© Israel Defense Forces / Flickr CC BY-NC 2.0 DEED

Er zijn verschillende nieuwe berichten over hoe de zionisten hun moordwoede in Gaza (en daarbuiten) willen voortzetten.

Israël plant Gaza-oorlog die meer dan een jaar zal durenAntiwar

De Financial Times sprak met bronnen die zeiden dat Israël van plan is om meer dan een jaar oorlog te voeren tegen Gaza. In iets minder dan twee maanden tijd heeft Israël minstens 15.000 mensen gedood, 100.000 gebouwen beschadigd, 1,7 miljoen Palestijnen op de vlucht gejaagd en de meeste medische voorzieningen in Gaza vernietigd.

Op vrijdag meldde de FT dat Israël zich voorbereidt op een conflict in Gaza dat uit meerdere fasen zal bestaan en minstens een jaar zal duren. “Dit wordt een zeer lange oorlog… We zijn op dit moment nog niet halverwege het bereiken van onze doelen,” zei een persoon die bekend is met de Israëlische oorlogsplannen.

Volgens de bronnen zijn de doelen van Israël onder andere “het doden van de drie topleiders van Hamas – Yahya Sinwar, Mohammed Deif en Marwan Issa – en tegelijkertijd het behalen van een beslissende militaire overwinning op de 24 bataljons en het ondergrondse tunnelnetwerk van de groep en het vernietigen van haar bestuurscapaciteit in Gaza.”

De eerste fase van de oorlog, een intense bombardementscampagne en grondinvasie, zal naar verwachting tot ver in 2024 duren. Een bron zei dat de eerste fase van de oorlog ongeveer 40% voltooid is. “Gaza Stad is nog niet klaar, noch volledig veroverd. Het is waarschijnlijk 40% klaar,” legde de persoon uit. “Voor het noorden als geheel is waarschijnlijk nog twee weken tot een maand nodig.”

De tweede fase zal een operatie zijn met minder militaire operaties gericht op het stabiliseren van Gaza. Hoewel de bronnen aan FT vertelden dat de tweede fase naar verwachting tot eind 2024 zal duren, zeggen Israëlische functionarissen dat ze geen vast eindpunt van het conflict kunnen voorspellen.

Een lange oorlog betekent dat Israël steeds meer internationale steun zal verliezen.

De trend zal nog sterker worden als Israël begint met het doden van alle ‘Hamasmensen’ over de hele wereld.

De Biden-regering beweert dat ze Israël onder druk heeft gezet om minder mensen te vermoorden. Maar vervolgens draait ze zich om en levert ze meer en grotere wapens, schrijft Bernard.

VS stuurt Israël 2.000-pond bunkerbommen voor Gaza-oorlog (gearchiveerd) – WSJ

  Israël heeft het moeilijk en lijdt verliezen, zowel te land als ter zee

De golf van wapens, waaronder ongeveer 15.000 bommen en 57.000 artilleriegranaten, begon kort na de aanval van 7 oktober en is de afgelopen dagen doorgegaan, aldus de functionarissen. De VS hebben niet eerder het totale aantal wapens bekendgemaakt dat ze naar Israël hebben gestuurd, noch de overdracht van 100 BLU-109, 2.000-pond bunker buster bommen.

Onder de munitie die de VS heeft overgedragen aan Israël bevinden zich meer dan 5.000 Mk82 ongeleide of “domme” bommen, meer dan 5.400 Mk84 bommen met een granaatkop van 2.000 pond, ongeveer 1.000 GBU-39 bommen met een kleine diameter en ongeveer 3.000 JDAM’s, die ongeleide bommen veranderen in geleide “slimme” bommen, volgens een interne lijst van de Amerikaanse regering van de wapens die door Amerikaanse functionarissen is beschreven aan The Wall Street Journal.

De VS heeft Israël ook ongeveer 57.000 155mm artilleriegranaten gestuurd – een belangrijke munitie die de VS ook aan Oekraïne heeft geleverd sinds de Russische invasie van 2022 – samen met duizenden andere artilleriegranaten en verschillende handvuurwapens.

De V.N., humanitaire organisaties en Arabische landen die onderhandelen tussen de twee partijen hebben opgeroepen tot een permanent staakt-het-vuren. De Biden-regering heeft oproepen voor een langdurig staakt-het-vuren afgewezen en haar steun uitgesproken voor de strijd van Israël om Hamas uiteindelijk uit de macht te verdrijven in Gaza.

