hardworkinghippy : La Ferme de Sourrou / flickr / (CC BY-SA 2.0 DEED)

John Kerry in Davos: “Geen enkele politicus’ kan zich verzetten tegen Klimaatverandering beleid.”

“Als je zou eindigen met een andere president die tegen de klimaatcrisis is, dan heb ik nieuws voor je. Geen enkele politicus waar ook ter wereld kan ongedaan maken wat er nu gebeurt… De enige kwestie voor ons allemaal is niet of we wel of niet wereldwijd naar een koolstofarme, koolstofvrije economie kunnen of zullen gaan. Dat zullen we. De enige vraag is of we daar op tijd zullen zijn om de uitdaging van de wetenschappers aan te gaan en de ergste gevolgen van deze crisis te voorkomen. Dat is wat er op het spel staat.” – John Kerry, ‘speciale presidentiële gezant voor het klimaat’.

Let wel, John Kerry’s “klimaatkantoor” slurpt elk jaar 4,3 miljoen dollar aan belastinggeld op (nou ja, technisch gezien wordt het gewoon op de staatsschuld gestapeld, maar in theorie is het belastinggeld) om hem in privéjets rond te pendelen en de Amerikaanse kiezer de vinger te geven, schrijft Ben Bartee.

En Amerika begon een oorlog met koning George over theebelasting. Dompel je onder in de juxtapositie.

Uiteraard is de niet-binnenlandse terroristische interpretatie van Kerry’s woorden dat het zonder meer verwerpen van de beleidsvoorkeuren van een naar behoren gekozen leider in een “democratie” op geen enkele manier in strijd is met de door de elites beleden diepe en blijvende waardering voor Democratie™.

Alleen een blanke supremacist zou daar enige cognitieve dissonantie in zien.

Een ander totalitair Davos-meisje, Naomi Oreskes, deed een soortgelijke belofte om elke dissidentie met betrekking tot de oorlog tegen koolstof, de essentiële bouwsteen van het leven, de kop in te drukken.

Via TIME:

“Het zal van cruciaal belang zijn om voort te bouwen op het kader dat is vastgelegd in de U.S. Inflation Reduction Act om de overgang naar hernieuwbare energie te versnellen. Dit houdt in dat we ons moeten verzetten tegen infrastructuur die energie uit fossiele brandstoffen voor de komende decennia vastlegt en tegen projecten voor het afvangen en opslaan van koolstof die een aanvulling zijn op de productie van fossiele brandstoffen. Het is ook van cruciaal belang dat nieuwe vormen van ontkenning geen kans krijgen. We zien nu al voorbeelden, zoals de valse bewering dat offshore windenergie walvissen doodt en dat beperkingen op gasfornuizen het nieuwste excuus van liberalen is om ons leven te beheersen en onze vrijheid te ontkennen. Wetenschappers zullen moeten samenwerken met klimaatactivisten om de verspreiding van zulke misleidende verhalen tegen te houden.”

  GLAMOUR VK Magazine beschimpt over cover met "zwangere transgender man"

Wat de dame bedoelde te zeggen was dat “overheidscensoren” nodig zullen zijn om afwijkende meningen te censureren, maar de eufemismen “wetenschappers” en “klimaatactivisten” klinken veel smakelijker voor de liberalen die ze aanspreekt.

Als het deze mensen verboden zou worden om met eufemismen te spreken, dan zouden ze helemaal niets meer mogen zeggen.

WHO kondigt totale jihad tegen boeren aan

De WHO is nu officieel in oorlog met boeren – als in, de mensen die boerderijen bezitten en beheren en ze gebruiken om het voedsel te verbouwen dat de menselijke bevolking op de planeet Aarde in stand houdt, waarvan de onderdrukking letterlijk genocidaal zou zijn.

Hier is de diverse WHO-directeur Tedros over het stopzetten van de voedselproductie voor Klimaatverandering™:

“Onze voedselsystemen schaden de gezondheid van mens en planeet. Voedselsystemen dragen bij aan meer dan 30% van de uitstoot van broeikasgassen en zijn verantwoordelijk voor bijna een derde van de wereldwijde ziektelast. Het transformeren van voedselsystemen is daarom essentieel.” – WHO Tedros

Via Verenigde Naties:

“Voedsel staat nu stevig op het menu als een essentieel actiegebied om de wereldwijde klimaatdoelstellingen te bereiken en landen hebben het voortouw genomen – zichzelf uitgedaagd om meer te doen, sneller. De belangrijkste COP28-uitkomsten vertegenwoordigen een collectieve inzet voor geïntegreerde actie voor voedselsystemen en het klimaat, en bieden krachtige pleitbezorgingsinstrumenten om actie te stimuleren die deze toezeggingen op alle niveaus waarmaakt. Hoewel dit een enorme stap voorwaarts is, staan we nog maar aan het begin van de reis. Terwijl acties op het gebied van voedselsystemen monumentale sprongen hebben gemaakt binnen de COP28, blijft de integratie van voedingsoverwegingen hierin een essentieel gebied voor gezamenlijke belangenbehartiging. De uitdrukking die weerklonk tijdens de voedingsdiscussies was “een glas dat halfvol is” – met de basis gelegd voor geïntegreerde actie, maar nog veel meer werk te doen om voedingsoverwegingen te integreren in de NDC’s en NAP’s van landen, en de visie van voedselsystemen voor mensen, planeet en welvaart waar te maken.

