Unplash

Hongarije heeft strengere regels uitgevaardigd tegen het clandestien gebruik van insecten in voedsel. De minister van Landbouw István Nagy kondigde op zijn social media site aan dat voedingsmiddelen die insecteneiwitten bevatten voortaan het etiket “Waarschuwing! Voedsel dat insecteneiwitten bevat” en dat apart van andere producten moet worden uitgestald, bericht Rairfoundation.

De minister benadrukte dat de regering de Hongaarse consumenten wil beschermen tegen door Brussel in de Europese Unie (EU) toegestane voedingsmiddelen die insecteneiwitten bevatten door middel van strenge regels voor productetikettering en -scheiding.

Hongarije was de enige lidstaat die het voornemen van de EU om toe te staan dat insecten als voedsel en voedselingrediënten in de EU op de markt worden gebracht niet steunde.

Hij voegde eraan toe dat de Europese Commissie onze gastronomische tradities en eetgewoonten in gevaar brengt. Daarom heeft het ministerie van Landbouw de verordening inzake de etikettering van levensmiddelen gewijzigd om de consument correcte informatie te verschaffen.

Producten die insecteneiwitten bevatten zullen duidelijk te onderscheiden en gescheiden zijn in de winkelschappen. Niet-conforme verpakkingen en etiketten mogen nog drie maanden worden gebruikt en producten met dergelijke verpakkingen of etiketten mogen maximaal drie maanden op de markt blijven. István Nagy wees er ook op dat er gedurende 90 dagen geen boetes zullen worden opgelegd wegens niet-naleving van de gewijzigde verordening.

Hij wees erop dat uit representatieve onderzoeken van het Nationaal Bureau voor de Veiligheid van de Voedselketen duidelijk blijkt dat sinds 2016 het percentage mensen in Hongarije dat geen insecten wil eten met 2,4 procent is gestegen.

Degenen die liever voedsel van Hongaarse oorsprong kopen, willen geen insecten eten. Daarnaast onderstreepte hij dat Hongaarse boeren de Hongaarse bevolking altijd voorzien van hoogwaardige voedingsmiddelen, vers en van goede kwaliteit, zodat er noch voor voedseltekorten noch voor eiwittekorten hoeft te worden gevreesd.

  VN "klimaattop" COP28 laat de kat uit de zak: IMF-chef wil een wereldwijde koolstofbelasting om ons te straffen voor energieverbruik!

Hij zei ook dat de verordening niet van invloed is op additieven op basis van insecten, die op grote schaal door de voedingsindustrie worden gebruikt, maar van toepassing zijn op insecten als ingrediënten.

Italië verbiedt insectenmeel in zijn pasta

Italië heeft insectenmeel uit zijn pasta verbannen, meldt The Times. Het toenemende gebruik in de keuken van meel gemaakt van krekels, sprinkhanen en insectenlarven stuit op hevig verzet in Italië, waar de regering het gebruik ervan in pizza’s en pasta’s wil verbieden en het apart wil houden in de schappen van supermarkten.”

Een kok maakt een speciale pasta met insectenmeel gemaakt van sprinkhanen of krekels.

Uit angst voor de associatie van insecten met de Italiaanse keuken hebben drie ministers een persconferentie in Rome belegd om vier decreten aan te kondigen die gericht zijn op een hardhandig ingrijpen. “In principe worden deze meelsoorten niet verward met voedsel dat in Italië wordt gemaakt,” zei landbouwminister Francesco Lollobrigida.

Zoals eerder gemeld bij RAIR Foundation USA, vechten ongekozen zelfbenoemde globalisten er al jaren voor dat westerlingen insecten eten. Ze hopen de burgers te hersenspoelen met milieu- en voedings narratieven om hun voedselkeuzes te controleren. “Meel van krekels, vol vitaminen, eiwitten en mineralen, wordt steeds meer gezien als een ecologische manier om voedingsstoffen binnen te krijgen, en de markt zal naar verwachting 3,5 miljard dollar bereiken in 2029.” De EU heeft al toestemming gegeven voor voedingsmiddelen gemaakt van krekels, sprinkhanen en larven van donkere kevers. In januari werden meelwormlarven aan de lijst toegevoegd.”

Alle vier de insecten worden echter genoemd in de Italiaanse decreten, die vereisen dat producten die ze bevatten met grote letters worden geëtiketteerd en apart van andere voedingsmiddelen worden uitgestald.

  Opmerkingen over Wuhan als bron voor COVID-19

“Wie deze producten wil eten, kan dat doen, maar wie dat niet wil, en ik denk dat dat de meeste Italianen zullen zijn, kan kiezen”, aldus Lollobrigida.

Orazio Schillaci, de minister van Volksgezondheid, zei dat de wetgeving ook het gebruik van insectenmeel in “typisch” Italiaanse producten zoals pizza en pasta zal verbieden.