Het droppen van ‘bunker busters’ (die de echte commandobunkers van Hamas niet kunnen vernietigen) op de dichtbevolkte Gazastrook is massamoord. Bovendien is het dom om dit te doen op basis van gebrekkige ‘kunstmatige intelligentie’ beslissingen.

Een Hebreeuwse krant zegt dat er nieuwe plannen zijn om Gazanen weg te duwen, maar dat deze zelfs binnen het oorlogskabinet omstreden zijn.

Het plan van de premier voor Gaza-burgers: The Direction-OutIsrael Hayom

De noodregering zendt uniform uit over de hervatting van de gevechten, maar wat betreft de dag erna – is het verhaal anders – Naast de kwestie van de controle over de Gazastrook wordt er ook controverse verwacht over een plan dat Ron Dermer op verzoek van Netanyahu heeft opgesteld, waarin manieren worden onderzocht om de bevolking van Gaza tot een minimum te beperken – Voor de premier is dit een strategisch doel, de hoogste veiligheidsfunctionaris ziet het als een onrealistische fantasie
De kwestie van de dag erna is een van de meest gevoelige vandaag, en de kwestie wordt in geen enkel officieel forum behandeld, maar alleen in intern overleg. Als er een belangrijk twistpunt is met de regering Biden over de kwestie Gaza, dan is het dit wel. Andere dingen kunnen gemanipuleerd worden. Humanitaire hulp brengen op verzoek van de Amerikaanse president, en zelfs brandstof. Zelfs de nieuwe eis om geen schade toe te brengen aan de ontheemden in de zuidelijke Gazastrook wanneer de IDF daar begint te opereren, kan worden beantwoord met een niet-bindende verklaring dat “we het zullen proberen.”

  In een wereld vol oorlog en gevaar... Tekenen van hoop

Maar Abu Mazen in Gaza krijgen om de IDF-troepen in het gebied te vervangen is een heel ander verhaal. Benny Gantz en Gadi Eizenkot zouden dat graag doen. Benjamin Netanyahu en Yoav Galant minder. De overeenkomst is dat ze allemaal een boodschap sturen dat Israël niet van plan is om het gebied zelf te controleren vanuit een civiel standpunt. Gallant meent het in alle ernst. Wat Netanyahu betreft, weet ik het niet zeker. Zijn duidelijke verklaringen dat een terreur ondersteunende autoriteit die salarissen overmaakt aan terroristen en haar kinderen opvoedt tot opruiing tegen Joden, Gaza niet zal regeren, zal de bende van Ramallah niet toestaan Gaza binnen te gaan. Er is geen andere vervanging. Daarom zal de IDF Gaza blijven controleren, militair en civiel, tenminste voor de nabije toekomst.

Dit wordt gevolgd door een ander plan. De meeste ministers van het kabinet weten hier niets van. Evenmin als de ministers van Oorlog. Het werd niet besproken in deze forums vanwege het overduidelijke explosieve effect: het verdunnen van de bevolking van Gaza tot het absolute minimum. Biden is er sterk op tegen, net als de hele internationale gemeenschap. Galant, de chef-staf en de stafchef van de IDF beweren dat die mogelijkheid niet bestaat. Maar Netanyahu ziet het als een strategisch doel. Hij gaf zijn vertrouweling van het Oorlogskabinet, minister Ron Dermer, zelfs de opdracht om een stafdocument over de kwestie te formuleren.

Dit is een plan dat de Amerikaanse weerstand zal omzeilen zonder confrontatie, de vastberaden weerstand van de Egyptenaren zonder te beginnen schieten op de vluchtelingen die hun grondgebied binnenkomen via de Philadelphia-as, en de algemene wereldwijde weerstand die zal ontstaan wanneer de eerste Gazanen hun huizen verlaten en naar elders migreren.

Vluchtelingen in oorlogsgebieden zijn heel gewoon. Alleen al in de afgelopen tien jaar hebben tientallen miljoenen vluchtelingen oorlogsgebieden over de hele wereld verlaten. Van Syrië tot Oekraïne. Allemaal hadden ze een adres in een land dat hen wilde opnemen als humanitair gebaar. Dus waarom zou Gaza anders zijn?

  Waarom stelt Israël een grondoperatie in de Gaza-sector uit?