  BREAKING VIDEO: Tucker Carlson waarschuwt voor vijandige interdimensionale/geestelijke krachten die de menselijke "mierenboerderij" beïnvloeden

De aandacht gaat nu uit naar het omzetten van dit momentum in meetbare resultaten*, waarbij de COP29 in 2024 in Azerbeidzjan en de COP30 in 2025 in Brazilië dienen als kritieke controlepunten voor vooruitgang. In lijn met hun unieke mandaten staan de leden en partners van UN-Nutrition klaar om landen te ondersteunen in deze missie, inclusief het bepleiten van gezonde voeding uit duurzame voedselsystemen als oplossing om meerdere Duurzame Ontwikkelingsdoelen en wereldwijde klimaatdoelen te bereiken. Een spannend platform hiervoor zal de schaalvergroting van het I-CAN-initiatief zijn, dat zal blijven inspireren tot geïntegreerde actie voor klimaat en voeding en het monitoren van verandering in voedsel-, gezondheids-, sociale beschermings- en watersystemen, evenals het starten van casestudies per land voor versnelde vooruitgang in 2024. Stay tuned!”

*Meetbare resultaten” is weer een eufemisme voor “verminderde voedselproductie.”

Dit is hoe deze social engineering schema’s zich altijd ontvouwen:

 • De Deskundigen™ publiceren dubieus onderzoek dat het probleem fabriceert en een verhaal creëert om de urgentie ervan te onderstrepen.
 • Verschillende NGO’s en ongekozen multinationale bestuursorganen van de staat (zoals de WHO en de VN), via gecontroleerde media, verspreiden het narratief, verwijzen naar De Wetenschap™ en schrijven oplossingen voor die altijd, gemakshalve, macht en controle centraliseren in steeds kleinere groepen handen.
 • Deze oplossingen voor het gefabriceerde dilemma – zoals we zagen met het geleidelijke verbod op gasfornuizen voor Klimaatverandering™ in bepaalde blauwe rechtsgebieden – worden eerst gezegd dat ze niet bestaan en bespot als “samenzweringstheorie”, dan erkend maar geframed als theoretisch, dan worden ze op de markt gebracht als praktisch maar vrijwillig en dan door de strot van het publiek geduwd door middel van wetgeving zodra de wil om weerstand te bieden is uitgeput bij genoeg van de bevolking om het beheersbaar te maken.

Wetenschappers over Klimaatverandering™: Thuis tuinieren vernietigt de planeet

Via The Telegraph:

  Water is geen mensenrecht: WEF beveelt regering om water in huizen te rantsoeneren

“Je eigen voedsel verbouwen in een volkstuin is misschien niet zo goed voor het milieu als verwacht, suggereert een studie.

Uit gegevens blijkt dat de koolstofvoetafdruk van zelfgekweekt voedsel vijf keer groter is dan producten van conventionele landbouwpraktijken, zoals boerderijen op het platteland.

Een onderzoek van de Universiteit van Michigan keek naar hoeveel CO2 er werd geproduceerd bij het verbouwen van voedsel in verschillende soorten stedelijke boerderijen en ontdekte dat gemiddeld een portie voedsel van traditionele boerderijen 0,07 kg CO2 produceert.

De impact op het milieu is bijna vijf keer zo groot met 0,34kg per portie voor individuele tuinen, zoals moestuinen of volkstuinen…

Fruit bleek 8,6 keer milieuvriendelijker te zijn als het op conventionele wijze werd geteeld in vergelijking met groente die in de stad werd verbouwd, terwijl groenten 5,8 keer beter voor het milieu waren als ze aan de professionals werden overgelaten.”

De cryptisch genoemde “professionals” hier zijn satanische multinationals zoals Monsanto die vastbesloten zijn om:

 • Het patenteren van de natuur tot op DNA-niveau, zodat je hen betaalt om iets te verbouwen om je gezin te voeden.
 • Het failliet laten gaan van alle onafhankelijke landbouwbedrijven.
 • Het vernietigen van de integriteit van de bodem, het vergiftigen van de voedselvoorziening en het aanwakkeren van chronische ziekten ten voordele van de biomedische industrie door middel van monocultuur, pesticiden, insecticiden, enz. zodat er niets anders groeit dan hun gemuteerde maïs.

Een echte knaller die de “professionals” hebben gemaakt.

Hier is het aangehaalde onderzoek, zo schaamteloos gebrekkig en bevooroordeeld in zijn methodologie dat het niet eens rekening houdt met de transportkosten in termen van koolstofverbruik van het kweken van, bijvoorbeeld, Franken-soja in China en het vervolgens de halve wereld over te verschepen in een vrachtschip voor boeren in Seattle of Santiago, wiens boerderijen allemaal zijn gesloten voor de Aarde.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

“Wetenschapper” wil een asteroïde vangen en de zon ermee blokkerenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDeskundigen waarschuwen dat ‘dreigende zonnestorm’ 90% van de mensheid zal uitroeien
Volgend artikelBritse ouders zijn woedend over LGBT-pornoboek dat kinderen van 8 jaar grafische seksuele handelingen leert
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

78 REACTIES

 1. Ze zijn allemaal helemaal gek geworden. Wanneer is genoeg genoeg. Laat ze eens echt gaan werken en zet die lui op een eiland dan eens kijken of ze nog tijd hebben om zulke belachelijke regeltjes tebedenken.