In een verdere poging om de Italiaanse keuken te promoten, kondigde de regering donderdag aan dat zij zal voorstellen de Italiaanse keuken op de werelderfgoedlijst van Unesco te plaatsen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Gemalen insecten “additief” zit nu in pizza, pasta en granen in de hele EUVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKunnen de Amerikaanse leiders een regeling vinden met Rusland?
Volgend artikelAluminiumfoliehoedje – Draag het met trots
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Nederland loopt weer voorop bij het kweken van insecten. De grootste kwekerij ter wereld van Protix staat in Bergen op Zoom. Weliswaar nu nog alleen tbv diervoeding, maar als we ome Klaus en de rest van die wef-gestoorden hun gang laten gaan, moeten wij er binnenkort ook aan geloven. Wel weer een geluk dat je de gemiddelde nederlander een vers gedraaide drol kan voorzetten, ze proeven toch geen enkel verschil met kwaliteitsvoedsel.

  • Zo is het: insekten zijn vis- en vogelvoer. Die hebben een volstrekt andere spijsvertering dan mensen. Wij missen de enzymen om die insekten te verteren. De bestanddelen uit insekten die niet door onze enzymen opgeknipt kunnen worden, zoals oa de chitine van hun exoskelet, komen door het darmslijmvlies in ons bloed en leiden tot voesel-overgevoeligheden en allergieën. Ellende dus.

  • Doe het vanaf ik het hoorde van de plannen.
   Het kan. Mij lukt het.
   Kan een groot deel van de supermarkt overslaan.
   Ik wilde dat ik eerder op die manier voor m’n voedsel gezorgd had.

 2. Er worden al zeer lang insecten gebruikt…
  Karmijn is een kleurstof die veel producten hun rode kleur geeft. Het is bijvoorbeeld de stof die roze koeken fel roze maakt. Karmijn wordt gemaakt van vrouwelijke cochenilleluizen die op cactussen leven. Wanneer de luizen groot genoeg zijn worden ze in grote hoeveelheden van de cactussen geschept.

  • De rode kleurstof die wordt gebruikt om roze koeken en fristi hun roze kleur te geven, wordt inderdaad gemaakt van luizen. Schildluizen om precies te zijn.

   • Die roze stof is dan ook zeer zoet, wat in ons menselijk lichaam juist kanker bevorderend is omdat het niet verteerbaar is voor ons. Alle suikers, dus ook die synthetische zoetstoffen zijn de kanker aanjagers voor ons. De voedingsindustrie is altijd op zoek naar goedkopere ingrediënten, om hun winstmarges zo hoog mogelijk te behouden. Maar daarmee wordt de kwaliteit van de voedingswaarde constant naar beneden bijgesteld. De meeste voeding is al zo laag in zijn voedingswaardes, dat het nog enkel maagvulling is. Zodat we al heel snel weer honger krijgen en daardoor steeds dikker en ongezonder van worden. Zodat we weer sneller klant worden bij de farmaceutische industrie, die ons nog verder vergiftigen.

  • ow iii…
   die roze koeken bestel ik dus vanaf nu niet meer, alhoewel ze soms wel goed smaken, magoed ze zouden wellicht een drol goed kunnen laten smaken met alles wat er op de markt is.

   anyhow, die roze koeken gaan van men lijstje af, thx for the tip, vond ze de laatste tijden toch al iets te zoet geworden.

 3. Beste Mensen

  De vraag reist alleen op van
  Zijn koeien Schapen Geiten Varkens Kippen Krokodillen Herten Kaviaar Konijnen en veel meer dan geen dieren ??
  Dus Kannibalen Moordenaars maakt U allen Uzelf toch niet zo druk
  Of is het Ego in de Mens al uit de toren aan het blazen ?

  Dank U

 4. Hongarije en Italië nemen wetten aan om burgers te beschermen tegen het gebruik van insecten in voedsel.
  Het zal wel ijdele hoop blijven, maar ik hoop toch vurig dat Nederland de volgende is, die voorbeeld gaat volgen.

 5. Klaus schwab en zijn aanhangers mogen zelf insecten gaan eten. Ik wil echt vlees op mijn bord. Ik wil Rutte en Kaag sprinkhanen zien eten.

  • Beste Mensen

   Hebben de Kannibalen ook kinderen dan kunnen die beginnen met het slachten ervan
   Vervolgens eerst Rauw eten
   Als het kan begin dan maar met een levende Zoon of Dochter
   De schedeldoek afhalen
   Vervolgens met de vrienden en collegas rondom dat kind gaan staan met een lepel in de hand
   En lepelen maar
   Smakelijk Eten

   Ieder levend wezen heeft famillie

   Bij de Kannibalen is het altijd : ikke ikke ikke en …Ons … Wij
   De rest mag dood en opgegeten worden

   Lekker joh ?!
   Leuk man
   Bedankt voor de tip zouden de barbaren zeggen

   Dank U

 6. Insecten in onze.voeding betekent een toename van parasitaire belast. Aanwezige parasieten kunnen zich nog beter handhaven in ons lichaam. Afweer is veels te druk met belasting vanuit spijs regering. Dus parasieten bestrijden op voeding letten is zo gek nog niet.

 7. Waarom heeft de E.U. nog niet gedacht aan ratten? Hier in en rond Brussel krioelt het ervan. Voedsel van eigen bodem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in