met ack-ack salvo’s.

Hoewel de Sovjets indirect verantwoordelijk waren voor de Amerikaanse slachtoffers in die godvergeten oorlog, bleven de presidenten Johnson en Nixon en hun nationale veiligheidsteams de communicatie- en diplomatiekanalen tussen Washington en Moskou openhouden. Deze uitwisselingen leidden tot de historische overeenkomsten van 1972: het ABM-verdrag (Anti-Ballistic Missile), het eerste verdrag inzake de beperking van strategische wapens (SALT I) en de Amerikaans-Sovjet Incidenten op Zee overeenkomst.

  Sabotage doodde Progozhin - Wie heeft het gedaan?

Hoewel de Verenigde Staten nog steeds betrokken waren bij Vietnam en beseften dat zij aan het verliezen waren, weerhield dat diplomaten van beide zijden er niet van samen te werken om de spanningen te de-escaleren en het risico van een kernoorlog te verminderen.

De Amerikaanse houding verhardt en een Russische overwinning in Oekraïne zal de kloof tussen Amerika en Rusland waarschijnlijk vergroten. Het nieuws van vandaag is onheilspellend. President Vladimir Poetin kondigde aan dat Rusland tactische kernwapens gaat plaatsen in Wit-Rusland als reactie op Britse beloften om granaten met verarmd uranium te leveren aan Oekraïne. Het doet er niet toe of die granaten daadwerkelijk een radioactieve bedreiging vormen voor Rusland. Rusland ziet het als zodanig en reageert dienovereenkomstig.

Van hun kant hebben de Verenigde Staten besloten de Russen in de ogen te steken door aan te kondigen dat zij zich willen mengen in de interne aangelegenheden van Wit-Rusland, een Russische bondgenoot:

De Verenigde Staten overwegen de mogelijkheid om een speciale vertegenwoordiger voor Wit-Rusland aan te stellen, die zal samenwerken met de oppositie [de Wit-Russische oppositie],” aldus Anthony Blinken. – https://t.me/+PUg0rQrZdiw4YWFh
bron (https://t.me/OstashkoNews/61917)

De Amerikaanse hypocrisie is onthutsend. Amerikaanse politici en media-analisten blijven moord en brand schreeuwen over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen en hun zogenaamde pogingen om via sociale media de politieke opinie te beïnvloeden. Toch praten de VS, zonder gevoel voor ironie of schaamte, openlijk over het wegwerken van de president van Wit-Rusland. Het is dit soort dubbelhartigheid dat Rusland en China heeft samengebracht in een historische unie.

  Chronische tekorten van een paar artikelen momenteel zullen veranderen in chronische tekorten van honderden producten later in 2022

Zolang de Verenigde Staten beleid blijven voeren en publieke verklaringen afleggen die Rusland als een existentiële bedreiging voor zijn natie en volk ziet, lijkt een oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland waarschijnlijker. Ik hoop echt dat ik het mis heb.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Op zoek naar oorlogsmisdadigers – Ze zijn dichterbij dan u denkt


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHuggies zegt dat pedofiele codesymbolen op Disney-luiers bedoeld zijn als “leuk en speels”
Volgend artikelVerwerping van het globalisme: Hongarije en Italië nemen wetten aan om burgers te beschermen tegen het gebruik van insecten in voedsel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Nou kan er maar een ding op zeggen , Laat die oorlog maar komen dan zijn we van dat gezeur af.
  Maar ben bang dat die gore US en die clown met wat andere clownen uit Isra en EU het eerst het lootje leggen De Kop van poederdoos Macron gaat het steeds benauwder krijgen of die hondenlul uit het Judenland .

 2. Spijtig genoeg zullen Amerikanen niet veranderen. En Trump ? Zegt de waarheid dat niet Rusland maar Amerikanen neocons en de biden selektie de vijand van de Amerikanen zijn. Maar Trump is niet beter. In 2016 heeft hih wapenleveringen gedaan aan oekro nazies. En oorlog in Somalie is door Trump gestart. Rusland is al de vijand voor en dankzij amerikanen van amerikanen sinds einde WO2. Toen ze door hadden hoe machtig Rusland was om 80% van het leger van 1.5 miljoen duitsers te verslaan en op te ruimen. Amerikanen kwamen slechts om de kers op de taart in te pikken en op te eten. Dat weten en wisten ze alsook de engelse bobby’s. Onmiddellijk na WO2 zijn de anglosaksen tegen Rusland beginnen te oorlogs steuken. In oekraine is nu slechts de uitrol van the unthinkable van churchill. Ik hoop maar vrees ervoor dat totality of dropshot ook nog komt. Deze mensen kennen geen vrede zijn door en door verrot door hun sodomiete en woke geest die alle waarheden weigeren te aanvaarden en hun eigen leugens voor waar verkopen dankzij geldzucht.