 2. Het is nooit genoeg want ze vreten van deze waanzin. Het is pas genoeg als mensen zich gaan realiseren dat er een kankergezwel is gecreëerd en dat zij/wij ervoor betalen. En dat kankergezwel groeit maar door en door. Ooit zal dit megalomane circus imploderen. Dan zijn we een derdewereldland land en kan alles weer opnieuw beginnen.

  • Hahaha… ik heb de link (nog) niet geklikt, maar is het de volkstuinbelasting?

   Mooie gasten, maar tegelijk de media die ons toen al voorprogrammeerde.

  • Kei goed fillmpje …. Daarom delen groentetuin verdelen en verstoppen tussen bomen en struiken….. ze zien toch geen verschil tussen onkruid en bladsla

   • @Baviaan…

    Onkruid bestaat niet. Wat wij onkruid noemen is vaak zelfs medicinaal te gebruiken. Groen afval is ook zo’n verzonnen term… ER IS GEEN GROEN AFVAL!!! Er is groen waarvan we compost of humus kunnen maken waardoor onze grond weer vruchtbaar wordt.

    Wij zijn echt heel erg onwetend gemaakt. Ze laten ons groen aanwijzen als ONkruid en ze laten ons alles waarmee we onze grond vruchtbaar kunnen maken/houden, labelen als groen afval. Vervolgens stoppen wij dat in containers die worden opgehaald door de gemeente, waar wij driedubbel voor betalen. Die gemeente maakt er een enorme composthoop van maakt en vervolgens stopt de gemeente dat in zakken als potgrond en dan verkopen ze het weer aan ons.

    Mensen zijn zo knetterdom gemaakt dat ze planten gewoon labelen als onrkuid. Pfff… een paardebloem is volgens het ONDERwijs en mijn buren onkruid, maar volgens de natuurgeneeskunde is een paardebloem uiterst gezond. Maar niemamd denkt nog na, iedereen labelt gewoon ‘onkruid’ en ‘groen afval’ en ze vernietigen dat wat ze juist kunnen gebruiken… Rockefeller heeft ons dit geleerd zodat we allemaal afhankelijk worden van zijn fake medicijnen en hun fake oplossingen om onze grond vruchtbaar te maken.

    • Ik produceer wekelijks zo’n 20 ton houtsnippers ten gevolge van ons werk en sinds 4 jaar noemt de overheid dit ‘milieu-gevaarlijk materiaal’ dat alleen door gecertificeerde en milieugespecialiceerde bedrijven verwerkt ‘mag’ worden.
     Te zot voor woorden.

     • Allemaal voorbereidingen op de huidige en toekomstige situatie. Net als dat houtkachels en houtstook verboden zijn of worden. In Utrecht, las ik, worden ook vuurkorven verboden, alleen voor de scouting mag het nog wel. “Die moeten nog leren”….
      En ergens, weet niet meer waar, las ik dat houtverkoop ook aan banden is of wordt gelegd. Zou niet meer aan particulieren mogen.
      Ja, geen hout, geen stookmogelijkheid, niet koken etc. Denken ze tenminste.

     • De Bio centrales (andere naam voor afval verbranding centrales) zijn er gek op,( hout snippers) en dan is het ineens groen en niet meer gevaarlijk… Maar als ik het verbrand is het vervuilend….

        • Of, afhankelijk van de grootte van de Meiler, een volwaardige woning. het is een heel werk om te bouwen maar eenmaal operationeel hoeft de berg gecompacteerde snippers enkel van tijd tot tijd bevochtigd te worden met schoon (grond-)water om weer een nieuwe warmte boost te ervaren. bijna 3 tot 4 seizoenen een uitgaande watertemperatuur van 50-65 graden. zaak is weg een zeer langzame waterstroom door de tyleenslangen (32mm – 50mm) te laten lopen.

        • Ik hoop dat het boeltje een beetje vorstvrij blijft bij extreme (had deze winter tegen -30c)kou, en dat het blijft werken.. Ik zag een filmpje over isoleren van de meiler…..Tyleen slang kan wel wat hebben circulatie pomp kan binnen….

    • ” DISPEREERT NIET, ONTSIET UWE VIJANDEN NIET,
     DAER IS TER WERELT NIET DAT ONS KAN HINDEREN “.
     ( Óók dat ” CIE.YOU.TEA – WEF ” niét ! P.R.v.LiLi )

     Jan Pieterszoon Coen

     ” EENDRAG MAAK MAG ”

     Jan van RIEBEECK

    • THEME, wat ’n discours …. !
     Bravo, daarméé klOp je ‘ze’, in één kéér van hun sOkkels,
     zowel de ‘manipulateurs’, als de naïeve, onwetende
     ‘gemanISCHpuleerden !

    • Beste Theme,2 gezegdes over onkruid;
     Onkruid staat altijd op de juiste plek.
     Onkruid is de manier waarop de meeste mensen naar planten kijken.
     In vroeger tijden was de ‘ Lactuca virosa ‘ (een slasoort) erg populair in de medische wereld als stevige pijnstiller zonder bijzondere bijwerkingen.
     De natives in Amerika gebruikten dat na flinke verwondingen.
     Werd destijds gekweekt op grote schaal in zowel Duitsland als Engeland.
     Meneer Rockefeller ging dat chemisch namaken en noemde het Morfine, waardoor het gebruik van de Lactuca Virosa in onbruik raakte.
     Morfine is echter zeer verslavend maar ach, Rockefeller verdiende aan het patent bakken met geld.

