Op woensdag kondigde het Internationaal Olympisch Comité aan dat Israëlische atleten niet verantwoordelijk zijn voor de acties van Israël en niet “gediscrimineerd” mogen worden tijdens de Olympische Spelen. Dit heeft nu geleid tot de verontwaardiging van Rusland.

Russische atleten zijn al enkele jaren onderworpen aan een reeks sancties van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Het laatste aanbod is dat de atleten van het land mogen deelnemen aan de Olympische Spelen, maar niet onder de Russische vlag. Bovendien moeten ze afstand nemen van de regering van hun land. De reden is de militaire invasie van Rusland in Oekraïne.

Maar woensdag kondigde een woordvoerder van het Internationaal Olympisch Comité aan dat er geen Israëlische atleten “gediscrimineerd” zullen worden tijdens de Olympische Spelen.

“Het Internationaal Olympisch Comité staat voor het concept van individuele verantwoordelijkheid en atleten kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de acties van hun regeringen,” zei de woordvoerder.

De woordvoerder beloofde ook “snelle actie net als tijdens de Olympische Spelen van Tokio in 2020″ in het geval van enige onjuiste behandeling van Israëlische atleten tijdens toekomstige Olympische wedstrijden.” Tijdens de Olympische Spelen in Tokio werden de Algerijnse judoka Fethi Nourine en zijn coach voor 10 jaar verbannen nadat ze de wedstrijd hadden verlaten om te voorkomen dat ze tegenover de Israëliër Tohar Butbu kwamen te staan.

De beslissing heeft Moskou in vuur en vlam gezet, omdat dit principe alleen lijkt te gelden voor Joden en niet voor atleten uit andere landen.

“Het IOC heeft zichzelf volledig in diskrediet gebracht,” zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov vrijdag in een verklaring.

  Chris Hedges: De Verdelgers

“Wat in het belang is van het Westen, vooral de VS, ondersteunen ze en zoeken ze naar formaliteiten om uit te voeren,” vervolgde de minister van Buitenlandse Zaken, die de beslissing als “schandalig” bestempelde.

Wit-Russische atleten worden volgens een besluit van het IOC ook gedwongen om onder een neutrale vlag deel te nemen aan de Olympische Spelen. Dit ondanks het feit dat het land formeel niet betrokken is bij de oorlog in Oekraïne.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

ADL: “Als je Israël bekritiseert, ben je een terrorist”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVolledig gevaccineerde Brooke Shields met spoed naar ziekenhuis na “schuimbekken” en “blauw worden”
Volgend artikelPathologen en begrafenisondernemers slaan alarm: Lichamen van overledenen sinds 2021 vol abnormale stolsels
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

  • Ik denk dat wij dit moeten slikken, anders geen QR code voor ons.
   Maar het moment komt dat (het westen) loopt te schreeuwen en de rest (70%) van de wereld zich gewoon niks meer van de lawaaipapagaaien aantrekt.
   Ze gaan door totdat we verhaaltje uit een geschiedenis boek zijn en stukjes Towerbridge en Eifeltoren verkopen aan toeristen.
   Even kort, geen grondstoffen, geen energie en een boel klaplopers gaat hem worden denk ik.

 1. Overal, overal hebben de Joden een voet tussen de deur en heerst de angst om hen tegen de haren in te strijken, zeker als er geld mee gemoeid is.

 2. Ik heb het altijd al vreemd gevonden dat de atleten uit Rusland niet mee mochten doen.
  Die kunnen immers ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor daden van hun regering.

  Laten we de sport nou eens echt zonder politiek laten, dam kan iedere sporter weer gewoon meedoen.

  Zoiezo begrijp ik niet waar de hetze tegen Rusland vandaan komt. Ze hebben aan de andere kant tegen de Duitsers gevochten, en zijn dus deels verantwoordelijk voor onze vrijheid.
  (Anders hadden we nu Duits gesproken en betaalde we belasting daar. Weet niet of het veel uitgemaakt zou hebben verder..)

  Laten we het er maar op houden dat we genaaid worden door onze eigen regering..

  Fijne avond.

  • Zou het kunnen dat de russen niet mogen meedoen omdat het merendeel van hen niet gevaccineerd zijn en het verschil tussen gevaccineerden en niet gevaccineerden te sterk zou opvallen?
   De beste manier om dit te voorkomen is door hen niet toe te laten.

 3. Cristeneziele wat een stelletje hypocrieten! En dan te bedenken dat ik voor kort nog dacht dat sport en politiek gescheiden waren. Wat een afgang! En eigenlijk; WAT EEN ZIELIG ZOOITJE
  min kukels.

 4. “Olympische Spelen” en dergelijke grote globale sportevenementen zijn de semi-religieuze zelfverheerlijkings festijnen voor de Khazaarse Maffia.

  • Om te laten zien wie de baas is.

   “To find out who rules over you, simply find out who or what you are NOT allowed to criticize.” – Voltaire

 5. Bij de westerse wereld zit het huichelen in hun DNA.
  Zie Rutte, hij blijft jaren zitten, iedereen weet dat hij liegt en niemand die het een groot probleem vindt.

  • Zonder stemfraude in Nederland net als in de rest van de westerse politiek bestuurd door de khazaarse maffia zouden we allang van dit ellendige, walgelijk liegende heesrchap zijn verlost.

   • Dan was hij een grijze muis gebleven inplaats van een gore rat.
    Heb gisteren dat vodje weer in de bus gehad, wil hem eigenlijk terugsturen.
    Ik vraag mij af hoe dat het beste kan, in een aparte envelop of een sticker over de adresgegevens.

 6. heel die zooi hier is zo corrupt en misdadig. Een statushouder mag zonder slag of stoot zijn hele familie over laten komen om uit de ruif te vreten maar een burger die getrouwd is met een Wit-Russische kan de tering krijgen en mag zijn vrouwtje niet laten komen. 25000 Euro erfbelasting mogen betalen en niet bepalen wie in mijn huis woont. Nikkers en Juden mogen niet gediscrimineerd worden maar wij wel. Weg met die wef-regering hier, geef mij Putin maar als president…zijn we van een hoop gezeik af. We hebben in Nederland twee goede bestuurders gehad : Seys-Inquart en Drees

 7. Gelden de zelfde regels voor de RUSSEN , ook die sporters kunnen er niets aan doen,hoe hipocriet is het dat zij onder een neutrale vlag moeten spelen en de oekraine niet , die al zins 2014 bezig zijn met het morden op mensen in de donbas .

 8. I am just depressed that I am a citizen of a country who’s politicians are speaking in my name and saying things with which I completely disagree. I am not even allowed to voice my dissent although my country claims to be a beacon of democracy and freedom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in