Mykhaylo Markiv / The Presidential Administration of Ukraine / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

Oekraïne voert zijn inspanningen op om te voorkomen dat dienstplichtige mannen naar het buitenland vluchten. President Volodymyr Zelensky gebruikt hiervoor nu drones. In de zuidelijke regio Odessa werden onlangs 14 mannen aangehouden.

Oekraïne zegt dat het nu drones gebruikt om te voorkomen dat dienstplichtige mannen naar het buitenland vluchten. In de zuidelijke regio Odessa aan de grens met de Republiek Moldavië werden vrijdag 14 mannen tegengehouden om het land illegaal te verlaten, zo maakte de grenswacht zaterdag bekend. In vier gevallen werd ook een drone gebruikt voor luchtverkenning, bericht Exxpress.

Volgens de grenswacht hadden de betrokken mannen contact gezocht met organisatoren op het internet die hen ontsnappingsroutes toonden in ruil voor betaling van 2.000 Amerikaanse dollar (1.893 euro).

20.000 mannen verhinderd om te vluchten

Sinds het begin van de Russische invasie, meer dan 20 maanden geleden, hebben de Oekraïense grenswachten volgens hun eigen cijfers meer dan 20.000 dienstplichtige mannen verhinderd om te ontkomen. De voortvluchtigen worden herhaaldelijk aangehouden aan de “groene grens”, vooral met Roemenië en de Republiek Moldavië. Er zijn ook gevallen bekend van mannen die verdronken in de Tysa (Tisza) grensrivier met Roemenië en Hongarije. Verschillende mensen zijn ook doodgevroren toen ze door de Karpaten vluchtten.

Algemene mobilisatie bevolen

Aan het begin van de oorlog werd een algemene mobilisatie afgekondigd, die het vertrek van dienstplichtige mannen tussen de 18 en 60 jaar verbood. Er circuleren geen vervalste uitreisvergunningen in het land. Volgens Eurostat, de statistische instantie van de EU, zijn meer dan 650.000 Oekraïense mannen tussen 18 en 64 jaar als vluchteling geregistreerd in de 27 EU-staten plus Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein.

  De Europese Unie is dicht bij een ineenstorting - Het hele systeem is tot in de kern verrot

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Kiev escorts onthullen schokkende boodschap – Zagen Zelensky een vent pijpen tijdens orgieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNetanyahu’s toekomst staat ongeacht van de uitkomst van de oorlog vast: Het eindigt roemloos…
Volgend artikelIsraël beschimpt “antisemitische” Amnesty over de bevinding van “oorlogsmisdaden, door alle partijen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Ze hebben gelijk zich laten afmaken door nazi’s Zelensky en Rutte en co dit begon al in 2018 toen werden er al mensen opgepakt op vliegveld scheepsbemanning die uit regio Donetz kwamen werden vervolgd door de nazi’s omdat ze Russische ouders hebben dit dankzij USA en navo uk oorlog hitsers moordenaars genocide depopulatie geld beluste psychopaten.

 2. De volgende stap, mannen die zich veilig voelen in europa of andere westerse landen, worden op transport gezet om aan het oostfront te worden geofferd.
  Heil satan.
  Ik heb geen vertrouwen meer in een, uiteindelijke, goede afloop.
  De wereld heeft het duister teveel ruimte gegeven.
  Het wordt nog steeds erger.
  Of ben ik nou te pessimistisch?

 3. Nederland gaat F16’s sturen naar Roemenië voor training om zich voor te bereiden op de verdere betrokkenheid bij de oorlog met Rusland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in