     Als mensen eens boeken over geneeskrachtige planten en kruiden zouden aanschaffen dan zou er een wereld voor ze open gaan ( en flink wat geld in de portemonnee blijven zitten.

     Een tip hiervoor( heb ik al eens eerder hier geplaatst )
     Het boek geneeskrachtige planten en kruiden van Geert Verhelst.
     Is best prijzig rond de 150 euro maar is zijn gewicht in goud waard.
     Het boek is in Nederland bij vele fytotherapeuten in gebruik.

     • Bekend!
      Heb vorig jaar ‘wild lettuce’ drap gemaakt. Nog een heel werk maar het is op heel veel plaatsen te vinden en te oogsten. Eenmaal meegenomen raak je het ook niet meer kwijt gezien het uitzaaiend vermogen (nét als Paardebloem).
      Schijnt ook, afhankelijk van de concentratie, geestverruimend te kunnen werken.
      Gevoelige mensen moeten dan ook voorzichtig zijn dat de vingers en daarmee de huid, niet of nauwelijks in contact komt met dit goedje.
      Wat je op de huid smeert moet je kunnen eten… binnenkort gaan we het testen en ik ben zeer benieuwd naar de resultaten.

      • Beste Veteraan,
       Nadat je het gefilterd hebt is het raadzaam om het te mengen met honing omdat het anders erg wrang is.
       Zonder honing is het bijna niet weg te slikken.

       Doordat het een natuurproduct is en de sterkte kan wisselen bij gebruik van diverse planten is het raadzaam om telkens met een druppel tegelijk te beginnen.
       Indien niets te bemerken is dan weer een druppel, enz.enz.

       • Honing is ons favoriete mengmiddel, zoetstof, conserveermiddel én smaakmaker. in de ruilhandel alhier wordt met grote regelmaat natuurzuivere honing verkregen die op 100% op ambachtelijke wijze tot stand gekomen is. honing uit diverse windstreken in de buurt met de juiste toepasbare frequentie.

        testen of je te maken hebt met bende of met echte honing?
        heel eenvoudig; laat in lauwwarm water een del surrogaat’honing’ uit de supermarkten in het water vallen tot een klein bultje en daarna hetzelfde principe met natuurlijke honing. De supermarktsubstantie loopt als een blubbervlek uiteen terwijl de echte honing de 6-kantige raat-vorm aanneemt. Check it out folks!

        Veel van geleerd, van deze op leeftijd gekomen imker. helder van geest en vlot vitaal als een dertiger. Nog steeds eigenlijk.

        • Hier in Frankrjk verplichte registratie van de kasten. En…zo goed als verplicht behandeling tegen vaeoamijt. Net zoiets als dat je anderen in gevaar brengt als je niet geprkt bent.

         Hier echt bijenkassen zonder sirooo en chemische troep. Nu hopen dat ze nog leven en ongeregistreerd blijven bij een e.o.a. fakeuitbraak. Alles willen ze controleren. Zodra ooit nog eens een drone over ons terrein gluurt schiet ik die aan gort!

    • Helemaal gelijk….. Hier wordt ook alles gecomposteerd incl.de kippen mest. Hout wordt hier verstookt of versnippert en veel onkruid is goed eetbaar…….De natuur geeft wie plukt heeft……

  • ” DISPEREERT NIET, ONTSIET UWE VIJANDEN NIET,
   DAER IS TER WERELT NIET DAT ONS KAN HINDEREN “.
   ( Óók dat ” CIE.YOU.TEA – WEF ” niét ! P.R.v.LiLi )

   Jan Pieterszoon Coen

   ” EENDRAG MAAK MAG ”

   Jan van RIEBEECK

 3. Die nietsnutten in dergelijke idiote organisaties zijn echt knetter en knettergek.
  Op naar de 500.000.000 slaven zoals ooit in de Guide Stones in Georgia ( uiteraard usa) gebeiteld waren.
  Ik hoop toch zo dat de woede van het gewone volk zo groot wordt dat die hele bende weggeveegd wordt en dat de gewone mens weer op een normale manier zijn leven inhoud kan geven. Tuig regeert de wereld en het ergste is dat de regeringen, die VOOR het volk zouden moeten staan, aan deze WAANZIN meedoen.
  Is het geld? Chantage? Beiden? Of mooi baantje elders?
  Wat denken jullie?

  • @Jan…

   Corruptie… de echte reden dat de mensheid nu ten val komt, is egoïsme. Egoïsme is het geloof van de liefdelozen, de goddelozen. Slaven leven uit egoïsme. Gevangenen leven uit egoïsme. Ze doen ALLES om ons egoïstisch te maken en te houden, want in egoïsme blijven wij verdeeld. ALLES wat de elites doen is zorgen dat wij egoïstisch en verdeeld blijven.