 3. Rusland verzandt in Oekraïne?

  In tegenstelling tot de beweringen van experts als Gonzalo Lira (die ik bewonder), bouwt Oekraïne effectief verzet op tegen Rusland. Dit heeft ertoe geleid dat alt Russische patriotten zoals Rolo Slavskiy de strategie en zelfs motieven van Poetin in twijfel hebben getrokken.

  Rolo Slavskiy – Een kroniek van de Slavische burgeroorlog tot dusver

  “Het bewijs wijst op een gezamenlijke inspanning van neocons in het Westen en Oekraïne om een broederlijk bloedvergieten in de Slavlands uit te lokken en te proloog. Naar mijn mening is deze gezamenlijke inspanning grotendeels succesvol geweest, aangezien er geen einde aan het conflict in zicht is. en Oekraïne zal nu in de nabije toekomst een permanent bewapend en vijandig “Israël” aan de Russische grenzen zijn. Wat volgt is een samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen in de aanhoudende Slavische burgeroorlog tot nu toe.

  https://roloslavskiy.substack.com/p/a-chronicle-of-the-slavic-civil-war

  “Het Russische leger gedroeg zich ook nogal vreemd toen de staatsgreep snel veranderde in een regelrechte oorlog. Ze weigerde kritieke infrastructuur aan te vallen, zoals de bruggen over de rivier de Dnjepr, die werden gebruikt om mannen en voorraden naar de Donbass te sturen om Rusland te bestrijden. Maar de vragen die zijn opgeworpen door pro-Russische, maar kritische patriotten van het Kremlin blijven vrij rondlopen:

  Wie plande de eerste staatsgreep en waarom is kritieke Oekraïense infrastructuur nog steeds niet aangevallen?

  Waarom duurde het zo lang om een mobilisatie aan te kondigen? Waarom werden gebieden die Rusland had beloofd te verdedigen zo slecht verdedigd en vervolgens ronduit verlaten? Waarom is niemand zijn baan in het Kremlin kwijtgeraakt door al deze mislukkingen (zoals Shoigu)? Waarom heeft Rusland 8 jaar gewacht?

  Oekraïense kroniek: Antitankgranaten met verarmd uranium zijn al aangekomen in Oekraïne

  Op 21 maart verklaarde de Britse minister van Defensie Annabel Goldie dat Londen Kiev zou voorzien van pantserdoorborende granaten voor zijn Challenger 2-gevechtstanks, waaronder verarmd uranium (DU) munitie.

  “Ik zou in dit verband willen opmerken dat als dit alles gebeurt, Rusland gedwongen zal worden dienovereenkomstig te reageren – ik bedoel dat het Collectieve Westen al wapens met een nucleaire component begint te gebruiken”, verklaarde Vladimir Poetin tijdens aanwezigheid van voorzitter Xi. Jinping op 21 maart in Moskou.

  https://en.interaffairs.ru/article/ukrainian-chronicle-depleted-uranium-anti-tank-shells-have-already-arrived-to-ukraine

  • Moeilijk terug voor de geest te halen in wat een puinhoop Rusland was veranderd na Yelsin. De politieke stabiliteit herstellen na de aspiraties van de oligarchen, de context van de gasoorlogen met Oekraïne, het dreigend gevaar in Syrië, alles bijeen is de heropstanding van Rusland een klein mirakel. De Russische bevolking van de 21ste eeuw meekrijgen is ook een opgave. Tenslotte is de krachtsverhouding met de Navo 1 tegen 10. Pas op, als de productie op gang is gekomen.
   Maar de bruggen over de Dnjepr is bij mij al een jaar het grote vraagteken. Waarschijnlijk weten wij bijna niets van de stukken op het schaakbord, maar kwetteren hier als een bende spreeuwen.

 4. Tegen Rusland wil ik zeggen: Geduld en hou vol.
  Nog even en dan is ons geld alleen nog maar bruikbaar als pleepapier en degenen die de boosters overleven hakken hun pik er af en groeien tieten of kontneuken elkaar kapot. Wij ruimen onszelf op. En daar hoeft geen Russische kogel aan te pas te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in