Het gaat hier niet om de overdracht, maar om het opheffen van de wurggreep binnen de grenzen van Gaza. Terwijl de grensovergangen naar Israël verzegeld blijven, zijn er andere opties. Rafah is daar één van, ondanks het felle verzet van Egypte. Deze overgang is soms open geweest. Tegenwoordig is er ook een ondergrondse grensovergang tussen Rafah in Gaza en de Egyptische met de afmetingen van een snelweg. De zee is ook open voor de Gazanen. Naar eigen goeddunken opent Israël de zeedoorgang en staat massale vlucht naar Europese en Afrikaanse landen toe.

In de context van de emigratie uit Gaza zijn de verschillen tussen de leden van de regering enorm. Terwijl Smotrich, Ben Gvir en heel wat Likud-ministers dit als een noodzaak zien, zien anderen zoals Galant, Gantz en Eisenkot het als iets tussen een onrealistische fantasie en een verachtelijk en immoreel plan.

Met elk nieuw dagelijks bericht over geblokkeerde hulp en meer doden in Gaza zullen meer Amerikaanse kiezers zo’n wreed beleid afwijzen. Buiten Israël zijn er maar weinigen die zulke plannen steunen. De meeste Biden-stemmers zullen dat niet doen. Als Biden Netanyhoo niet onder druk zet om een einde te maken aan de slachting, zal hij zeer waarschijnlijk de verkiezingen verliezen.

Dus als Joe Biden echt nog een presidentschap wil, zal hij Netanyahu ervan moeten weerhouden een lange oorlog in Gaza te voeren en de Palestijnse bevolking uit de strook te verdrijven. Het maakt Netanyahu niet uit of Biden in functie blijft. Hij kan er goed mee leven dat Donald Trump hem vervangt. De enige manier waarop Biden Netanyahu echt kan stoppen is door hem wapens, munitie en financiële steun te ontzeggen.

Hoe lang zal het duren voordat hij dat doet?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Sociopaat Netanyahu houdt vol dat Israël geen kinderen doodt na aanvallen waarbij meer dan 4000 kinderen werden vermoordVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSchokkend: Nieuw-Zeelandse klokkenluider onthult dat meer dan 20% van degenen die Pfizer-vaccin namen binnen een week stierven
Volgend artikelRemigratie – Wat vandaag onmogelijk lijkt, zal morgen routine zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. wauw, en als je hier niet achter staat ben je een extremist, je moet het geweldig vinden als israel de palestijnen volledig uitmoord en alles vernietigd, dat is pas democratisch en de weg naar vrede…. om te kotsen dit!

 2. Verschrikkelijk wat daar gebeurt. Heeft Bibi geen herinnering aan datgene wat er met zijn (??) Volk gebeurde in wo2. Nu geeft hij orders om hetzelfde te doen.
  Door alle eeuwen heen is er altijd oorlog.De strijd om meer grond, meer macht en meer dollars. De wereld is zo mooi, maar de mensen maken er zo,n verschrikkelijke bende van. Je zou alle lijers, oorlogophitsers op een zeeboot moeten kunnen zetten. Dan de bodemafsluiters open draaien en pas weer dicht draaien als er vrede gesloten is. Helaas zal dat nooit gebeuren. Dat bewijst de geschiedenis.

  • Bibi hoort bij de Khazaren die de oorspronkelijke joden nagenoeg hebben uitgeroeid. De oorspronkelijke joden bestaan amper nog, het zijn inmiddels allemaal zionistische Khazaren.

 3. Ach, dit wordt enkel voor de bühne gezegd en de rest is toneelspel. Gaza is allang leeg getrokken voordat er maar 1 kogel werd afgeschoten vanaf 07 okt. 2023. het is net als in Oekraïne een oorlog voor de bühne, een dure oorlogsfilm opname. Om zo de westerse belastingbetalers te roven van hun zuurverdiende geld via allerlei soorten van zogenaamde humanitaire goederen voor de vermeende Palestijnse bevolking, die al vorig jaar geheel verplaatst zijn. De Zionisten en de moslims zijn bloedbroeders en die steunen zij wereldwijd op kosten van de niets vermoedende belasting betalers.

  De Gaza strook van 40 Km lang bij 8 Km breed, kun je met een bommentapijt binnen 1 dag compleet vernietigen als je dat zou willen. Dus met dat gegeven is wat er nu gebeurt een schets vertoning.