   Egoïsme is het tegenovergestelde van liefde. In egoïsme raken wij maximaal verdeeld en gepolariseerd, in liefde verenigen wij. Daarom doen ze alles om liefde te onderdrukken en belachelijk te maken en tot ons egoïsme heilige doel te maken… daarom is de massa niet wakker te krijgen, omdat ze alleen nog egoïsme zijn/kennen.

   Ego is corrupt, liefde is niet te corrumperen en als dat wel lukt was het geen liefde. Liefde is als Jezus, die zich laat kruisigen omdat hij weigerde uit egoïsme te leven. Dat is echte liefde. De meeste mensen snappen helemaal niks meer van liefde, waardoor egoïsme regeert, waardoor we allemaal verdeeld zijn geraakt.

   Liefde maakt eenheid, maar dat snappen mensen niet meer. Alles is op de kop gedraaid en mensen is aangeleerd dat wij verenigen in angst en woede. Er komt groot trauma aan en in dat trauma gaan onze ego’s sterven en komen we terug bij de liefde die ons verenigt. Op een dag zal iedereen begrijpen wat ik steeds zeg, tot die tijd begrijpen weinigen wat ik zeg… omdat ALLES op de kop is gedraaid zodat mensen precies datgene doen om zichzelf te verdelen en te vernietigen.

   Draai alles wat je automatisch denkt om. Angst verdeelt, liefde verenigt. Niet omgekeerd. Geld is de wortel van het kwaad, niet de bron van iets goeds. Oorlog is geen weg naar vrede. De mensheid is in de kern niet kwaadaardig, de kanker en de parasieten die ons besturen zijn kwaadaardig en ze houden ons al duizenden jaren zwak en ziek en verdeeld… en ze hebben angst en liefde, net als alles, omgedraait. Ze draaien alles constant op de kop, zo houden psychopaten hun slachtoffers in hun macht.

   Maak ze net zo lang gek tot ze geloven dat;
   2+2=5

   En daar zijn we nu aanbeland. De meeste mensen zien alles omgekeerd van hoe het is.

 4. Goedemiddag allemaal. Ik ben nieuw hier op dit forem en ben op zoek naar mensen die veel weten op het gebied van overleven, noodsituaties,voeding maken enzovoorts. Ik hoop dat ik nuttige tips mag krijgen.

   • Dank voor uw respons. Mijn partner is onverwacht overleden nu ben ik de bronkennis kwijt. Ik heb nu de verantwoording over 3 kinderen en een schoonmoeder. Wonen tamelijk afgelegen in de buurt van Kranenburg (DLD).

    • Beste Geertrude,
     Allereerst mijn medeleven met het verlies van uw partner.
     Om in moeilijke tijden enigszins zelfredzaam te zijn zijn er een aantal zaken die bovenaan staan te weten,
     Voedsel, water en warmte/onderdak
     Voor informatie wat bruikbaar is en zonder elektra te raadplegen, zijn boeken
     Kijk eens bij kringloopwinkels en rommelmarkten.
     Boeken die van belang kunnen zijn:
     Moes tuinieren
     Klus boeken
     Medicinale boeken.
     Boeken m.b.t. het conserveren van voedsel ( drogen, wecken enz.
     Vergeet ook niet materialen en spelletjes om kids bezig te houden.
     Ook huisdieren moeten in moeilijk tijden de nodige zorg kunnen krijgen.

     Indien de elektriciteit voor een tijd uit is gevallen is het van belang om die tijd te kunnen doorkomen.
     Geen elektra is; geen water, geen gas, geen licht, geen verwarming, geen internet en telefoon.
     Bedenk alternatieven hiervoor.
     Een goede waterfilter is eigenlijk een must, B.v. Berkey beschikbaar in diverse afmetingen.
     Het aanschaffen van een voorraad voedsel kan aardig in de papieren lopen.
     Om het zoetjesaan te doen zou je tijdens boodschappen iedere keer wat extra’s te kopen waardoor het niet ineens veel geld gaat kosten en het rouleren van voedsel beter te doen is. (FIFO) first in first out.
     Om eten te kunnen koken zou je kunnen denken aan een onderstel van de fondue met een alcohol brander. Daarmee kun je binnenshuis een potje koken.Extra branders kun je bij de Blokker kopen per 2 en eventueel op de plaats zetten van de gasbranders van het fornuis.(spiritus niet vergeten)
     Je kunt er dan de normale pannen op zetten.
     Als voorraad voor langere termijn kun je in de super kijken naar gedroogde boen, erwten enz.( geen elektra nodig om te bewaren)
     Koffie, suiker, blikken meikpoeder, en aardappelpureepoeder zijn lang houdbaar. Zelfs tot jaren over de THT datum.

     Wat verlichting aan gaat.
     Nu de kerst voorbij is, probeer stukjes en stompjes kaarsen te bemachtigen, haal de lontjes eruit en smelt het in een oud pannetje.
     Pak koffiebekers met een oor en vul ze met gesmolten kaarsvet en zet daarin een stuk kaars (tot de rand van de beker) en laat de boel stollen.
     Makkelijk mee te nemen naar plekken waar licht nodig is.

     Een stormlantaarn is ook prima (lampolie bij de Action)
     Kijk eens of je vaardigheden hebt, of kunt leren die je als een soort van ruilhandel kunt gebruiken voor anderen die op hun beurt iets hebben waar jij iets aan hebt.

