De Kievse troepen hebben op 8 juli zware menselijke en materiële verliezen geleden bij hun poging om in verschillende richtingen op te rukken.

De hevigste gevechten vonden plaats bij de stad Bakhmut. Kievse troepen lanceerden verschillende aanvallen. Ze boekten echter geen noemenswaardige winst en leden zware verliezen. Op nieuwe video’s uit de buitenwijken van Bakhmut is te zien hoe verschillende Oekraïense troepen worden gedood en voertuigen worden vernietigd door Russische militaire eenheden, bericht Southfront.

In de richting van Kupyansk ontdekte en vernietigde de Russische Zapad Group een sabotage- en verkenningsgroep van de 32e Gemechaniseerde Brigade van Oekraïne bij Novosyolovskoye en verstoorde twee pogingen om Oekraïense eenheden te roteren op vooruitgeschoven posities bij Krasnoye Pervoye en Sinkovka.

Bovendien voerden bemanningen van Su-34 jachtbommenwerpers van de luchtmachtgroep van de groep een raket- en bombardementsaanval uit op de tijdelijke inzetpunten van de 14e Gescheiden Gemechaniseerde Brigade in de buurt van Petropavlovka.

Twee Solntsepyok zware vlammenwerpers van de groep voerden ook een aanval uit op een manschappenconcentratiegebied van de eenheden van de 32ste Gemechaniseerde Brigade in de buurt van Novosyolovskoye.

Verder toont een nieuwe video uit de omgeving van Kupyansk de vernietiging van een inzetpunt van Kievse troepen door een gerichte Russische aanval.

Andere video’s tonen de vernietiging van een Amerikaanse M777 getrokken houwitser met een Lancet loitermunitie bij de Antonovsky Brug in de richting van Kherson, evenals hevige gevechten bij de stad Mariinka in de richting van Donetsk.

In de richting Zaphorohye trokken Kievse troepen zich naar verluidt terug uit het kleine dorp Pyatihatki, dat één van de weinige overwinningen was die ze in het begin van hun tegenoffensief hadden geboekt.

  Japan wil niet vechten voor Taiwan en andere bondgenoten van de VS ook niet - Niemand wil sterven voor Uncle Sam

Ondertussen kreeg de Verenigde Staten kritiek van sommige bondgenoten voor de beslissing om de Kievse troepen te bevoorraden met clustermunitie.

Zowel Canada als het Verenigd Koninkrijk veroordeelden de beslissing en bevestigden hun engagement voor een VN-akkoord dat deze wapens verbiedt.

“Wij steunen het gebruik van clustermunitie niet,” zei de Canadese regering zaterdag tegen de nationale omroep CTV. Ottawa is “vastbesloten om een einde te maken aan de gevolgen van clustermunitie voor burgers – in het bijzonder kinderen”, luidde de verklaring.

Los daarvan vertelde de Britse premier Rishi Sunak aan journalisten dat Londen het gebruik van clusterbommen ook niet steunt. “Het Verenigd Koninkrijk heeft een conventie ondertekend die de productie of het gebruik van clustermunitie verbiedt en het gebruik ervan ontmoedigt,” legde hij uit, eraan toevoegend dat Londen Oekraïne op andere manieren zou blijven steunen.

Ondanks de kritiek zullen waarschijnlijk meer Westerse landen clustermunitie aan Oekraïne leveren om het conflict verder te verlengen. De steunverleners van het regime in Kiev hebben al meerdere malen laten zien dat ze niets geven om de veiligheid van Oekraïne en zijn bevolking.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – “Maai ze neer!” & “Dit zijn alemaal onze doden!”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe fatale fout van de schapen
Volgend artikelDe Russen onderschepten een drievoudige Oekraïense aanval aan het Donbas-front – Russische verdedigingslinies ondoordringbaar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Alexander Mercouris citeerde volgens mij Scott Ritter over clustermunitie. Deze is handig voor de defensieve partij, maar onhandig voor de offensieve partij die op wil rukken op vijandelijk terrein. Als ze eerst de Russen bestoken achter hun verdedigingslinies en dan vervolgens oprukken… moeten ze door gebieden waar hun eigen niet ontplofte cluster munitie ligt. Het lijkt er dus op dat dit eerder de huidige frontlijnen bevriest. Dat zou betekenen dat de 4 afgescheiden regio’s en de landcorridor langs de Zee Van Azov langer bij Rusland blijven

  2. iemand anders ook opgevallen dat rechts onder in beeld een datum staat bij het clipje waar de foto van dit artikel, datum is 5/30/2016
    stukje gisteren ook al voorbij zien komen met die datum

  3. de laffe Nederlanders zullen ook wel leveren getekend of niet maak ze niks uit kunnen liegen als de beste ga maar gouw naar de Ukraine om te helpen de regering is toch gevallen dus zijn vrij om te gaan kost geen snipperdagen

  4. Dat de door de NAVO bewapende Oekraïense troepen zware verliezen lijden, is goed nieuws. Niet goed is dat het initiatief op het font al ruim een maand tot Kiev behoort. Ik maak me zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in