  • @Qvic,

   Een paar aanwijzingen zijn net niet genoeg om bevestigd te hebben dat die hele oorlog een Hollywood style productions filmset is. Maar Martin vrijland weet het al zeker, daar komt die theorie dan ook vandaan. En natuurlijk is het allemaal mogelijk zo’n filmset, maar het concrete bewijs is nog niet geleverd en is ook zomaar te verkrijgen. Free Palestine vlaggen tijdens qatar 2022 WK zijn voor mij geen direct bewijs dat de Palestijnen al veilig in Dubai zitten met een luxe leven zoals aangegeven. Ja maar de Abraham akkoorden dan? Is dat het ultieme bewijs? En de normalisatie met saoudi arabië was dus niet meer nodig want ze zitten al veilig in de VAE? Ik heb het niet allemaal begrepen ben benieuwd naar echte antwoorden.

 4. @ Qvic: heb je ze nog alle 5 ? of ben je een trol ? Wat werkelijk speelt is —>

  Het eeuwenoude Schneerson-plan wordt nu door de ZioNAZI RoRo (Rotchilds & Rockefeller) -Banksters versneld uitgevoerd met de hulp van hun ZioNAZI puppets in the USS, UKSS en EUSS zoals Gates, Soros, Biden, Blinken, Nuland, Trudeau, Freeland, en hun hele ZioNAZI Congress-Zwijnenstal, de Zunak “UK Government” en Von der Lijden, Macron, Schulz, Timmerfrans, pRutte, Wilders, Rosenthal, enz. enz. …… door hun oorlog- en terreur organisaties CIA/NATO/Gladio/WHO/WEF/Bilderberg enz. enz. met nog diverse “koninklijke en on-koninklijke” zwijnenstallen vol van dergelijke gekochte/pedo-gechanteerde landverraders zoals hun ZioNAZI puppet massamoordenaars Churchill, Hitler, Stalin enz. enz.
  Reden van de GAZA-genocide nu is hun “werk in uitvoering” op: “Israel Is Building A $55 BILLION Canal Through Gaza!” at: https://youtu.be/Tzrl81y_Td8 en de “Westerse door regels geregeerde wereld” te laf en te corrupt is om in te gtijpen en dit laat gebeuren.
  Zal me niets verbazen dat uiteindelijk met WW3 een atoombom op Tel Aviv, Washington, London en Basel deze terreur beeindigd en dan alle ZioNAZI in alle landen met dubbel paspoort naar het voormalige Tel Aviv uitgewezen worden om deze eeuwenlange ZioNAZI-terreur zo snel mogelijk te beeindigen door “gezonde” bestraling en zonder voedsel hulp en water zoals in GAZA-Palestina.

  @Q: “net als in Oekraïne een oorlog voor de bühne” …> geloof je dat werkelijk of heb je zoals Wilders je opleiding in de Kibutz gehad ?? of luister je teveel naar WNL en andere NPO-propaganda ??

  • Klopt, en naast dat nieuwe kanaal speelt natuurlijk ook die enorme gasbel die onder de zeebodem aan de kust van Gaza is gevonden, $500 miljard of zo. Perfect “alternatief” voor het Russisch gas, 2 vliegen in 1 klap: Rusland buiten spel zetten en zelf gigantisch verdienen. We leven in een verdorven wereld.

  • Het nieuwe kanaal en de gasvelden voor GAZA zijn de rede voor de totale genocide op onschuldige etnische bewoners van dat stukje woestijn!!! Blanke hebben daar etnisch niets te zoeken en komen daar ook niet vandaan, het land is gestolen!!!

  • Laffe hap in een door inflatie monddood gemaakt land!!! Alle landen zijn bang voor de zionisten die wel een kernwapen durven gebruiken, de plegen ook openlijk genocide en laten daarmee zien, wij zijn voor niemand bang!!! Dat blijkt te werken!! Helaas

 5. Werden er in Japan niet mensenlevens gered door 2 bommen?
  Misschien zou dat een goede methode zijn op Tel Aviv om de oorlog te stoppen, gaat niemand doen maar het is wel een VS vorm van redenering

 6. Ze willen sowieso het Noorden, ivm dat Kanaal suez 2 en natuurlijk de gas/olie bronnen, dus het liefst geheel gaza en de westbank en Libanon en nog wat delen van omringende landen.

  de KM moet gestopt worden, echter vele corrupte geïnfiltreerde landen door so called ‘Jews’ blijven achter IsraHell staan, the devil is in the details. Satan would be proud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in