     Het bovenstaande is bij lange na niet compleet.
     Het zijn hopelijk tips waar jij iets mee kunt doen.
     Nog een goede raad; ga niet rondvertellen wat je allemaal in huis hebt als voorbereiding voor noodgevallen.
     Nu zal men je uitlachen, Maar als de nood daar is weet men jou te vinden omdat ze het zelf niet nodig vonden om zelf de schaapjes op het droge te krijgen.

     • Tigron dank voor je tips. Bekende en onbekende dus.
      Men moet natuurlijk wel lontjes kopen voor in de kaarsvetbeker, anders wordt de beker wel heel heet om in de hand te houden. Lijkt op de ouderwetse kandelaar.
      Overigens vannacht om exact 2 uur was er een heel korte stroomstoring. Licht even uit en aan, radio vanzelf aan en uit. Voor zover ik weet heeft niemand iets gemerkt. Maar liet me wel even denken over waar is de zaklamp ook al weer…..

      Verder haal ik nog even de tip aan die Rudolf Grob tijdje geleden op FN gaf. Namelijk spruiten van zaden, maakt niet uit wat voor zaden, bonen, erwten, kruiden, etc. Je kunt dit binnen doen en begieten met gefilterd water. Blijft het schoon/ schoner dan dat je groente buiten verbouwd. Bovendien niet zichtbaar.
      Verwerken kun je de spruiten op verschillende manieren. Zeer voedzaam volgens Rudolf die dit al zeker 20 jaar doet.
      Was afgelopen weekend een voedselfestival in Naarden. Is er vaker. Zie http://www.gooiinverbinding.nl

      • Beste Klien,
       “Men moet natuurlijk wel lontjes kopen voor in de kaarsvetbeker, anders wordt de beker wel heel heet om in de hand te houden.”

       Indien je een beker hebt gevuld met gesmolten kaarsvet stop je er een diner kaars in (met lont) die net zo groot is als de beker. en fixeer het stuk diner kaars zodat hij niet schuin zakt in de beker.
       Bij gebruik van zo’n ‘ kaarsenbeker’ valt de hitte best mee, helemaal vanwege het oor wat er aan zit.
       Geen ervaring mee, maar in de erotica scene laat men wel eens gesmolten kaarsvet op iemand druppelen bij wijze van lichte SM behandeling.
       Dus die hitte valt best mee.

       • Slim Tigron, die dinerkaars, had ik nog niet bedacht.
        Wel ervaring met kaarsvet op de huid, tenminste op mijn hand 🙂 , als je te snel gaat lopen met een net gedoofde kaars. Maar geen brandblaar gehad.
        Overigens verbrandingen kun je snel verhelpen door opnieuw zo dicht mogelijk naar de warmtebron te gaan, en heel langzaam de temperatuur te verlagen. Is wel anders dan “regulier” zegt maar succes verzekerd en geen brandblaar. Bakkers weten dat ook en ook uit eigen ervaring.

      • Aanvulling beste Klien,
       Het is raadzaam om in iedere ruimte een zaklamp te hebben volledig opgeladen.
       Anders loop je het risico dat je in het donker op zoek moet naar een zaklamp.
       Ook een tip,
       Maar het tot een aanwensel dat al je oplaadbare spullen altijd opgeladen zijn en klaar voor gebruik.
       In mijn diensttijd moesten de vrachtwagens na gebruik ook altijd afgetankt worden voordat ze op de parkeerplek werden gezet.

       Ook gereedschap na gebruik nakijken op gebreken en schoonmaken voordat je het weer opbergt.
       Er is niets zo vervelend om voordat je aan een klus begint eerst het gereedschap moet repareren en/of schoonmaken.

       • Ook weer slim Tigron, dank je wel.
        Heb nog niet alles zoals ik het wil hebben. Zo denk je, tijd zat, maar tijd vliegt voorbij. En de dagelijkse dingen vragen ook tijd. Is ook afleiding, dat dan weer wel.

        • Beste Klien,
         Mijn uitspraak is:
         ” tijd heb je niet, tijd maak je ”
         Het is een kwestie van welke prioriteiten je hebt.
         Voorkom dat je later moet zeggen:
         Had ik maar,…Als je toen maar,..
         Waarom heb ik toen,……

      • Beste Geertrude,
       Graag gedaan.
       Als je vragen hebt of ergens moeilijkheden mee hebt, laat maar weten.
       Het maakt niet uit waarover, er zijn altijd wel mensen hier die je advies kunnen geven.
       Een vraagje van mij,
       Hoe oud zijn jouw kids?
       Dit vraag ik om rekening met hun te houden met eventuele adviezen die je krijgt.
       Het maakt nogal verschil of ze 8 jaar zijn of 18.

 5. We kunnen allemaal lullen als Brugman maar de de-populatie agenda is inwerking gezet dat is een vaststaand feit, bedenk maar iets om er onderuit te komen, feitelijk papegaait de ene reguurder de andere na en draaien in een cirkel rond, de overheid heeft alle wapens in handen om ons langzaam of direct kapot te maken vaststaand feit is, ik weet ook niet wat er moet gebeuren om deze totaal gekte te stoppen.

  Misschien massaal achter de boerenprotesten te gaan staan, België, Duitsland, Frankrijk en Schotland zijn de boeren behoorlijk aan het protesteren behalve in Niedrichland zelfs de omgekeerdevlag staat weer recht iemand?

  • Geen belasting meer betalen, met contact geld betalen ( wat trouwens lucratief wordt want kleine bedrijven nemen graag cash aan. Geen BTW, geen inkomstenbelasting) Ik moest laats 108 betalen bij een ondernemer. Mijn vrouw pakte cash en hij zei, geef maar 100,— met een vette knipoog.

   Normaal 108,00 dus daar moet hij 18,74 btw over afdragen en bespaart 40,-inkomenstenbelasting. Wij een korting en hij heeft het dubbele verdiend. Fictie voorbeeld hé😇

   En stop ook maar met je hypotheek, maar wel massaal doen en volhouden tot de banken zijn omgedonderd.

   Maar ja, de Nederlander is een meelzak

  • @Adriaan…

   We lullen als brugmannen omdat we zoeken naar een oplossing zonder dat alles naar de kloten gaat. We leren, maar het gaat heel langzaam omdat we van heel ver moeten komen om weer bij onszelf en elkaar te komen.

   Ik zie het als boogschieten. We klooien en klungelen en falen en mopperen en oefenen eindeloos en lullen erover en analyseren het en we willen opgeven en nooit meer boogschieten… en op een dag komt al het oefenen ineens tot een schot in de roos.

   We zijn heel ver van onszelf verwijdert, dus het kost tijd om weer tot onzelf te komen, maar we komen er wel… uiteindelijk raken we de roos in elke psyop, doordat we eindeloos hebben geluld en nagedacht en hebben geleerd en tot de kern komen.

 6. Ja met contant geld blijven betalen is wat ik doe, een consumenten staking, burgerlijke ongehoorzaamheid zijn van die dingen die nooit echt van de grond zijn gekomen, lekker verdeel op de politiek blijven stemmen, er is maar een kleine groep mensen die het werkelijk door hebben, dat is niet genoeg om een omslag in het denken te maken, zonder wapens begint men niets, het belangrijkste is dat er geen politieke wil is om het volk te redden.

  De vrijheidsboom moet gedrenkt worden met het bloed van patriotten en tirannen.

   • De meeste reguurders op Frontnieuws weten waar Abraham de mosterd haalt Gijp, enkele naïeve mensen zijn zó bijgepraat dat is het probleem niet, de grote massa die is niet geïnteresseerd in de issues die frontnieuws keer op keer als discussie materiaal ons presenteert, het houd een keer op en de politiek geëngageerde mensen op FN weten het ‘we’ lopen in een uitgebreid doolhof rond, men weet de uitgang niet te vinden dit is het onwijs grote probleem wat speelt, ook het dilemma tussen informatie en desinformatie wordt door zelflerende algoritmes door ‘onze’ strotten geduwd.

    Zalig zijn de eenvoudige van de geest…!

    • Ze zijn hier de hele dag al bezig met chemtrails, fucking niet normaal. Een prachtige blauwe lucht en binnen een paar uur alles grijs. Ik sta dat te vertellen aan iemand zo van “kijk dan omhoog joh” en die goser staat me aan te kijken alsof ik gek ben, die wist ècht niet waar ik het over had.

     • Frans H januari 29, 2024 Bij 16:29

      Ja ook zo’n dystopisch onderdeel Frans van de de-populatie agenda die naar het blijkt versneld uitgevoerd wordt, buiten dat in opdracht van de elite gevaarlijke stoffen zich in de chemtrails bevinden wordt het aandeel van PFAS ook nog eens opgeschroefd, alle akkergewassen/moestuintjes worden op deze wijze snel verontreinigd Grrrr.

      “Gezond verstand overtreft echte wetenschap – die echte gegevens nodig heeft, geen gezond verstand… en empirische gegevens komen soms te laat als gevolg van snode beleid en verkapte politieke agenda’s. Er zouden geen covid-schade zijn geweest en de opname van vaccins zou bijna nul zijn geweest als de overgrote meerderheid van het publiek wereldwijd een slim gezond verstand had gebruikt en de kwakzalvers hadden erkend voor wat het was / nog steeds is. De grootste kaping van de moderniteit door middel van gedrag controle is het overnemen van het gezond verstand van het publiek. Zelfs dwang vereist een mate van instemming van het publiek. Hoe we onze toestemming geven, is de basis waarop de oligarchische controle rust. Als het publiek dit begrijpt, gebruikt het hun gezond verstand om de dystopische oligarchische agenda’s te ondermijnen.”

      – Zahir Ebrahim

     • @Frans H…

      Hier in Gelderland ook… tot 13/14 nog wat blauw, non-stop sproeivliegtuigen en daarna zoals gebruikelijk wit grauwe fake lucht. Het is weermanipulatie en mindcontrol.

      Ze zijn met al hun macht, en met ons belastinggeld, bezig om normaal te maken wat niet normaal is.

 7. Het hele systeem is verrot. Toen de zelfbenoemde multinationale olichargen de meest voorkomende elementen op de wereld de oorlog verklaarde, zoals kooldioxide, stikstofdioxide. Is het niets anders dan de totale oorlog verklaren op alle leven op aarde. Het is de bedoeling dat iedereen afhankelijk van de olichargen worden. Zodat dat zij voor GOD kunnen spelen.

  Ze hebben het continu over inhoudsloze woorden zoals duurzaamheid, ecologische stappen voor bereiden, jouw koolstof voetafdruk verminderen, e.d. Maar met bewijzen die gebaseerd zijn op feiten en onderbouwingen komen zij nooit. Want dat kunnen ze niet. Alle zogenaamde wetenschappers zijn (om)gekochte gasten die onderzoeken zo vervalsen, om aan het gestelde uitkomt te voldoen. Want anders krijgen zij niets uitbetaald. Zo werkt tegenwoordig wetenschap.

  Maar hoe kun je koolstofdioxide laten verdwijnen, als elk levend wezen uit koolstof bestaat, net als de aarde zelf. Net als het zogenaamde stikstofdioxide uitstoot te hoog is, maar als onze atmosfeer uit 99% bestaat uit stikstofdioxide. Met de verhouding 78% stikstof en 21% zuurstof. Kooldioxide is de wisselwerkingsgas tussen deze twee, de aarde en de atmosfeer. Je kunt geen elementen uit het levenscirculatie systeem halen, want dan werkt het niet meer.

  Zoals nu de eigen moestuin aan te vallen, waar ieder zijn gewassen meestal 100% biologisch laat groeien. Die gebruiken geen gepatenteerde GMO zaad, die bemesten/besproeien zijn/haar gewassen niet met Round-up of iets degelijks. De olichargen zien de moestuin bezitters als een concurrent, die uit de markt gedrukt moet worden. De familie boerderijen moeten volgens de olichargen eveneens verdwijnen, op de zelfde argumenten. Zo is het land Oekraïne voor de grote olichargen van levensbelang, want daar liggen hun grote projecten van miljoenen hectares landbouw gronden. Om met GMO gewassen heel Europa te voorzien van hun gewassen. Zodat alle (familie)boeren in de rest van Europa kunnen verdwijnen.

  We kunnen eigenlijk alles wat nu op de wereld afspeelt reduceren naar een paar ingrediënten. Hebzucht en de andere niets gunnen.

 8. We kunnen eigenlijk alles wat nu op de wereld afspeelt reduceren naar een paar ingrediënten. Hebzucht en de andere niets gunnen.

  Met een beetje goede wil kan ik dat nog menselijk gedrag noemen. Maar dit gaat veel en veel verder. We zitten in een systeem, dan wel bewust of ontstaan, wat elke medemenselijkheid kapot maakt. Geen ruimte meer geeft. Corrupt en incompetent tot op het bot.

  • Beste Gijp,
   Na de 2e wereld oorlog moest e.e.a. opgebouwd worden, wat nodig was.
   Daarna kwamen de diverse uitvindingen die dingen makkelijker maakten zoals een wasmachine, centrifuge, TV , auto, gasaansluitingen en later CV verwarming enz.
   Weer wat later de elektrische gereedschappen, de wasdroger en vaatwasser enz.

   Gaandeweg zijn we gewend geraakt aan dergelijke zaken met inmiddels de mobiel, computer en internet.
   Om kort te gaan, wij zijn gewend aan luxe en gemak en dat maakt mensen gemakzuchtig.
   Wie staat er vandaag de dag nog stil bij het gegeven dat als je een kraan open draait en heet water uit komt, of dat de verwarming aanspringt naar het draaien van de thermostaat.
   Het is voor iedereen zo vanzelfsprekend geworden.

   Het is de laatste decennia veel te ver doorgeschoten ik dingen willen hebben om het gemak of luxe, of om anderen de ogen uit te steken.

   2024 gaat een smerig jaar worden voor veel mensen die niet weten hoe ze ‘ back to basic’ moeten leven.

   • We gaan het zien Tigron hoe het wordt met back to basic. Opgegroeid op de Veluwe, met stromend pompwater buiten (wel na wat gezwengel dus), op het fornuis opgewarmd. |De enige brandende kachel in huis. Wel gezellig daarom heen zitten. Zo waren er nog wel wat meer primitieve dingen op het kleine boerderijtje. Verder eenvoudig gekampeerd. Veel zal door die oefeningen nog wel lukken denk ik, maar kou…… brrrr………
    Dus, zoals gezegd, we gaan het wel zien.

 9. Het is ronduit te geschift voor woorden! Groenten en fruit in je achtertuin verbouwen is schadelijker voor het milieu dan groenten v.d landbouw en fruittelers.
  Terwijl groenten en fruit uit je achtertuin niet bewerkt zijn met landbouw gif, is het daarom slechter voor het milieu…hahaha!
  Dus alle wilde natuur op aarde die eveneens niet is bewerkt met landbouwgif, verwoest het milieu is dus in feite de conclusie van die zwaar gestoorde WHO psychopaten.
  Natuurlijk is de werkelijke reden dat mensen niet zelfredzaam mogen zijn, maar hun argumentatie hiervoor getuigd van een complete minachting voor het volk omdat iedere vorm van logica totaal ontbreekt!

 10. Natuurlijk is de werkelijke reden dat mensen niet zelfredzaam mogen zijn, maar hun argumentatie hiervoor getuigd van een complete minachting voor het volk omdat iedere vorm van logica totaal ontbreekt!

  Misschien is het gebrek aan logica wel de taal die het volk begrijpt. Wat weten we eigenlijk van “ het volk “. Ik zie ondertussen “ in het volk” de mensen niet meer staan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in